icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

jerryjanka
15. aug 2012

konštrukcia bez kolies - tie su tak plus 4 kilá - + vanička alebo sedačka. oni strašne klamu v tych ponukách. má ho švagriná ja osobne by som ho nekupila
ja mam kočik sice z druhej ruky - ale má celkovo 11,5 kila a už to sa mi zdá strašne moc ked ho skladám do auta.
dalšie dva čo mám maju 7 kíl to su ale bugyny, a další čo mám surodenecký má 16 kíl

kamilkka
15. aug 2012

@jerryjanka ja sa v tom fakt nevyznam, ale čo som len tak dvíhala v obchode, tak sa mi zadl skor ľahky ako ťažky, napr camarello sa mi zdal ťažky teda dosť 😀
a aky je podla teba ok, ak chcem do 350 ečka aj s vajíčkom? existuje vobec taky?
aky maš ty?

annie6
15. aug 2012

@kamilkka ahoj, sorry, ze sa miesam, ale my sme kupili Bexa B4 a tiez sa nam nezda tazky 😅 a v pohode sme konstrukciu vopchali do nasho "velkeho" auta (Citroen Saxo)... 😎

jerryjanka
15. aug 2012

@kamilkka ak máš rozpočet 350 eur tak byť tebou ohliadnem sa za kočíkom z bazáru - radšej fakt dobrý kvalitný ako ťažké polské hebedo 😉
ja mám quinny speedi
inak by som ešte brala
baby jogger city elite
concord neo alebo fusion
a je ich ešte pár ale teraz si narychlo nespomeniem

jerryjanka
15. aug 2012

ja ale nikoho neodrádzam ja len píšem svoje skúsenosti a postrehy v podstate sa dieťa odvozí aj v liberte z roku 1965 - ide o to čo od toho kočíka človek očakáva

kamilkka
16. aug 2012

@annie6 ahoj, vobec sa nemiešaš 🙂 diki, ja som rada za každu radu a postreh 😉
a mate novu bexu? aku farbu? my uvažujeme asi najskor nad C12...
@jerryjanka aj tebe ďakujem, ja ešte popozeram tie značky na nete, viem, že si mala kočikovu maniu 😀 ale ja jednoducho niesom taka povaha, aby som na nete čitala miliony riadkov recenzií a komentárov, proste ma to nebaví nejak... 😒 a za kočík nechcem dať vela prachov, itak to furt bude mať len 4 kolesá, čo treba tlačiť 😝
našou výhodou je ešte to, že máme dosť veľky kufor auta, takže priestor nejak neriešim, skor ta vaha...

annie6
16. aug 2012

@kamilkka nemame najnovsi model 😀 takúto máme: http://bexa-kociky.sk/kociky-bexa-b4/60-bexa-b4... zatiaľ sa nám pozdáva, uvidíme ako to bude so živým nákladom 😎

kamilkka
16. aug 2012

@annie6 ved my chceme presne to, len b4x - ta má väčší nakupny košík a mne sa pači pochromovaná konštrukcia, farbu chceme presne tu istu ale v modrom odtieni 😉

annie6
16. aug 2012

@kamilkka a ešte ja o kúsočk ľahší ako ten čo mame my 😀 nám sa páči, ľahko sa s ním manipuluje aj sa šikovne skladá a hlavne sa nám vojde do auta 😀 najlepšie, ak máš možnosť ísť si vyskúšať aj niekde do obchodu naživo a uvidíš 😉

kamilkka
16. aug 2012

@annie6 dobre som pochopila? b4x pochromovany je lahší ako váš b4?
no vieš my mame velke auto, takže priestor neriešime - ale absolutne neriešime, možno neskor, ale kedže naše auto je staršie ajtak asi za rok - dva kupime nove...
ale ja som chcela ľahky kočik a teda lacny, potom 4-kolesovy - toto boli moje priority 😉

annie6
16. aug 2012

@kamilkka no ved si porovnaj na tej stranke, Bexa B4x ma kusok lahsiu konstrukciu, vanicku aj sportovu cast 😉 to by som radila skusit nejaky neodpruzeny 4kolesovy kocik, taky bol tazky podla mna(sme skusali v jednej predajni), to by som ani na obrubnik nevysla s nim...a tuto Bexu aj jednou rukou potlacis, fajn odpruzeny, do auta sa vojde 😀 a ked prides na nejake nedostatky, tak az casom ked ho budes pouzivat si myslim, a zas, kazdemu nieco ine vyhovuje 🙂

lusinda1989
16. aug 2012

ahojte kocky ako sa mate? ja som vcera na poradni zistila ze sa mala otocila konecne dolu hlavickou tak sa tesime. akurat som trochu vytocena na objednavku z e-baby odkial som si objednavala sadu do postielky ale tak co uz to prejde....

niky1336
16. aug 2012

neviete nahodou ci v GA nastreluju nausnice este na porodnici, kym tam budeme?

pipinka82
16. aug 2012

@niky1336 ja tak viem že nie to sa asi robí u doktorky 😅 kamoška malej aspon tam dala naušničky u dokiny 🙂 ved uvidíš 😎

pipinka82
16. aug 2012

Baby čo sa týka kočíkou 😀 😀 asi ani jeden neni sto percent dokonalí lebo ich asi navrhujú muži 😀 😀 boli by dokonalé kebyže sa spoja dva či až tri kočíky v jeden 😀 😀 😀 😀

každá máme iný vkus a skúsenosti dneska sú naozaj krásne kočíky a všetky možné značky len vybrat si treba 🙂

niky1336
16. aug 2012

@pipinka82 opytam sa aj tu aj tam. a potom uvidime kde budu ochotnejsi 🙂 diki

anicka245
16. aug 2012

do kedy sa robi ten test na streptokoka? ja idem az v 38.tyzdni na dalsiu poradnu nie je to uz neskoro na to?

kamilkka
16. aug 2012

@anicka245 no na výter je to naozaj už neskoro, malo by sa to do 35.týždňa spraviť, aby sa to stihlo ešte preliečiť, ak by tam bol... ja som mala streptokoka, už sme ho aj preliečili, potom som mala po 2 týždnoch kontrolný výter a už tam nieje.
streptokok nie je sranda, naozaj nechapem, ako ťa gynekolog mohol nechať tak, ked streptokok može po narodení spôsobiť dieťaťu vážne problémy 😠

stipec26
16. aug 2012

kocky, ak by ste mali zaujem sa pridat
ja som sa uz nahlasila
http://kamsdetmi.sk/aktivity-pre-maminky-a-tehu...

stipec26
16. aug 2012

@sjuz ahoj.. ja mam tiez take cca rozpatie, ale chcela by som skor 🙂 pri dvoch detoch neviem, ci vydrzim ten dalsi... u nas je babo skor o 2tt vacsie - tak mne by vyhovovalo rodit 8. septembra 😀 no uviidme ako velim bude chlapcek spolupracovat

nicearty
16. aug 2012

@anicka245 no aj mne sa zdá, že to je už nejak neskoro, mne ho robili v 35tt...a ked by si ho mala, tak pre teba to nie je az taky problem (tebe daju atb a vyliecis sa, ty ani nezistis, ze ho mas), ale babatko ho hned po porode chyti od teba a bude musiet brat silne antibiotika..nechapem, preco ti ten vyter uz nespravili 😠 alebo zavolaj doktorke a chod tam skor..ved dolezite je, aby ste boli v poriadku..

maria613
16. aug 2012

@anicka245 no aj mne ho robili v 35 tyzdni ale co viem tak by to nemal byt problem ze ti ho este neurobili iba ak by si dovtedy porodila. Lebo streptokoka ti liecia tesne pre porodom ti 3 hodiny tecie infuzia s antibiotikmi aby sa nenakizilo mimco. Ale je to divne a urcite ti nerobili vyter len ta neinformovali co robia? Ale problem to nie je ak neporodis co dufak nie🙂

kamilkka
16. aug 2012

@maria613 nie je to uplne tak, lebo ak sa streptokok najde, lieči sa, ja som mala tvrdnutie brucha iba 1 deň, tak mi bral výter skor a tak som brala atb 1 týžden augmentin a dalacin vagin. krem... plus pred porodom mi asi tiež da atb, treba to minimalne 4 hodiny pred porodom a do žily...

maria613
16. aug 2012

@kamilkka napriklad mne ho tiez nasli ale liecit mi hi budu pred porodom kvoli tomu aby babatko nebolo zbytocne vystavovane atb. Pocuvaj a ten augmetin to ti nim neliecili niaku inu infekciu? Sa cudujem ze pchaju di teba atb ked vacsinou sa to lieci tesne pred aby babu neuskodili...

kamilkka
16. aug 2012

@maria613 tak je lepšie preliečiť ako si ho tam pestovať, može totiž sposobiť aj predčasny porod, ja teda radšej budem brať atb ako porodiť v 31.týždni a po dobratí som sa cítila uplne skvele, žiadne pobolievanie bruška, žiadne tvrdnutia, proste super!
viem, čo mi liečili a tiež viem, že dieťatku som v 31. týždni iste neublížila... myslím, že postup tvojho dr. nie je správny, takto riskovať by som teda nechcela, lege artis, ak sa streptokok nájde, mal by sa preliečiť a ešte by mal byť jeden kontrolný výter, ktorý by mal byť negatívny 😉
ak by bolo take jednoduche vyliečiť infekciu jednou davkou lieku, tak by to takto robili všetci a neliečili to minimálne týžden, nedaj sa zmiasť lenivým alebo neuvedomelým doktorom 😒

sjuz
17. aug 2012

@stipec26 tak mozno sa poponahla ked je vacsi. nasa je mensia, aj ked vlastne je tak velka ako ma byt, lebo viem kedy sa nam podarilo 🙂 takze sa priklanam k tomu 20... A nemala si druhe skor tym behanim a vela pohybu okolo prveho?
Ty sa chystas na antolsku, ze? Ja zasa ruzinov...

anicka245
17. aug 2012

@maria613
@nicearty
@kamilkka dnes som citala ze rozpatie je 35 az 37tyzden kedy sa to robi, na tej dalsej poradni budem 37+4 tak uvidime... nerobili mi to istotne lebo posledny ster som mala asi pred mesiacom a pol kvoli problemom a tam mi nasli len nejakeho enterokoka. Ak pojdem skor a nebudem to mat spravene tak asi mi v najhorsom daju tu atb liecbu pred porodom nie? ved nejako to musia riesit ked ide zena predcasne rodit a nestihnu jej to spravit... ale snazim sa mysliet pozitivne ze ho nemam 🙂 ak mi to spravi na dalsej poradni tak je to lepsie neskor ako vobec ak sa teda dockam vysledkov do porodu 🙂 no a kedze mi vraj hrozi cisarak... tak sa asi nebudem uz vobec stresovat 🙂

kamilkka
17. aug 2012

@anicka245 tak ak si teraz 38.týžden a mala si to robene pred mesiacom, teda v 34.týždni, je to v pohode, ved tam nebol 😉 ale prečo ti svieti 36.tt??

laura14
17. aug 2012

@sjuz
Ahojky.Aj my sa chystame do ruzinova cisarskym. Ale zatial termin 7.9. a ty?

anicka245
17. aug 2012

@kamilkka nie nie 🙂 pisala som ze na dalsej poradni, ktora bude v septembri, budem 37+4, teraz som 35+2 🙂 ten predtym vyter mi robila tusim este v 26tyzdni. To je prilis skoro asi...