September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@anicka245 32+5 je už skoro koniec 33tt takže mimo obdobia 30-32tt kedy by sa to malo robiť ale aj tak je to svinstvo, všade nás naháňajú, za všetko sekírujú, ale keď majú oni niečo dodržať tak týždeň hore dolu je akože ok 🙄 ja sa nerada rozčuľujem, ale keď ja sa snažím robiť všetko tak ako mi dokina povie nech sa snaží aj druhá strana.
Na druhej strane možno je to ozaj jedno a určite bude všetko v poriadku, ale ide o princíp a to mňa vie neskutočne vytočiť 😅
Ahojte maminky, ešte budeme ako Kinderká-2v1, nejaký ten týždeň, ale aspoň, že sa ochladilo trochu 😀 ako sa máte? ja som tiež bola na tom ultrazvuku, čo má byť medzi 30-32 tt, až teraz, resp. včera, ale všetko je v poriadku, pokiaľ sa aj vy cítite v poriadku 🙂 máme okolo 2 kg a ešte nás stále nezmenili na chlapca 😀 krčok v poriadku, TP nezmenení.. Aj ja som sa dnes rozprávala s jednou mamičkou a jednu jej známu tiež prepúštali z nemocnice skorej, kvôli nedostatku lôžok...Jedno pozitívum je to, že v septembri už by nemali byť dovolenky a všetko by malo fičať naplno...Pekné poobedie prajem 🙂
@marcelatje no este stastie ze moja dokina ma sono v ambulancii a nemusim taketo nieco podstupovat 🙂
ale prajem vam pevne nervy 🙂
ja by som mala ist na sono teraz v pondelok alebo potom 1.8. uvidime dufam ze sa to podari teraz lebo myslim ze mala je nizko a nechcem aby nastali neskor nejake komplikacie....
@nkem ahoj no to je pravda ze nebude uz tolko dovoleniek ale zasa som citala ze na september je veeela porodov tak uvidime ako to nakoniec bude 🙂
ja sa mam dnes trosku lepsie konecne ma prestali boliet krize uz ma boli len lonova kost ale brusko mi dnes od rana poctivo tvrdne :(
@marcelatje ved presne toto... ale dufam ze ked sa necitim nejako zle a citim pohyby, ze ten ultrazvuk len potvrdi ze je vsetko ok... dakedy nerobili takto stale ultrazvuk a bolo vsetko ok, tak snad 🙂
@lusinda1989 moja doktorka tiez ma v ambulancii v senci ultrazvuk, ale teraz je senecka ambulancia kvoli dovolenkam zatvorena tak preto ma posiela na antolsku (ona ma viac ambulancii). Vzdy som si myslela ze ako dobre ked budem uz do nemocnice chodit tam predsa bude ina starostlivost a vybavenost - lepsia, ale veru mylila som sa 🙂
@lusinda1989 to je fajn, že sa cítiš lepšie, je mi ľúto, že bruško tak tvrdne, ale verím, že to bude ok čoskoro...odpočívaš alebo ešte pracuješ? ja tvrdnutie nejako nepociťujem, snažím sa odpočívať, vlastne sa mi ani nejako inak nedá, mňa tak bolí bedrová kosť na ľavej strane, že chodím ako podrazená kuželka..
@anicka245 stále ako stále, ja som doteraz bola 2x - v 11tt a v 20 tt (a 2x som si zaplatila 3D ale to bola moja iniciatíva) plus ak to majú dané zákonom tak nech sa toho držia 😠
@marcelatje ja som zatial na kazdej jednej poradni mala utz, okrem tejto poslednej. Ale platila som si kazdy jeden, som zvedava ako to bude teraz v nemocke.
Tak musim sa pochvalit, ze pichanie injekcii uz celkom zvladam, i ked ta prva to bol des a doteraz mam na ruke bodky. Tu sa mi podarilo pichnut az na treti pokus. 🙂 MM sa mi nakoniec nepodarilo prehovorit. Je to trochu neprijemne, pichat si to sama sebe, ale aspon, ze to neboli. Mimochodom, vcera nam prisla postielka, tak uz je aj postavena, zatial na chodbe, lebo do spalne ju akosi nezmestime. MM sa bude musiet obetovat a zrusit svoj nocny stolik, aj tak na nom okrem lampy nic ine nema a ja mam ten svoj permanentne zapratany 😉 Uz cakame iba na kocik, som zvedava, kedy pride. A pomaly periem a zehlim vybavicku...a uz nam potom nezostava nic ine iba cakat na ten den D. Je tu aj nejaka ina prvorodicka, ktora ma taky strach z porodu ako ja? 😖
@nkem nie nie uz nepracujem domka som a odpocivam 🙂 neviem ako by som to zvladala v robote lebo ked dlho sedim tak ma bolia krize ale sak uvidime ako este vydrzim tieto posledne namahave tyzdne 🙂
@anicka245 no moja dokina ma v ambulancii aj 3D sono tak ja som fakt nikam inam nemusela takze ja som spokojna.... 🙂
@nkem prepac ze sa vam miesam do debaty ... ale preco s tebou nebude tvoj manzel?
@lusinda1989 mňa pod rebrami na pravej strane niekedy...trebalo by nám nejaké tehulkovské kúpele 😀
@nkem MM je vyuceny zdravotny brat, ale nikdy v obore nerobil. Na praxi bol aj na porodnici, takze videl niekolko porodov a myslim, ze vie o tom viac ako ja, preto som rada, ze hned ako sme zistili, ze som tehu, povedal, ze tam bude so mnou. Aj ja som najskor rozmyslala nad epi, ale potom, co som citala rozne diskusie, som si to rozmyslela. Ja sa aj tak obavam ci nebudem rodit cisarskym, lebo sestricka u zenskeho mi povedala, ze v mojom pripade bude asi problem so zasivanim, lebo mam strasne navrete zily okolo konecnika.
@lusinda1989 to je v poriadku 🙂 on nemôže vidieť, keď ma niečo bolí..raz keď sa mi zatočila hlava a skoro som odpadla, tak ešte ďalšie 2 dni to rozdýchaval..ale je môžné, že tu možno nebude, lebo bude odcestovaný kvôli povinnostiam..mne by sa páčilo, keby tam bol a videl maličkú hneď..
@nkem podla mna to bude skoda ked nebude pri porode ale v prvom rade je to vasa osobna vec 🙂 aj moj ma paniku z pohladu na krv ale pri porode povedal ze chce byt tak sa tesim hadam neporodim skor ako sa mi vrati 🙂
@soniatko to je super, že tvoj muž má znalosti a len tak toho pôrodu nezľakne, keď ho uvidí 🙂 ja osobne neviem, či epi áno alebo nie...ja sa len bojím, aby mi to ten bedrový kĺb nejak nezhoršil a nemala som kvôli tomu pri pôrode problémy, ja sa snažím, celý život športovať, ale chodím teraz naozaj hrozivo... a nedajú sa tie žily niečím upokojiť?
@lusinda1989 ja si tiež myslím, ale uvidíme nakoniec ako to bude 🙂 máš teda odvážneho muža 😀
@nkem no tak na nasu malicku sme cakali viac ako rok a pol napriek tomu ze sme obaja mladi a zdravi tak asi aj preto 🙂 ale ja sa len tesim ze bude so mnou 🙂
@soniatko tiez som rozhodnuta nedat si epidural... nase mamy rodili bez tychto veci a sme vsetci tu, zena je stvorena a stavana na to aby porodila dieta, preco sa miesat do prirody... mozno som hrdinka a neviem aka je to bolest, ale prezili to mnohe, preco by sme to nezvladli my...
@nkem Neviem, ja tie okolo konecnika nechcem pred porodom nejako riesit, staci ze si kvoli tym krcovym na nohach musim pichat injekcie. Ak mi po porode nezmiznu, co asi tazko, alebo sa aspon nezlepsia, budem musiet s tym ist niekam na vysetrenie...A napr. ja uz teraz viem, ze MM nebude mat problem vymenit plienku, lebo ma brata s DMO s plienkami a uz sa mi nahlasil, ze ked prideme z porodnice, tak prvykrat chce malu kupat on.... 🙂 🙂 🙂

@marcelatje ja to mam v podstate tiez 32+5 takze tiez len tak tak v termine... snad je ale vsetko v poriadku a ten ultrazvuk nam to vsetkym len potvrdi 🙂