September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Ahojte tehulky, ako sa máte? 🙂
September za dverami, o chvíľu sa nám to tu začne rozbiehať, som zvedavá ktoré bábetko sa nám prihlási prvé 😉 ja pomaličky čakám, bábatenko má termín už o 6 dní, tak som zvedavá, kedy sa nakoniec ohlási 😀 inak sa v posledných týždňoch cítim super, ako keby sa telo ukludnilo a teraz si užíva posledné dni 🙂 všetko nachystané, pobalené.. ešte keby v Ružinovskej nemocnici fungovalo CTG tak, ako malo a človek by tam nemusel stráviť pol dňa, tak by to bolo skoro dokonalé.. našťastie sa aj ochladilo trochu..
Peknú pohodovú nedelu prajem 😉
@nkem jaj tak zavidim, ja niekedy az medzi 14. a 21. sept, a teda citim sa hrozne, stale unavena, velmi zle spim, nevladzem s malou behat, zo vsetkeho co zjem mam kyselinu, no a ten stretching co robi mala v bruchu niekedy boli az tak ze ma celu pot oblieva... no este si pockam, ale uz sa neviem dockat 🙂
@sjuz tú kyselinu som mala aj ja, ale prešla ma nejako, tfuj tfuj tfuj 🙂 teraz preventívne aj keď ležím, tak mám hlavu viac vyvýšenú a to pomohlo. Moja maličká je kľudná, iba občas, keď sa tak fajnovo zaprie do rebier a všetkého naokolo, tak si aj uvedomím, že som ešte stále tehotná 😉 len si nemyslím, že nepôjdem toho prvého, síce krčok mám skrátený na 2 cm, ale to je tak asi všetko, žiadny poslíci a spol..podľa lekárky to na pôrod nevyzerá, tak ale uvidíme vo štvrtok na kontrole...
ahojte čakateľky, ja sa už pomaly sťahujem do nemocnice. Ak všetko pojde podľa plánu, tak zajtra ráno cisársky. Už mi je všetko, len dobre nie 😒 . Začinam mať poriadne lepky. Vy sa držte a po návrate sa ozvem. Majte sa a dávajte si pozor 😉 , nech všetko dobre dopadne aj vám
dievčata, ospravedlnujem sa vam, dakujem @stipec26 že mi napisala a upozornila ma..
moje slova boli ovplyvnene mojimi nedavnymi negativnymi zažitkami a naozaj neboli citlivo podane..
prajem Vam krasne porody, zdrave, sladke a vonave babatka 😀
@stipec26 prepac, ale ja som tiez prvorodicka a vobec to nevnimam tak, zeby ma malo nieco stresovat alebo znervoznovat, nerozumiem tvojmu prispevku, ved len diskutujeme, nemyslim si, ze tu niekto pise proti vyjadreniu niekoho, ..naozaj neviem, co ta tu vytaca 🙂 mozno by mamicky mali menej na seba utocit, lebo niektore reaguju fakt neskutocne 😠 niekto sa nieco spyta a konec..niekto nieco v dobrom poradi a bum..keby sa dalo cez pc strielat, uz mame pc dierkovane 😀
@nkem Ahoj, ja som bola v Ruzinove na CTG minuly tyzden a necakala som poldna. Hned som sla na pasy a fungovalo to bez problemov. 😕
No, ja sa necitim ok. Vsetko ma boli, hlavne ked mam vstavat. V noci som si uz myslela, ze pojdeme do nemocnice. Brusko mi tvrdlo kazdych 5-10 min, mrchovske bolesti a zle sa mi spalo. Do rana mi tie bolesti chvalabohu presli a drobec sa hybe. Neviem co to malo byt a moja Dr. je na dovolenke.... 😖
@danjelca @dulkagabulka @stipec26 my sme s manzelom tiez chodili na prednasky, tak ako ty danjelca..a mne dali strasne vela, kedze som prvorodicka a o porode som nevedela vobec nic,ani to ako to u nas je..ano u nas v porodniciach je to zle, ale nestresujem sa tym, ani nejdem rodit do Heinburgu, aj ked to mame kusok 🙂 idem rodit do normalnej slovenskej porodnice, kde to nie je nic moc, ale budem sa snazit bojovat za co najprirodzenejsi porod a cim viac budeme tlacit na zdravotnikov, tym viac to bude lepsie, zalezi len od nas mamiciek..treba im dat vediet, ake su nase poziadavky a ze na nich mame pravo a bojovat za ne, pretoze teraz je vsetko nastavene skor pre pohodlie lekara ako pre mamicku a babatko..ja nehadzem vsetkych lekarov a zdravotnikov do jedneho vreca..aj moja sestra je lekarka..a ked rodila v cechach sama prezila porod a pristup zdravotnikov na zaplakanie..ja sa necitim zle, lebo u nas je to zle s porodmi, preco by som mala davat pocitovat babatku, ze som v strese..mamicky by si mali viac verit a viac verit babatku..normalne pojdem rodit, uz sa na to neviem dockat 🙂
@nkem jej mame rovnaky termin, len ja idem rodit do TT..aj v TT maju furt problem s CTG, stale mi ho robia na dva-krat 😀 a pritom sestricky strasne nadavaju, ze to nejde poriadne 😉 my sme tiez uz pobaleni a uz by sme rodili az by sme plakali 😀 uz sa neviem dockat 🙂 a super, ze sa ochladilo, konecne nie som spuchnuta jak balon 😀 ale zato si kazdy den zo dve hodky pospime..uz nech to pride 😀 aj tebe peknu nedelu a pekny porod a aby ste boli zdravi 😵
@skrecok tak to si mala štastie, ja posledné dva razy, keď som tam bola, tak im to štrajkovalo, ale hlavne vo štvrtok, to nás potom poposielali hore do pôrodnice na pasy, takže ďalšia čakačka..ale tam to išlo rýchlo..len ja som mala aj tú smolu, že mi to nejak zle chytalo, chytalo skôr môj pulz, malá je otočená hlavou dole, ale odozvy chytajú pomerne vysoko, nad pupkom, ešte sa vtedy motala o sto dvesto, tak si ma tam chceli nechať, pásy na dva krát v pôrodnici, plus čakačka ešte dole na monitor predtým..ešte poradňa a vuala, som tam pol dňa 🙂 ale nevadí, podstatné, že je všetko v poriadku a bola to vec skôr iba technickej chyby, nie nejaký problém so mnou 🙂
p.s. aj sestričky už sú tam z toho monitoru na nervy, starý monitor a vedenie nemocnice nechce dať buď 3000 evry za nový alebo 1000 evry za starší typ.. do nedávna používali požičaný od poisťovne..
neviem ako ste na tom vy, ale ja som uz asi 4x prebalila tasky do nemocky, ocinkovi nachystane veci co doniest za mnou, kazdy den vymislim nejaku inu kombinaciu pre babo na cestu domov, byt leskne od cistoty, - cely den cakam na kontrakcie 🙂 a nakoniec mi doki povedal, ze este nevyzerame na porod-nabuduce sa stretneme 3.9 nie je nic horsie, ako cakat na nieco, co vies, ze este nepride...
@niky1336 ja tasku nosim v aute uz asi 2tt a uz rozmyslam, ze by som ju mala vytiahnut a pozriet, co som tam vlastne nahadzala 😀 aj ja mam dalsiu poradnu az 3.9. a dufam, ze to pride - ved raz to babatko vyliezt musi 🙂 🙂 🙂
naposledy (24.8.) mi doktorka povedala dokonca, ze mi posuva termin, sice z 15-teho na 18teho, ale celkom ma to pobavilo... ja by som chcela rodit 8-meho 🙂 ale to su len moje vymyslacky, samozrejme pockame co na to nase babatko 😉
asi to bolo tou zmenou pocasie, lebo ja som sa skoro vobec nevyspala. Este sa mi aj neskutocne zle dychalo, a brucho pobolievalo. Tak ma normalne vydesilo, ze tasku este nemam vobec zbalenu, takze zavidim vsetkym co mate... Takze moje predsavzatie je zbalit ju tento tyzden 🙂
Zdravim vas vsetky a zelam krasne posledne dni a tyzdne s bruskom...

ešte niečo ja verím že to pôjde že sa to zlepší, ale ako všetko chce to čas, nelámať to cez koleno..
a zo súčasnej situácie si zobrať to najlepšie čo môžeme-reálne🙂
smeruje to k dobrému všetko, ale netreba to nejako lámať cez koleno, lebo sa potom sa okolo toho vytvorí "blbá nálada"