icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sjuz
11. sep 2012

@lusinda1989 ja idem na monitor prvykrat az buduci utorok, tak som zvedava. Inak mala sa tiez neustale vrti a natahuje, ale mne to tak robila aj ta prva, takze to beriem ze je to ok... inaktiez podobne, krcok makky, 1.5cm, na 1 prst, tak som zvedava ze kedy to bude....

kamilkka
11. sep 2012

@lusinda1989 neviem čo mysliš slovom monitory? CTG? teda kardiotokografia?
mali by to robiť raz za týžden do terminu, potom častejšie, ale ja som mala minulý týžden zlé, tak som išla na ultrazvuk na prietoky pupkom, to bolo v poriadku, potom som bola na kontrolu CTG opäť cez vikend, teda po 3 dnoch a idem znova zajtra...

kamilkka
11. sep 2012

@sjuz tak podla tvojho príspevku monitory asi budu niečo ine ako CTG...

sjuz
12. sep 2012

@kamilkka podla mna je to to cgt...

efiku
12. sep 2012

@skrecok ahojček dlho som sa neozvala,tak včera v poradni..monitor v poriadku ,otvoreny sme na jeden prst a v pondelok o 7,30h ružinovska nemocnica a zobrať aj veci a ak bude všetko ako ma byť bude planovany pôrod....dnes o 13,30h mam ultrazvuk biometriu aby vedela ako je babenko velke lebo vraj sa jej zda bruško na moju výšku velke tak ak by bolo babenko velke tak by bol aj cisarsky tak uvidíme 🙂 ozveme sa a čo Ty ako?

anicka245
12. sep 2012

hm zažiť porod v priamom prenose na pôrodnej sale pár dni pred mojim pôrodom..fasa zážitok 🙂

efiku
12. sep 2012

@anicka245 moja ja tam prídem čoskoro a dnes mi povedali kolko ma drobček váhu tak som bola šokovana lebo pred 3týž.sme mali 2729g čo doktorka povedala že to ešte pribereme do tých 3kg a dnes mi povedal doktor na ultrazvuku povedal že mame 4047g ja som mu povedala že sa musel pomýliť.........

sandrika1986
12. sep 2012

Ahojte maminy, tak konečne sme sa aj my dočkali.. 🙂 .mali sme byť síce 31.08. , ale nakoniec si to všetko príroda sama zariadila a prenášala som 6 dní. Bolo to o 3 dni menej ako pri prvej dcérke. Pri oboch deťoch mi lekári spravili HAMILTONA a naozaj dostatočne zabral, ráno na kontrole v pôrodnici ho spravili a v noci odtečenie plod.vody, nástup pravidel.kontrakcií a zachvílu boli obe deti na svete. Takže máme krásnu dcérku,ktorá je v poriadku a mamina tiež, nástrih ani zašívanie teraz nebolo, pri prvej dcérke som bola zašívaná ...teraz ma to obišlo, ráno o pol 2 mi odtiekla plod.voda, do pol hodiny nástup pravid.kontrakcií, muž ma odviezol do pôrodnice, bol pri pôrode teraz 🙂 , pri prvom to nestihol... Doktorka povedala, že ideme rodiť a ani sme sa nenazdali a za 20 min bola Vivien vonku. Ďakujem za oba 2 rýchle pôrody, ktoré som mala. 🙂 Narodila sa 07.09. 2012, 7 dní pred mojimi 26.narod., o 2:46 ráno. s prvou dcérkou má podobný čas skoro 2:33, mala 3510 gramov / 50 cm, ako aj Nicolka pred 4 rokmi. Včera nás prepustili domov,neboli žiadne komplikácie, krásne papáme, mlieka máme dostatok . Spinká skoro stále, budí sa len na papanie, v noci za zobudí raz, max. 2x. V pôrodnici keď sme boli, sa napapala o 21h a zobudila sa na ďalšie jedenie o 5h ráno .. . V piatok bude mať týždeň, presne na moje narodeniny 🙂 . Fotku pridám čoskoro 😉

paula80
12. sep 2012

@sandrika1986 tak ti srdečne gratulujem,že to teda nakoniec už máte za sebou a malinká sa vypýtala tak rýchlo von.Ako píšeš všetko v poriadku,si spokojná,čo je super a ak sa smiem spýtať,kto ťa rodil,kt.dr?

sandrika1986
12. sep 2012

@paula80 : Ďakujem pekne 🙂 Rodila ma doktorka Mečiarová, bola som s ňou spokojná, mala dobrý prístup, prijemná žena 🙂

anicka245
12. sep 2012

@efiku ja tomu už neverím známej tiež hovorili že malý ma isto vyše 4kil a dnes porodila a mal 3200.. A tiež že mala veľké brucho aj utz vravel že malý ma veľa. Takže netreba sa na to spoliehať.

efiku
12. sep 2012

@anicka245 no som zvedava čo to bude aky valibuk 🙂

lucica
12. sep 2012

Ahojte baby, ja som bola dnes na poslednej poradni, nakolko v piatok idem na hospitalizaciu. Mam otazoku ak mi budete vediet poradit. Zatial som nenio vobec otvorena. Kolko to trva keby to na mna prislo. Ako dlho sa budem otvarat?Moze sa stať že by má chytili porodne bolesti napriklad zajtra? Doktor mi povedal, ze v piatok ma prijmu, budu ma do nedele sledovat a od pondelka zacnu vyvoalavat ak dovtedy nic. Len ci je to mozne ze sa zacnem otvarat a do 1 dna porodim?

kamilkka
12. sep 2012

@lucica ahoj, neviem, či ti poradím správne, ale skusim... ja som na prst, a dnes sme to prave s doktorom rozoberali, povedal mi, že je to tak, že možem prisť s rozbehnutym pôrodom aj dnes v noci, alebo aj o 2 dni alebo sa nalez aj dalšie 2 týždne nepohne... takže ono je to tak, že nikdy nevieš 😖
čiže ano, aj ked nesi otvorena, može to začať aj za hodinku a zajtra porodiš, alebo nemusí...
kamoška mi vravela, že mala planovanu sekciu z inych dovodov, a ked na ňu došla bola na 5 prstov a ani nevedela ako 😀

anicka245
12. sep 2012

@lucica napíšem ti zo skúsenosti tuto na oddelení ako to prebieha 🙂 keď ťa prijmu dajú ti spraviť najprv oxitocinovy test či tvoje telo dobre reaguje na oxitocin aby ti ho pri vyvolavani mohli pichnut. Uvidíš ako telo potom zareaguje. Niektorím babam už len ten test rozbehol porod a niektorím nie (ako mne-skôr mi vymizli aj tie slabé kontrakcie ktoré som mala). Potom ti dajú vaginalnu tabletku na zmaknutie krcka-veľa báb sa následne začalo otvárať a o pár hodín išli rodiť. Takže kľudne môže byť že večer ti dajú tu tabletku a ráno ides rodiť. Ale to všetko je strašne individuálne každé telo je iné a inak reaguje..

kamilkka
12. sep 2012

@anicka245 ano, ale vaginalny čipok ti možu dať len na zmäknuty a aspon na prst otvorený krčok,
napr mne ho dať nemožu, lebo nemam na to nalez... hoci by som chcela 😉

maria613
12. sep 2012

@lucica ahoj lucica a ty si mala kedy termin ja v pondelik a dalsi pondelok nastupim ak nic tak uvidime...🙂 inac jaj ja sa tiez bojim toho vsetkeho a najradsej by som to mala uz za sebou dnes som bola pozriet kamisku v nemocnici ma 3 dnove mimi a ani sa mi nechcelo verit ze aj ja budem mat za chvilu nieco take nadherne🙂

anicka245
12. sep 2012

@kamilkka to neviem tu to dali kazdej čo jej chceli vyvolat porod 🙂 aspoň čo som sa ja s nimi stretla.

ktore
12. sep 2012

@anicka245 to si zazola porod v priamom prenose?ci niekto iny?nestiham.

skrecok
13. sep 2012

@efiku Ahoooj, ja uz nastupujem bud v sobotu alebo az v pondelok. Este pojdem na kontrolu... Monitor tiez v poriadku, ale som mala za polhodinu uz dva krat slabsiu kontrakciu, uz sa to zacina...tak snad nejako vydrzim. 😅
Citala som ako si dopadla na ultrazvuku, mne robili naposledy 24.8. a odvtedy nie. Takze neviem kolko ma nas, budu mi robit ked nastupim do nemocnice ale to je uz jedno ci bude mat 2500 gramov alebo 3500 (skor mam pocit, ze bude mat menej ako 3 kila). Nas ma o dva tyzdne mensiu stehennu kost, ostatne meska tyzden...hlavne aby bolo zdrave. 😉
Inac sa u Teba jeden musel pomylit (skor flakal) s meranim, Dieta pribera 200 gramov tyzdenne a toto je uz riadny rozdiel. Uvidis kolko bude mat nakoniec. U prveho sekli o 280 gramov co nie je vela.

anicka245
13. sep 2012

@ktore robili mi oxitocinovy test priamo na pôrodnej sale v jednom z boxov a vedľa rodila baba ale teda pre mňa čo som ešte nerodila a neviem čo ma čaká to bol zážitok. Až taký že mi vymizli aj slabé nepravidelne kontrakcie čo som mala 😀

lucica
13. sep 2012

@kamilkka dakujem za informácie, no uvidíme ako sa to celé vyvynie. Čo sa týka hlienovej zátky, tá odíde naraz, alebo môže aj postupne. Lebo ja mávam posledný týždeň každé ráno taky číro krémový výtok. Ale potom to prejde, je to len rano po dlhšej polohe vo vodorovnej polohe.

lucica
13. sep 2012

@anicka245 Ty už ležíš niekde na oddeleni? V akej nemocnici?

lucica
13. sep 2012

@maria613 Ja som mala v nedelu termin a na hospitlaizaciu idem v piatok. Povedal doktor, ze cez vikend budem len na pozorovanie a v pondelok by zacali s vyvolavaním

anicka245
13. sep 2012

@lucica hej už tu trčím druhy týždeň, na antolskej, ty kam pôjdeš ležať?

lucica
13. sep 2012

@anicka245 Ja idem na Kramáre, tak nič 🙂

ktore
13. sep 2012

@anicka245 och tak to muselo byt.ja som tiez rodila v jednom z troch boxov a bola som prva tie dva ktovie na co mysleli.muselo to byt pre nich hrozne.sice som bola dobra rodicka ale aj tak je to pocut.

anicka245
14. sep 2012

jupi ideme domov z nemocky 🙂 asi len na chvíľu ale po tých dvoch týždňoch je to ako spasenie 🙂 som otvorená tak na 1,5 prsta aj na monitore boli pravidelne kontrakcie ale ja som nič necítila. Tak sa to môže rozbehnut prirodzene aká som rada 🙂 🙂

nicearty
14. sep 2012

@nkem jej tak blahozelame aj my k zdravemu babatku a prajeme vela zdravicka aj babatku aj maminke 🙂 tak teda malicka sa musela v brusku pekne krutit, ked bola takto omotana 😵 my uz mame 2 tyzdne a 1 den a zrovna dnes sme mali tazku noc a vyzeralo, ze aj den,ale ked som si dala maleho do satky, spinka jak maly medvedik 😀 mozem robit barz co, syncek si pochrapkava 😀

soniatko
14. sep 2012

@vladka1828 gratulujem k Sonicke, mojej menovkyni a prajem vela zdravicka... 🙂