icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

mirkak78
10. sep 2012

@saska73 A ty sa chystáš do Trnavy, či niekam inam?

lusinda1989
10. sep 2012

aj mne zacali za posledne dva tyzdne strasne opuchat nohy aj ruky ... dnes strasne boelsti brucha a neviem co to je ale aj v podbrusku nad lonovoou kostpou ma neskutocne boli..... a uz sa mi aj strie na bruchu spravili tak som nestastnik doteraz som nemala na bruchu ani jednu a behom noci sa mi potrhalo brucho... uz aby bola malinka vonku .... uz nevladzem....

monika2712
10. sep 2012

@lusinda1989 ahoj ides zajtra na poradnu ci az vo stvrtok pojdes? ja som bola dnes nakoniec u Malovej a v pondelok mam termin na cisarsky.

lusinda1989
10. sep 2012

@monika2712 pojdem zajtra k niekomu :D ved mne je vlastne jedno kto ma rychlostou blesku vyzenie z ambulancie :D

kamilkka
10. sep 2012

@lusinda1989 ja mam dnes presne take iste pocity ako ty, akoby si mi to vzala z ust 😀
všetko ma boli, tlači, ťahá, KOMPLETNE všetko! mna začalo brucho bolieť minulu stredu, aj často tvrdnuť, doki povedal, že to už vidno aj na CTG, že sa pripravujem, ked ma vyšetril, povedal, že mam už zmäknuty krčok... ja chcem v stredu porodiť... už chcem aby išiel krpec von!!! už nevladzem ani chodiť!
som bola kedy si iba za prirodzeny porod, bez vyvolavania a podobnych veci, no dnes som v takom stave, že chcem hocičo - aj vyvolavačku s epiduralom 😝 tak uvidim, na čom sa my v stredu dohodneme 😀

lusinda1989
10. sep 2012

@kamilkka hehe ja uz mam krcok zmaknuty dva tyzdne uvidim zajtra ako som na tom ci sme na niecom pokrocili...lebo ja uz fakt nevladzem... uz som aj dazky umyvala pradlo vesala a nic :D dnes som si aj ananas kupila ale dam si ho az zajtra 🙂 uvidime co bude zajtra... aj ked uz dnes v noci by to na mna mohlo kludne prist... mne brucho tvrdne uz dlho ale dnes mam inaksie bolesti ako posledne dni ... uvidime a strasne tlaky v bruchu fuuuh....

kamilkka
10. sep 2012

@lusinda1989 tak s tym krčkom si ma moc nepotešila 😝 ja som sa celkom tešila, že je to znamenie, iked naposledy ma vyšetroval asi pred mesiacom a vtedy bolo všetko ok...
ananas pomaha? som nevedela 😵 a aky? čerstvy? či aj konzerva?
čo ešte? ja viem len milovaní... a fyzickej namahe, ale ta mi moc teraz nejde 😝

saska73
10. sep 2012

@mirkak78 áno ja sa chystám v Trnave, tu doma, bola som aj pred 3 rokmi a aj teraz pôjdem, sa bojím, žeby som inde nedobehla 😀 a ževraj sa to tu aj zlepšilo za tú dobu

lusinda1989
10. sep 2012

@kamilkka no ja uz na dvoch poradnach som mala zmaknuty krcok na 2cm skrateny a na spic prsta otvorena tak dufam ze sa zajtra dozviem ze som pokrocila 🙂 heh tak ja len take babske recepty co som sa tu na mk docitala ako o caji z malinovnika, teta mi poradila ten ananas ale neviem aky ja som si kupila cerstvy, sex, dlhe prechadzky, fyzicka namaha, tepla sprcha ale nic nepomaha :( asi budem musiet pridat na intenzite 🙂

kamilkka
10. sep 2012

@lusinda1989 alebo poprosiť dieťa nech už ide von 😀

anicka245
11. sep 2012

tak už tretiu kočku mi vzali na porod za ten čas čo som tu.. Aj ja mam posledné dni dosť bolesti aj na monitore je vidieť ako pracuje maternica ale žiaľ ešte nepravidelne..detičky nás napinaju neprezradia kedy pôjdu von 🙂

kamilkka
11. sep 2012

@anicka245 ahoj 🙂 a vyvolavaju ti ten pôrod či ešte čakate? dostavaš prostinove čipky vaginalne?

lucica
11. sep 2012

@kamilkka @lusinda1989 Baby ja som mala podobne bolesti ako vy v 38 tyzdni, teraz som 40+2 a vsetky bolisti zmizli, citim sa vyborne, sex mame s manželom každý deň, každý deň chodím na 1-2 hodinové prechádzky, doma upratujem, verim, davam si teple sprchy... ale nič. Pred týždnom som bola otovrená tesne pre prst, malý má už 3850g a stále nič. Zajtra mám poslednú poradňu, čiže krpec má čas do štvrtka rána, lebo vtedy mám prísť na hospitalizáciu, vraj na pozorovanie. Cize predpokladám, že ani vo štvrtok mi ešte nebudú nič vyvolávať. Minimálne deň budú čakať a sledovať ma. Už ma to moc nebaví s tým veľkým bruchom, ale cítim sa oveľa lepšie ako pred 2 týždňami. Teraz ma nič neboli. Občas príde krč do brucha a chrbta a brusko tvrdne stále, ale to je nič oproti bolestiam z pred 2 týždňov.
@lusinda1989 Inak mne popraskalo bruško síce už v 30.týždni, ale tiež to bolo z večera do rána. Teraz to už iba dosť svrbí, našťastie nepraská ďalej.

kamilkka
11. sep 2012

@lucica ahoj 🙂 no povzbudivý príklad 😝
tak ti držim palce, nech to skoro a šťastne skončí 😉
mne ked sa to nerozbehne, tak si dam pôrod vyvolať skor, predpokladam, že najneskor o týždeň,
myslím, že dlhšie ma to baviť nebude a tiež nechcem rodiť valibuka 😝
radšej týžden skor a menšie dieťa ako neskor a to sekciou, bo aj tak ho neporodím kvôli veľkosti 😖

anicka245
11. sep 2012

@kamilkka zajtra mi dajú oxitocinovy záťažovy test tak uvidím že čo bude nasledovať, či sa to rozbehne alebo nie a či budú mi musieť dať tie vaginalne tabletky. Ale konečne niečo začali robiť lebo už som z toho bola mimo. Pretože stále sa im zdá že dieťa je veľké a ako si písala vyššie, radšej takto vyvolavackou o týždeň skôr ale porodit normálne ako mať o týždeň veľké bábo a ísť na cisarsky. Takže zajtra uvidím ako sa telo vysporiada s tým oxitocinom a či už drobec nebude mať toho všetkeho tu tiež dosť a povie si no tak teda idem 🙂

lucica
11. sep 2012

@kamilkka mne práveže lekár povedal, že nie je obrovsky. Ja som tiz nepatrila pred tehotenstvom k najchudším, čiže by bolo možno aj divné keby som mala malé bábätko. Podľa veľkosti na ultrazvuku bol dokonca menší o 2 dni ako som bola počas ultrazvuku. Váha bola ale tých 3850g, ale nezdalo sa mu to príliš veľa.

kamilkka
11. sep 2012

@lucica no mne sa 3850 zda teda dosť 😀 moj mal pred týždnom 3400 g, ja som povedala, že som ochotna spontanne rodiť do 4 kíl ale dr povedal, že ma necha rodiť tak do 3,8 kg, tak čo ja vieeeem 😖
ale ked ratam k 3400 g ešte 3 týždne teda 3x200 - 250 g, tak to je +600 alebo až + 700 g - no nebude to dooooosť???

lucica
11. sep 2012

@kamilkka No uvidime, v nedelu mal 3850, tak dufam, ze do porodu nebude mat viac ako 4000g. Aj mne sa to zdá veľa, ale musíme myslieť aj na to, že to čo lekár odmeria pri ultrazvuku nemusí byť ani zďaleka skutočná váha. On keď klikne o milimeter vedľa, tak hned je váha iná. Beriem to skôr orientačne a spolahnem sa na lekára. Ona vie hádam dobre čo robí a nenechá ma rodiť malého obra 🙂 I keď cisárskemu by som sa radšej vyhla. Radšej nech ma nastrihnu.

kamilkka
11. sep 2012

@lucica uplne suhlasim s tebou, ultrazvuk sa vraj myli o plus minus 200 g, potešujuce, ked sa zmyli o plus 😀
podla mna prvorodičku nastrihnu každu, takže ja s tym ratam na 100%, aj mi dopredu povedal, že ma nastrihne.

vladka1828
11. sep 2012

ahojte baby. takže ja to už mám za sebou 🙂 vo štvrtok ráno som začala mať mierne kontrakcie, ktoré cez deň neustupovali a neboli až také pravidlené. Večer sa však začali stupnovať, tak ma manžel v piatok ráno o 1 odniesol do pôrodnice - bola som už otvorená na 4 cm, po vstupných vyšetreniach som sa okolo 2 dostala na pôrodnú sálu, kde ma napojili na pásy. po 3,5 hodke som konečne začala rodiť 🙂 samotný pôrod trval asi 10 min, takže pred šiestou som už držala v náručí našu malú princezničku. Mala som z pôrodu celkom strach, ale vôbec to nie je také hrozné ako to ukazujú vo filmoch. Jasné že to aj boli, ale dá sa to prežiť a keď budete vaše zlatičko v náručí, tak hneď na všetko zabudnete 😀 😀 ...tak držím palce nastavajúcim mamičkám - ja sa idem venovať našej Soničke 🙂

monika2712
11. sep 2012

@vladka1828 gratulujem moja k princezne malinkej! 😉

lucica
11. sep 2012

@vladka1828 Gratulujem a zároveň závidím, že to máš už konečne za sebou 🙂

lusinda1989
11. sep 2012

@vladka1828 jeeej gratulujeeeem uz nas tu bruskatych ubuda .... uz aj ja by som sa najradsej vyclenila z klubu bruskatych... :D

ktore
11. sep 2012

ahojte .som sa tu daaaaaavno neukazala.ja uz nejak nevladzem ani krok urobit.som hned hotova.bolia ma nohy chrbat,kosti.uuuuch.sa neviem dockat a to mi doktorka povedala v pondelok ze krcok je hore a zatvoreny.ja uz som zufala. ☹ ☹ ☹

nkem
11. sep 2012

ahojte kočky, píšem Vám z nemocky ešte, len z iného oddelenia 😝 babulka je už vonku. Narodila sa včera nadránom 😵 moje kontrakcie sa stupňovali 3 dni, 3 dni bez spánku, išlo to ako v lete na saniach, do pôrodnice ma nakoniec zobrali v nedelu poobede, bojovala som prirodzene do druhej nadránom, malá nezostupovala, kontrakcie nonstop, iba na polku otvorená, ani epidurál u mňa nezabral... 😖 nakoniec sme šli cisárskym a tam sa zistilo, že mala pupočníkovú šnúru omotanú 3x okolo hlavy a raz okolo nohy, takže by to nakoniec ani prirodzene nešlo..ale hlavne, že sme zdravý a aktívny 🙂 aspoň jedna moja súčasť 😀 pekné rýchle pôrody, málo bolesti a veľa šťastia prajeme 😀 p.s. inak sestričky a lekári super 🙂

dulkagabulka
11. sep 2012

@nkem želám ti skoré zotavenie.. 😉 a blahoželam k zdravemu babatku

nkem
11. sep 2012

Inak som šťastná, že malinká sa už 2 krát prisala a cuckala 😵 dúfam, že to tak aj ostane 😉 p.s. nemám bábatuško stále pri sebe, nakoľko môj pohyb nie je taký frišký akoby bolo treba... ale sestričky nosia detičky často 😉 joj rada som 😀

mirkak78
11. sep 2012

@saska73 ved potom porovname, ze ako to dopadlo nakoniec. Ja dufam, ze stihnem za 1,5 hodiny zajst do stiavnickej porodnice 😉 Ale keby sa vyskytnu nejake komplikacie alebo by to nejako rychlo postupovalo, tak urcite pojdem do prvej po ceste, mozno aj do TT 😀

kamilkka
11. sep 2012

@lusinda1989 ako si dnes dopadla?
@nkem blahoželame 😉

lusinda1989
11. sep 2012

@kamilkka joj ani sa nepytaj nic moc... zasa ako na beziacom pase teda az na to cakanie :D inak som sa nic nove nedozvedela iba to ze krcok zmaknuty nadalej a branka zatvorena... a ets ejednu novu vec som sa dozvedela ze tlak mam vyssi kvoli mojej hmotnosti za posledny mesiac som pribrala kilo :D no co ti poviem... inak cudujem sa robia vam niekomu monitory??? lebo mne vobec a podla mna mala neni az taka spokojna ked mi neda ani chvilu pokoja...