icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

silvika
1. apr 2010

no mne veru nic spontanne neslo, preto tie bolesti mna len bolelo vsetko z tej tabletky merali ma a pozerali a furt nicd sa nedeje, som myslela ze mi uz harasi, ked mi bolo tak zle a bolavo a oni ze sa nic nedeje. 😉

helka101
1. apr 2010

No niekomu vraj tabletka zaberie a niekomu nie.. 😅 lebo mne ju doktor daval stym rano o pol8, že možno mi začne pôrod večer, a možno vôbec, že je to taka alernativa, že ju davaju, ale malokedy zaberie. a mne ju dal o pol8 a už o 8mej som mala slabe menštruačne bolesti, do 10tej a odvtedy mi nastupili už silne kontrakcie, každych 5minút,a ptoom akžde 2.. 😕 nie ako v knižkach pišu, že postupne... 😀 😀 😀 ale da sa to prežiť,a preto nemam strach ani z druheho pôrodu 😉

jazmina83
1. apr 2010

Tu sa už zasa rodí? 😀 prave som si odskočila k decembrovym tehulkam kde sa vytešuju čerstve tehulky, juj ako to bolo dávno 5tt 😀
Helka ja mam zas pocit skoro pri všetkych babetkovskych veciach, hračkach, nabytku a kočikoch, že su gýčové 😖 ale tak to som ja 😀 asi príliš náročná

jazmina83
1. apr 2010

Inak, možem jednu otazku? Ja sa porodu nebojim, ja sa bojim len jedneho, ak napr doma na mna pridu porodnu bolesti, budem schopna po vlastnych dojst do nemocnice? Samozrejme autom ma tam dovezu, len sa bojim aby ma nemusel drahy brat na rukach, ved by ho to zložilo 😀

helka101
1. apr 2010

Jazmina, ale tie bolesti neudru hned take silne, začnu take menštruačne, a potom take silnejšie.. a budu sa stupnovať.. 😉 a hlavne ked je pôrod spontanny, to tak je.. nam vyvolavali pôrody, tak zato to bolo dačo ine 😉 😉

helka101
1. apr 2010

Joj ale ked som ja dnes videla tie oblečenie pre dievčatka.. užastne 😉 môj muž bude len na handričky zarabať, ak budeme mať babu.. 😉 😉 chlapci sa daju pekne obliecť tiež, ale nie až tak ako kočky, alebo to vela stojííí 😔

potvorka88
1. apr 2010

Ked sa znovu rozbehli porody, rodili ste tu niektora cisarskym? Mna to asi caka tak chcem vediet co a ako, aj ked este casu dost

helka101
1. apr 2010

Potvorka znama rodila, ale skrz toho, že malu mala dole v pôrodnych cestach a nešla vonku, ani tlačením na bruško, tak ju nenechali trapiť a zvolili sekciu 😉

janica81
1. apr 2010

cavino... 🙂
dnes soms a cely den liecila zo svojej nadchy... uz je to trosku lepsie, ale viac som vyplasena z mojho brucha..kedze cakam prve babo, tak ma asi chapete, neviem ci je to stale dosledok toho kychania... ale stale ma boli v lavo v podbrusku...taka pulzujuca bolest, raz viac raz menej...pravidelne intervaly...nie je to enznesitelne, keby som nebola tehu tak si to mozno nevsimnem..ale teraz ma to dost znepokojuje...na sone mi vcera povedali ze vsetko ok..ale aj tak ta bolest ma stresuje..asi si uz velmi sledujem...ale kedze som tehu 1x tak neviem co si amm mysliet...co Vy nato skusene mamicky?? ☹

anarida
autor
1. apr 2010

Aoj cicky idem Vas dočítať 😉

natalie_tmk
1. apr 2010

Ahojte, ja sa chcem opytat, ake to bude po porode. Po kolkych dnoch nas pustia domov a po kolkych hodinach sa budem moct postavit na nohy, ist na wc, a pod.?

helka101
1. apr 2010

Janica asi si len fakt dačo natiahla.. a organizmus citi zmenu, ktomu choroba, tak aj inač reaguje.. 😒 len sa nestresuj, jedz vela vitamínou, a skoro sa vylieč, to bude to najlepšie.. neboj babätko je v poriadku 😉 😉 Ja som trpela pri malom častými migrenami, a to ti poviem, že mi dali zabrať, lebo som nemohla lieky, bolesti trvali tyžden - dva a ktomu som bola už vyše v 20tt a necitila som pohyby, potom som sa bala aj ja.. 😔

helka101
1. apr 2010

Natali, mna nechali 2hodiny na stole, potom ma previezli na izbu, a zaleží na tebe, ako sa budeš citiš a budeš sa pohybovať.. Cikať musíš bud hned po pôrode, alebo sa ťa budu potom pytať, či si bola na potrebe, lebo zvyknu cievkovať, no ja som rodila o pol2 a prvykrat som bola cikať o 22Tej večer, čo som sa bala.. 😅 ale pri cisarskom je to zase o inom ale to už neviem.. 😕

natalie_tmk
1. apr 2010

Ja sa bojim hlavne tej hygieny. Ako sa osprchujem a ako dojdem na wc. Viem, ze niekedy davaju misu, ked zena nemoze dojst sama do kupelne 😒

helka101
1. apr 2010

Natalie, sprchu si môžeš dať aj na druhy den po pôrode, ked ti bude lepšie 😉 a zase uvidíš akym spôsobom budeš rodiť.. to je dôležite, lebo po cisarskom, asi ležíš, a potom za pomoci sestričky sa ideš rozchodiť.. hlavne neriskuj.. 😉 ked ti bude treba ísť na wc, tak zazvoníš sestričke a isto ťa tam doprevadí ak sa budeš cítiť slaba 😉

anarida
autor
1. apr 2010

liliana krásna postieľka 😵 😵
jazmina ja rátam s tým , že ja porodím v auguste 😅

anarida
autor
1. apr 2010

Kočky neviete ako na FB vytvorím skupinu ?

helka101
1. apr 2010

Anarida, na lavo maš lištu, kde maš aj skupinu a hned ako si to otvoriš, tak hore maš vytvoriť skupinu 😉

anarida
autor
1. apr 2010

Už viem ako na to ďakujem 😵 kočky a koho ešte na FB nemám ? 😕

jazmina83
1. apr 2010

Mna nemáš ale hned si ta pridám 😀

anarida
autor
1. apr 2010

Chceš meno moja ? 😅 😀 😀

helka101
1. apr 2010

Ani mna.. 😉 kočky date mi do IP kontakt??

jazmina83
1. apr 2010

Už som si a našla 😎

jazmina83
1. apr 2010

Tak už som asi prekuknutá, že Jazmina nie je moje prave meno 😀 ale tak vačšina z nas tu používa prezývky, hihi 😅

Anaridka, však? 😀 a skupinu na FB pre septembrovky spraviť nechceš? 😎

anarida
autor
1. apr 2010

jazmi môžem založiť 😉
Toto je teraz súrne vieš zháňame hlasy aby Simi bola prvá 😀

anarida
autor
1. apr 2010

Tak už tam máme aj my skupinku stačí ak sa cez moju nástenku pridáte do skupiny 😉

jazmina83
1. apr 2010

juchuuu, sme na FB, naše babetka budu facebookovske celebrity 😀 😀 😀

anarida
autor
1. apr 2010

😀 😀 😀 😀 😀

drakvak
2. apr 2010

Potvorka, čítala som na predchádzajúcej strane, že nechceš Implast kočík, lebo má malú športovú časť. Ja mám Implast Bolder švorkolesový a je super, ale asi myslíš nejaký novší typ, lebo náš má športovú časť v pohode, Naďa má 15 mesiacov a v pohode v ňom aj spí. Výhoda je, že športová časť sa dá otočiť smerom ku mne, teda na dieťa vidím alebo tak, že je dieťa chrbtom ku mne. Kamoška má športovú časť na kočíku tak, že malá jej je vždy chrbtom, to by mi teda nevyhovovalo, ja som Naďu otočila von k svetu asi pred 2 týždňami a aj tak mi to bolo zo začiatku trochu divné, že na ňu nevidím a nemôžeme komunikovať tak ako doteraz. A vanička na Implaste je super veľká, čo našim septembrovým bábätkám bude treba, lebo pôjdu do zimy - fusaky, deky, to zaberie miesta a ja skôr ako po 7-8 mesiacoch dieťa do šporťáku nedám.

lulu723
2. apr 2010

Dobre ranko dievcata tak vcerajsok bol priserny cely den ma strasne bolela hlava aj zle mi bolo od zaludka ledva som sa vliekla z nohy na nohu a dnes ma este trosku boli hlava,ale neni to uz take vazne ako vcera.aj som si hovorila,ze ked budem mat taketo bolesti pri porode tak to zvladnem lavou zadnou.idem si vas pekne docitat,aby som bola v obraze co ste popisali.