♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
heli nas sice spi aj do osmej deviatej ale nezaspi skorej ako o pol desiatej, tak si vyber
Fu Silvi, o pol10večer,,, tak to už zase nie.. akože ma ti teda vydrž 😅 lebo my teda o pol7 - 7 padame od unavy 😵
Ahojte kočky ,
helka Emka to zatiaľ nevníma ako vie , že sú v brušku bábätká , hladká , pusinkuje , rozpráva sa s bruškom ale myslím si teda viem , že to ešte určite nechápe 😅 Ale je zlatá . Ju zatiaľ môžem brať na ruky a tak ju to moc zatiaľ nepostihlo 😅 Miška sa veľmi teší a stále sa tulenká taký môj cecek tiež pusinkuje a hladká bruško vždy v škôlke keď už odchádza do triedy dá pusinku mňe Emke,Isabellke aj Danielkovi 😵 tak mám obrovskú radosť .
Bože baby ja tu mám hrozné ticho . Je mi strašne smutno , nudím sa sama doma . Zajtra mi ich už donesú už by som to nevydržala 😅
Anar, asi maš pravdu, oni to nevedia pochopiť, akože pochopia ked donesieme babätka a bruško už nebudeme mať 🙂 aspon myslim, že potom si to možno nejako pospajaju.. Tiež maleho občas nosim, ale nevladzem ho už tak ako ako predtym.. a zase on je take šidlo, aj včera ked som ho inhalovala večer, nechcel, tak ma kopol do bruška.. až ma zamrazilo... 😖 ale myslim, že je všetko o.k, aj ked som sa velmi zlakla, odvtedy inhalujem bud s mužom, alebo tak že si nanho svojim spôsobom sadnem a chytim si ho.. 😔
baby, skuste mi prosim poradit... je mozne nastupit na matersku 2 mesiace pred terminom? znamenalo by to, ze budem dostavat matersku teda dva mesiace pred a styri po porode? to znamena ze zvyseny rodicovsky prispevok by som ale aj tak dostavala stale do dvoch rokov dietata? hm?
andelik žena zo zákona nastupuje na materskú dovolenku 6 týždnov pred termínom alebo zo zdr. dovodov može aj 8 týždnov pred... čiže ešte o dva tždne skôr...ale materskú budeš dostavať pol roka ale o tie dva týždne menej(čiže ten posledny šiesty mesiac sa ti nebude ratat ako cely mesiac ale iba dva týždne a po nich už prechádzaš na rodičovský...)...a rodičovský budeš dostavať do dvoch rokov dieťaťa... 😉
dobre ranecko 😵
agentkak pockaaaj a to uz nie je materska teda rodicak do troch rokov? ci ty myslis, len tu zvysenu ?
ahoj zuzi 🙂
silvi ja som myslela tu zvyšenu samozrejme do troch rokov sa dostava rodičák ale už len polka z toho tušim ...
no sak tolko co aj teraz dostavam 😝
babule, a ono sa o tu matersku musi zaziadat asi ze?
na úrade práce tuším mam pocit... silvi ty si to pamataš ? ja už ani velmi nie 😅
viem ze na urade prace sa ziada o ten prispevok a priplatok pri narodeni mimi, tak asi aj o tu matersku
alebo to na soc. poistovni?? 😕 nepamatam si to ale ved skusi si to hodit do googlu určite ti niečo najde
ani ja uz moc, matersku a ten prispevok pri narodeni ziadas na urade a od zamestnavatela a po tych 6 mesiacov zasa sa trepes na urad ziadat o rodicak. aaale su civilizovanejsie urady kde si podas ziadosti vsetky naraz a oni ich zaktivuju ked na to pride zakonna lehota
matersku vyplaca socialna alebo zamestnavatel.
ach, ta byrokracia ☹
no poradek musi byt 😉 a to kolko papierov musis vypisat vsade pises to iste asi 5x ale musia to tam mat vsetkych tych 5 krat
tesim sa na to straaaaasne moc 😠
no dneska idem volat do hc. nechcela som volat hned rano, reku nech si sestricky vypiju kavicku, o deviatej porada, ale potom idem na to...juuuuj. som zvedava ci budu mat volne tak ako by som chcela 🙂
Baby, ja som dostala od gynekologičky papier s potvrdeným termínom pôrodu, ten som dala ekonómke v práci a ona to už vybavila v Sociálnej poisťovni - ak ste zamestnané, je to povinnosť zamestnávateľa, ja som si už len neskôr bola overiť v Sociálnej poisťovni, či tam mám všetko ok. Materské je nemocenská dávka, poskytuje ho Sociálna poisťovňa. Asi 2 týždne po nástupe na MD mi prišiel papier s výmerom materskej - koľko eur na 1 deň v mesiaci, to sa násobí počtom dní v mesiaci a taká suma príde na účet presne 28 týždňov. Ku koncu vyplácania materského si treba zažiadať na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny o rodičovský príspevok. Ja som už papiere mala doma, lebo po pôrode tam bol manžel vypýtať tlačivá k príspevku pri narodení dieťaťa a dali mu hneď aj tlačivo Žiadosť o rodičovský príspevok a Žiadosť o prídavok na dieťa (to tiež dostávate od narodenia - 21,25 eur mesačne). Môj manžel behanie po úradoch zvládol na jednotku, aj keď to bolo medzi Vianocami a Novým rokom a ešte aj chváli, aké milé tetušky všade boli a všetko mu vysvetlili 😀 Je pravda, že ja som mu nechala manuál, kam všade má ísť a čo pýtať - naštudovala som si to v sekcii Papierovačky na www.tehotenstvo.academy.sk, vtedy to tam bolo dosť aktuálne.
drakvak, super! diky moc za detailne info. hned som z toho mudrejsia 🙂
Ahojte bambulky,
ja som zamestnaná, tak si veľkú hlavu s papierovačkami ohľadom nástupu na materskú chválabohu nerobím. Celý týždeň som zanedbávala to moje naplánované upratovanie, tak si dnes máknem 😒
anarid dávaj na seba pozor. Ja ťa obdivujem, že to všetko zvládaš v tvojom veku. Ja mám 30 rokov a čakáme iba prvé bábo o to viac som asi úzkostlivá. Včera som pozerala Modré z neba a celú noc som nespala, snívali sa mi samé hlúposti, tak som radšej pozerala so stropu a hladkala bruško.
Prajem pekný slnečný deň. Ja sa idem pustiť do toho upratovania.
ahojte kočky.. 😉 dobru temu ste tu rozoberali... no a vidím, že sa vyznate, tak by ste mi mohli poradiť.. resp. vlastne od 1.marca som na PN.. ale mne zatial žiadny papier zo social.poistovne nedošiel?? 😕 A nejaky ten vymer by mi mal predsa len prísť však? 😕 alebo niečo v tom zmysle, že mam narok na materske alebo dačo take...
Dobre ránko ja už nemôžem spať idem Vas dočítať 😉
Moc te toho nepopísali 😅
Mňe sa nič nechce ani upratovať asi na to kašlem také,že umývať okna a tak nejdem len prezlečiem periny a úrach utriem 😝 veď k nám nepríde prezident 😨
helka si len mesiac to je bezna lehota mesiac kym sa nieco dozvies ale nezda sa mi ze by si mala mat vymer o tom,ale kludne si zavolaj na info linku a matersku nebudes dostavat az ked ti na nu vznikne narok aj to o nu musis zaziadat teraz budes pn, to je ine ako materska
heli skus si zavola na socialku....ja som to tušim tiež obtelefonovávala...
anadrida teba nech ani nenapada upratovanie ty len pekne odpočívaj 🙂
anarida keby aj hned ten prezident dosiel no a?
babule, tak 3D v Hlohovci na mesiac dopredu plne obsadeny. najskorsi termin 5.5.

Noo tak vieš teda čo preživam 😀 ja som aj dnes odfukovala a on si hrdo odišiel za ockom do obyvačky.. 😅 vidim, že by aj zaspal, ale on si bude kecať, počítať pršteky, hrať sa mi z vlasmi (čo ma maximalne uspava) 😀 no fakt dufajme, že mu to upravi.. resp. všetkym.. lebo ja si myslim, že aj do 5rokov by si mohli schrupnuť na obed ved im to len pomôže