September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
a taktiez 1.trimester je najrizikovejsi a tiez zeby som dakde schytala chripku v autobuse a na pracovisku....tak asi PN
@vladka1828 a v ktorom si tyzdni?
delideli mala dobru otazku, ja len pridavam, kedy sa da ist najskor na matersku???? Napr. ako rizikova?
tak nic baby,,prisla mrcha,,tak skusime opat o mesiac 😒
Zahada Ked si si platila Dnpa ak si preukazatelne tehotna do konca januarA tak mozes ist pn a budesju mat platenu aj matersku vysoku;) to mam zistene
@lilienlilly vdaka velka, teraz tie peniazky budeme potrebovat ako sol a rodicovsky mi popri materskej padne???? Moj syn ma teraz 10 mesiacov.Ach, som z toho uplne mimo po tychto upravach 😖
@lilienlilly a ta materska bude len do vyprsania 8 mesiacov ochrannej lehoty, alebo pocas celeho trvania?
Vdaka za odpoved 🙂
baby a ako to je s robotou...ked mi doba urcita konci koncom juna a na matersku nastupujem neskor...
tym padom by som dostala aku matersku,ak mam odrobene 3roky?
Mne v novembri materska skončila a teraz som na rodičovskom. Ak sa nič nevyskytne tak asi nie 😉
Baby, ja v dobrom závidím všetkým, ktoré cítia tehotenské príznaky.. Mne nejak prestalo byť zle, prsia mám menej naliaté a pomaly ide na mňa stres 😒 Pred troma mesiacmi som potratila v 5 týždni a teraz strašne-strašne dúfam.. Miminko drž sa 😉
volala som dnes lekarke, tak ma objednali na koniec januara, ze teraz je to este predcasne... takze to vychadza okolo toho 10t, ako som uz spominala...🙂
ja pojdem urcite na pn...aspon si myslim.........
ktore materska je 6-8 tyzdnov pre predpokladanym terminom porodu skor urcite nie to je rizikove a to je normal PN.narok na materske ti vznika ak si bola poslednych 270 dni pred porodom nemocensky poistena ci uz dobrovolne alebo od zamestnavatela.ked pride 6 alebo 8 t pred porodom dr ta vypise na matersku to zanesies na socialnu poistovnu a tam ti poslu rozhodnutie ci mas alebo nemas narok.ak nemas tak ked sa dietatko narodi s rodnym listom pojdes na urad prace... a tam ti priznaju rodicovsky prispevok vo vyske 192 eur cca plus pridavok na dieta 21 eur cca.a potom samozrejme aj ten jednorazovy najprv prva cast a po doziti sa 28 dni dietata dalsia vacsia cast.
zahadka ked pojdes na matersku rodicovsky ti zanikne nemozes poberat dve davky.zostanu ti iba pridavky a plus materska alebo rodicak...ked ta vypise na matersku tak to prefotis ten papier co vyzera ako pn a zanesies na urad prace, a potom ked ti pride rozhodnutie zo socialnej tak to tiez prefotis a zanesies na urad prace. 🙂
jenny6 aj ja som mala najprv ma aj hrozne prsia boleli aj mi tak divne bolo a potom to preslo na par dni a teraz ma zase tak bolia...a brucho ma pobolievalo ako pred kramami potom to preslo potom ma zase zaboli.mne vyslo 7 testov a na sone nebolo nic videt zazila som take soky a potom mi iny dr vzal krv v stredu a hcg som mala 1300 coi zodpoveda 3 tt preto to nebolo videt.v nedelu idem na sono a dufam ze chrustik je v maternici tam kde ma byt a vsetko bude ok a bude patrit k stastnym septembrovkam🙂
dakujem ja som tu aj na zaciatku pisala len ked nic mi nevideli tak som nejak prestala aby som sa tu zbytocne ,,nezabyvala,, dufam ze v nedelu sa to potvrdi a ja budem stalou prispievatelkou v septembrovkach 🙂

@delideli ja mam super robotu a sefov, dnes som im oznamila, ze som tehu a vsetci su vysmiaty a gratuluju mi, a to som sa velmi bala, v otazke roboty si myslim, ze sa dohodneme a urcite viem, ze ma nebudu chciet nahradzat, ale skor na mna pockaju 🙂