♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
to take klasicke babske recepty...
mozno tvoja pokozka uz aj pri mensom opaleni reaguje ako po spaleni a vravi sa ked svrbi,tak sa tohoji
najosvedcenejsi na spalenu pokozku je panthenol,to neviem ci sa v tehu moze a potom existuju gely s vytazkami z aloe vera 99%,to je tiez dobre po opalovani,vlastne aloe vera je vsestranne vyuzitelna....
Babulkyyyyy, to male mi dnes dalo najkrajsi darcek zo vsetkych 😵 😵 😵 poznate ten pocit, ked chytite jastericku do dlani a ona sa tam mrvi a hybe, tak to citim uz hodinku iba s tym rozdielom, ze ta moja "jastericka" je ovela aktivnejsia a tazsia a je to nenormalne krasny pocit, normalne az placem kolko sa tam hybe 😅 a nie su to ziadne silne kopance ale take akoby by mi pol kilovy kapor plaval v bruchu :D
skusim to aloe... alebo este fenistil ma napadol... ten tusim obsahuje aj pantenol nie?
Jazmi... dnes ako citam je vela nasich deticiek takto aktivnych... dokonca som ju dnes citila aj pocas ucenia v skolke, co sa mi este nestalo, lebo vzdy mam tolko roboty okolo tych mrnusov ze si to ani neuvedomujem. no dnes sa nedalo nevsimnut si 🙂 skvely pocit, ze?
Zuzi... moja sestra tiez dostala "alergiu na slnko" len pred par rokmi, uz ako dospela, vzdy sa po prvom opaleni vyhadze do cervena a vsetko ju svrbi, ale potom uz zvysok leta funguje normalne ked sa jej vytvori ten zaklad. Panthenol je super vec, ale mne tiez pomahal aj ten biely jogurt, alebo kysla smotana.
fenistil sa mi zda,ze pre tehu nie je vhodny...
a to aloe by mal byt najcistejsi vytazok aky sa da kupit bez akykolvek pridavkov...
hmm vyskusam ale pri terajsom rozlozeni mojho spalovacieho mechanizmu by som toho moc na hrud nedala (myslim ten jogurt alebo smotanu) to by skoncilo but s grankom v pripade jogurtu alebo s nejakou cibulkou v pripade smotany v bruchu... vsimla som si ze konecne zacinam "tehotensky" jest 😉
zajtra idem do lekarne zohnat panthenol alebo fenistil bo ten co som mala doma je v kosi po zaruke 😖
nieco musi byt vo vzduchu bo aj ja som dnes citila drobca intenzivnejsie... inak dnes som oficialne zacala 6 mesiac... nevyzeram ale konecne som dnes pocitila vyhody toho byt tehu... som bola s mamou na nakupe tak predavacky take mile... "a sadnite si a tuto a toto..." hi...
zuzu, v tehu ti pokozka reaguje uplne inak. ja na slnko ani velmi nechodim. mna vsetko svrbi aj bez toho. a mam problem aj po sprche, musim sa hned nakremovat, lebo inak by som sa doskriabala do krvi. predtym bez problemov, ale teraz mam pocit, ze sa pokozka rychlejsie vysusa a vsetko ju podrazdi. inak sa mi okolo krku zacali vyhadzovat take male bradavice. zasa. lebo to iste som mala aj pri stanke a po porode mi nejako vsetky okrem jednej vypadali. a to som ich mala hadam aj zo 15. no a teraz som si vsimla, ze uz ich tam mam zasa, zatial len tri, ale asi este do septembra nejake pribudnu.
Veru Andelik, toto je asi ten najkrajsi pocit, ktory vychadza z mojho tela 😀 jooj, ja viem preco sa tak hybe, chutilo mu mamine tiramisu :D pocujte babulky, mala by som dve otazky, tolko alkoholu, co sa nachadza v rumovej pralinke vsak nemoze babetku ublizit?
Druha otazka, ste tu aj take, ktore malickemu este nic nekupili? Ja som dnes isla do detskeho obchodu s kocikmi satickami a tak a mne to prislo cele take cudzie, nemam k tomu ziadny vztah, len som si to obzerala ale po 5 minutach so musela vybehnut mi to bolo divne tam pozerat postielky a oblecenia, ☹ kym proste nemam male, neviem si k tym veciam vybudovat vztah..hadam to este len pride, pretoze skoro vsetky tu mate taky krasny vztah, kupujete kociky, oblecenia... 😢
jasmin klud ja tiez akosi nenakupujem...a typujem ze moc ani nebudem... ved este je cas... 😎
rumova pralinka urcite nijako neublizi, aj tak je to prevazne len aroma (ak nie iba aroma)
ja keby som mala za co, tak uz nakupim komplet vsetko 😀 ale zatial len tak po trosickach, nech toho nie je v lete naraz vela. tak zatial iba vyberam veci na internete a ukladam si do aloziek a do albumu ze co nekor kupim... 🙂
a inac, moja mama mi dnes volala ze: "kupila som malej dupacky! take krasne ruzove! a ja jej na to, ze sa mi dnes v noci snivalo ako sme isli na 3D (som objednana o 2 tyzdne) a videli sme tam pipika... 😀 to by bol gol... ja uz ziadneho pipika nechcem 😅
jazmina, v rumovej pralinke je len rumova esencia, prichut, nie je to alkohol
a co sa tyka nakupov, tak ja som nakupovala dost zavcasu z praktickych dovodov. postielku sme kupili,kym som bola v 18tt, kocik 20tt, lebo som nasla v obchodoch vyrazne zlavy. a kedze az do zaciatku 6.mesiaca byvalo zle, tak som bola rada,ze to konecne skoncilo a radsej som sa vrhla na nakupy, keby nahodou cosi...lebo napr. moja mama musela lezat dva mesiace so segrou v nemocke, pustili ju, ked koncila 8. mesiac a to uz s takym bruchom sa ti tazko bude chciet behat po obchodoch. hlavne aj kvoli tomu, ze potrebujes kazdu chvilu chodit na wc.ja som posledny mesiac nevysla z domu na dlhsie ako na hodinu, lebo som to uz nezvladala. a nakupovanie si chcem uzit, popozerat, povyberat bez stresu atd.
baby, mam normalne depku z vas ... mne sa to dieta vobec nehybe ... a to uz som 21 tt ... ja to nechapem 😢
Zuzi neboj, hybe sa, len ho bohuzial necitis este... asi mas pevne svaly, ine ulozenie alebo co.. neviem, moc sa tomu nerozumiem, ale isto to uz coskoro pride 😉
no pevne svaly nemam mat z coho, kedze som nemala vobec vysportovane brucho, skor tuk
zuzka nemusis mat obavy,nepisala si nahodou minule,ze mas placentu vpredu?
zuzka, mam kolegynu polku v robote, termin ma 20.septembra a tiez este absolutne nic neciti. toto druhe som tiez zacala citit az nedavno a to vraj druhorodicky citia skor. neboj, este budes spominat na casy, ako dobre ti bolo, kym si ho necitila. hlavne ked ti da taku supu do rebra, ze ti v nom bude este pol dna brniet, alebo ti da taku supu do mechura, ze si aj cvrknes 😀
dadu ... hej placentu mam vpredu, ale bola by som radsej, keby som citila aspon jeden nejaky pohyb za den
Andelik, ja idem na morfo 6.5 a neviem preco, stale mam pocit ze to bude aj tak dievcatko, aj ked mi 2x potvrdili chlapceka 😀
a skusala si to s tou obruckou? co ti vyslo?
Ja si pockam este na morfo, pockam kym zacnem 6. mesiac a pomalicky asi vazne zacnem pozerat kociky a to najpotrebnejsie 😅
Lady veru mas pravdu, pridu horucavy a v tom teple sa trepat do mesta 😖 a s takym bruskom..no hadam ma to pochyti, len u nas je asi problem aj ten, ze vsetky peniazky idu na dokoncenie domu 😒
Ja sa normalne bojim toho letneho slnka, aj ked si dam dlhe saty, ramena a ruky budem mat odhalene a samozrejme spalene 😖 ale vzdy lepsie tehotenstvo v lete nez v zime sa trepat do velkych kabatov a tepleho oblecenia 😀
inak mna dnes tak kopalo, ze sa mi normalne az brucho natriasalo. a to este vravim muzovi, ze este je zavcasu, aby bolo vidno kopance a on, ze vsak nech ukazem a vyhrnul mi tricko. no a do toho taka supa, ze mi az brucho nadskocilo, tak sa zacal smiat.
inak to este len budu zazitky, ked sa tak vypuci na jeden bok, ze sa vam uplne zdeformuje brucho, alebo mne stanka niekedy tak vytlacila nozku dovonku,ze sme normalne mohli vydiet obrysy chodidla. to bolo fakt zlate. 😅
Zuzi, skus telepaticky Jurkovi dat na vedomie, nech sa pekne mrvi a kope lebo mamina po tom uz velmi tuzi 😵
Jej Lady a to kedy mozme take ocakavat? Hehe uz sa tesim na to nadskakujuce brusko 😀
jazmin, ja sa normalne tesim, ze som tu v irsku teraz. tu budeme mat v lete max. 27stupnov, co bude az tak prijemne oproti slovensku 😀 ku koncu mi bolo nenormalne teplo. si pamatam, ked mi tu prisla mama dva tyzdne pred porodom.vonku 15stupnov, ja hole nohy, len zupan na sebe a tak som behala po dome a mama vo fliske na gauci a zabalena este aj v deke. 😀
inak ja som kupovala uz aj plienky do zasoby, ked boli v akciach. az do velkosti 4, ono sa to aj tak rychlo minulo, no ale usetrila som tym padom cca 1000e, z toho len nejakych 200e na plienkach. zvysok boli vlhcene obrusky, ten kocik, postielka atd
no ono to nadskakujuce brusko je zabava tak pre okolie, teda aspon mna to dost bolelo. ale mam to aj na videu, ako sa mi cele brucho hmyri. tam som mala myslim nejaky 32tt, alebo tak nejako.
jazmin ... jurko ma ma ocividne na haku ... miesto kopancov ma boli podbrusko ☹ ... no fasa
Jej Lady Irsko...to tam musi byt uuzasne, my sme vzdy planovali letnu dovolenku do tych severskych krajin a nakoniec sme vzdy skoncili v chorvatsku. Ta klima tam musi byt super, nie ako ten nas horuci vzduch 😖 bleee.
zuzka, mozno ta nema na haku, mozno len viac spinka. sa aspon mozes vytesovat, budes mat pokojne babo, nie ako ta moja divozienka. v tehu mi isla rozkopat brucho a teraz sa tiez nezastavi ani na sekundu. sa divim, kde to dieta berie energiu. co sledujem jej rovesnikov, tak ti ani spolovice tak nevyvadzaju ako ona.
Zuzi mozno ta boli z toho, ze len rastie malicky 😅 uvidis, ze tvoje zlaticko, sa coskoro ozve a bude to ten najkrajsi pocit a tie kopanceky budu coraz intenzivnejsie 😉
inak zuzka, mna pri stanke bolelo podbrusko skoro nonstop. to bolo preto, lebo bola velmi nizko ulozena a bola dost velka. takze z toho by som si tazku hlavu nerobila. a ak mas ozaj placentu vpredu,tak to nemusis kopance citit este par tyzdnov. placentu mas ako airbag.
ahojte
baby,ja mam v prste triesku,uz to mam opuchnute a strasne to boli aj som skusala s ihlou vybrat ale nic tam nevidim,asi je hlboko.nemoze sa nic stat babatku,ked to je zapalene?otrava krvi alebo tak?

myslis? vies doteraz som take nic nemala...vzivote som sa nespalila takze netusim ako postupovat... mm som akurat tak par krat natrela chrbat mliekom po oplaovani s betakarotenom... to je cely moj kontakt so spalenim... 😖