September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
inek vsetkym tehulkam co uz to isto vedia gratulujem🙂
@petraas no nám sa podarilo na deviaty pokus, tak som rada, tiež budem v nedeľu ešte testovať, či druhá čiaročka silnie, som len 30DC, tak mám ešte trochu obavy.
Inak ja som mala brať duphaston v druhej polovici cyklu a mám ešte jedno balenie, tak neviem, či mám pokračovať, keď doki povedal, že sa nemám báť, že sa môže užívať aj pokial by som bola náhodou tehu..
@petraas ahoj,citam tvoj pribeh a podoba sa uplne mojmu,ja som dnes 42dc ale asi nic s toho lebo testy stale biele ako sneh (ani toho niet) 😀 a dnes som robila digital.a bola minuska 😢 poslednu mrchu som mala 27.11.a od porodu mi isla presne ako hodinky tak neviem ci mam este nadej k lekarovi sa chystam v pondelok ked nedojde ... 😢 tiez som myslela ze tu budem patrit ,ale asi nie 😖
@manamani1ja mam 26-28 cyklus nemam ziadne priznaky nic,ale to som mala aj pri prvom tehu ... 🙂
@petraas ahoj, ja by som este tiez pockala s tou injekciou, mozes byt tehu 🙂 tak naco to zbytocne riskovat, nie?
@alex999 jasne, zdravie je zaklad 🙂 priznaky nemam zatial ziadne-akurat ma pobolieva podbrusko, este je to skoro-predsa len, pri prvom sa mi tiez objavili az v nejakom 6.-7.tyzdni, uvidime kedy a ci teraz, potesilo by ma keby to neboli nevolnosti, lebo tie som mala skoro az do 5.mes. a niekedy to bolo teda fuska 😕 😅
ahojte, viem ze nepatrim do tejto temicky, len som si Vas klikla a trosku precitala, aj mne doktorka pichla injekciu na vyvolanie MS, a nakoniec som bola tehotna. Dokonca mi v ten den brala krv na pritomnost HCG, tak som sa jej pytala, ci ta injekcia ak budem skutocne tehotna mi nemoze ublizit. A ona mi povedala, ze sa picha progesteron ze ten ak som tehotna tak len podpori to tehotenstvo a ak je vajicko neoplodnene tak pride MS. Tak si preto myslim, ze sa nemate coho bat, aj keby Vam tu injekciu pichli. Vsetkym Vam drzim palceky nech mate dve ciarocky co najskor a pekne tehulkovanie. 😉
Caute baby, tusim sem patrim, 24.12. som si robila test, jeden den pred predpokladanym terminom menstruacie a hned naskocili dve ciarky, pekne silne. Tak niekedy za tyzden, dva sa chystam k dr na potvrdenie ci je vsetko ok. Pred dvoma dnami ma prestali boliet tak nehorazne prsia, ale uz to znova zacalo. Je mi nevolno, ale zatial bez pokracovania, tak dufam ze to uz ovela horsie nebude 😉
@lienocka23 predtym ako ti pichli vyvolavacku si testovala, a bol negativny?
Ahojte tehuľky septembrovky. Ja sa k Vám s veľkou preveľkou radosťou pridávam. 4.12. som malaposlednú menstruaciu, vcera som robila testik a tam boli dve úúúúúplne silné čiarky. Hurá!!! Kedy odporúčate ísť k lekárovi? V pondlok som mala dostať menštruáciu, čiže mám teraz 35.DC.
@manamani1 robila som si najskor ako prvy Mamatest a Rapidpreg a potom pre utvrdenie ubycajne Pepino z tesca. Z Mamatestom mam najlepsie skusenosti. A po par dnoch meskania je aj Pepino spolahlivy. Nema velmi vyznam robit skor ako meska menstr. zvacsa az na druhy, treti den po meskani je test pozit. Ja som zrejme mala skor ovulaciu, podla bolesti odhadujem taky 11 DC, ked mi to tak zavcasu ukazalo. Predtym ked som bola tak az po 2/3 dnoch meskania ukazali.
@lucica ja pojdem mozno v pondelok, to som cca 7tt...a mozno aj neskor, este mi je to zavcasu, ale chcela by som vidiet srdiecko a ci je plodik tam kde ma byt, po predch. nevydarenom pokuse mam trosku obavy. Ak nebudem mat problemy vyckam asi do 10teho tt.
Baby a co cvicenie? Planujete? A kde rodit? 😀 to je mozno trosku priskoro, ale ak vsetko dobre pojde, tak nas to caka 😉
@manamani1 no, ja som dosla ku lekarke s tym ze mi meskala MS ale asi mesiac {pravdepodobne mi vynechal jeden cyklus} a vsetky testy dovtedy boli negativne a ani doktorka nic nevidela, len to ze prebehla ovulacia a je tam tvoriace sa zlte teliesko. Preto mi zobrala aj krv na HCG. Potom pichla vyvolavacku a v piatok mi volali, ze HCG je pozitivne ale hodnotou to bolo len 10 tak mi povedala, ze keby sa mala riadit podla toho skor povie ze je to negativne. Tak som sla na dalsiu krv a vtedy som si spravila uz aj test, ten najcitlivejsi ktory je dostat mam pocit ze to bol mamatest alebo podobny a ten uz vysiel aj s vysledkami pozitivny.
Kedy idete na sono???? Myslim že sa oplati až v cca 7tt , vtedy by malo byť vidno aj srdiečko, však??? 😉
@alex999 wau,ze statnice, to budes mat zaujimave, male babo doma,dalsie cakas a este sa ucit 🙂 tiez som inak statnicovala ako tehotna 🙂
baby ja pojdem na prve sono a vobec k dokymu asi v 8.tyzdni, teda pokial bude vsetko ok dovtedy.Volala som k dokymu a ze to staci, ze dovtedy by moc nebolo vidno
@keenfan no a aby toho nebolo malo, ja mam Ing štatnice, manžel Bc, do toho mala, popri tom pracujem ako SZČO a ešte mam koniček - tortičky 😀 mi sme taka blazniva rodina. no a ešte v brušku ďalšie mimčo, nooo to bude ale zaujimave 😅
ja planujem asi koncom januara. to by som mala byť v cca 7-8 tt, tak som bola asi aj pri prvom, a už bolo vidno aj srdiečko. Potom ma doktorka objednala ešte v 10 tt, a potom vystavila tehotensku knižku 😀
manamani1 : Ja z predch dvoch tehu (jedno z toho skoncilo MA) a tohoto tehu mam skusenost, ze treba robit az ked meska menstruacia... Pominala som vela na testy a zbytocne. Ak pride menstr. netreba robit test 😉 ak nepride, je cas spravit test 🙂 Keby sme ale boli menej nedockave, ja viem 😀
alex999, od zaciatku 6.teho by malo byt vidno srdiecko bit, ale ja mam nejako averziu ist na vysetrenie prilis skoro. Hlavne si toto tehu planujem trosku viac urcovat co chcem a co nie....Pri malom som chodila do poradne dost casto a zakazdym vnutorne vysetrovanie, to by som chcela toto tehu, ak bude vsetko v poriadku, obmedzit.
@sissmiss Praveže ja som si povedala že toto tehu budem aktivnejšia. Pri prvom som bola na sone v 7,10,20 a 30tt, od vtedy mi nikto sono nerobil.som nevedela ani ake veľke dieťa je a ako je otočene, moja doktorka robi sono len take čo preplaca poisťovňa. Všetky moje zname mali sono robene pri každej poradni, až do konca 36tt. Tento raz sa už zariadom trocha inak. Zatiaľ stači ak mi doki potvrdi že je všetko ok, a koľko srdiečok vidi, kedže mame v rodine viac dvôjčiat, tak na prve sono chodim s obavami 😅
Čo sa tyka vyšetrovania, hej to som tiež počula, ale mne robila doktorka vyšetrenie asi 4x, s toho som 2 x mala problemi. 😠
WHO neodporuca robit tehotnym vnutorne vysetrenie ak nie je nejaky dovod, nejake riziko, problemy, ktore by to vysetrenie malo zistovat, vylucit, potvrdit. Ja som mala sono (UTZ) tiez asi len tri styri krat a s tym som aj spokojna. UTZ je dobre na potvrdenie tehu a zistenie ci nie je mimomaternicove a potom raz staci v priebehu a raz pred porodom. UTZ sa dnes predpoklada ze predstavuje pre plod riziko napriklad neskorsich poruch ucenia, alebo miernych poskodeni mozgu...aj keby som ho chcela vidiet co najcastejsie, s touto info to jednoducho nepojde 🙂
Co sa tyka otacania, treba na to mysliet a snazit sa predstavovat si ze dieta sa otaca ku koncu tehu hlavickou dole, vraj to ma uspech a dieta ak bolo monitorovane ze bolo nozickami dole, tak sa vo velkej casti pripadov po takejto stimulacii samo otocilo. Ale je fajn pred porodom spravit sono, prave pre to, ze ako je otocene a tak

ahojte baby, tak ja sa znova ozyvam a vobec neviem ze ci z toho nieco bude alebo nie...troska to zhrniem...posledna mrcha bola 21. 11. prvy test som robila na 34DC a bol negativny, druhy test som robila na 39DC a druha ciarka bola slaba ale pekne vidno, treti test som robila na 41DC a bol tam len duch tak som sa objednala na gynu ze nech sa radsej lekar pozrie popripade nech mi da nieco na mrchu ci upravu cyklu. vcera som bola teda ny gyne a lekar mi povedal ze tehotenstvo nieje vylucene ale ze zatial nic nieje vidno tak mi napisal injekcie Agolutin ze nech si dam pichnut aby mi prisla mrcha a o 2 tyzdne mam prist na kontrolu. vcera som si isla dat pichnut injekciu ale sestrenica nebola doma ze az v pondelok bude a tak mi ju nema kto pichnut. dnes som si pre istotu spravila stvrty test a tam bola druha ciarka pekne vidno ale bola slabsia od druhej no ale konecne test vyzeral ze by to tehu mohlo byt...na tomto 4 teste bola ta ciarka silnejsia nez na tom 2....teraz velmi vaham ze ci sa mam dat pichnut tu injekciu alebo mam cakat 2 tyzdne do dalsej kontroly