♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@stvura ja som dala psotolky mozno dokopy 5x. mne povedali, ze nemam davat do kontroly, tak neviem. uvazujem, ze zacnem davat 😔
@tothova5a ja ju v postielke nemam, spinka so mnou v posteli. ale aj tak stale tak mrnka a ja neviem ake zvuky to vydava 😅 ale teda ked sa m izda, ze uz to je moc, lebo ja pri tom nemozem spat, stale ju sledujem, tak si uz dam na seba. a parkrat sa mi stalo, ze som sa zobudila a ona uz spala vedla mna 😅 ja neviem ako sa tam dostala. tebe sa to uz stalo?
nam kazali davať poštolky už v nemocnici a po prvej kontrole musime davať ešte o jednu plienku viac dalši mesiac
Nám kázali pôrodnici 3 plienky a po včerajšej kontrole už netreba
ja som nebalila na siroko vobec..
ahojte 🙂 my balime na siroko..ideme buduci tyzden na kontrolu klbikov, ak bude vsetko ok...uz mame pokoj... podla mna je to treba, vsak v najmenej je to prevencia,ak je vsetko ok, tak sa prestane, ak nahodou nie, napomahame liecbe skor...
@gumimaci no jasne...ja sa nehadam, ani nepresviedcam...ja som po dohode s detskou doktorkou, ktora nas prijimala k sebe sa dohodla, ze mesiac, do prvej kontroly budem preventivne balit.....mam kamaratky co ziju vo FR a Nemecku a tam napr.to nebalia...vo Fr vobec nepouzivaju ani perinku..ano nevedia co to je
@janica81 Dobre ranko, to skoro nikde perinky nepoznaju, nielen vo Francuzsku 🙂 Ono je to take divne stahovat deti do perinky tak aby mali vyrovnane nohy. Potom sa paradoxne musia balit na siroko. Ja som robila po skole aupair v DE a Svajciarsku a ani tam sa nic take nerobilo. a baby, ktore som mala vyrastli, su ok, a nemaju ziadne problemy. 🙂
@kitchima no to ti nepoviem o tej satke bo ja to sice viazat viem (asi) ale maly to este neznasa dobre... prespal mi tam mozno 2 krat... mam par linkov a jedne super cesky tak ti polsem.... 🙂 http://www.youtube.com/profile?user=vonzino1#g/u je to sikulka maminka a ma tam vela sposobou viazania aj pre uz 3 tyzdnove babo... a dava k tomu komentar-podla toho som sa naucila viazat...
@zuzuz1 juj Ty riadne obliekas.... ja dam body s dlhym, dupacky, perinku zakryjem dekou a ideme...uz nedavam nic...by sa mi asi uvarila.... ☹ ona nema rada ked je jej velmi teplo
@stvura aj nam dali poradnu az o mesiac...ked sme sa boli nahlasit, tak nam dala najblizsiu mesiac od narodenia...tak som zvedava....a priberanie??? ani ja nemam vahu, ale ked citam ze tu babiky aj kilo pribrali a podobne..tak to nam nehrozi....ja s nou stojim na vahe pre dospelych a tam ani polkilo neukaze viac... nuz uvidime...ale spinkaa....neplace, tak hadam aj prospieva 🙂
@danulka3 ahojky. moj prvy syn bol taky isty 🙂 papal akoby o zivot, potom zacal vracat prudom a, samozrejme, zase chce jest, lebo mu v brusku nic neostalo.. a tak bol na prsniku takmer nonstop. tiez si uvedomujem, ze mliecko sa nestiha tak rychlo vytvorit, ale babätko je hladne...to potom place, maminka je nervozna a prva laktacna kriza je na svete 😖 pozeram, ze uz mas 11-rocnu slecnu doma. tu si kojila? a vtedy problemy neboli?
@zuzuz1 a v ktorom tyzdni sa ti narodil, ak sa smiem spytat? a tak to naozaj krasne pribral 🙂 dobre krmis 😉 ja som sa ucila zatial viazat iba zakladnu kolisku. tiez tam mam malu zhruba od 3-tieho tyzdna. ale jej sa tam praveze strasne paci a bola by tam aj cely den. a ja neviem uviazat ten zakladny uzol 😅 takze to mam take vselijake domotane na chrbte, tam ma to tlaci a boli. tak pozriem tie videjka, dakujem 😉
@janica81 ja tiez malu nevazim. podla mna to zbytocne stresuje maminku. raz babo vypije menej, inokedy viac. a poradnu mame vzdy o mesiac, tak sa ukaze tam. je pribera badam iba na buclatych lickach 🙂 a ja obliekam nejak podobne ako ty. dam dlhe dupacky, na to jej dam taky kabatik alebo mikinku, perinku a tenku deku. ked ideme von skoro rano alebo zase vecer, tak dam teplejsiu deku. jaj a, samozrejme, ciapocka a rukavicky 🙂
Ahojte...aj vasim babätkam niekedy v brusku tak cudne skvrka tak pri papani alebo po papani...neviem co to znamena ci nieco zle alebo co....pekne papa .....od hladu to nie je
@agentkak no, je to velmi mila doktorka, taka ludska, ale co sa tykalo samotneho porodu som spokojna nebola. 😔 ako som uz pisala, mala som komplikacie pri porode. dcerka nezostupila do panvy a ona ako doktorka to mala zistit uz pri prvom vysetreni a hned sa malo ist na cisarsky. ale ona na to prisla az potom, co som sa 5 hodin neotvarala a od bolesti som sa uz skriabala po stene. zacala to riesit az ked sa zacali stracat ozvy mojej bambulky. boli pod 50. a teda jej riesenie bolo, ze "ja neviem, co teraz". otvorena som bola uz 5 hodin na 7cm, kontrakcie vraj uplne zle, nedovolia mi ju porodit, a teda ju nemohla ani nahmatat, ale zase, ze kym by pripravili cisarsky moze byt pre malu neskoro. ale teda nevedela som rozhodnut, tak ako minuty bezali... potom sa rozhodla, ze mam skusit tlacit.. ako podarilo sa, ale robila som si potom srandu, ze ten moj krik museli pocut az na 3-tom poschodi 😉 na Deckova mam svoj nazor, mala som s nim taky väcsi konflikt pri prvom porode. ale ako odbornika porodnika sa ho netrufam hodnotit. ale teda robil sekciu? som pocula, ze on vylucne prirodzene porody 😉 a gratulujem k tomu, ze kojis. mnohe maminy po cisarskom to nerozkoja 😒
@sjusiquatro jasne skvrka...casto...im este crievka tak nepracuju ako nam...takze kazdy pohyb moze byt pocut....moja malicka tam ma niekedy taky koncert...a napr.tesne po tom ako si potiahne 60 🙂 takze hadam nie je hladna... 🙂
@sjusiquatro tak presne to robí aj môjmu,najprv akoby to mliečko padalo "niekde do prázdnej studne" a potom normálne počujem ako mu pracujú črievka
@kitchima Ja si myslím,že mliečka mám dosť,keď dopapá a stlačím,tak tečie,ale skôr je môj Jakubko veľký pažroško,chvíľku potiahne,asi 5 minút,potom za chvíľku trošku vygrcne a stále dookola,a to sme mali do nedele celkom pekný režim,papal každé 2a pol hodiny.Dcéru som nekojila,len odstriekavala,vydržala som len 6 týždňov,preto som si povedala,že pri Kubkovi to nevzdám.
@danulka3 no aj ja pocujem ako mu pracuju crievka som sa bala ze co to....
@danulka3 tak ak chces pokracovat v kojeni, co je velmi dobre pre babeno 😉 , tak mas 2 moznosti. bud mu budes plnit jeho poziadavky a krmit kazdych 5 minut. teda, neviem ci sa to da, kedze mas aj druhe dieta a treba sa aj o domacnost starat... alebo ho trosku prevychovas 🙂 skus mu dat normalne papat, ked potiahne iba trosku, napapa sa iba trosku.. neponukni mu prsnik skor ako o pol hodinku, potom o 3/4, neskor o hodinu a tak natahuj intervaly. musi si uvedomit, ze takto sa nepapa. najprv asi budes pocuvat plac... tiez by sa malo babätko kojit na poziadanie, ale kedze som si tym presla, viem, co to znamena 😝 kym je jedno dieta sa to da. a ako ti spinkava cez den a v noci?