icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

alex999
12. jan 2012

@papucz nie ja som ešte nebola. Posledna MS bola 13.12, a na buduci tyžden nejdem tak isto. Mam tri skušky, takže pojdem až cca 23.1. Možno už bude niečo vidno aj na sone 😉

montinka
12. jan 2012

@sunny15 zevraj vyvolava porod ale boh vie co je na tomm pravdy ale ja som ju radsej vynechala.🙂

montinka
12. jan 2012

@alex999 a ja som mala poslednu ms 12.12 a k dokimu sa chystam az vo februari ked pride drahy domov aby postrazil deti.

vladka1828
12. jan 2012

@delideli dakujem ti velmi pekne za info....ja pracujem v knihe, takže som už niečo prečítala, ale o tej strave tam bolo len nejak okrajovo písané......a zda sa mi, že ani citrusove plody sa nesmú, či sa mi to už pletie?.....kyselinu listovú som si kupila už pred tehotesnstvom, takže ju beriem skoro 2 mesiace, aj ked nie velmi pravidlne.....no od včera ju už beriem poctivo 😀
aj ja by som už najradšej vedela, že našej fazuločke nič nehrozí a že sa tam má dobre, asi mu predsa len zajtra zavolám, nech má čím skor vyšetrí 🙂
a in ako sa máš? máš aj nejaké príznaky tehotenstva? ja keby som nevidela tie //, tak ani neviem, že čakám bábo.... 🙂

sissmiss
12. jan 2012

@vladka1828 nie je to skoro zistovat co sa smie papat a co nie a riadit sa podla toho, prave tieto zaciatky je tehotenstvo krehke. Nejest sushi (pre mna dost problem, nastastie mi teraz ani nejde na chut), nepijem kavu, len raz za tyzden, podla najnovsich odporucani WHO tak jednu denne (...znizili to z dvoch na jednu) ja som unavena tak ci tak, takze mi je jedno, len kvoli chuti, ak denne mozem jednu a znizim to na jednu tyzdenne, verim ze je to este lepsie. Nejest vnutornosti (pecienka...), nepit bylinkove caje, zelene, len ovocne. Davat pozor na lieky ktore by si si bezne dala, proti bolesti a tak, lebo maloco sa v tehotenstve smie. Pit dostatok vody, lebo okolo piateho mesiaca sme nachylnejsie na zapal mocovych ciest (plod je vacsi a stlaca mocovu trubicu, ta je potom trosku zahnuta a tam sa tvoria bakterie....ak pijeme casto tak sa nestihaju tvorit). Nefajcit, nebyt v zafajcenych priestoroch, nepit alkohol. Vyhybat sa mackam, nejest bryndzu, nekupat sa na verejnych miestach, ziadne virivky, nie zvysene teplo pocas prveho trimestra-nie solarko, sauna, slnenie. Na palenie zahy slusne pomaha voda s citronom. Stale nosit so sebou nieco na zahryznutie ak by nastal vlci hlad, aby sme neodpadli, vraj mame o 20% zrychleny metabolizmus, tak vyhladneme rychlejsie. No je toho celkom dost 🙂

vladka1828
12. jan 2012

@lucica no najradšej by som to každému oznámila hned teraz,.....ale počkám, kým nám to potvrdí doktor a budeme vediet, že je všetko v najlepšom poriadku.....inak teraz bývame u svokrovcov a moj manžel je preč....a so svokrom sme stále popíjali kávu, tak teraz neviem ako to mám, zahrat, že zrazu už nechcem 😀

vladka1828
12. jan 2012

@lucica idem aj ja zajtra zavolat doktorovi, lebo do pondelka asi nevydržím 😉

vladka1828
12. jan 2012

@delideli jeee tú knihu máme aj my na predajni, tak to si ju zajtra hned prelistujem....diky za info 😉

sissmiss
12. jan 2012

@vladka1828 povedz ze ta pali zaha...kava je na to najhorsia 😉

vladka1828
12. jan 2012

@sissmiss no ako tak na to pozerám, najvačší problém bude asi tá káva....ja síce na nu teraz až takú chut nemám, ale skor pred okolím to nejak zahrat, kým im to povieme 😀 😀 .....a bylinkove čaja som mala najradšej, ale kvoli našej fazuločke sa ho rada vzdám 😀

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@danjelca to som si vsimla aj ja, ze posledne dva tyzdne sa stale v noci budim a neda sa mi spat, no dufam, ze nam to rychlo prejde, lebo ajja rada spim.

montinka
12. jan 2012

@sissmiss fiiiiha tak z toho som dobre vela veci nevedela.🙂

alex999
12. jan 2012

@vladka1828 citrusove plody nemôžeš len pri kojeni 😉

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@sunny15 ja som si vsimla ze pri pohlade na cokoladu a zakusky mi je zle. a to som rada pekavala torty ☹ inak ja cakam, ze najhorsie to bude tak okolo 7-8 tyzdna, tak ako som to mala aj pri drobcovi.

vladka1828
12. jan 2012

@sissmiss som si vymyslela, že z tej nesky mi bolo dnes nejak tažko na žalúdok a že mi kolegyna poradila ricore....vyzerá to tak, že tomu uverili...... 😉

vladka1828
12. jan 2012

@alex999 no vidíš, ja som už cele tehotenstvo preskočila a hned na kojenie myslím 😀 😀 😀 ach ja nevzdelanec 😀 😀 😀

sissmiss
12. jan 2012

to montinka:
Ja v tom mam zaubu, vsetko co sa tyka cloveka, telo, dusa, zdravie, choroby 😀

katkav
12. jan 2012

kocky, sorry, ze sa sem miesam, ale mne moj lekar povedal, ze to s citrusovymi plodmi nemam velmi prehanat, ked som bola tehulka, lebo mi hrozne chutili pomarance 😉 (ja som bola septembrovka 2009 kedysi) drzim vsetkym palce 😉

sunny15
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea teraz jak som citala o cokolade a zakuskoch az ma naplo... 😀 😀

sissmiss
12. jan 2012

prevlada nazor ze citrusy by sa v tehu nemali, lebo je to silny alergen, ak nie je nejaky novy nazor ktory by to popieral, tak asi radsej menej je viac. O grepoch sa hovori vselico, na forach sa pise ze by sa nemali a ak odporucaju zdravotnici, tak vravia ze je zdravy aj v tehu...tazko povedat. Mne idu pomarance a grepy na chut ale nejako sa mi to neda...mam blok kvoli tomu nazoru ze som citala kedysi kdesi ze by sa nemali....

alex999
12. jan 2012

Praveže ak dieťa dostava citrusy už v tele matky, lepšie sa vie vyrovnať s alergenami. Nakoľko keď toto vôbec nepozna, v neskôršom obdobi sa organizmus človeka horšie vyrovanava s cudzimi latkami 😉

sunny15
12. jan 2012

@alex999 v tomto mas pravdu ze dieta si ma zvykat uz v maternici na rozne druhy potravy 😀

katty27
12. jan 2012

ahojte kočky,,chcem sa vas spýtať, či ste mali nejaký hnedý výtok ako ste zistili ze ste tehotné? alebo to je PMS?

vladka1828
12. jan 2012

@katty27 ja som mala taký hnedší výtok den pred tým, ako mala príst mrcha.....teraz ako som otehotnela som žiaden hnedý výtok nemala.....ale u každeho je to individuálne..... 😉

albertine
12. jan 2012

Ahojte, tiez nechapem preco by tehotna nemala jest citrusove ovocie, pokial sama na to nie je alergicka, vitaminy su vitaminy a dieta to najviac potrebuje teraz pre vyvoj, je zas pravda, ze ako sa tie ovocie teraz pestuje, ale zas to by sme uz potom nic ani nemohli jest, ked sa to dobre poumyva, podla mna nie je problem 😉

alex999
12. jan 2012

Baby kľud 😉 hlavne prvorodičky 😀 Ja viem , ja som pri prvom tehu študovala kde čo, či môžem to a to. Ale pravda je že človek ma jesť podstatne zdravo, a vyhybať sa veciam čo som už pisala.( surove mäso, pikantne, korenene, niektore bilinkove čaje, pretože niektore uvoľnuju svaly, a môže dojsť k predčasnemu pôrodu, no a plesnove syry, to je kôli možnemu vyskytu listerie a veľmi vplyva na candidu.) Jedzte veľa ovocia a zeleniny 🙂 Trocha obmedzujte sladke.

albertine
12. jan 2012

inak som citala, ze by sa nemal hlavne matovy caj, alex ma pravdu

alex999
12. jan 2012

@katty27 no vytok nie, ale asi 5 dni po meškani MS som mala trocha krvy, akoby na konci MS. NO a doktorka usudila že to je ešte zostatok MS 😅 Vytok som mala ale skôr taky hlienovity ako pri OVU. Ono to vie byť aj keď sa vajičko uhniezdi, aspoň čo som čitala

delideli
13. jan 2012

@vladka1828 : ja som na tom rovnako,momentalne okrem 2ciarociek ine priznaky nemam 🙂ale podla toho co som citala je aj to v poriadku..tak dufma,ze naozaj je a ze vsetko bude ok ..uz sa tiez neviem dockat prveho vysetrenia 🙂

daniela02
13. jan 2012

Ahojte,

tak ja sa k vam pridavam, cakame nase druhe babatko, vymodlene a uz sa na neho tesime velmi, dufame, ze bude vsetko ok, u dokiho som bola v 6 tt ale povedal mi ze som tam este skoro , ze mam prist az na konci januara, zacneme s poradnami a rovno pojdem na prvy uzv. Tak sa uz neviem dockat, mala som vytok tak mi bral kultivaciu, a ked som volala za vysledky tak mi potvrdil ranne stadium tehulkovania a to ze mam sice nejaky nalez, ale ze to nie je nic hrozne a ze sa na to pozrie ked pridem na poradnu, predpokladam ze to suvisi aj s tehotenstvom, nakolko nemam ani svrbenie, ani palenie.

No a co sa tyka chuti tak ako pri prvom tak aj pri druhom som mandarinkova, a nechuti mi vobec sladke, skor slane....no a sem tam kola 🙂