icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

anicka245
16. júl 2012

@lusinda1989 moj maly je cely narvany pod rebrami a vrti sa hore dolu, tiez este nie je otoceny, maju este vela miesta, prave dnes som citala ze tak okolo 36tyzdna je normalne ze sa zvyknu otocit dolu, niektore babatka dokonca dva tyzdne pred porodom, neboj, nepojdeme na sekciu, ani ja to nedovolim 🙂

lusinda1989
16. júl 2012

@soniatko no neostava mi nic ine ako dufat a prehovarat ...

lusinda1989
16. júl 2012

@anicka245 praveze moja mala je celkom nizko ja ju mam skor na mocovom mechuri 🙂 a vody dr povedala ze mam v norme uvidime musime verit ze sa otocia krpci jedny ja nechcem ist cisarskym....

soniatko
16. júl 2012

@lusinda1989 Ja mam malu uz dlhsie otocenu tak ako ma byt, ale dnes mi Dr na poradni povedal, ze tam ma este stale dost miesta, aby sa pretocila inak...takze moc nepotesil...a co sa tyka porodu, tak toho sa strasne bojim, ale cisarskeho este viac...a tiez este neviem, ako sa Dr nakoniec rozhodne, ze budem rodit, kvoli tym mojim zilam a zrazanlivosti...Ale MM bol podareny, ked som mu po poradni volala,povedal, ze neboj, on ten cs nie je az taky hrozny...Akokeby uz odrodil XYZ deti... 😝

lusinda1989
16. júl 2012

@soniatko tak ja sa porodu nebojim nejak sa tam to male dostalo a nejak odtial musi von to mi je jasne z toho ja obavy nemam skor z toho ze sme chceli druhe asi rok po prvom a to by som aj to druhe isla automaticky na cisarak ... toho sa ja bojim....

soniatko
16. júl 2012

@lusinda1989 Aha tak...to hej, ono ked mas jeden cs, vascinou aj druhy je cs...Ja sa snazim stale si hovorit, ze ved aj ine porod zvladli, zvladnem aj ja a Dr dnes povedal, ze dlhsie ako 24 hod rodit nebudem...no dnes uplne exceloval...mal asi zly den alebo co... 😒

lusinda1989
16. júl 2012

@soniatko no dnes je tusim nejaky den blbec 🙂 neboj porod prezijeme 🙂

rheia27
16. júl 2012

@soniatko neboj sa 🙂 planovany cisarak je lepsi ako ked ides normalne a nieco sa pokasle 🙂

keyka
16. júl 2012

@lusinda1989 tiez si myslim ze ma malinka este cas sa otocit ;)... hlavne treba mysliet pozitivne ;)

keyka
16. júl 2012

@soniatko ja zatial iba jedno..aj ked by som jej dopriala este jednu nech ma partacku ale manzel nechcel..ze az ked sa prstahujeme do domu ze potom (dokonca povedal ze jej postavi vybeh, tak som zvedava ;))

soniatko
16. júl 2012

@keyka My mame 2 morcacie slecny. Jednu som dostala od buduceho svagra k 25-tke a druhu sme si prikupili, brezivu. V obchode nam povedali, ze ked mlade nebudeme chciet, mozeme ich priniest, no ale ked sa narodili a my smepozreli do tych krasnych ociek, rozhdohli sme sa, ze si ich nechame...takze mame aj 4 mladencov...Otec si myslel, ze nam sibe, ale co uz...su to moje lasky a ja si ich nedam za nic na svete...len najhorsie bude, ak budu postupne odchadzat.....Na prvy jarny den nam odisla skrecula, moje naj, naj, naj zvieratko a ja som to dost tazko niesla, lebo to bol fakt moj milacik... 😢 Ale taky je zivot...

lucica
17. júl 2012

Ahojte maminy čakateľky 🙂 ako trávite tieto posledné krásne týždne? Už dovolenkujete ako ja, alebo sa ešte musíte trápiť v práci? Ja som sa včera pustila do upratovania, ale zistila som, že s tou kondičkou na upratovanie to nie je čo to bývalo. Dnes som prezliekala periny. Najskôr som ich vyzliekla, potom som si musela dať pauzu a po pauze som ich obliekla 🙂 Už toho zvládam stále menej a menej. A to sa chystám začať aj s praním detských vecičiek, som zvedavá, koľko mi bude trvať žehlenie. A čo vy, ako trávite tieto posledné týždne?

anicka245
17. júl 2012

@lusinda1989 ked mas prvy cisarak nemusi byt automaticky aj druhy tak... sestra mala prvy cisarak a druhu rodila normalne...

lusinda1989
17. júl 2012

@anicka245 ale mala vasci odostu od deti ako dva roky nie? inak ti maloktory doktor povoli rodit normalne ak nemas dva roky od cisarskeho....ci?

svaca20
17. júl 2012

ahojte budúce maminky, prosím čo Vám pomáha na kyselinu? ďakujem

brita
17. júl 2012

@svaca20 Ahoj, mne okamzite zaberie studene mlieko 😉

anjelik007
17. júl 2012

ahojte kočky, idem sa Vás spýtať, či už ste si kupovali lieh pre bábo na pupoček, lebo ja som pri prvom kupila 30 % lieh ale teda neviem prečo, asi to niekto kázal a dnes kupujem v lekárni a ona ti mi dala ze 60%, že vraj taký sa kupuje. aký máte vy?

anjelik007
17. júl 2012

@svaca20 ja používam anacid

rheia27
17. júl 2012

@svaca20 @anjelik007 @brita ja tums pastilky, ale nemozem povedat ze by dajako extra zaberali 🙂 mlieko nemam rada 🙂

gelifil
17. júl 2012

@lucica ja vacsinou lezim...od februara uz ☹ ☹ ☹ , nemusim asi hovorit, ze kam mi to uz lezie.Vecicky mam viac -menej prichystane, uz len nech to rychlo ubehne.Porobim minimalne a jasne, ze nic nevladzem.Uz ani sediet poriadne.Vsade tlaci, picha, boli....

gelifil
17. júl 2012

@lucica Jeeej, my mam epresne rovnaky termin 🙂 🙂 🙂 .

ktore
17. júl 2012

@lusinda1989 neboj este sa moze otocit.ja citim malu kopkat niekedy pod rebrami,teda pri branici a predvcerom som citila a videla viac kopat na lavej strane.takze neviem ci sa este ako tak netoci nahodou.ci ktovie sak utv zase ukaze.

ktore
17. júl 2012

@anicka245 urcite si zle neurobila.aj si zvyknem sem tam pozriet ci vyjde kvapka.len sa to nesmie vytlacak viac,akoby si mliecko vytlacala.to ze si pozrela to nic.

lucica
17. júl 2012

@gelifil Ja som este len 2.tyzden doma z prace, zatial cerpam iba dovolenku ale koncom mesiaca nastupujem na matersku. Pomaly začínam baliť veci do porodnice a akosi je toho vela, nezda sa ti?

kalia
17. júl 2012

Ahojte dievčatá 🙂 Tiež patrí k septembrovkám, termín mám 4.9., nepíšem veľmi do diskusií, lebo nie je veľmi kedy, čakám tretie dieťatko, vraj chlapčeka, prvé dve mám dievčatá 🙂 Potrebovala by som sa poradiť, porozprávať...Vidím, že niektoré z vás už majú za sebou ten posledný ultrazvuk, ktorý sa robí v 30tt...Mne ho doktor robil začiatkom 32tt a zistil, že podľa ultrazvuku má náš chlapček 2600g a hlavičku 34 cm ! Bol v miernom šoku a ja tiež 😀 Ja viem, že tie odhady ultrazvuku sú len orientačné, myslím, že je tam odchylka 500g, ale aj po odpočítaní je to dosť...Okolo toho 30tt by malo bábätko vážiť asi 1500-1600 g sa mi zdá...Obidve dcéry som prenášala, prvú 7dní - mala 3750g a 53cm, druhú 9dní - 4300g a 56cm. Takže predpoklad na veľké bábo tam je...Druhej dcérke pri pôrode zlomili kľúčnu kosť, aby mohla prejsť...chválabohu že ju zlomili tak, že nemá následky, lebo v okolí mám 3 prípady, kedy to nedopadlo dobre a deti nemôžu ručičkami hýbať...no a to je presne to, z čoho mám strach...doktor mi navrhol vyvolať pôrod v 38tt, alebo potom cisársky...Desím sa predstavy mať zase vyvolávaný pôrod, prvý mi volávali a bol to des a hrôza...a nezdá sa vám skoro vyvolávať v 38tt? Svokra mi radí nechať to na "prírodu" , no to by som aj ja rada, ale naozaj mám strach, že keď ho budem prenášať, tak bude mať 5kg a nedajbože mi ho dokaličia, tak potom čo....Fakt neviem...

gelifil
17. júl 2012

@lucica tak ano, normalne cestovna taska velka...ale pri prvom som nemala vobec nocne kosele ani zupan.Davali nemocnicne, dokonca vlastne boli zakazane....

gelifil
17. júl 2012

@kalia Fuuuuuuha, tak to je fakt dost.Nas maly mal 1562g, dr. vravi, ze je to ucebnicovo.V tvojom pripade by som volila cisarsky.Naco riskovat, treba predchadzat, ked sa da.

gelifil
17. júl 2012

@kalia Ale inak 38.tyzden je uz porod v termine, rodi sa tak uplne normalne.

lucica
17. júl 2012

@kalia uvidíš podľa ultrazvuku ktorý ti spravia v porodnici cca. v 36 tyzdni

lucica
17. júl 2012

@gelifil a mas uz na tento pôrod zbalene veci? Mas iba jednu tasku? Alebo mas jendu ktoru si zoberies na porod a jednú co ti prinesu na odd. sestonedelia?