icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lunana
12. okt 2010

@janica81 naša to má asi týždeň

luciaj
12. okt 2010

@michaelabj vydrzi 2-3 hod., podla mnozstva vypiteho MM, niekedy aj 4, hlavne po kocikovani vonku.

aj my papame vyvary, zeleninove vsetkeho druhu a mliecne polievocky 😉

vyrazky zmiznu, nebojte, my sme to mali aj pri prvej dcere aj teraz to ma maly ... do konca 600nedelia je to prec ... pripadne skuste holtov krem, ten zvykne pomahat na draplave licka 😉

gumimaci
12. okt 2010

@janica81 hrasok radsej ne, ale paradajkovu som robila a neni problem, Robievam aj taku zo struhanej zeleniny a davala som tam hrasok, ale teraz radsej trochu kukurice a tiez bolo ok. Uz som pisala, ze zatial co nam vadi je ruzickovy kel.

petulka_
12. okt 2010

@vejinka to muselo ale boliet ☹ drzim palce, nech sa ti to co najskor zahoji 😉

ardeas
12. okt 2010

@luciaj tie vyrazky mame aj my. nam sa vysype kazdy 2-3 den. striedavo. nemyslim ale ze je to z jedla, moze to byt z kozmetiky!? bo sa kupeme kazdy.druhy den tak mi to pride. ako zistim ci je to z nej. nasa doktorka sa odvolava stale ze to vsetko preto ze sme mali tazky porod , ale vsetko z toho nemoze byt,no nie?

hobit
12. okt 2010

@janica81 aj my to mame stale, ja uz to ani neriesim, raz to musi zmiznut 🙂

janica81
12. okt 2010

@ardeas mne povedala kozna, ze to je novorodenecke akne....trva to aj mesiac...telo babetka vylucuje este Tvoje hormony... dnes nas bola pozriet a povedala,ze to mame ako z ucebnice...skoro ma rozdrapilo... a ze este dva tyzdne to potrva.... hnisave uz nemame susime to Tanno-Herbal Lotio, to nam predpisala... a cakame na zazrak...ale mam z toho uz riadne nervy☹

leomami
13. okt 2010

@janica81 ahoj aj nás trápia tie hnisavé pupáčiky a to už od príchodu z pôrodnice,čiže 2týž.Malý mi to mal aj na celom telíčku,dr.mi kázala kúpať v repíku,trošku sa to skludnilo,ale keď plače a jeduje sa,tak mu to pekne zčervenie.Má to teraz na tváričke,ale ja sa skôr bojím,aby nezdedil po mne ekzém,lebo viem,že toto akné prejde,ale atopický ekzém sa lieči ťažšie☹

janica81
13. okt 2010

@leomami neboj sa ..to urcite mas to akne..nastupuje od prvych tyzdnov tak do konca sestonedelia... ☹

kitchima
13. okt 2010

prosim vas, poradte mi, mala ma strasne vyhadzanu ritku. jeden den to ma pekne, na druhy den samy pupak. ja neviem co s tym. normalne jej tam davam masticku, umyvam ju, ked sa pokaka.. ideme takto o tyzden na det. gynekologiu, chcem aby to mala pekne ☹

gumimaci
13. okt 2010

@kitchima ake pouzivas plienky? skus ich zmenit na par dni...

kitchima
13. okt 2010

@gumimaci mam pampers new baby. a praveze som zmenila, dostala balik pampers sleep & play, vtedy sa prvykrat vyhadzala, tak som po 2 dnoch presla na tie prve, ale uz jej to neprestava a je tomu uz tyzden

tothova5a
13. okt 2010

@kitchima skus uplne inu znacku plienok, mojej sestrin maly mal alergiu na vsetky pampersky

kitchima
13. okt 2010

@tothova5a a vedela by si mi nejake odporucit? zas kupit 5 balikov ide aj do financii 😒

agentkak
13. okt 2010

@kitchima skus na tu ritku kupit v lekarni krem imazol,,, 😉 mali sme pri prvej podobny problem a krasne to zahojilo tie pupačky,, no a tiez by som skusila zmeni značku plienok skus huggies alebo babylove z dmky 😉

tothova5a
13. okt 2010

@kitchima - my mame plienocky Bella happy c. 2(modre), maju ich v Hypernove a Carefoure. Skus kupit len jeden balik a vyskusat a az ked budu ok, tak kup dalsie a pampersky skus predat v bazariku.

kitchima
13. okt 2010

@agentkak dakujem, vyskusam, snad pomoze. inak budu na mna pozerat na tej gynde, ze sa asi o nu nestaram.. ☹ a to prebalujem asi kazdu hodinu-dve. pozeram, ze tvoj syncek je rovnako stary ako moja mala.. boli ste uz na sone klbikov?

inak aj vase deturence tak neznasaju perinku ako ta moja???

@tothova5a juj, do hypernovy ani carefouru sa nemam sancu dostat 😖

panki
13. okt 2010

Baby neviete náhodou kde je dojčenská ambulancia na Kramároch? Na stránke DFNsP to nemôžem nájsť, už hodinu sa motám na nete a nič. Pediatrička nás tam poslala kôli refluxu a potrebovala by som vedieť ordinačné hodiny aby som tam nešla zbytočne, lebo Kramáre nemám zrovna za rohom. Aspoň t.č. - to síce na stránke majú ale nesprávne lebo sa mi ozvalo interné - urgent ☹ už som na nervy

janica81
13. okt 2010

@kitchima ahoj... moja Nelka tiez nechce byt v perinke.... ale pri kojeni ju tam dam... inak je rozviazana a kope o preteky...

agentkak
13. okt 2010

@kitchima tie bella happy maju aj v bille tiez som počula na nechvalu asi ich tiez vyskušame...
ten imazol je dobry na zapareniny zapalene miesta na zadočku a mokvajuce pupačiky myslim že by ti to mohlo pomoct..
hej na klbikoch sme boli asi pred tyzdnom a vraj ok az na jednej strane vraj mame jemnu nezrelost tak mi odporučil doki nosit na noc poštolky a o šest tyzdnov na kontrolu,,,, tak som zvedava ..ty mas kedy malinku narodenu ???

kitchima
13. okt 2010

@janica81 ahojky. ja moju bambulu uz takmer mam vylucne iba v babysatke. v perinke je uz iba ked ideme von, aby jej nebola zimka v kociku a v noci... ale to sa vrti a place, kym ju nerozviazem. ale nejak sa bojim, ked je v noci bez perinky 😒 tebe v nej spinka?

kitchima
13. okt 2010

@agentkak tak to pojdem pokupit, nech jej to len pomoze 😉 my sme este na klbikoch neboli, blby doktor stale tvrdi, ze este cas. ale mne sa to nejak nezda. bojim sa, aby mala nozky v poriadku. bola cele tehu koncom panvovym otocena, neviem, ci to ma nejaky vplyv na vyvin noziciek. a narodena je 6.septembra

gumimaci
13. okt 2010

@kitchima okrem porodnice sme maleho mali v perinke asi 3x. my sme tiez boli na klbikoch a su vyvinute, tak ani siroko balit nemusime. kontrolu mame az o 4 mesiace 🙂

gumimaci
13. okt 2010

@kitchima neviem kde si rodila, ale niektore porodnice robia prvy skrining uz po narodeni. niekde som citala, ze do 6 tyzdnov prva kontrola...

janica81
13. okt 2010

no ulozim ju v perinke...ale ju rozviazem..aby ked sa bude miesit sa nezobudila......

kitchima
13. okt 2010

@gumimaci rodila som v Trnave. tak potom stihame, pojdem tam buducu stredu. to bude mat mala 6 tyzdnov aj 2 dni. tak to si vobec nebalila? 😲 no super 🙂 teskam s vami

@janica81 fajn, tak neni sme samy 🙂 ale ja nemozem pomaly spat, iba tak nejak napoly spim a sledujem ju, ci sa nejak neprevratila a podobne. predsa len, ta perinka je taka istota

janica81
13. okt 2010

Mamičky 🙂 chodite drobcekov kocikovat??? kolko ste s nimi von??? a davate ich uz aj na brusko lezkat???

lunana
13. okt 2010

@janica81 ja dávam malú ležkať na bruško, tak na pár minút, nech neleží stále na chrbátiku alebo na boku...
a von chodím každý deň, keď je teraz tak pekne, tak na hodinku

mamicka2009
13. okt 2010

Baby, ahojte, tie, ktoré ste rodili v Bratislave, mohli by ste vyplniť tento dotazník?
https://spreadsheets.google.com/viewform?formke...

leomami
13. okt 2010

@kitchima ja som malému dávala tiež tie sleep and play,pampersky a neabsorbovali vôbec a tiež mal malý takú červenú ritku od nich,dávam mu tie huggies a je v pohode.Určite skús imazol to by malo zabrať.A v perinke môj tiež bol pár krát teraz ho dávam spinkať tak zabaleného v deke🙂