icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

nicearty
23. aug 2012

@tamix nuz, kazdy moze mat svoj nazor 🙂 ale nepoznam zenu, ktora by sa po cisaraku zotavovala lepsie, zeny z mojho okolia, ktore rodili cisarakom doslova trpeli, dokonca hovorili o tom, ake to bolo ponizujuce, nemohli sa o babatko starat po porode, doteraz nie su ok, nehovoriac o tom, ze ta nadopuju kadecim a je to vlastne operacia, priamy zasah..nehovoriac o dalsich veciach, co narusili tu taku prirodzenu adaptaciu matky a babatka po porode, kazdy jeden zasah sa nejak prejavi, aj ked mozno nie viditelne..skor ci neskor..to co si spominala, co sa stalo pri prirodzenom porode, to bola mozno aj chyba lekarov, aj ked pises, ze ju dotrhal maly, len ci to bolo naozaj tym malickym, nie toho, ze isla rodit prirodzene, ale to je teraz jedno..samozrejme kazdy organizmus je iny, inak sa zotavuje..a myslim, ze velmi zalezi aj od toho, ake ma zena podmienky pri porode..

nicearty
23. aug 2012

@tamix este mi teraz napadla jedna myslienka 😀 ked si spominala tu kamaratku, co rodila prirodzene a maly ju roztrhal..ci fakt rodila prirodzene, ci jej nevyvolavali porod, neprepichovali plodovu vodu, nedavali oxytocin alebo hocijako inak nezasahovali, lebo vtedy to uz celkom prirodzeny porod nie je..a kazdy tento zasah moze sposobit nejaku komplikaciu..tak v konecnom dosledku to nemusela byt chyba toho, ze maly ju dotrhal..mozno sa mylim 🙂

tamix
23. aug 2012

@dulkagabulka nevidela a ani si teraz nič nebudem pozerať. Nebudem sa stresovať. Na mojej dcére, srstnom synovi a dvoch susedkách vôbec nevidieť, že by prechádzali pri cisárskom nejakým stresom, ale môže byť. Tú štúdiu Ti nemám ako sem dať, lebo ma ani len nenapadlo ju uložiť, nepredpokladala som, že ju raz budem k argumentácii potrebovať. A len tak medzi rečou to spomenul aj môj gynekológ, tak neviem.

tamix
23. aug 2012

@nicearty samozrejme, že každá operácia je riziko, takým je cisársky, ale rizikom je aj pôrod. Moja mama je 40 rokov po pôrode, ale ešte stále cíti miesto, kde bola šitá. Vtedy jej lekár, rodinný známy povedal, že keby ženy vedeli, čo všetko sa môže počas samotného tehotenstva ako aj pôrodu stať, tak by máloktorá ostala tehotná.

A ja zase mám viac kamošiek, čo sú s cisárskym spokojnejšie, ale to je subjektívne.

Nechcem sa tu už ďalej o tom rozpisovať, lebo všetko dobré, keď je koniec dobrý - pre maminku, aj bábo.

stipec26
23. aug 2012

@sjuz ano zazmluvnujem.......poznam ju od prveho porodu, chodila som na poradne aj s druhou, pri druhej som ju zazmluvnila...a aj ked si teraz hovorim, ze by som to zvladla sama - tak mm ju chce - lebo nam pri druhej dost pomohla (chceli ma odviezt na cisarsky, ale mala uz bola pol hlavickou vonku, tak ju rychlo zachytila).. no proste mi pride, ze ja ju budem zazmluvnovat z povinosti, ale mm ju chce a basta.... tak snad to ocenim a to ze teraz vymyslam, kde usetrit je len nejaka moja nerozvaznost...

anicka245
23. aug 2012

@dulkagabulka musím sa zastat tamix naozaj bol aj dokument o tom že porod je pre dieťa stresujuci zážitok pri ktorom vynaklada také množstvo energie ako za celý ďalší život nie. Dáva to logiku, tým ale nevravim že cisarsky je lepší. Na druhej strane ja sama som sa narodila cisarskym a nemám žiadne vady ani emočné ani žiadne som nemala. Necítim sa iná za to že som sa nenarodila prirodzene. Ono je to naozaj individuálne, podľa mňa sa príliš zaoberáme touto otázkou, ja už na to nemyslim ako pôjdem rodiť, čo je lepšie a podobne..čo ma byt to bude a verím že to tak bude najlepsie.

jojo161
23. aug 2012

@dadika663
@keyka
nam na cvičení hovorili, že babatko netrpí, že je to prírodzene a že si cvičí tým bránicu či čo a je to tým že sa napije plod, vody 😉

anicka245
23. aug 2012

@dulkagabulka nooo a presne tieto veci ake su na tej stranke zenske kruhy by mali pisat v najmama a podobne 🙂 pekne pribehy...

dadika663
24. aug 2012

@jojo161 super tak viem zasa nieco nove daujem si velmi zlata ja som myslela ze to ma z toho co pojem vsetko 🙂 . lebo ja to mam asi opacne az teraz posledny mesiac mam chute 😉

lucica
24. aug 2012

Ahojte baby,
chcela by som sa spýtať, či si niektorá z vás zazmluvňovala doktora. Prosím poraďte. Kedy ste sa s nim bavili ake mate predstavy o porode? Na poradni? Zmluvu mame uz podpisanu, len kedy dohodnut veci k porodu, pripadne prejst porodny plan.Dávali ste vlastne dokotorovi pôrodný plán? Ďakujem moc

tamix
24. aug 2012

@anicka245 ďakujem za podporu 😉

nicearty
24. aug 2012

@lucica ahoj, ja som tiez rozmyslala nad zazmluvnenim,ale rozhodla som sa, ze nezazmluvnim, pretoze vo vacsine pripadov ti potom porod vyvolaju, oni nebudu cakat, kedy babo bude chciet ist von (jedine, ze je to nejaky znamy alebo je tak ochotny kvoli tebe prist kedykolvek to na teba pride) a to sa mi nepaci, zeby nasilu malo ist von..asi je ine ked prenasas dlhsi cas alebo je nejaky problem..tot moj nazor..aj ja mam pripravene porodne prianie..neviem, kde ides rodit asi aj od toho zalezi..ako sa tam k takym veciam stavaju..akurat by som si ho chcela dat podpisat primarke a oboznamit ju s nim, ale ty ked uz mas teda zazmluvneneho, tak sa s nim dohodni na stretnuti, ved este mas cas a prejdite si spolu tvoje prianie..vela stastia

barborkasmejko
24. aug 2012

Ahojte dievčatá - ja by som sa chcela opýtať, či máte niektorá bábätko v polohe KP a ako idete rodiť? Naplánovali vám niektorej cisársky alebo sa uvidí na sále? Ja mám malé KP a zdá sa mi, akoby doktori nereagovali, nikto mi nič nepovie, len toľko, že mám čas (som v 37tt, tak si myslím, že ani nie 🙂 ) a mám aj užšiu panvu - teda takto to je napísané, ale neviem, čo to znamená 🙂 Som už zúfalá z toho, že neiviem, čo ma čaká...

dulkagabulka
24. aug 2012

@barborkasmejko existuju cviky na otocenie babatka

barborkasmejko
24. aug 2012

@dulkagabulka Počula som, že je to bolestivé pre matku a nebezpečné pre dieťatko, že sa to už nesmie dnes robiť... a také recepty starých mám 🙂 mi zatiaľ nepomhli...

paula80
24. aug 2012

@barborkasmejko ahoj ja som mala mladšieho syna KP od 5.mesiaca a ani v porodnici pri kontrakciách sa neotočil, tak po prevážení -premeraní UZV ,kde odhadovaná hmotnosť bola nad 3,5 kg mi hneď robili cisársky rez.Inak moj gynekológ mi stále tvrdil,že možem aj KP rodiť normálne,kedže som staršieho rodila ako 4300 g prirodzene,vraj by som nemala mať problém mladšieho porodiť aj KP,s čím som ja nesúhlasila,bála som sa komplikácii.
Inak podľa novšieho sa vraj chlapci KP rodiť nesmú prirodzene,ani pod 3,5 kg,koli vajkám,takže si myslím,že u teba sa rozhodne až v porodnici,či sa malý otočí dole hlavičkou,ak nie podľa mňa ti spravia sekciu,ale spýtala by som sa na to aj tvojho gynekológa na ďalšej poradni,že aký je postup v tvojej porodnici.

ka.
24. aug 2012

Ahojte. Neda mi nereagovat, ako tu riesite, ktory porod je pre babatko idealnejsi. Nasa mala sa narodila prirodzene, sama sa rozhodla kedy chce ist na svet, i ked moj porodnik, ktoreho som mala zazmluvneho sa chcel somnou dohodnut na termine, kedy by sme porod vyvolali. Povedala som si, necham to na malu, nech sa sama rozhodne, kedy chce prist na svet a tak sa aj stalo. Prenasala som 5 dni, narodila sa a mala 4,27kg 🙂 co som veru netusila, aky kus baby nosim v sebe 🙂 Ano, trochu mi pomohol a ulahcil to, mala som epi, aj oxitocin, takze podla niektorej z vas asi ani nie prilis prirodzeny porod. CIsarsky ma vobec nenapadol a neriesila by som to, ani keby som vedela, aka tazka bude mala, i ked som bola prvorodicka. Ja som zase pocula relaciu, kde bol host jeden zevraj velmi vychyreny neonatolog, ktory rozpraval o prirodzenom porode verzus cisarskom-planovanom. Po tychto info som bola rada, ze som mohla malu porodit normalne, ze si sama vybrala, kedy chce ist na svet a nemuseli sme ju sokovat a rozhodovat, kedy je ten spravny cas. Samozrejme, pokial zo zdrav.dovodov nie je mozne rodit normalne, cirasky rez je jedina moznost, o tom niet pochyb. Tiez mam teraz termin v sept. cakame dvojicky, takze cisaraku sa asi nevyhnem...
Chcela som vediet, ci je v septebrovkach nejaka z vas a aj buduca dvojickovska mamina 🙂 Baby, drzte sa, nech to dotiahneme vsetky do stastneho konca a mame krasne zdrave poklady 🙂

sjuz
24. aug 2012

@lucica
@nicearty ja som mala zazmluvnenu a normalne sme cakali na kedy to pride samo. lekarka sa musela vratit po tom co uz odisla z nemocnice a nemala s tym problem. Porod s nou preber na poradni. Ja som mala tak ako som chcela, aj ked narocna som nebola. Iba maly nastrih, inak ziadne lieky...

zuzana2711
24. aug 2012

Ahojte baby , už ste pobalene ? 🙂 Ako vám je v tomto teple? Ja som bola v utorok u lekára a povedal mi že maličký má hlavičku dosť nízko, tak aby som ležala a nič nerobila aspoň desať dní. Tak v utorok idem na KTG a SONO do nemocnice. Trošku sa už začínam báť pôrodu, aby bolo všetko v poriadku

zuzana2711
24. aug 2012

neviem či aj vy máte v brušku take živé dieťa ako ja, ale malý strašne vyvádza, kope, búcha, celý sa otáča, celý den,aj celú noc...

dulkagabulka
24. aug 2012

@barborkasmejko poznam mamičky, ktorym to pomohlo a nevravali,ze by ich to bolelo
nepisala som o manualnom otočeni
inak- najlepšia metoda na otočenie je metoda Hypnoporodu. tam sa otočí vysoke % detičiek- a same, žiadne cviky netreba..aj v homeopatii existuje protokol na otočenie babatka, v akupunkture tiež..takže ak nechceš cvičit, je tu este dost inych moznosti
v zahraničí je bezné, ze dietatko otočí lekár (co kontroluje ultrazvukom) 🙂

dulkagabulka
24. aug 2012

@ka.
ak su dvojčatka v spravnom postaveni, ziaden cisarsky ti nehrozi 😀
dokonca je to este jednoduchsie, porodit dvojcata,lebo byvaju mensie 🙂

lucica
24. aug 2012

@sjuz dakujem, a aj si svoje priania dala na papieri formou pôrodného plánu, alebo to bola len ústna dohoda?

ka.
24. aug 2012

@dulkagabulka ano viem, avsak zatial poloha jedneho nie je zevraj idealna na normalny porod, uz si dost dlho drzia pozicie tak neviem, ci sa im podari este nejaka zmena 🙂 V pondelok idem k lekarovi tak uvidim, musim to s nim poriesit a dohodnut sa i ked mi je jasne, ze definitivne sa rozhodne az ked budem rodit. A veru, vahovo chlapci svoju starsiu sestricku tazko dobehnu 🙂

cantharis
24. aug 2012

@barborkasmejko ahoj, ja som sice zacala este "len" 35tt ale tiez mam malu KP. Dr. povedal, ze do 37tt ma babo kopec miesta na otocenie sa, ale uplne kludne sa moze otocit aj neskor, prip. aj pocas porodu. podla mna rozhodnutie ci rodit prirodzene alebo sekciou pada vzdy az tesne pred porodom. ale v zasade by som sa s tym netresovala asi prilis, max skusala nejake cviky aby som samotnemu babatku ulahcila otocenie. ja osobne by som sa nedala nahovorit na to otacanie lekarom. myslim si, ze ak sa babatko otoci KP tak na to ma svoj dovod. napr. kratsi pupocnik... a je dost mozne ked ho proti jeho voli niekto otoci, tak sa do porodu otoci zas naspat ked mu je tak prijemnejsie 🙂 neboj, dobre bude, mozno si to male este rozmysli. a ak nie, tak aj tak to dobre dopadne 😉

nicearty
24. aug 2012

@barborkasmejko ahoj aj ja som mala v tom tyzdni babo v kp..a cakame chlapceka, co mi hned doktori povedali, ze cisarak, ale my sme to nenechali len tak, sme si povedali, ze hovorte si, co chcete, my cisarak nechceme..tak sme zacali chodit stvornozky 😉 ale kedze mi strasne napuchali ruky a aj trpli, tak sme nechodili stvornozky, ale klakla som si k fitlopte a rukami som sa o nu opierala, tak sme pozerali telku, citali knihu, boli pri notebooku...a za dva dni bol malicky dole hlavickou 😉 a tak je doteraz , ale preventivne sme v takejto polohe stale, ked sa da..tak skus, mozno to pomoze aj vam, neboj, len ver babatku, prihovaraj sa mu, spievaj mu, rozpravaj sa s nim 🙂 a ako pisala @dulkagabulka su aj cviky 🙂 tak drzim prsteky

nicearty
24. aug 2012

@zuzana2711 my sme uz pobaleni tiez 🙂 a stale cakame, kedy sa malicky rozhodne prist konecne k nam 🙂 tiez cakame chlapceka a ako pises, nas sa tiez velmi prevaluje, kope rucickami a nozickami, hlavne vtedy, ked mu spievam 😀 to sa mu strasne paci 😵 len s manzelom pozerame ako sa natahuje v brusku, je to take krasne pozerat sa na to, ale uz by sme ho chceli mat pri sebe 😉

zuzana2711
24. aug 2012

@nicearty no ja pobalena este niesom, vsetky veci mam porozhadzovane kade tade kedze sa stahujeme :D ale uz si to davam dokopy, len aby drobec este vydrzal 🙂 ako sa bude volat vas chlapcek?

nicearty
24. aug 2012

@zuzana2711 ja som sa tusim balila, ked som bola v tvojom tyzdni, tak mas akuratny cas 😉 nas sa bude volat Jurko 🙂