♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@zuzanockamt pekny papkacik 🙂
Ahojte,chcem sa spytat kedy zaviest 6 a pol mesacnemu babu lepok.Kedy ho budete zavadzat vy?
baby neviete mi poradit? vecer sme maly taky desny stav ze maly velmi horko tazko zaspal... 😢 z toho mal v nosteku kopu hlienov par krat som sa snazila vysat to (mame ustnu vysavacku) ale ziadna slava... tak som to napojila na vysavac... vitiahla som co-to ale este tam ma... kolko krat by som mohla takto vysavacom vysat? sa bojim ze by to neublizilo... najhorie je ze neviem presne z hcpho to ma... mozu to byt zuby, bolenie bruska (nekakali sme 11dni) alebo -a toho sa bojim najviac) sme boli u krstnej na chvilku a ich maly ma anginu 😢
viete mi poradit ohladom toho vysavania?
@zuzuz1 nakvapkat fyziologicky roztok, chvilu pockat a potom odsat, ustna odsavacka je o nicom, najlepsie odsaje ta na vysavac ... ked mal nas Jurko sopliky, tak som odsavala podla potreby aj 4 - 5-krat denne
Ahojte,
@zuzuz1 my sme so soplikmi bojovali dobbre dva tyzdne nedavno a odsavala som tiez niekolkokrat denne (vysavacom), Naozaj je to skvely vynalez,ta odsavacka 🙂
Niekedy sice chrcal,ale neodsala som mu nic,tak sme dali do aromalampy eukalyptovy olej a ten mu kraasne hlieny uvolnil....nie je dobre mu ich tam nechavat,mohli by mu zatiect a ked dostane zapal stredneho ucha,tak koniec... 😒
holky dakujem za rady...
@gumimaci ano prikrmujeme uz 12 dni.a z toho 9 dni nekakal..volala som si dokyne ze co a ako este v piatok... poradila nam hipp slivkovy... dostal tak cca 20 ml neriedenej stavicky... a nic... asi pojdeme... :( horucku mal dnes rano... 39,3 v konecniku teda 38,8 tka som mu supla cca 3/4 cipku... :(
@zuzanockamt hej ja som dala ustnu na vysavac... a tak vysavame... chuda moje si musel myslet ze ho ideme utyrat :( tak sa mikal ze mu mm musel vziat medzi kolena hlavicku a rukami mu pridrzal rucky... jaj strasne nieco.l..
@zuzuz1 ustnu na vysavac? si si ista,ze to sa moze? ja by som toto neriskovala,moze ho to boliet kludne.lebo odsavacka na vysavac teda vyzera uplne inak ako ta ustna. a na tie sopliky,viburcol,nam to strasne pomohlo uz dvakrat. a kvapnut ten roztok a pockat aspon 5 minut a odsavat potom.
caute, tak ako pozeram, nie sme jedini, co soplime... o pol tretej v noci sme mali budicek, fabi jacal ako divy, lebo sa nemohol nadychnut, co mal taky plny nos. tak sme odsavali a potom som ho este hodinu dolu v obyvacke nosila na rukach, kym sa ukludnil. a potom spal zvysok noci pri mne v posteli na vankusi skoro v polosede, aby sa nedusil soplami. nenormalne ma boli chrbat a to ma este vcera seklo medzi lopatkami, tak mi moc nepomohlo,ze som sa nemohla kvoli malemu ani poriadne hybat. teraz som mu dala homeopatika, lebo mam len nasivin doma a ten uz dostl 3x dnes, tak mu viac nemozem dat. dufam,ze mu to povoli dozajtra. ale uz som zacvicila aj aupair, ako mu ma odsavat sople, tak hadam to zvladnu zajtra. horucku nema, len sa chudatko kazdu chvilu budi, ked ma plny nostek. 😖
@ladywitch26 nooo my sme na tom uplne presne rovnako....nadychnut nam neda...cickat tiez tazko kedze nos plny
☹
no baby... tak noc mame uspesne za sebou... taky bol chuda vycerpany ze ju skoro celu prespal... teplotu sme zrazili vecernymi zabalmi :( len sa bojim ze nakolko... v kazdom pripade ideme doktorke - nechcem nic riskovat....
Dobré ránko mamičky 🙂
tak slnečný víkned za nami...od piatku sme tiez prechorení...Nela ma sopliská ktoré nam tecu do krku, neda nam fucat tak odsavame....dost uz kasle, nejako sa nam pritazilo.....najlepsie nam bolo von v kociku tak bola v polosede a spinkala kludne,čo s ao posledné noci sme toho teda vela nenaspali...tuto to bolo o chlp lepsie...neboli sme hore 10x ale len 8x 😀 Nelke som vcera kupila v Tescu detské keksíky Bio, jeden som jej skusila dat do rucky...to bola radost a to nasadenie pri zuvaní... 😀 sem tam jej jeden dam uvidim....
inak stale sa aj kojime a rozmyslala som vecer jej davam jednu flasu Nutrilonu, lebo vlastne zdroje uz nie su a nestacia, uvazujem ze ju nahradim kasou Ryzovou od nutrilonu...co Vy nato??
@ladywitch26
@janica81
@zuzuz1 my sa trapime so soplami uz 3 tyzdne a nevieme sa ich zbavit ☹
ahojte,a zvlhcujete vzduch v izbe,kde spinkaju drobci? aby sa im lepsie dychalo,ak nemate zvlhcovac,tak dajte mokry uterak na radiator. a napr. saloos ma nosny balzam pre babata,tak to sa da natriet pod nostek,je to v bio kvalite. a ten viburcol ste asi neskusili,hoci je fakt dobry a je to homeo,teda neskodi. lebo nam statny lekar predpisal kopu liekov,na riedenie hlienov az po mucosan sirup 😠 a potom sukromna,ze pockame radsej,dala ten viburcol a stacilo a pomohlo. alebo aj dat vodu vrelu so solou do hrnca a to odparovat v izbe,alebo ak sa da zabavit na chvilku nad tym hrncom dieta,aby sa naparilo trochu a dali sa dobre odsat sopliky.
nas Jurko mal len biele sopliky, ale preslo mu to do tyzdna ... nic vazne 🙂
Baby robili ste uz spenat drobcom? mam mrazeny...ako pripravit?
@zuzanockamt jasne sopliky ok...nevaadia aj ked otravuju...ale my mame aj dost velky kasel..cakam o desiatej volam dokine

@janica81 ja mu varim vzdy jednu hrusku a jedno jablko, alebo cely banan a jablko k tomu ... a zeleniny zje este viac - okolo 250 ml