icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

daniela02
13. jan 2012

@delideli ja mam super robotu a sefov, dnes som im oznamila, ze som tehu a vsetci su vysmiaty a gratuluju mi, a to som sa velmi bala, v otazke roboty si myslim, ze sa dohodneme a urcite viem, ze ma nebudu chciet nahradzat, ale skor na mna pockaju 🙂

sunny15
13. jan 2012

@delideli jasnee ja sa urcite chcem dat vypisat-mala som uz 2potraty takze ja riskovat nechcem....moj dr.by ma vypisal asi ked uz bude aj srdiecko 😉

sunny15
13. jan 2012

a taktiez 1.trimester je najrizikovejsi a tiez zeby som dakde schytala chripku v autobuse a na pracovisku....tak asi PN

papucz
13. jan 2012

@vladka1828 a v ktorom si tyzdni?

zahadka
13. jan 2012

delideli mala dobru otazku, ja len pridavam, kedy sa da ist najskor na matersku???? Napr. ako rizikova?

katty27
13. jan 2012

tak nic baby,,prisla mrcha,,tak skusime opat o mesiac 😒

delideli
13. jan 2012

@zahadka : ked som to dobre pochopila, tak na matersku sa odchadza jednotne tusim 6-8 tyzdnov pred terminom..ak je rizikove tehotenstvo ide tehulka na PN a to moze kedykolvek,kamoska napr. bola od uplneho zaciatku,bola po IVF a mala kdejake problemy uz predtym..

delideli
13. jan 2012

@daniela02 : to sa mas..🙂 u mna je problem narazovy stres,ktory sa bohuzila neda eliminovat a ja by som nerada riskovala, moje miesto mi za to nestoji,vlastne sa po materskej neplanujem vratit..

delideli
13. jan 2012

@sunny15 : tak to drzim palceky a ist na PN cim skor je isto dobry napad..🙂

zahadka
13. jan 2012

@delideli mne ide skor o to, ze som si platila DNP a chcem to este vyuzit, lebo som inak nezamestnana (aj ked momentalne na materskej). Viem, ze je tam nejaka ochranna lehota, len neviem ako dlho...

delideli
13. jan 2012

@zahadka : aha,tak v tom neviem poradit..co sa tyka DNP a veci s tym spojenych som z toho jelen,najma po poslednych zmenach a upravach a kdejakych spravach..

katty27
13. jan 2012

@zahadka ak si už tehotna tak mas ochrannú lehotu 8 mesiacov,,ak chces ist na marodku, tak 7 dní je tam ochranná lehota,,

lilienlilly
13. jan 2012

Zahada Ked si si platila Dnpa ak si preukazatelne tehotna do konca januarA tak mozes ist pn a budesju mat platenu aj matersku vysoku;) to mam zistene

sunny15
13. jan 2012

@delideli dakujem 😉

zahadka
13. jan 2012

@lilienlilly vdaka velka, teraz tie peniazky budeme potrebovat ako sol a rodicovsky mi popri materskej padne???? Moj syn ma teraz 10 mesiacov.Ach, som z toho uplne mimo po tychto upravach 😖

zahadka
13. jan 2012

@lilienlilly a ta materska bude len do vyprsania 8 mesiacov ochrannej lehoty, alebo pocas celeho trvania?
Vdaka za odpoved 🙂

sunny15
13. jan 2012

baby a ako to je s robotou...ked mi doba urcita konci koncom juna a na matersku nastupujem neskor...
tym padom by som dostala aku matersku,ak mam odrobene 3roky?

alex999
13. jan 2012

Mne v novembri materska skončila a teraz som na rodičovskom. Ak sa nič nevyskytne tak asi nie 😉

jenny6
13. jan 2012

Baby, ja v dobrom závidím všetkým, ktoré cítia tehotenské príznaky.. Mne nejak prestalo byť zle, prsia mám menej naliaté a pomaly ide na mňa stres 😒 Pred troma mesiacmi som potratila v 5 týždni a teraz strašne-strašne dúfam.. Miminko drž sa 😉

delideli
13. jan 2012

@jenny6 : ja tiez nemam ziadne priznaky..dufam,ze to bude vsetko v poriadku aj u vas..drzim palceky tebe aj miminku 🙂

zahadka
13. jan 2012

@jenny6 drz sa a hlavne vela oddychuj, nohy hore, vitaminy a hlavne pokoj, predstavuj si ako bude babatko vyzerat, co vsetko budete spolu robit, ako sa bude usmievat..... 😉

kali23
13. jan 2012

volala som dnes lekarke, tak ma objednali na koniec januara, ze teraz je to este predcasne... takze to vychadza okolo toho 10t, ako som uz spominala...🙂

ktore
13. jan 2012

ja pojdem urcite na pn...aspon si myslim.........

zahadka
13. jan 2012

@ktore pravdepodobne aj ja

ktore
13. jan 2012

@delideli tomu nechapem to moze ist na matersku uz od zaciatku?nebola to pnka?to dostavala normalne matersku.baby a ako to je ked som teraz od augusta nezamestnana.ako budem dostavat matersku?

delideli
13. jan 2012

@ktore : na matersku,ak sa nemylim mozes ist najskor 8 tyzdnov pred terminom..inak je to PNka

veverka84
13. jan 2012

ktore materska je 6-8 tyzdnov pre predpokladanym terminom porodu skor urcite nie to je rizikove a to je normal PN.narok na materske ti vznika ak si bola poslednych 270 dni pred porodom nemocensky poistena ci uz dobrovolne alebo od zamestnavatela.ked pride 6 alebo 8 t pred porodom dr ta vypise na matersku to zanesies na socialnu poistovnu a tam ti poslu rozhodnutie ci mas alebo nemas narok.ak nemas tak ked sa dietatko narodi s rodnym listom pojdes na urad prace... a tam ti priznaju rodicovsky prispevok vo vyske 192 eur cca plus pridavok na dieta 21 eur cca.a potom samozrejme aj ten jednorazovy najprv prva cast a po doziti sa 28 dni dietata dalsia vacsia cast.
zahadka ked pojdes na matersku rodicovsky ti zanikne nemozes poberat dve davky.zostanu ti iba pridavky a plus materska alebo rodicak...ked ta vypise na matersku tak to prefotis ten papier co vyzera ako pn a zanesies na urad prace, a potom ked ti pride rozhodnutie zo socialnej tak to tiez prefotis a zanesies na urad prace. 🙂

veverka84
13. jan 2012

jenny6 aj ja som mala najprv ma aj hrozne prsia boleli aj mi tak divne bolo a potom to preslo na par dni a teraz ma zase tak bolia...a brucho ma pobolievalo ako pred kramami potom to preslo potom ma zase zaboli.mne vyslo 7 testov a na sone nebolo nic videt zazila som take soky a potom mi iny dr vzal krv v stredu a hcg som mala 1300 coi zodpoveda 3 tt preto to nebolo videt.v nedelu idem na sono a dufam ze chrustik je v maternici tam kde ma byt a vsetko bude ok a bude patrit k stastnym septembrovkam🙂

sunny15
13. jan 2012

@veverka84 tak ti drzim palceky nech je babo vidno 😀

veverka84
13. jan 2012

dakujem ja som tu aj na zaciatku pisala len ked nic mi nevideli tak som nejak prestala aby som sa tu zbytocne ,,nezabyvala,, dufam ze v nedelu sa to potvrdi a ja budem stalou prispievatelkou v septembrovkach 🙂