September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@gelifil zatial mam len zopar veci na posteli, nocne kosele, šľapky, plienky, vlhcene obrusky, tampony do podprsenky, kojace podprsenky, uteráky... moc toho neni zatial, lebo tak striedam cinnosti, ze chvilku chystam veci, potom dam prat, potom vyvesim pradlo, ozehlim, polezim si, popozeram internet, spravim si jest, pozriem telku... takze sa zatial ani nemam kedy nudit
Doteraz som chodila do prace a vtedy som moc nemala casu na upratovanie, to bolo vzdy len take vikendove narychlo, ze kupelka, wc, podlaha prach 🙂
@ktore no ja som si to najskôr začala normálne že stláčať a trochu vytláčať - zvedavost keďže prvý krát som na svojom tele niečo také zažila ale keď som si prečítala že sa to nesmie tak už som to nerobila. Kamoška mi vravela že to môže vyvolat predcasny porod keď si to vytláčam neviem čo je na tom pravdy ale nič mi našťastie neni.
@lusinda1989 1,5 roka je medzi nimi. Možno každý lekár inak povoli.
@lucica S tou kondickou nie si sama...ja som sa dnes tiez pustila do mensieho upratovania a bol to des...vycistila som zvieratkam...oddych, navarila som...oddych...povysavala...oddych...umyla podlahy...oddych...a potom uz ma zacalo strasne boliet brucho, som sa bala, ze som to prepiskla 😒 ...tak radsej lezim, ved ostatne spravim aj zajtra...A ja este dovolenkujem, ale od buduceho tyzdna mam uz nastup na MD...Pred casom som neverila, ze sa toho dozijem... 😉
@lucica ano, ano, take veci presne.A este dvojo slapiek beriem, jedny vyslovene do sprchy.Tie babatkovske veci asi hned neberiem...A este...pri prvom sme tie tampony do podprdy ani velmi nepouzivali, mali sme tam skor klasicku bavlnenu plienku, lebo to velmi tieklo a tie tampony boli hned mokre.Este mi niesol odsavacku.Velmi sa mi naliali prsniky, bolo treba odsavat...
@marcelatje ahojky... ides rodit na antolsku? a kedy je to poucenie o epi, prip. otecko pri porode? das info aj mne, ak budes nieco vediet?
@anicka245
@lusinda1989 ....k tej epi - nie ze ked si nezaplatis - skor ked nepojdes na poucenie
takze aj ked ju nechcete platit - na poucenie chodte, len pre info - aby ste pripadne potom uplne teoreticky pytat (lebo zaplatit moze zbehnut aj muz pocas porodu)
@lusinda1989 to sa este moze otocit, ved este ma kopec casu a aj miesta.... ak nebude v 34tt, tak potom by som si zacala robit starosti a asi by som mu trosku pomohla cvikmi na otocenie
@lucica ahojky... ja sa otacam ako hadam doteraz nie... mam obe deti doma (starsi chodil uz prvy rok do skolky), takze ja namiesto oddychu a vylozenych noh mam behacky a starostlivost o dve deti, ktore ked su spolu - su ako za 4 deti 😀 😀 😀 akurat dnes som sa pristihla, ze by som ich aj poslala na den prec, oddychnut si... vydychnut si... uz im nevladzem, su na mna v presile a este ked do toho male babo zacne kopat a kopat a telo neposluchat, je to trosku moc na mna
@kalia tak najprv gratulujem k chlapcekovi - pre baby to bude urcite radost - mat braceka
a ano - chlapci byvaju aj vacsi, ale toto je fakt rekord co citam....a ked si mala tak velke deticky...
inak za vyvolavanie porodu nie som, ale ak to ma ohozit teba alebo babo - treba zvazit
narodenie dietatka v 38tt je uz v poriadku, co sa tyka vyvoja alebo teda ukoncenia vyvoja... takze toho by som sa nebala - len teda ide o to, ako to urobia.... kiez by si sa mohla s babom rozhodnut sama....
@anicka245 ano, keby si si bradavky drazdila, resp. masirovala kazdy den, moze to sposobit stahy na maternici - kontrakcie, ale ked si to len raz vyskusala - urcite si si nic neurobila... a to ze ti tecie uz kolostrum je to najkrajsie co mozes babatku pripravit - takze sa uplne maximalne mozes vytesovat.... babatko sa tiez urcite potesi, ked sa narodi ;)
@stipec26
@zahadka
@brita ďakujem, baby sa tešia, ale hlavne manžel 😀 ani ja nie som za vyvolanie pôrodu, ale bohužiaľ na moje deti neplatí nič iné, len vyvolávačka 🙂 a v tom brušku si len rastú a rastú...pravdupovediac bojím sa vyvolávačky, prvý som mala vyvolaný, infúziou, a bol to des a hrôza, síce trvalo to len 3 hodiny, ale bola to obrovská 3 hodinová kontrakcia, bolesť bez prestávky a taká, že mi bolo v jednom kuse zle, mala som taký nízky tlak, že som ani poriadne nevidela...dlho predlho som sa z toho spamätávala...viem, že v 38tt sa už považuje bábätko za donosené, ale mne sa to zdá skoro, asi preto, že deti rodím zásadne v 42tt 😀....o 2 týždne idem zase na ultrazvuk, tak uvidíme, akým smerom sa pohne váha...za iným lekárom by som nerada išla, svojmu absolútne verím, má vyše 35 ročnú prax, odrodil kopec detí, a náš chlapček je od prvého ultrazvuku väčší ako je priemer, no ale ako hovorí môj lekár: pozrite sa na seba a manžela, vy nemôžete mať malé deti - mám 178cm a muž 190 😀
@anicka245 ano vyvolava to stahy maternice ale to trosku to je nic.tu kvapku si zvyknem vytlacit aj ja.pozriem ci este tecie.ale nedojim sa 😀 😀 😀 .ked budes kojit po porode tak ta bude boliet brusko lebo sa ti bude stahovat.to iba tak medzi recou ti pisem.normalne ako mi mala tahala tak ma to bolelo.
@gelifil no odsavacku mam aj ja nachystanu. Robím kôpku pre manžela s vecami, ktoré si nebudem brať so sebou a v prípade potreby mu zavolám a prinesie ich. A asi to rozdelím do dvoch tašiek, jednu menšiu keď pôjdem rodiť čo si vezmem so sebou a druhá bude čakať v aute a po porode keď ma prevezu na izbu mi manžel prinesie. Nech sa netrepem s veľkým kufrom rodiť, ak náhodou hneď nepustia manžela so mnou, nech sa nemusím vláčiť s kufrom
@gelifil Bude so mnou počas pôrodu, len na kramaroch je to vraj tak, ze až na pôrodnú sálu smie so mnou manžel, na tzv. vzdycháreň nesmie. Čiže na porodnú sálu pôjdem až keď budem na 5 cm otvorená ak náhodou prídem do nemocnice skôr, tak ma nedajú hneď na pôrodnú sálu. A ešte k tomu hneď po príchode do pôrodnice pôjdem najskôr na CTG a tam so mnoui nepôjde manžel.
Baby, prosim o radu, olej pre bábatko kupujete v lekárni? Čítala som dobre referencie na nejaky marhulovy, ako sa vola? Kde ho kupit? dakujem
@stipec26 hej chcela by som ísť rodiť na Antolskú. Na poučenie som objednaná 13.8. o 13:00 myslím, ale musela som sa objednať dopredu Tel. č. je ...... no neviem ho teraz nájsť, ale zavolaj si na centrálu a nech ťa prepoja na anesteziologickú ambulanciu. Je tam vcelku nepríjemná sestrička, ale určite ťa objedná 😀
Čo sa otecka pri pôrode týka na žiadne poučenie nemusí ísť, pred pôrodom stačí zaplatiť poplatok, myslím že je to 30,- EUR a je to 😉
@marcelatje 30€???? co im uz ozaj sisi?
@kalia no tak to je fakt riadny chlap 🙂 ,mne tiež vyvolávali prvy pôrod,a bolo to dosť dlhe a bolestive 😒 ☹ ,maly mal 4100g a 53cm,ale ked ma tvoj drobec už teraz toľko,tak ja by som asi rodila cisarskym,neviem ako by som take velke bábo vytlačila 😅 ,ja mam termín 18.9 a v pondelok som bola na ultr.a babo váži 1710g
@anicka245 neviem, niektoré baby vraveli že to bolo kedysi 16,60, ale popri všetkých nákladoch na bábätko mi tá suma 30,- EUR už ani nepríde divná 😀 😀 😀 😀
ach jaj, to je katastrofa...už ani chodiť nemôžem, tak ma bolí kĺb..mám nakázané, aby som príliš nepriberala, čo ani ja sama nechcem, ale takto to asi nepôjde, keď budem sedieť iba na zadku...chodím ako tučniak s polámanou nohou..

@lucica nie, este nemam...ale plienky, vlhke utierky manzel doniesol az po porode.A co vsetko si zbalila?