♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@danulka3 ahaaa, no tak to ano, ked ma herniu, nemal by plakat. mne napr. dnes este mala od rana nespala. a to sme hore o 6 30. a to by preo, ze som ju nemala v satke. teraz tam uz je a hned spinka. budes asi musiet pockat, kym si sam vytvori harmonogram papania, vzhladom na ten pruh. ale tiez si treba uvedomit, ze kojenie nie je vzdy pre babätko iba o papani. chce citit maminku, vonu mliecka, mozno je iba smädny, alebo si naozaj predtym malo potiahol. o toto je narocnejsie kojenie, nevieme kolko spapaju, ci naozaj vobec aj papapju a nie sme iba dudlik 🙂 prajem vela trpezlivosti. raz nam to tie nase deturence oplatia 😉
@kitchima fiiiha tak ty si mala teda šialený priebeh.... 😕 to muselo byt stresujuce 😔 ono pravdda ze doki je za prirodzene porody ale ja som mala planovanu sekciu a koncom panvovym by ma nenahovoril nikto rodit i ked ta sekcia to bol strašny zažitok pre mna... a vieš jak sa to aj pri tých lekaroch hovorí sto ludi sto chuti... 🙄 a ty si priamo z TT?
@agentkak no to mas pravdu, bolo to mojich najhorsich 10 minut v zivote. ale potom zistili, preco to vsetko bolo, ze kratka pupocna snura. preto aj mala cele tehu polohu KP a teda nemohla zostupit aj keby chcela. hlavne ze je v poriadku 😀 a v ktorom tyzdni si mala sekciu? lebo mne ju planovali na 39tt, som to odmietla. ja som sa chcela pokusit rodit aj KP-ečko, ale nastastie sa otocila. 😉 popravde, ja som sa straaaasne bala tej sekcie, preto som to aj odmietla. a kolko dni si bola potom v porodnici? ty si bola ubytovana na 1. izbe? a nie, priamo nie, z dedinky Bučany. teraz uz tam ale 2 roky nebyvam 😉
@danulka3 nemas zaco. ved sa budeme snad povzbudzovat aj nadalej 😉
inak baby, ako vyzera vasa vaha par tyzdnov po porode? ja mam navyse este 4kg
@kitchima no mne sa neotočil zas preto lebo mal šnuru okolo krku..a sekciu mi robili v 39tt a dobre že mi ju aj urobili o ten tyzden skor nechcem ani pomyslet čo mohlo byt dovtedy....tak si mala štastie ze sa ti otočila bambulka 🙂
ja som bola na nadštandarde a bola som tam 5 dni...
a s tym kojenim aj ja som rada že sa to rozbehlo len kto vie dokedy prvu som kojila iba 9tyzdnov tak uvidime...
z bučan ?? tam mame znamych 😉
@agentkak; @kitchima: aj ja som bola den pred sekciou v nemocke a na stvrty den po porode nas pustili
@kitchima: ja mam nastastie 5 kil menej nez pred tehotenstvom
baby, aj vase babatka trochu skulia? nasa skulila chuda velmi, ale kazdym dnom sa to zlepsuje, tieto dni uz pozera rovno pred seba v pohode
@agentkak ona rodila spolu so mnou, na druhej sale 🙂 aha, ja som bola v tom, ze po sekcii treba byt v nemocke aj tyzden. a natalusku moju kojim 🙂 este aj jej braceka, praktizujem tandemove dojcenie 😉 a vidlickovych ktorych? je ich tam viac. akusok od mikulikovych som byvala 😉
@gladiola to sa ti ako podarilo s tou vahou 😲 😲 😲 a nie, moja neskuli zatial
@gladiola to si dobra... ja zas pri praci nepotrebujem jest. ae ked som doma... 😝
Tusim najhorsie bude dat "dolu" brucho. Co vy baby, jak ste na tom? ja uz horko tazko predtehu gate natiahnem, ale este nezapnem 🙄 dnes som bola na kontrole po sestonedeli, a vsetko uz mam na tom mieste ako ma byt 😉
@gumimaci ja neviem kolko mi ostalo, ale neoblečiem žiadne nohavice z pred tehu 😒 , ale už som dačo schudla.
Nam lekarka povedala, že vale maly pribral, že mame ho trochu brzdiť v jedení. No neviem ako to bude, lebo ked je hladný reve ako pavian. Za 2 týždne nam pribral 1,2kg, čo je naozaj dosť.
@kitchima no to tk dakedy byvalo ze bolo treba v nemocke ostat tyzden teraz uz veselo pustaju domov....jeej kojiš oboch tak to je super 🙂 a aj si davaš pozor na stravu ? lebo ja hej a uz neviem čo by som jedla a bojim sa čokolvbek spapat lebo maly ma bruškabolačky tak mu ešte nechcem pridavat 😒
no vidličkovych oni su rodina s mikulikovými maju peťu a ta ma uz dve detičky možno tak stara jak my može byť...
@gladiola ty kde si rodila ?? juj ja sa radšej ani nevažim lebo by som dostala poporodnu depresiu 😀 😀 😀 😀
nemáte niečo dobre overene na celulitídu?
@agentkak my ho trochu oblbujeme čajikom, uvidime ako to pojde dalej. Ja ho kojim, ale aj prikrmujem nutrilonom, lebo nemám dosť mlieka a dakedy ked je hladný, ho nemám vobec. A pri každom kojeni mi vycuca oba prsniky a dakedy ešte plače, že je hladný.
Ahojte, sice sme to nakoniec potiahli az do 8.10. ale rada by som tu s vami zostala,ak vam to nevadi 🙂 ako sa vam vsetkym daari? pozeram,ze babatka vam vela priberaju 🙂 vsetky uspesne kojite? my mame problem,malo mliecka,bojujeme ostosest,stale dufam,ze sa to zlepsi...
@gumimaci ja uz mam brucho dolu ale citim ze mam dost toho ešte v zadku a na stehnach....uz som aj poškulovala po vahe ale zas depresie si vyrabat 😀 😀 😀 a ty uz si bola aj na kontrole po šesťáku ?? už nekrvacaš ?? nam končí šestonedelie zajtra ale ja ešte špinim tak čakam až to prejde uplne...
baby a ako budete riešiť antikoncepciu ???? pre mna velka dilema za hormonalne tablety moc nejsom kvoly krčovym žilam ale zas čo ine ??
@ellisabet akože čajk by kojene deti nemali vobec ale občas mu cucnut dam lebo som uz zufala z toho....a kolko mu das asi naraz vypit čajiku ?????
tak ja zatial len kojim ale vyskušala som dat aj bebu na noc ze či prespi viac a mlady za pan za dve a pol hodky hore.... 🙄
a na tu celulitidu vyskušaj domaci ale overeny recept : zalej si do šalky tu soosovú kávu asi tak tri kopcovite lyžičky a vodu potom zlej cez ceditko a s tym sajrajtikom si poriadne vyšuchaj tie partie je to uplne super 😉

@kitchima tak zatiaľ každých 5 minút to nie je,je to zhruba každú hodinku,snažili sme sa to natiahnúť,podarilo sa nám to na tie 2 a pol hodiny,ale vravím v pondelok akoby uťalo a celý režim je fuč.Tak budeme musieť začať od začiatko,lenže horšie je,že sme boli včera na poradni a zistili nám ten pupočníkový pruh,a pán doktor povedal,aby sme dali pozor,aby malý moc neplačkal a nepučil sa,tak neviem ako sa nám bude dariť bez plaču tú dobu medzi kojením natiahnúť.So spánkom je to ako kedy, noci sú fajn,večer zaspí okolo 9,pol 10 a spí asi do druhej,tretej,a potom je hore asi o 5 a 7,cez deň je to horšie,dnes mal také 10minutové spanie,teraz zaspal asi pred hodinkou,ale už sa zas budí,tak uvidím do kedy.