September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@nkem :Ja 5.deň prenášam, tiež nemám ťažkosti, cítim sa dobre, kontrakcie žiadne, len sem tam tvrdnutie bruška, ale to je tak všetko. Zajtra idem znova na kontrolu, tak uvidíme či bude niečo nové. Pohybu mám dosť, upratujem....ale nič nepomáha na rozbehnutie, tak asi bude ma čakať vyvolávačka. Alebo sa možno malinká chce narodiť budúci týždeň, možno v piatok to budem mať narodeniny, pekný darček by to bol 🙂 Necháme sa prekvapiť 😉
babule ja este ani neprenasam a uz by som prijala keby sa mala konecne narodila.... 🙂
ahojte baby, dlho som tu nebola......pozerám, že niektoré to už máte za sebou - takže gratulujem 🙂 ja mám termín budúcu stredu, takže už netrplezlivo čakám,, kedy to nastane 🙂
@skrecok Ahojček tak dnes som bolaniečo dokupiť v 56,kopec vecičiek som dostala ale predsa chceme aj niečo nove aby sme boli fešáci ked pôjdeme domenko.ešte by som nejake dupačky chcela ale napr.v tescu absolutne nič,vieš mi dať nejaky dobrý typ? Ešte som zvažovala či objednať cez net.. 🙂
Dakujem
@efiku ahoj, ja som kupovala teraz v Tescu komplet, v jednom boli dlhe body, body s dlhym rukavom, ciapocka, podbradnik... Potom som kupila 2 nohavice. Ostatne ma po prvom.
Som prekvapena, ze u vas v Tescu nemali nic take. Dobre su v H&M, C&A, casto aj v Lidli maju dobre oblecko pre deti a som aj snimi spokojna. Cez net tazko, nevies aka je to kvalita, to radsej objednat u overenych. Ale nekupuj vela, dieta z toho rychlo vyrastie. 😉
@skrecok hej v tescu bolo len ja som hladala aj take klasicke dupky vieš bez rukavikov ako to bývao volakedy 🙂
ja som tam potom kupila bodynka 3ks 56,polodupky 2ks a k tomu čapičku a ostané vecičky čo mam a je toho dosť lan ozaj nech ide z pôrodnice ako frajer 🙂 predsa ma laka aj niečo nové si zadovážiť.Hej kamoška mi tiež v lidli kúpila bodynka a chcem sa pozrieť ešte aj v C&A ale neviem už sa moc nechcem sama túlať lebo končím 38tt a poviem ti už aj ruky-prsty mi začali tento týžden puchnuť aj nožky tak doktorka sa smiala že už je aj navyšší čas že mam narok na to byť opuchnuta 🙂
a ozaj kam ideš rodiť ružinov?
Ahojte dievčatá....možno si pamätáte, písala som sem niekedy pred mesiacom, potrebovala som radu ohľadom pôrodu - kvôli veľkosti bábätka, na pripomenutie strana 487 🙂 - tak už to mám šťastne za sebou. Termín som mala 4.9., ale na poradni 30.8. doktor meral bábätko a nameral 3800g, tak skonštatoval, že by bolo bezpečnejšie dať vyvolávačku, ako čakať na spontánny pôrod, súhlasila som, tak v piatok 31.8., 4 dni pred termínom, sa narodil náš synček, s mierami 4200 g a 54 cm 🙂. Takže som veľmi rada, že som sa dala presvedčiť na vyvolávačku, lebo keby som prenášala, bol by ešte väčší...a nakoniec, ani to nebolo také strašné, narodil sa hodinu a pol po podaní infúzie, doktor len tak tak stihol dobehnúť, len ho zachytil a povedal hotovo, porodené 😀, a ja že: UŽ??? 😀 😀 Dievčatá, všetkým, ktoré to máte ešte len pred sebou držím palce a prajem čo najmenej bolestivý a hlavne rýchly pôrod a mamičkám, ktoré sa už dočkali GRATULUJEM
@sandrika1986 Ja sa tiež cítim až moc dobre..občas ztvrdnutie bruška, ale inak nič...asi čaká na tata, kým sa vráti zo služobky, ale vráti sa až na budúci týždeň, tak dúfam, že tak dlho sa jej čakať nebude chcieť 😀 aj ja idem zajtra na kontrolu, tak uvidím, či ma hneď aj nehospitalizujú..
@efiku isli sme domov v 62, ale potom som dokupila aj 56. Mala mala 52 cm, takze bola dost dlha a balilo sa nasiroko, takze ta 56 jej dlho nevydrzala. Moc toho teda nekupuj.
Ja som mala krasne dupacky, takze klasicke z Mothercare, no a potom lokalne tu v senci. Z tesca hlavne body a pyzamka.
Inak aj mne uz opuchaju nohy, ruky, a brucho tvrdne niekedy riadne, tak som zvedava ci ma doktorka pravdu a bude to skor...
@efiku Ahoj, tak to ti na zaciatok uplne staci. 😉 Potom uvidis, ale podla mna uz viac netreba. Takze uz odpocivaj doma a nebehaj po obchodoch, inak pojdes z obchodu rovno do porodnice. 😀
Ja som pouzivala oblecko v. 50 2 tyzdne, 56 cca mesiac a pol... Je to u kazdeho individualne, ale treba mat v rezerve par veci. Ale nie vela, lebo prve mesiace z toho rychlo vyrastie.
Ja uz fakt pomaly ani nechodim po obchodoch, nevladzem...Horsie je to, ze nemozem dlhsie sediet. Brucho mi dost tvrdne, ale to uz mam od 15. tt, takze na tvrdnutie som zvyknuta.
Ano, budem rodit v Ruzinove, chodim tam od zaciatku tehotenstva...
@kalia Fuuu, riadny chlapisko. Gratulujem a vela zdravia. No, nas bude oproti vasmu riadny drobcek. 😅
Mala si velke stastie, ze to slo tak rychlo. Moja kamaratka dostala infuziu (vyvolavacku) vo stvrtok a az v nedelu porodila cisarskym. Hlavne, ze nakoniec dopadlo vsetko dobre a mala je zdrava.
Ahoj, ja sa chcem opýtať, či ste pociťovali ku koncu menej pohybov, ja ako som začala 38.tt tak sa mi zdá, že dieťa je nejaké lenivé... len sa tak občas prevaľuje, občas kopne, ale menej ako bývalo 😖
ahojte tak ja stále na rizikovom v nemocke každý deň tu vyvolavaju porody ja dúfam že nás zajtra pustia domov a nech to príde prirodzene. Tak si tak predcasne prežívam kontrakcie ostatných mamičiek 🙂 držím nám všetkym palce nech to kazdej dobre dopadne 🙂
@kamilkka
Ahoj ja som v 40.tyzdni amposledne dva tri tyzdne uz nekope skoro obec ale prevaluje sa, sice menej ale predsa, takze je to v norme neboj, ja uz cakam na porod uz sa nezmestim do svojho tela 🙂
@skrecok juj no mna sa aj pýtala či mi tvrdne bruško ale ja nemam ten pocit tak snad sa nemýlim 🙂 no obchody to už nie nechce sa mi poviem pravdu,dnes som bola na krvičke tam autom a potom som sadla na električku a poviem pravdu ratala som zastavky nech som čím skôr domenka a ešte som si vymyslela bryndz.halušky 🙂 ale už odychujem -nožky a ruky zodpovedne opuchnute jak sa len tak tak mi aj kamoška jak sme sedeli u mna že nemysli že by som vydržala do 20 ako mam termín...ja počítam že to bude o týžden skôr 🙂
@efiku
@sjuz
My mame blizko termin porodu, ja mam termin sice 22.9., ale budem rodit skor. Mam planovanu sekciu zo zdravotnych dovodov, ale este stanoveny termin nemam. Chcela by som pockat minimalne tyzden, ale radsej by som rodila az od 16.9. do max. 19.9. Uvidime co povie Dr. 12.9. na poradni. Ale zrejme sa stretneme v porodnici. Skoda, ze tam nie je wifi pripojenie a ja nemam aktivovany internet v mobile. 😒
Taktiez mam problem so spankom, stale chodim na WCko, castokrat potom ani neviem zaspat a v hlave sa mi viria blbe myslienky atd. ..tvrdne mi dost brucho.
Ale predtym som sa citila horsie ako teraz, takze sa to este da... 🙂
Tak maminky, my zajtra nastupujeme do nemocnice na vyvolávanie, tak druhý krát sa tu prihlásim, keď už budeme dve 🙂 tvrdnutie žiadne, kontrakcie žiadne, zavretá na sto zámkov, tak som zvedavá koľko to nakoniec bude trvať, ako bude malinká vyzerať...
Ahojte,som tu nová, ale čítam príspevky pravidelne, chcela by som sa opýtať či bude niekto rodiť v novej nemocnici v Košiciach? Ja prenášam už 5 deň a stále sa nič nedeje, na každej kontrole u lekára žiadna zmena krčok 1,5 cm a otvorená som na špičku prsta. ☹ ale v pondelok idem na príjem tak uvidíme.
@skrecok @efiku ja sa pripajam, nas malicky mal podla merani lekarov mat cca 3,5kg a narodil sa 2800g 🙂 a to sme si vsetci mysleli, jaky to bude macko a je to mala mysicka 🙂 oblecenie 56 som mala par veci, ze naco..no ked sme my boli v porodnici, manzel behal po obchodoch a zhanal 50-56, pricom 50 ani nezohnal..vsetko bolo kocurkovi velke..
@nicearty Ahoj. 🙂 Take pripady sa aj stavaju. Tiez mojej znamej sekli az o tristvrte kila co je dost. 😅
Aj my sme mali podobne pri prvom, stale nam hovorili, ze vahu ma akurat na svoj tyzden, az v den pred porodom nam povedali, ze ma cca 2900 gramov a to som uz nechcela v ten den poslat manzela do obchodu. Ked sa narodil, tak mal 3180 g a 50 cm a jemu bola aj tak 56 dost velka. Po porode manzel zohnal par obleceni v. 50 v H&M.
Teraz som zvedava kolko bude mat, kedze podla ultrazvuku je az o 2 tyzdne mensi, takze ratame s tym, ze bude malicky. Ale nam je to uz jedno, mame aj 50 velkost keby naaaaahodou. Hlavne, aby bolo zdrave. 😉
dievcata ktore mate uz jeden porod za sebou mam len otazocku asi divnu ale skusim.... ake su to bolesti pri kontrakciach ako a kde ste ich pocitovali?
@lusinda1989 su ako menzesove, ked mas menzes, pocitujes dole v krizoch, vystreluju dopredu k vajecnikom az k noham...
najprv su slabsie, ze si povies TOTO JE POROD?? pohoda 😀 😀
potom narasta intenzita, ale stale ok..az ku koncu ked je krcok otvorenu tak su neznesiteelne 😒 ale no treba vydrzat
@lusinda1989 aj mna začina bolieť brucho a tiež čakám, či je to už to....
v noci som sa prebudila na bolesti v podbrušku, a dnes mi idu celým bruchom občas take vlny.. a je stvrdnutejšie...
či to ešte nič?
Kocky - este tehulky a uz maminky - ak ste rozmyslali a este sa nerozhodli, pripadne chcete kupit: a naaaaaaaahodou Vam pride vhod - dostala som poukazku na nakup monitoru - BABYSENCE II. so zlavou 33%
Monitor sluzi ako preventivny prostriedok "Syndromu nahleho umrtia dojcata" S.I.D.S.
Cena pristroja po zlave je 74,37E
mozem to poslat postou, resp. teda odoslat za Vas a nech si to poslat na Vasu adresu....
pripadne posunte ponuku aj dalej 🙂
@kamilkka ahoj aj mne sa zdá, že malý je už minimálne dva týždne lenivejší a niekedy sa ani nepohne, musím ho budiť a robiť mu zle xixi, ale keď sa mi už zdá, že je veľmi ticho, zjem niečo sladké a to ho zobudí, podľa mňa to už bude tým, že nemajú dosť miesta, takže už sa len pripravujú na príchod na svet....

@sjuz no uvidíme naš drobček mal pred 2týždnami 2729g tak som zvedava ako nam pribral a kupila som sice 62 že v tom pôjdeme domenko ,ale asi pôjdem aj nejaku 56 aby sme neplavali v tej 62.A prvéj slečne aku velkosť si brala do pôrodnice?