♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
jani ... mna pred PN bolievalo kazdy den ... myslela som, ze je to normalne, az teraz vidim, ze nie ... teraz ma boli len obcas a aj to vzdy vpravo dole
jani, ak to nie je take hrozne, tak je to normalne. Ak by to le bola silna bolest, alebo by to trvalo dlho, isla by som sa radsej spytat doktorky, pre kazdy pripad...
jasné.... u mna to nie je akutna bolest...len sem tam ma pobolieva... asi rastieme... len tak,ze ci aj Vas to sem tam pobolieva...
mna skor na zaciatku pobolievalo... teraz uz ani nie. maximalne tak na kozi na brusku obcas citim ze je natiahnuta, ze sme zase o kustik podrastli... ;) tak vtedy viac natieram. Mna pobolieva skor panva... uplne zospodu, ale aj na to som si uz zvykla 🙂
vidis o je zvlastne, to este mna nie.... ja si myslim tiez ze to z rastu ma boli....som mala velmi svalnate brucho, a teraz ma bolia normalne svaly ako sa natahuju....
v stvrtok idem na sono v 20 tt, uz sa velmi velmi tesim
ja ani necitim, ze maternica rastie ... mna bud boli tak ako pocas MS alebo slabe kontrakcie alebo len ten pravy bok
Zuzi ja tiez neviem ci je to maternica....ale mam tak ze dva dni nic... a dnes ma trosku pobolieva...ale vravim nic akutne..... ale pokozku mam niekedy az prepnutu 🙂
ja na pokozke zmeny nemam, natieram sa kazdy den, ale moc to napinanie necitim
Dobre ranko babulky, u nas svieti slnko konecne 😵
Co mate dnes noveho? Vcera vecer ste toho uz vela nepopisali? 😀
Dobré ránečko 🙂
Dnes sa vstávalo veľmi ťažko do práce 🙄 , my tu máme zamračené a hnusné počasie 😝 Celý deň vyzerá na nič...
Inak s tým prebaľovaním na široko, ako ste včera písali, ja nemám skúsenosti, a myslela som si, že už sa tak nebalí 😨 No veru, budem sa to teda musieť naučiť aj ja, aby bolo všetko v poriadku.
sonelka.... no na Slovensku este pretrvana taka "tradicia", ze sa bali nasiroko
ja som rodila minuly rok na Slovensku a v porodnici som sa spytovala, ze ked pridem domov, ci treba balit nasiroko a tam mi povedali, ze uz su nove vyhlasky podla ktorych netreba balit nasiroko.... samozrejme moj muz na tom trval, aby som ho balila nasiroko, tak pre to svedomie a spominanu slovensku "tradiciu" som balila, ale len mesiac kym sme sli na sono klbikov, vsetko bolo ok, tak som nebalila uz viac... ale je to na kazdej mamine ako sa rozhodne 😉
k tym bolestiam podbrusku, mna zvykne troch pichat, ale to sa vraj maternica roztahuje
a neviem si ani predstavit ako citite to natahovanie koze, ja som nic necitila a ani teraz necitim 😨
Ahoj Sonelka, uz aj u nas sa zacina pocasie kazit...
Inak s tym prebalovanim a vsetkym spojene ja zacinam mat vazne stresy, Normalne ma pot zalieva ked sa tu dozvedam ake vselijake procedury treba s babetkami robit ☹ Kazdy ma totiz iny nazor na vsetko a uz vidim ake mi budu po narodeni babetka hucat z 10 tich stran do hlavy ako to mam a nemam robit. Aj ja sa chcem vsetko naucit, ale kde??? 😀 Darmo si citam diskusie, ked jedna povie toto, druha opak 😅
Jazmin, a nerozmýšľala si nad predporodným kurzom? Lebo ja hej, ale ešte som sa neodhodlala, možno tam by nás priučili, ja veru budem musieť... 😀
Jazmi to ano, no chudatko... 😖
jazmin, tie pocity su prirodzene, aj ja som take mala, normalne som sa bala ci sa budem vediet postarat o svoje dietatko ked pridem domov z porodnice, ale to je vsetko len preto, ze citime velku zodpovednost..... to prejde a uvidis tie materinske city a pudy budu take silne, ze sa sama budes cudovat
ja som preto rodila doma, blizko pri rodicoch a mamina mi bola velmi napomocna, vsetko mi pomahala robit, ukazovala, a jedno velke plus, mamina varila, prala, zehlila.... ja som fakt len spala, kojila, jedla a bola s malym
Ja citim mojho drobceka kazdy den teraz vkuse sa mrvi alebo sa aj pred tym len teraz si to konecne uvedomujem a citim ho. 😵
Ja som chodila na predporodny kurz tu a o tom ako sa starat o babatko nic nehovorili len o tehu a porode. Ale fakt to nie je nic komplikované jediné co mne velmi pomohlo je laktacna poradkyna ta je fakt dolezita.
mywiel, aj ja drobca citim kazdy den a v kuse 😉
Sonel veru rozmyslam, alebo si zaobstaram nejaku knihu od A-Z o vychove a starostivosti babetka 😀
A inak v jednej veci som si na 101% ista, nebudem kupovat jednorazove plienky, iba tak na cesty alebo nahle pripady. Inak budem pouzivat tie moderne latkove plienky, aj ked su drahe, ale si predstavit aky odpad budem mat po tych jednorazovych a cenovo tiez nie su najlacnejsie ked si to preratam kolko spotrebujem z tych a latkove veru vyuzijem aj viackrat. 🙂
Takze ak podla toho obrazku, to je balenie na siroko, to veru robit nebudem 😲
ivi, ja ti teda závidím, ako ti mamina pomáhala, ja to šťastie nebudem mať, lebo moja mamina má iné povinnosti, a svokra, tá ma bude jedine zhadzovať, že čo všetko neviem, a bude prikazovať a rozkazovať ☹ Aj ja mám z toho všetkého strach. Dokonca, ked sme šli niekde na návštevu pozrieť bábo, tak som sa ho bála čo i len chytiť, aby som mu neublížila 😢
jazmin a si predstav, ze novorodenec ti kaka hadam aj po kazdom kojeni, no velmi vela a kolko bude zakakanych a pocikanych plienok a predtym ako ich das do pracky ich budes musiet preplachat sama rucne.... a ked si zoberes ze kolko energie na to minies, vodu, elektriku, prasok.... tak ta to cenovo vyjde tak isto + robota
ja som to skusala a bol to des ☹
Ivi, takže odporúčaš tie papierové jednorazovky?
ahojte
baby ja sa budem bat chytit aj to moje nie to este cudzie😅
este ze tu mam maminku nablizku bo neviem-neviem ako to zvladnem😒
No ja teda nebudem mat cas prat 3 pracky denne a len plienky, ja viem nie som ekologicka ale proste tie plienky co sa vyhadzuju su praktické a tu su casto polovicné akcie na ne. Mne pride pomoct mama na dva tyzdne ked sa to narodi, starat sa o malu a varit a ja budem moct v klude kojit a spat.
Iné je cudzie babo a vase uvidite ze dva dni nebudete mat problém ako ho chytit proste materinsky cit, vase je vase. 😉
Veroni, pozri si mne na FC fotku maleho , tam kde mam moje slniečko a tam je odfoteny na druhej a je zabaleny na široko... 😉 a za tie plienky ja som balila tak, že som dala jednorazovu plienku, nato jednu bavlnenu a tie gatušky ortopedicke, nikdy som nerozmyslala nad balením do bavlnenych plienok, lebo by som sa scvokla asi z toho prania ako to písala Ivka 😔
No a to mozete byt radi, ze to budu septembrové babatka, lebo som mala kamosku co sa jej mala narodila v lete, proste hrozné horucavy a balila malu na siroko a taka bola zaparena az do krvi na kozi chudinka. ☹

Ahojte tehuľky 🙂
chcem sa opýtať, aj Vás stále pobolieva podbruško??? nie je to veľmi, ale dnes ho nejako cítim....