September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
chlapcekovia nasi, uz aby boli s nami 😉 ja som si zbalila aj podlozky, lebo sestra mi ich dala, mala ich este od svojho porodu kupene a nevyuzila ich vsetky, tak som si pribalila 3ks, ked som ich uz doma mala 🙂 neviem ci ich vyuzijem..ale myslim, ze ich predavaju aj po kusoch, nie som si teda ista a ci vsade, ale zda sa mi, ze niekto tu spominal take nieco..ja som si kupila dva balicky ekologickych nechlorovanych bio-plienok, v jednej krabici je po 20ks..my budeme pouzivat latkove plienky, ale v porodnici si to celkom neviem predstavit, tak som si radsej kupila tieto za ten cas, co tam budeme a keby nestacilo vyslem manzela kupit 🙂
@nicearty to som este nepocula o tych nechlorovanych... preco budes pouzivat latkove?
@zuzana2711 no tie bio plienky, nie su chlorovane..su na baze prirodnych materialov a rozlozitelne..niektore deticky su alergicke na pampersky alebo ine druhy takych plienok..tak do porodnice som zvolila take, ale viem, ze niektore mamicky uz latkuju aj v porodnici a niektore vyuzivaju bezplienkovu komunikacnu metodu uz od porodnice..no a pre latkovky som sa nadchla uz pred dvoma rokmi, ked prisiel na svet sestrin malicky..ona ich pouzivala, aj ich sije, tak u nas ine ako latkovky neprichadzalo do uvahy 🙂 videla som aky system ma pri ich pouzivani, takze nie je to nic tazke, aj ked vela zien si to mysli, a myslim, ze je to zdravsie aj pre dietatko aj ekologicke, ale to uz je asi do inej temy 🙂
@maria613 ja idem do TT, doma mam nachystane len latkove, ale neviem ako to bude v porodnici..keby som pouzivala stvorcove uz v porodnici, manzel by ich musel odnasat kazdy den a aj sa o nich postarat a to sa obavam, ze by bolo nad jeho sily 😀 preto som zvolila jednorazove bio plienky do porodnice..
@zuzana2711 jeej my mame rovnaky termin 🙂 aj moj maly je dost zivy, dnes v noci nedal maminke ani spat stale vystrkuje ritku alebo nozicku alebo co to tam ma a veru je to bolestive obcas. Stale sa prevaluje a ukludni sa len ked tatino pusti nejaku poriadnu rockovu pesnicku 🙂
veci do porodnice uz mame zabalene v aute, ja som si brala tri tie podlozky, kamoska mi vravela ze to vyuzijem, chcela som si kupit aj viac ale mam problem zohnat aj jednorazove nohavicky aj tieto podlozky. Inak mam uz vsetko 🙂 aj kupacie koleso som si pribalila 😀 to mi kamoska poradila ze ona si po porode nafukala nafukovacie koleso a na tom sedela ze je to super vec aby si si mohla vobec sadnut 🙂
@anicka245 veru to s tym kolesom som pocula 🙂 zaobstaram si asi jedno 😀 co stoja tie podlozky a jednorazove nohavicky? to v lekarni si kupim?
o bezplienkovaní si môžete prečítat kvalitné články tu
@zuzana2711 to prave netusim 🙂 lebo v ziadnej lekarni som to zatial nenasla, tie podlozky som mala od sesterky ale chcela som si kupit viac a ani to neviem nikde zohnat - v drogerii su len plienky. Mozno aj nohavicky aj podlozky budu v zdravotnickych potrebach. Este tam skusim.
@zuzana2711 @anicka245 poporodne vlozky, podlozky aj jednorazove nohavicky kupite hocikde v zdravotnickych potrebach a pomockach, nie vzdy v lekarnach ich maju, skor tam..
@anicka245
@zuzana2711 Baby ja som podlozky aj jednorazove nohavicky pri prvej kupovala v lekarni, normalne ich maju skoro v kazdej. Podlozky do porodnice neberiem, ruzinov ich ma v neobmedzenom mnozstve.nohavicky su super vec, koleso som nepotrebovala pri prvom ma nic nebolelo...
@lucica ja som si dokonca aj pre istotu zaplatila epi, ale nepozila som lebo som nestihla. No a lekarkou som bola len dohodnuta, ze chcem co najprirodzenejsie, ale samozrejme ak bude nutne tak cokolvek co treba pre babo alebo pre mna. No a ona mi pri porode vravela. Kedze mi voda nepraskla, tak mi povedala ze mi ju musi prasknut, no a potom ma sice nastrihla, ale ja som nebola vylozene proti, a kedze na druhy den ma nic nebolelo, bola som spokojna...
@dulkagabulka ja mam znamu ktora zacala od 6 tyzdna davat maleho na nocnik.od pol roka nevedeli co je to kakana plienka ci pocikana
@ktore osobne poznam viac zien, ktore bezplienkuju 🙂
@nicearty Vyskúšam 🙂
@zuzana2711 ahoj taká som rada, že nie sme jediný, ktorí majú veci kade tade, my tiež dorábame byt, zatiaľ bývame s bratom a veci máme zatiaľ len provizórne poukladané všade. Dúfam, že sa stihneme presťahovať, kým sa malý narodí, aj keď o tom silne pochybujem, ale nejak to hádam zvládneme....
@nicearty ahoj viesco,vcera ako si spominala tu bezplienkovu metodu tak som sa na to znova trosku,viacej pozerala a celkom ma to chytilo a vecer ked dosiel manzel tak som mu o tom hovorila celkom ma odraxil☹ najprv ze ved budeme matvsetko zacikane zakakane... 😒 a potom ze to, by si ho vacsinou vlacila v satke ved ty sa tesis kedx pojde von ze nebude stale prikovany k tebe a teraz by si chcela toto 😒 ach boze keby ti chlapi vedeli skor povzbudzovat a nie odradzat 😉 ale uvidime mozno sa neskor dam na to aj ja vsak som si citala ze.to kludne aj do 3 az4 mesiacov sa s tym da zacat :-P takze takto vidim ze ty uz to mas faktvza chcilinku dak,drzim palceky...🙂
@romanknopp ani zdaleka nejste jediny.... aspon ze to mate ako tak provizorne my pomaly ani to nie ved ja ani len netusim v ktorej krabici mam co a kde mam pyzamo atd....:-P a nehovoriac o tom ze by som sa mohla aj zbalit do porodnice! Pomooooc:-P
@ka. ešte som si neprečítala všetky príspevky, ale teraz len tak svoje myšlienky. Voľakedy sa aj dvojičky normálne rodili, tak nechápem (keď raz tak strašne obhajujeme prirodzený pôrod), prečo sa aj pri dvojičkách tak strašne nehrnieme do prirodzeného pôrodu. Neonatológ môže rozprávať o veľmi predčasne narodených detičkách - ako bola aj naša malá, to áno, ale dozreté deti ? - no neviem. Kamoška žila a rodila v Írsku. Tam nenerváčia ani pri deťoch narodených v 7.mesiaci. Berú ich ako plne vyvinuté, len nemajú dostatočný podkožný tuk. Samozrejme, iné je, keď má dieťatko zdravotné problémy.
@maria613 no moj manzel napriklad tiez o pouzivani latkovych plienok az tak nevie, nieco videl u sestry ako ten system prebieha, udrzba a tak 🙂 ale to ako to bude v skutocnosti zisti az, ked malicky pride na svet..a myslim, ze potom nebude mat problem s pouzivanim latkoviek ani on, ked uvidi ako to budem robit ja..chce to len cas 🙂 a to iste si myslim, ze plati pri bezplienkovani..urcite to nie je az take tazke, len to chce system..aj ja som o tom vela citala a paci sa mi to 🙂
Takto vyzerá podpora raného kontaktu mamičky, otecka a bábätka počas cisárskeho rezu v Krnovskej pôrodnici... rovnaké fotky som už videla aj z jednej Bratislavskej pôrodnice...
Mamička vrati toto: Takto se mnou (a manželem) byla má dcera od jejího narození až do konce operace, a pak už stále ... díky krnovským zdravotníkům za podporu v této nádherné chvíli...
Česka psychologička M. Mrowetz vraví: Z psychologického hľadiska je pre podporu zdravia celej rodiny vhodné vybrať miesto pôrodu tam, kde podporujú zdravé procesy
@maria613 pri bezplienkovej metode určite nie je všetko ocikane a okakane 🙂
mamičky v Afrike sa naprkad do 10 dna veku dietatka musia naučit rozoznavat signaly, kedy ide babatko na potrebu..a ak sa im stane nehoda po 10.-tom dni, su pranierovane ako zle matky...
a že bude babatko "prikovane" k tebe?? nuž..daj mu prečitat toto:
http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/nosime/item/7...
@ka. skuseny porodnik vie ,ako viest porod s dvojičkami...bohžial, dnes je "moda" cisarskych..a mamičky su vystrašene, vystresovane a vyplašene prave z takych sprav, ako vraviš...
@ka. ja som už strašne dávno nepočula, aby sa dvojičky narodili prirodzeným pôrodom. Je iné, keď je zle bábo otočené, ale aj také detičky zvykli voľakedy v maminkách otáčať. Práve preto vravím, že je strašne ťažké jednoznačne sa postaviť za alebo proti cisárskemu.
K neonatológovi len toľko, že sa tu písalo, a tak sa mi zdá, že si to asi aj Ty písala, že neonatológ je za samovoľné začatie pôrodu a nie vyvolané, prípadne časovo naplánované. - Ak si to nepísala, tak sa ospravedlňujem. 😉
@dulkagabulka neverím, že by pôrodníci preferovali cisársky. Kým som s malou bola v nemocnici 50 dní po pôrode, kým nabrala váhu, videla som, čo všetko môže spôsobiť hlúpa zaujatosť voči cisárskemu. Keď mamičke sa nespustil pôrod a kým sa konečne primára prehovorili, aby dal súhlas na cisársky, bolo dieťa mŕtve. Tak toto by som tomu lekárovi nevedela odpustiť.
Žiadny extrém nie je dobrý. Teraz sa strašne bojuje proti nastrihnutiu hrádze. Počúvala som jednu pediatričku a ona je jednoznačne za nastrihnutie, lebo to považuje pre dieťa za lepšiu variantu. A tak je to aj s amniocentézou. Na Slovensku je to najsuper vec, aj keď zabila kopec bábätiek. Pritom v Maďarsku ju už viac rokov neodporúčajú.

@nicearty 🙂 krasne meno... 🙂 nas bude andrej .. a mas zbalene aj tie podlozky do postele? neviem ci to mam kupovat vobec.. a kolko plienok asi tak beries?