September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@viktorka555 Ja tiez uz koncim 37. tyzden, sice ma nicnepicha, ale brusko mam riadne napnute a tazke. My cakame dvojicky a pribrala som zatial 21 kg. Akurat sa mi uz horsie dycha a uz naozaj nevladzem. 😉
@brita jej dvojičky, mna, co som prekvapená velmi bolia spodky noh, ked idem v noci na vecko, normálne neviem chodiť, kym sa to nerozhýbe, mate takú skúsenosť?
@viktorka555 Presne, ja to mam tiez a tiez v noci, ked musim ist cikat. Tak ma bolia chodidla, ze to musim rozhybat. Az ma tak pichaju.
ak si chcete vypocut radio - rozhovor s odbornikmi na dojcenie
http://www.lumen.sk/live-detail.php?id=16
....
no mne uz byva dost zle - akonahle nieco urobim a to sa snazim pomaly a iba trosku - hned citim to pichanie dole, alebo tazke brusko.... chcem vydzrat este mesiac, tak snad sa nam to podari!
inak mi vadi, ze sa nemozem na 100% venovat detom, oni by mali mat super prazdniny a chodit von, na vylety a pritom sedime doma alebo ideme max. do nakupneho centra, aby som vybavila do najnevyhnutnejsie 😖
snad mi to nebudu vycitat, este z toho hadam nemaju hlavu... i ked jasne, ze mi davaju pocitit, ze su viac doma ako vonku - nez im je prijemne....
@viktorka555 ja som tiez v 37 resp 38tt, babo je o tyzden vacsie...ja mam pocit, ze mi brusko tak klesa dole, neviem ci to moze byt tym, ze babo je hlavickou dole (teda dufam 🙂 ) alebo neviem, cim to moze byt..ale tiez mam strasne velke brusko a pribrala som 24kg 😠 tiez sa mi tazko chodi, sak tolko pribrat, takze nohy dostavaju zabrat..ale co narobime, len vydrzat, ved uz to mame za chvilu a dolezite je, aby babatka boli zdrave 😵
ahojte baby, nemáte problém s citlivou pokožkou? mna dosť svrbí pokožka skoro na celom tele.....nemám alergiu, ekzém ani žiadne štipance......hroza 😖 inak sa Vám ako darí? ja už doma oddychujem na materskej, vecičky pre malú už mám nechystané, ale tašku do pôrodnice mi treba ešte pobaliť 😀 inak tento posledný mesiac som strašne unavená, poobede si musím stále aspon na chvíľu zdriemnuť 😀
dnesna poradna za nami... lekarka ma nepotesila, vraj to vyzera na sekciu ako vysite... hlavne ked zbadala mojho muza, ktory ma skoro dva metre tak skonstatovala ze je veeelmi pravdepodobne ze pojdem cisarskym ☹ a ked som jej povedala ze ja dufam ze nema pravdu tak povedala ze jasne ze sa pokusime najprv prirodzene ale ze ma nenecha potrhat... v duchu som si myslela - dufam ze ma nebudes rodit 😀 ale aj tak to nechapem... maly ma 2330g co je normal na tento tyzden a dokonca jej vyslo ze je o tri dni mensi, tak ja neviem podla coho toto usudzuje stale?
@vladka1828 spomen to lekárovi môze to byt problém s pečenou
@anicka245 a preco ti povedala, ze je to na sekciu ako vysite? moj manzel ma skoro dva metre a maly je o tyzden vacsi, ja som relativne mala, ale pokial nenastane ziadna komplikacia, tak o sekcii nechcem ani pocut..a to ze ta roztrha, to jak vie?? 😠 to vie hned takto posudit ?? to teda nechapem ani ja..urcite sa nedaj znechutit takymi to recami, ver svojmu babatku a aj sebe a hlavne sa rozpravaj s babatkom, bud v pokoji a radosti, ze ochvilu budete spolu ;) ..a pokial nemas ziadne ine problemy a babatko je ok, tak si nenechaj sekciu nahovorit..resp. sa spytaj preco takto dedukuje..drzim palce 😵
@anicka245 my čakáme tiež prvé bábätko a netuším ako to všetko bude prebiehať, ale viem, že chcem prežiť pôrod pekne a verím nášmu maličkému, že to zvládneme prirodzenou cestou 😵 dôležité je, aby si sa na tu chvíľu tešila a prežívala radosť a pokoj, nepoddala sa strachu a stresu..nepripúšťaj si také veci, radšej sa rozprávaj s bábätkom, spievaj mu..môjmu maličkému sa to strašne páči 😀 vtedy trepoce ručičkami a naťahuje sa 🙂 prajem vám krásny pôrod a radosť z bábätka 🙂
Babule mate uz pobalenu tasku do porodnice? ak hej zoznam Vam dala doktorka ci ste si stiahli z netu?
@vladka1828 ahoj, svrbenie pokožky nie je sranda, lebo to može byť aj zvýšený bilirubín a pečeňové testy, takže dlho nečakaj, aby si to oznámila doktorovi...
Baby a riešite niektorá popôrodné sťahovacie pásy?
@jerryjanka o tebe viem, že si naslovo vzatý kočíkový odborník - čo povieš na tento?
dik 🙂 http://www.svetkocikov.sk/kociky-bexa/550-bexa-...
@keyka my sme uz pobaleny asi tyzden 🙂 a zoznam som si urobila podla toho, co je potrebne v porodnici, kde idem rodit..v kazdej je to inak..taky vseobecny si najdes aj hocikde na nete, ale co naozaj potrebujes, najdes na diskusii o tej porodnici, kde ides rodit..resp. ti to povedia v tej danej porodnici..
@kamilkka
@jerryjanka bola som dnes u doktora, hned ma poslal aj na kožné, zachytili to v skoršom štádiu, takže mi dali mastičky - konečne sa budem mocť večer vyspať 😀
ahojte. tak sa pochvalim aj ja. od zajtra budeme v 37tyzdni, prave som sa zabalila do nemocnice podla zoznamu, co mi dala sestricka, bohuzial treba brat komplet oblecko na pobyt, a aj hygienicke potreby pre nu- a samozrejme pre seba. pojdem, jak keby som sa tam chcela nastahovat :( mame 2300gramov, sme otocene dole, a furt pychame do maminky (a este ako silno s llakto) Ideme rodit do Ga, ak sa podari- stretneme sa tam s niekym okolo 11ho septembra??
ahojte baby, presne o mesiac mam termin, uz odratavam poslednych 31 dni 🙂 zajtra ideme na prietoky, uz by som chcela vediet kolko vlastne maly vazi, doteraz mi to doktor nevravel, kazdy den sa chystam pobalit si veci aj malemu ale este som sa k tomu nedokopala 😝
@anicka245 a nemáš ho zle otočeného? lebo ževraj ak čakáš chlapca a je zle otočený robí sa sekcia, kvôli možnému poškodeniu jeho "vybavenia" a prípadnej neplodnosti, aspoň tak som počula 🙂
@jarkamartin nie, je spravne dole hlavickou, lekarka to skor kvoli velkosti stale hovori, ale vravim, nema vobec ovela viac ako by mal mat...
ahojte baby. Ja mam termin 14/9-21/09, ale skor ratam ten neskorsi, kedze mala je o tyzden mensia uz od zaciatku (a to sedi na den kedy sa nam podadrilo 🙂) Uz sa neviem dockat, aj ked este nic nemam zbalene a oprane a ako vidim skoro vsetky uz mate. Kedze doma mam skoro 3 rocnu slecnu je toto tehotenstvo podstatne narocnejsie...
@kamilkka ja by som ho nekupila - je ťažký nemotorný - zle sa umiestňuje v kufri auta lebo je velky.
@jerryjanka ok, dik 🙂
ale som prekvapena, pretože sa mi praveže zda z tých ľahkých... konštrukcia ma len 8 kíl.. 😒

ja som v37. tt a pociťujem už dole také pichanie, dosť nepríjemné, dieťa sa naťahuje, a už ani toľko nevládzem s tým veľkým bruchom, pribrala som už 22 kíl. Veľa.