icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

mywiel
6. máj 2010

Ani mm este neciti zvonku... 😅

ivka1984
6. máj 2010

n estera tak super.... no myw tak to som nevedela ze tam to maju takto zariadene...

klaudia85
6. máj 2010

Mywiel, to je aké rýchle, že 3 mesiace. To si tam asi po väčšine maminy svoje deťúrence neužijú. Neviem si to predstaviť. Kebyže aspoň rok, ale hento je fakt máličko.

estterka
6. máj 2010

mywiel,tu su 4 mesiace,strasne..neviem si a ani si nechcem predstavit,dat do ruk niekomu cudziemu 4 mesacne dieta,nieto 3 mesacne..

mywiel
6. máj 2010

No je to dost nahouby co sa tochto tyka, ale ja som a bude este par rockov doma, nastastie si to mozeme dovolit. 🙂

ivka1984
6. máj 2010

tak to sme tu na tom teda velmi dobre podla vas kocky....

estterka
6. máj 2010

mywiel tak aj ja zostanem doma,zas tu budem za tu blbu a lenivu,co nechce pracovat,ale prednejsi mi je cas s mojim dietatom.
zvyknem spanielskym znamym vysvetlovat tak,ze sme dieta chceli pre nas a nie pre cudzych ludi,aby nam ho vychovali. mam taku znamu,co robi 12 hodin denne,od 4 mesiacov ako to ma byt,dieta ma teraz 7mes. a minule mi povedala,ako ju to strasne bavi mat deti,ze uz planuju dalsie..no...

ivka1984
6. máj 2010

tak vidno ze to je ta mentalita ludi

mywiel
6. máj 2010

Tak na mna sa nik blbo nepozera, ale je fakt ze vela mamiciek nema na vyber lebo z jedného platy nevyziju ja mam tu vyhodu ze muzov plat staci a mame aj dom, takze sa citim skor ze mam stastie.

klaudia85
6. máj 2010

No aspoň že tak, veď to je to najkrajšie obdobie s dieťatkom... Nechcela by som ho tiež stráviť v práci.

kuriatko84
6. máj 2010

ja som uz davno hovorila, ze zlata SR a jej rodicovska dovolenka 2,5 roka😀

mywiel
6. máj 2010

Kuriatko to by som zas nehovorila, lebo tiez to nie je vela ale ja mam tu vyhodu, ze si budem robit potom doma budem si séfkou sama a sebestacna. 😉

ivanulienka81
6. máj 2010

my uz citime aj z vonka ked krpcek zakopka....

estterka
6. máj 2010

mywiel,ja viem,ze obcas nie je ine riesenie,ale vacsina parov ma moznost poriesit tak,ze zostane niekto z rodicov doma,ale nechcu,pretoze to pre nich nie je take ako napr. pre nas,normalne viac-menej,ze mama sa stara o svoje dieta do urciteho veku.

ivka1984
6. máj 2010

ivi aj ja uz obcas citim ako mi kopne do ruky 😉 no esterka asi je to na kazdom

kuriatko84
6. máj 2010

mywiel ze to neni vela byt doma 3 roky? ved ktorej mamicky sa opytas tak po dvoch rokoch to zacina skoro kazdej kvapkat na karbit 😀 ja si myslim ze 3 roky je az az

gumimaci
6. máj 2010

baby ale ked si to tak zoberete materska na SR je po pol roku nejakych 160€ ked sa nemylim? takze pre rodinky kde jeden prijem nestaci je to nic. NEviem si predstavit, ze by som teraz s platenim na maleho ostala sama. Asi by som tiez musela po pol roku do prace. Takto uvidime. Sef mi ponukol nejaku robotku na doma, snad sa zadari...

ivka1984
6. máj 2010

tak kuriatko pre niekoho je to malo pre niekoho moc ja myslim ze je to tak akurat 🙂

ivka1984
6. máj 2010

quimimaci tak u nas niektore mamicky su naozaj aj ked nepriamo nutene zacat pracovat....

mywiel
6. máj 2010

No mala bude mat nieco vyse 2ch rokov a budem doma s druhym takze mi to pride normalne, ja som nechcela velky rozdiel medzi detmi a asi je aj iné byt doma zavreta v panelaku alebo v dome so zahradou, okolo mam plno kamosiek s detmi a stretavame sa, mam vlastné auto, takze mne to takto vyhovuje. 🙂

kuriatko84
6. máj 2010

gumimaci asi si myslela rodicovsky prispevok a ten je 164,22€ a ked si bola pred porodom nemocenksy poistena najmenej 270 dni tak mas narok na zvyseny rodicovsky prispevok a ten je od 1.1.2010 256€

ivanulienka81
6. máj 2010

pozrite sa, vsak ked uz nejakej mamicke kvapka na karbit, kludne moze dat dieta do jasli a moze ist robit....
rodicovsky je 256€ po novom ten zvyseny

drakvak
6. máj 2010

Gumimaci, rodičovský príspevok je 256 eur do 2 rokov veku dieťaťa, ak si poberala materské (teda predtým si platila odvody do Sociálnej poisťovne)+ 21 eur a nejaké centy prídavok na dieťa.... nie je to bohviečo, ale my zatiaľ vychádzame, keďže manžel dosť zarobí, a to máme aj hypotéku a chystám sa byť ešte minimálne 2 a pol roka doma... radšej sa uskromníme ako nechať deti s niekým iným, ten čas mi nikto nevráti, viac ako dve deti neplánujeme a peniaze boli a budú...

ivanulienka81
6. máj 2010

drakvak, stotoznujem sa s tvojim prispevkom 😉

kuriatko84
6. máj 2010

aj ja mam zatial na plane byt doma cele 3 roky no ale chastame sa brat tiez hypoteku tak uvidime ako nam to bude vychadzat 😒

ivka1984
6. máj 2010

drakvak tiez som toho nazoru takze rodicovske je 256 eur bezne alebo ked mas aj to dobrovolne poistenie ? lebo toto som zatial nejak neriesila a nemam v tom prehlad

ivanulienka81
6. máj 2010

ivka, tak ako drakvak napisala, pokial mas narok na materske, budes mat aj 256 eur rodicovsky

estterka
6. máj 2010

dravak,ja tym,ze zostanem po 4 mesiacoch doma,pridem o robotu samozrejme a preto hovorievam,ze praca bola aj bude 😀

kuriatko84
6. máj 2010

ivka to je v pripade ak si bola pred porodom minimalne 270 dni nemocenksy poistena, to je jedno ci ako zamestnanec alebo dobrovolny platca, proste za teba muselo byt odvadzane na nemocenske poistenie.

ivka1984
6. máj 2010

aha ok teda 🙂