icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
6. máj 2010

macu, zavinovacku neviem... asi bude iba fusak- este uvidime

zuzanockamt
6. máj 2010

ivka ... tam ma to vyjde asi okolo 60€, mne to odporucil jeden lekar z DK, je to teraz novootvorene ... robi tam poobede jeden lekar z RK ... bola som tam na morfo sone v 19 tt, lebo mna to na jesenskeho nebavi cakat hodinu a byt dnu 2 min ... takto mam krasnu 3D fotku a som spokojna, ze je to vsetko OK

estterka
6. máj 2010

no hej,zdravotna sestra to robi,takze to len odvazi,zmeria tlak,postazujem sa,nic mi na to nepovie a da mi termin o mesiac..ale teraz sa trosku bojim na pondelok,dufam,ze som pribrala,lebo uz pred mesiacom sa tak divno na mna pozerala.

a ked uz sme pri nakupoch,uz ste rozmyslali nad tym,aku flasku kupite?lebo ja ked som videla v lekarni,kolko druhov maju..osobne sa mi pozdavaju avent,ale ani neviem,ci sa to vobec kupuje uz pred narodenim dietatka..

ivka1984
6. máj 2010

no v heliose teraz znizili cenu na 50 a je tam video a fotky ale uvazujem tiez o tom sone inde lebo na jesenskeho je to ozaj o nervy...a tam to normalne sono vyjde kolko?

zuzanockamt
6. máj 2010

ja tiez budem mat aj DVD aj foto a aj lekarsku spravu by mi mal dat ... ked som bola na tom normalnom morfo sone, tak tam ma to vyslo so vsetkym na 37 € - fotka, 2D/3D/4D sono a lekarska sprava ... ale neviem kolko stoji potom vysetrenie v 30 tt, on to tam mal rozpisane, len som si to nezapamätala ... ale pojdem znova k nemu asi

ivka1984
6. máj 2010

este som rozmyslala ze v tom 30 tt si zaplatim na jesenskeho tych 10 eur nech ma vezmu prednostne lebo ja tam odmietam 2 hodiny stat ved teraz mam uz problem dlhsie stat na mieste hned ma chrbat boli .... no musim sa tam ist kuknut

ivka1984
6. máj 2010

tak dnes padla idem domkov tak sa tu majte a zajtra pa pa

andelik8
6. máj 2010

macu... ja idem kupovat taku tu postelnu sadu velku a k tomu je aj zavinovacka v cene, taka hrubsia. Tu tenku kupovat nebudem, neviem ci jej ju treba. Tato pevnejsia sa mi viac pozdava, hlavne na zimu

andelik8
6. máj 2010

a este k tej materskej... ja planujem byt doma aspon 4 roky... 2 deturence hned po sebe 😀
kym nebude mat to mladsie 2... potom uz asi pojdem radsej robit volakde

zuzanockamt
6. máj 2010

andelik ... tak to budes mat fajn ... ja chcem zatial len jedno dieta ... a do prace asi po pol roku/roku ... uvidim, ako sa situacia vyvinie

ladywitch26
6. máj 2010

ester, ja mam tiez avent a som s nimi maximalne spokojna. inak asi pockaj, ako bude s mlieckom. ak budes v pohode kojit,tak ti do pol roka ziadne flasky netreba. potom dokupis na caj.

zuzka, radsej pockaj do roka, po pol roku by sa ti velmi tazko odchadzalo od maleho.

estterka
6. máj 2010

ladywitch,ani nerozmyslam nad takym,ze by bol problem s kojenim,preto som sa ale pytala,lebo som nevedela,kedy sa to ma kupovat 🙂 a ked si budem musiet odsavat mlieko,to potom co sa s tym mliekom robi?

maculienka123
6. máj 2010

ja tiez asi kupim tie avent asi az po porode ale co ked nebudem mat cas behat po flaskach.

no zuzi,je to len tvoja vec,co mi ti budeme hovorit,bude to tazke urcite,pre mna by bolo.ja ostavam 3 roky doma.
a kde ho das?mate niekoho?

maculienka123
6. máj 2010

ester,no to by ma nenapadlo,vidis,predsa treba tu jednu flasku,co ja mam kamosky,musia vsetky odsavat a daju to do flasky malym vypit a predsa aj kdesi si,tak odsajes a mozes mu dat kedykolvek aj vecer si odsajes na noc a tak.
no kupim ja dopredu

maculienka123
6. máj 2010

kolko stoji taka sada AVent?a kolo tych flasiek treba tak naozaj?

ladywitch26
6. máj 2010

ester, ved prave, ze uvidis po porode. mlieko sa ti aj tak rozbehne az par dni po porode a to moze aj chlop ist kupit flasky. inak k avent odsavacke uz dve flasky vacsinou su pribalene.a najlepsie je to mliecko zmrazovat, vydrzi v mrazaku az pol roka. lebo ak zacnes krmit s flasky, tak uz ti z prsa pit nebude.

macu, ja zuzke radim kvoli tomu, lebo tu je materska len 6mesiacov a potom bud das vypoved, alebo nastupis do prace. moj muz prisiel o robotu, takze u nas to rozhodovanie bolo jednoduche. keby som mala platenu matersku,tak zostanem pri nej, ale nebola ina moznost. ale aspon som sa dohodla so sefom, ze robim len 4dni a po 6hodin. z toho to mam 2minutky peso do prace,tak som hned doma, co ale zuzka dost cestuje este,tak bude od maleho asi podstatne dlhsie prec,ako ja.

zuzanockamt
6. máj 2010

macu ... ak MM nebude mat pracu, tak pojdem urcite po polroku, ak ma zoberie do skoly riaditel uprostred skol. roka ... takze s malym by bol on

zuzanockamt
6. máj 2010

lady ... s tym cestovanim mas pravdu ... ak ostanem na tejto skole, co som teraz, tak budem prec od 5:15 do 15:30 kazdy den urcite, niekedy dlhsie

helka101
6. máj 2010

Macu... aj ja uvažujem nad aventom... ale ešte ma zaujala aj tato sada, celkovo aj flašky, cumlíky.. aj odsavačka..
mrkni : https://www.modrykonik.sk/bazar/dojcenske-potre...

inač ahojte 😉

estterka
6. máj 2010

no vsak aj nad tym som rozmyslala,ze sa zvykne hovorit,ze ked sa zacne s flaskou,uz dieta nechce prsnik..a myslim,ze avent ma tak tu odsavacku,ze rovno do nadobiek v ktorych sa uskladnit da sa odsava.

helka101
6. máj 2010

Estterka presne tak som ja dopadla pri malom.. nemal mi kto poradiť, s prsnika nevedel sať, tak sme davali umele... 😠 ale teraz pri druhom budem pripravena už na všetko 😀

ladywitch26
6. máj 2010

ester, tu stoji odsavacka avent s dvoma flaskami 30€
inak ja zamrazujem do takych igelitovych sackov od aventu, uz su sterilizovane, lebo flasiek by som hooodne potrebovala. kym som stanke odsavala, tak som mala az 5 litrov mlieka namrazenych v jednu dobu.

ladywitch26
6. máj 2010

helka, mne sa mala tiez nevedela poriadne prisat a ked uz sa aj prisala, tak jedine cez klobuciky a hltala tolko vzduchu, ze sme kazdy den hodinu plakali obidve, ked mala koliky. 😖 tak som odsavala a davala jej z flasky. ale povedala som si, ze nie je dolezity obal, ale obsah 😉

helka101
6. máj 2010

Ladywitch a ako to rozmrazuješ?? v mikrovlnke? a daš rovno piť? 😕

helka101
6. máj 2010

Ladywitch, tak to beriem aj ja, zato si chcem zakupiť odsavačku zobrať si ju do pôrodnice, lebo je pravda, že mne sa maly nevedel ani prisť, lebo stale spal.. a tie naše ochotne sestričky sa vybodli nejako ho donutiť... a doma som bola nato sama... net som nemala... odsavačku tiež, a ten hrozny plač z hladu, som plakavala snim... ak nespal plakal, tak sme šli na umele mlieko, no mal 3mesiace dokym mi mliečko odišlo, no skusil raz flasu a prsnik nechcel, takže ak to bude tak aj pri druhom, tak chcem odsavať a tak podavať mliečko 😉

ladywitch26
6. máj 2010

vyberiem par hodin pred pouzitim, necham v chladnicke rozmrazit a potom dam flasku do horucej vody zohriat. inak celkovo som skladovala mlieko stale v chladnicke a potom som len dala do pol pohara vody do mikrovlnky na jeden a pol minuty a do toho som ponorila flasku. za nejake dve minutky to bolo akurat.

helka101
6. máj 2010

aha no super, lebo som nevedela ako to ide.. 😎 dakujem 😀 ak nahodou budem odsavať, tak budem vedieť... mrkla si ten nick, čo hovoríš na tu odsavačku?

ladywitch26
6. máj 2010

mne tiez stanka vela spala. v porodnici nemala problem spat aj 7hodin v kuse. a potom doma, ked sa mi mlieko rozbehlo, tak to by som nevydrzala tolko bez odsatia. musela som kazde 4hodky, inak by mi prsia roztrhlo.to bola ina bolest, a ked sa to este aj zapalilo, tak koniec 😖

ladywitch26
6. máj 2010

no neviem, tommy tipee tu tiez dostat, ale len v par obchodoch. ja mam od aventu skoro vsetko. odsavacku, flasky, klobuciky, este aj vlozky do podprdy som od aventu pouzivala. uz by mi hadam aj zlavu mohli dat 😀

helka101
6. máj 2010

Lady, aj mne spaval maly v pôrodnici 6hodin v kuse.. ani som o nom nevedela, doma to bolo podobne... 😔