icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
elixia
6. okt 2010

@stvura blahozelam 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
elixia
6. okt 2010

@stvura my sme to este nestihli 😉

petulka_
6. okt 2010

my nebudeme kupat kazdy den..nas maly ma strasne suchu pokozku a citala som nazory pediatrov, ze kazdodenne kupanie vysusuje pokozku..takze budeme kupat kazdy druhy den...samozrejme zadocek mu umyvam po kazdom kakani 😉
a s vahou som na tom tak, ze pocas tehu som pribrala 12kg a teraz mam o 7kg menej, takze este 5kg..dufam, ze sa mi to coskoro podari 😀

petulka_
6. okt 2010

@stvura gratulujem 😉

lunana
6. okt 2010

@stvura gratulujem 🙂

gladiola
6. okt 2010

@stvura: gratulujem!!!

gladiola
6. okt 2010

baby, ja mam pat kil menej ako pred tehu!!!

petulka_
6. okt 2010

@gladiola tak to si dobra 😉 to sa ti ako podarilo?? 🙂

gladiola
6. okt 2010

@petulka_: jednoducho, priberies pred tehotenstvom 20 kil, potom pocas tehu nejes, lebo nie si hladna a priberies tym padom len 10 kil, potom ich aj nechas v porodnici a prve dni po porode jes tekutu stravu, bo si po operacii, potom dieta cucka ako vysavac a este aj odpuchnes

gladiola
6. okt 2010

moja teoria, ktora sa mi zatial len potvrduje, ked si tlsta pred tehu. nepriberies vela, ked si pred tehu chuda, priberies veeeela

gladiola
6. okt 2010

nepriama umera

petulka_
6. okt 2010

ja som bola pred tehu taka priemerna..a teraz som taka trosku pribratejsia, ale mam to len trosku na brusku a na bokoch..ale asi fakt odpucham alebo co...lebo este vcera som mala 60kg a dnes uz 59kg 😉
bodaj by to tak islo aj dalej, co den, to kilo dole 😀

elixia
6. okt 2010

@gladiola 😀

panki
6. okt 2010

@gladiola 😀 100%tný súhlas s tou nepriamou úmerou. Ja som tiež pribrala len 10kg - vyžrala som sa už pred tehotenstvom 😀
Ja som kúpala malú každý deň keď sme prišli s pôrodnice, lebo aj doktorka mi povedala že aj nám je lepšie keď sme okúpaný, ale ako dvojtýždňová mi chytila soplíky tak sme kúpali každý druhý deň a nejak nám to aj zostalo. Akurát sme kúpali včera lebo sme dnes boli na poradni a okúpeme aj dnes lebo zajtra ideme na nožičky tak aby nám nesmrdeli 🙂

michaelabj
6. okt 2010

@hobit suhlasim s tym čo si napisala o kupani - tiež malého kúpem každý deň okolo 7-8
ak sa dá to, že ho vložim do vedierka a necham asi 2-3 minúty pohovieť si tam nazvať kupaním... 😀
Mám dojem, že mi potom lepšie spí - aspoň v tej prvej časti noci...
A aby mu nevysychala pokožka tak ho natieram prírodným bambuckým maslom - to je skvelééé na pokožku 🙂
(žiadne oleje, ani krémiky)

sjusiquatro
6. okt 2010

aj my mame suchu pokozku ale zatial nemane nicim natierat dr.povedala ze to sa este po porode zosupe ideme zajtra na poradnu tak som zvedava co povie ale pre istotu nam dala Excipial u lipolotio.....a my sme za týzden pribrali 300g 🙂 🙂 zajtra sa budeme tiez vazit tak som zvedava...

hobit
6. okt 2010

@michaelabj presne tak to robim aj ja, nedrhnem ho mydlom, len ho namocime, nechame chvilu, namydlime iba ritku kazdy den...ja si myslim, ze toto mu nemoze ublizit...

luciaj
6. okt 2010

ja mam zatial problem, ako sklbit rezim starsej dcery s malym, lebo jej som zvykla davat veceru o 7mej, pred 8mou do sprchy a spat ... ale v rovnakom case by som mala aj maleho kupat a dat spat, no ale to sa neda ... tak zatial sme taki rozharani, hladame ten spravny rezim pre vsetkych 🙂

michaelabj
6. okt 2010

@luciaj no to si na tom podobne ako ja... my máme prváka a je pre nás dôlezite, aby spravne nabehol na režim skoly, ulohy s nim piseme my, a tak tiez vyuzivam kazdu volnu chvilu ked maly spi, aby som so starsim popisala ciarky, vlnky ... samoska velmi v tomto pomaha mangel, ked je doma...

klaudia85
6. okt 2010

@petulka_ tuším sme porodili v rovnaký deň 🙂

petulka_
6. okt 2010

@klaudia85 jeej, aj ty si rodila 2.10.?a aky si mala porod?a co malinka?aka je? 😉

camilla_1
6. okt 2010

rodil niekto u Mudr.Molokaca? 😕

janica81
7. okt 2010

Ahojte maminky...no my sme mali vcera hrozny den....boli sme rano na ockovani....to sme absolvovali celkom dobre...ale odvtedy do vecera do jedenastej bola malicka taka nekludna...ze hrozza....spala polhodinu hore, zasa cicku, chvilu dobre hore...a toto dookola do tej jedenastej...neviem ci bola taka nekludna z toho ockovania...ale hroza...
dnes ideme k doktorke na rpevazenie, som zvedava co nam povie...ako priberame, ci uz konecne sme zacali...papame teraz podla mna dobre...len vaha ?? netusim....

a este ma strasne hneva, ma vyhadzanu tvaricku...nic jej nato nedavam ale ma to hnusne...a velmi ma to trapi...som zvedava co poradi doktorka... ☹ ale hadam uz nieco ucinne....lebo moj milacik chudatko vyzera ako v puberte...
a najhorsie...ze uz skoro nic nejem, neviem co...bojim sa ze nieco som ja zjedla... no uvidime....

fubinka
7. okt 2010

@janica81 našej po včerajšom očkovan nechutilo jesť, mala hnačku a večer nekludna kým zaspala ale o desiatej zaspala spal až do piatej najedla sa terz sme sa zobudili najedli a uvidime cez obed chcem isť von v kočíku najlepšie spi

danulka3
7. okt 2010

@janica81 Najlepšie je potierať tváričku materským mliečkom,u nás to vždy zaberie 😉

danulka3
7. okt 2010

Ja má zas iný problém,mne malý po papaní a lebo zaspávaní,je to také nepravidelné,vydáva také zvláštne zvuky,akoby chrčal alebo chrapkal,noštek upchatý nemá.Pozorujem to už od narodenia. Nemáte s tým nejakú skúsenosť?

gladiola
7. okt 2010

@janica81: ake ockovanie?

janica81
7. okt 2010

@fubinka no presne.... my sme strasne dlho kym sme zaspali... a potom rano s anajdela riadne.... som zvedava ci to dnes bude uz trosku lepsie.... 🙂