icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

nkem
13. júl 2012

@lusinda1989 my sme tiež obaja zdraví a čakali sme tiež skoro rok po vysadení antikoncepcie. To ti prajem 🙂

nkem
13. júl 2012

@soniatko to sa ani ja nebojím, MM je z väčšej rodiny a jeho brat a sestra už majú deti, decká vždy okolo behali, takže on bude skôr učiť mňa ako ja jeho 😀

lusinda1989
13. júl 2012

@soniatko
@anicka245
ani ja nechcem epi 🙂 no uvidime ci budem hrdinka aj enskor 🙂

anicka245
13. júl 2012

@lusinda1989 no ked si ju nezaplatime tak budeme musiet ostat hrdinky 😀

soniatko
13. júl 2012

@anicka245 Uprimne? Ja viem tych 100 ee momentalne investovat aj inam ako do epi. 😉

lusinda1989
13. júl 2012

@anicka245 hehe sak to ale asi sa na to vykaslem aj tak si myslim ze sa to da zvladnut 🙂 uvidime 🙂 ja a bolest sme celkom kamosky tak aj mozno preto som hrdinka 🙂

anicka245
13. júl 2012

@soniatko tiez som pocula vselico, mnohe kamaratky nevedeli poriadne chodit tri mesiace, mnohe mali skusenost ze im to zle pichli alebo im to pichli moc skoro alebo moc neskoro, ale mam aj kamosky co ma vyslovene nutia zaplatit si ju lebo oni si to bez toho ani nevedia predstavit lebo nemali ziadne komplikacie 🙂 ja dam na svoj pocit, na to co mi radi moj rozum a telo. Co by zeny robili keby nebol epidural? no museli by to vydrzat ... 🙂

anicka245
13. júl 2012

@soniatko hehe toto presne sme vcera hovorili aj s MM... tych 300€ za zazmluvneneho lekara a 100 ci kolko sa to plati za epidural vieme investovat do inych veci... vydrzime to 🙂 nasi drobcovia nam pomozu 🙂

soniatko
13. júl 2012

@anicka245 Presne tak...Ja sa sice bojim porodu, ale tej epi sa bojim snad viac...a to som vyucena zdravotacka... 🙂 A vlastne som aj tak zistila, ze ja epi kvoli tym injekciam ani nemozem...

anicka245
13. júl 2012

@lusinda1989 no ked si to zaplatis tak ta to v tych bolestiach stale bude lakat pouzit to 🙂 ked si nezaplatis, nebudes mat inu moznost ako to vydrzat 🙂 takze my sme sa s MM aj s drobcom dohodli ze si to nezaplatim ale vydrzim 🙂 mame taku tajnu dohodu s Matejom, ze mi pomoze 😀

soniatko
13. júl 2012

Tak tito nasi 4 chlapci dnes oslavuju 2 roky. Kazdy ma odhovaral, aby sme ich dali prec, ze to uskodi mimi, ale my sme sa zapreli a nechali si ich. A nelutujeme toho. Tito spunti nam robia obrovsku radost, dobru naladu a to je hlavne.... 🙂 BTW, bola som pri ich porode...uzasne nieco vidiet to nazivo...

lusinda1989
13. júl 2012

@soniatko ja mam doma psika jacka russella a tiez mi hovorila ze co s nim ked bude malicka ale ja si myslim ze to obom len prospeje ze budu spolu 🙂

soniatko
13. júl 2012

@lusinda1989 Jej, tisko zavidim, aj ja po takom tuzim...ale my mame doma hotovu zoo...6 morciat, 2 zebricky, 1 kanarika a donedavna sme mali aj 2 skrecule, ale tie nas uz opustili...Zatial ich mame v detskej izbe, ale neviem, ako to budeme potom riesit, ked tam uz pojde mala. A vies co? Ja som citala, ze je lepsie, ked je pri malom babatku nejake zvieratko od jeho narodenia, ze bude mat lepsiu imunitu.

lusinda1989
13. júl 2012

no hej ten nas ma uz zo styri roky cize uz je z neho velky chlap pre dvoma rokmi to s nim bolo este tazke 🙂 je to take nase ylaticko maznave a ja si tiez myslim ze je lepsie ked male diety vyrasta so zvieratkami ... 🙂

paula80
13. júl 2012

@soniatko a nevravel ti dr.,že koli tej krvi by si išla cisárskym ?,lebo mám kamarátku,čo si tiež takto každý deň musela pichať injekcie na zrážanie krvi a koli tomu rodila cisárskym.

soniatko
13. júl 2012

@paula80 Gynekolog o tom zatial este nevie, poradnu mam v utorok. Tie injekcie mi predpisal internista tento tyzden, ale aj gynekolog mi hovoril, ze ked sa mi tie zily nezlepsia, tak mozno pojdem lezat do nemocky a tam mi budu pichat tieto inj. A nakoniec si ich picham sama doma. Uvidim, co mi v utorok povie. Ked ja som taka blba, ze neviem co je horsie, ja sa bojim toho cisarskeho, ako sa budem po nom zotavovat a tak...

anicka245
13. júl 2012

@soniatko
@lusinda1989 aj my mame doma macku aj psika, je dokazane ze ak clovek vyrasta pri zvieratach ma zvysenu imunitu a nehrozi mu az tak alergia na zvierata. Hlavna je bezpecnost aby babo neposkriabali a podobne, ale ja sa uz tesim ked bude drobec vacsi a bude ich dvoch nahanat 😀

paula80
13. júl 2012

@soniatko jaj,no ja som ťa asi zbytočne nastrašila,kamoška si to pichala koli riedeniu krvi,takže ty máš asi niečo iné,mrzí ma to,ak som to zle napísala. ☹

soniatko
14. júl 2012

@paula80 V pohode... ja ich mam kvoli zrazanlivosti. Aj tak sa chcem dr opytat co a ako, uvidim, co mi povie...

pipinka82
14. júl 2012

Baby ešte vládzete???? Ja sa už asi rozpadnem ja sa cítim už akokeby som bola pri konci a ešte ten koniec kde len jeeeeee 😝 😀 mna hádam už všetko tlačí a kosti ani nevravím ako bolia na podvozku mojom 😀

pipinka82
14. júl 2012

@anicka245 aj ja som tohto názoru je to dobre mat nejaké zvieratko... ovšem ak už niekto od narodenia neni alergický... ☹ dúfam že aj druhé naše mimčo zvládne havinka v byte 🙂

soniatko
15. júl 2012

Zienky, aj vas zacalo vase babo inak kopat? Ja som celu noc poriadne nespala, co som cakala, kedy ma stuchne, lebo vcera tomu veru vela nedala. Ale rano som dostala taky stuchanec do rebier...Akosi inak ma kope, menejkrat a nie je to uz ani take silne. To bude asi tym, ze ju uz mam dole hlavickou, ci?

ktore
15. júl 2012

@pipinka82 ahojko.ja mam tiez bolesti.nevladzem.bolia ma kosti ,v noci sa idem otocit a hrozne ma boli kost v susule a klby,panva.och joj.stale je to silnejsie.este musime vydrzat viac ako dva mesiace.
@soniatko ahojko.ja mam pohyby take normalne,do rebier este nekope.ale kope dostatocne cely den.a co este bude do konca.si pametam dcerku uz posledne dva mesiace a hlavne ten posledny.som si normalne snivala ze sa chce dostat von cez brusko a ja som ho tlacila naspet.brrrr.hrozne sny.kopance citim aj ja hore ale chvalabohu nie do rebier.a ked si lahnem tak sa bojim ci ho netlacim lebo vela sa hmyri.inak v noci celkom dobre spi.dufam ze to tak bude aj po porode.

anicka245
16. júl 2012

tak moj krpec asi este nie je otoceny dole hlavickou ked mna vobec tam dolu ziadna kost neboli 🙂 a kopkat ho citim raz hore raz dolu...asi ma este vela miesta.. posledne dni mi zacalo aj kolostrum po kvapockach vytekat, som z toho bola prekvapena ze co to je 😀 tak som si to aj postlacala az potom som citala na internete ze sa to nesmie vytlacat, tak snad som tomu neurobila zle...

anka772
16. júl 2012

Tak moja malá kope menej, ale už sú tie kopance oveľa silnejšie.. niekedy ma až tak zabolí, tak si hovorím už dóóósť 🙂 a zase keď nekope, tak mi to chýba a nedočkavo čakám, kedy ma už kopne...🙂

dulkagabulka
16. júl 2012

Dobrá správa, aj takto sa da porodit na Slovensku

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...

keyka
16. júl 2012

@soniatko tak ja mam doma tiez dvojrocne rozetove a furt ma strasia ze to moze byt pre malu nebezpecne...no ja si aj ty myslim ze to je len taka fama, ved kedysi zili na dedinach v jednom dvore so zajacmi a sliepkami a nic tym detom nebolo...takze nase male zdrave a ciste morcatko rozhodne nemoze nikomu ublizit ;)

lusinda1989
16. júl 2012

ahojte dnes som bola na poradni robila mi aj sono a som sklamana mala stale je priecne ulozena takze u mna to vyzera asi na cisarsky... ale ja pevne verim ze sa este otoci... musiii ja nechcem rodit cisarskym..... inak mame 1428g a inak sme zive ako nic....

soniatko
16. júl 2012

@lusinda1989 Neboj, poznam pripady, ked sa babo otocilo aj 2 tyzdne pred porodom... 😉

soniatko
16. júl 2012

@keyka Presne, to hovorim aj ja...Ludia su dnes predpojati...Ja uz si neviem zivot bez tych nasich malych lasok predstavit, a MM tiez nie...Mas iba jedno morciatko, ci viac?