Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@zora256 Ahoj mno myslim ze nam velmi pomohlo ze sme malu uz skor davali na nocnik kakat koli problemom s kakanim cize uz bola na nocnik akosi navyknuta no a ked mala 17 mesiacov tak som skusila nechat ju bez pelusky ale neslo jej to stale sa pocikala tak som to este nechala tak a asi o mesiac sme to skusili znova a mala sa uz pekne pytala na nocik samozrejme s obcasnymi nehodami ktore su este doteraz ale je to super ked tu pobehuje bez plienok 🙂 nehovoriac o tom ako to odbremenilo nas rozpocet 🙂
@barca127 Náš malý ako 6mesačný tiež mával ťažkosti z kakaním v ľahu,tak som ho dávala na nočník aj pekne kakal do neho sem,tam aj cikal keď som ho rozbalila a posadila pred zabalením,nuž a v lete už začal chodiť a neposedel na ňom aj min.týždeň som ho nechala bez plienok,a pocikal sa,tak to dokladám na čas keď nebude treba kúriť a nebude chladno aby som ho moc nemusela naobliekať a prezliekať stále.Tak na ten čas už aj ja veľmi čakám,keď nebude treba plienky kupovať len na spanie🙂
@barca127 ahoj ...to s tym pitim...viem, ze si to pisala davnejsie, ale nebola som tu...my sme na tom podobne, tiez mame flasku 150-ku a ak dopije jednu, tak waw, v poslednom case uz pije trosku viac, ze zacneme aj druhu...a co sa tyka tej tvrdej stolice...nas tiez maval, nemohol sa chudak vykakat vobec a potom sme mu skusili kupit nutrilon a od vtedy kakaval uplne v pohode a uz nemaval taku tvrdu stolicu...
@lubkasungirl nas tiez presne vie, kedy mu treba kakat a cikat...aj na serbliku posedel, aj sa uz obcas vykakal, aj vycikal, aj sa pytal...teraz mame prirastok v rodine =) maly ma dva mesiace a starsi sa uplne prestal pytat, vobec nechce sediet na serbliku, no proste vobec nic... ☹ asi kvoli malemu, ze vsak on ma plienky, tak preco by som nemohol mat ja...
@maruska.s zeby az taky bol vybity?no mozne to je,ja to nechavam na jar. Ako zvladate dve male deticky? Da sa to utiahnut? 😉
Chcela by som sa Vas spytat, ci vase deturence papaju same? lebo nas nie...vie si drzat lyzicu ako tak, aj si da ako tak do ust, ale krmim ho stale ja...ako ste na tom vy?
@lubkasungirl no, je to celkom zaujimave 🙂 uz som si trosku zvykla, chce to hlavne nejaky ten rezim a potom to ide ako tak 😉 vacsinou si varim vecer a cez den sa venujem im, snazim sa obom dostatocne, ale je to tazke...
@maruska.s tak to ta obdivujem, ze este vecer varis...lebo urcite po celom dni uz si riadne vystavena...male pocuva?
@maruska.s ahoj, moj drobec tiez nechce papat sam, udrzi lyzicku, aj si trafi do pusy, ale velmi ho to nebavi a necha sa krmit. Viac ho bavi, ked ma vidlicku a napichuje si sam, ale to tiez dlho nevydrzi. Davam mu cas, ved snad o chvilku zacne papat sam. A pije malinko, sice z pohara, ale vacsinou vypije 2 dcl rano a potom trosicku poobede. Snazim sa mu davat vela polievky a ovocie 🙂
@maruska.s ahoj, no ja ho stale krmim, ranajky mu nakrajam na mensie kusky a tie mu nechavam nech si sam berie, co sa tyka polievky tak uz davnejsie musi mat lyzicku v rukach (bud sa s nou hra v polievke alebo si sam dava do pusy - ale vacsina z tej lyzicky je na podbradniku ako v puse...ale je spokojny ze sa krmi sam) lebo niekedy sa stane ze s polievkou ma problem.....a ostatne jedlo ho stale krmim ja sama....uz som rozmyslala ci nie je uz dost stary na to aby to viac skusal sam ale asik to necham na leto ked bude teplo a potom ked sa bude ucit bude lahsie ho hodit po jedeni do sprchy aby bol cisty 🙂))
@lubkasungirl niekedy je to psycho 😀 maly je zlaty, len sa v noci casto budi...akurat teraz par dni je to uz trosku lepsie 😎
@katulka2222 to sme na tom asi podobne...s tym papanim. Pit mu davam zatial len z flasky, to mi strasne rad rozlieva po dome 😠 a polievky su u nas na dennom poriadku, ma ich velmi rad 🙂 on by sa mozno aj napapal sam, len by to trvalo strasne dlho a kedze mame teraz male, tak ho radsej rychlo nakrmim a bezim zase k malemu...takze je to asi aj moja chyba
@lutia tak tak, vsak to, ze mi je asi pohodlnejsie ho nakrmit, ako po nom potom hodinu upratovat, ked dopapa sam 🙂 a tiez teraz ked mame malicke, tak ho radsej rychlo nakrmim, aby som vsetko stihala a mohla sa venovat malemu (kojim)...a tiez je presne taky isty...musi mat v ruke lyzicu a hrat sa s polievkou, sprta sa v tom a obcas si da do ust 🙂
@maruska.s ja zasa mam obavy z toho,ci mi krpčo neublizi,ked budem s bruskom...hlavne to dvihanie,obliekanie a prebalovanie - ako si to riesila?
@maruska.s tak nutit do pitia nasilu ich nemozeme nie 🙂 to by narobilo este viac tazkosti.....myslela si nutrilon alebo nutrolin?lebo ak nutrolin tak ten davame uz tristvrte roka stale...mno nas caka koli tomu kakaniu zajtra gastro ambulancia tak som zvedava co nam tam povedia aj ked si myslim ze nic svetaborneho teda len tie iste rady dookola
@lubkasungirl vies co, nas mal 11kg, ked som cakala druhe....a kedze sme sami, tak som ho normalne dvihala, aj ked som ho isla prebalit, aj do postielky, do ohradky, proste vsade...tiez som sa bala, ale chvala Bohu, vsetko dobre dopadlo...
@rianka7 no, malý žiarlil prvý týždeň, teraz malú bozkáva, dáva jej cumel, češe vlásky po kúpaní, je to milé sledovať ho,ako sa snaží pomáhať. 🙂 tak to máš super, že bývate s rodičmi, aj ja by som to teraz prijala, predsa, pomoc je pomoc. ja by som si cez deň tak potrebovala ľahnúť, ale málokedy sa mi to podarí. aj dnes som zaspávala s otvorenými očami, radšej som zobrala deťúre vonku. na jednej strane je to ťažké, ale na druhej strane je to krásne, také dva drobce pokope 😀 😀
@tintinamartina Ahoj!Krásne aj ja som vždy chcela čo najmenší rozdiel medzi nimi,hoc je to aj dosť náročné na čas...
Ale akosi nám Pán Božko neposiela druhé ešte,tak uvidíme časom kedy sa zadarí,sa snažíme už rok.A pomôže Ti staršia dcérka,či ani nie?Aj my bývame sami...
@maruska.s A vám ako staršie dieťatko prijalo mladšie?
Tak baby,dnes sme zacali s odplienkovavanim...zatial 4-5 nehod...do nocnika sa nam podarilo 3-4 krat...
@mitka2007 -parádička, držím palce nech sa darí ďalej... u nás zatial s plienkou na 100% ale nejak to neriešim 😒 asi som lenivá 😀 ja neviem ako ju mám odplienkovavávať ked sme vonku doobeda aj poobede po dve hodiny tak neviem či ju mám ráno odplienkovaváť dve dhoky a potom podvečer... príde mi to divné lebo ináč má stále plienku, neviem či ma bude chápať že ked sme doma tak do nočníka a potom vonku s plienkou, či nebude mať chaos z toho a bude to chápať...
@sliver Ahoj!Aj ja som lenivá,ale skôr pre ten chlad v byte a aj vonku,tak to nechávam na teplejšie dni,to odplienkovávanieasi tak na máj.Bude to jednoduchšie len s kraťaskmi bez body,než celého prezliekať,keď sa nepíta len po kakaní sa ohlási,že má kaku v plienke,tak bude si myslím ľahšie vlete,a menej prania 😀
@mitka2007 Ahoj!Tak to máš šikovného synčeka 🙂A ako si začínala aj chápe o čo sa jedná?Píta sa?A ty už nedávaš body?
@mitka2007 Ahoj!To je super 🙂Tak vám držím palčeky aby ste čoskoro nemali nehody vôbec 🙂ja proste teraz nemám veľmi čas na odplienkovávanie lebo veľa beháme vposlednom čase vonku a kade tade,tak to by som ho nemala kde prezliecť :-/Ale tak keď sa to u nás ukludní a oteplí sa tak bude celé dni bez plienok len na spanie mu budem dávať pokým nebude suchý viac dní 🙂

@rianka7 Vau Gratulujem k tehu 🙂TAk dovtedy sa Ti malý pochlapí,neboj bude sa vedeiť pekne sám pohrať,no a žiarlenieje vkaždom veku🙂 prejdeš si tým ale hlavné je že sa má kto venovať aj prvému a bude sa mať kto aj o druhé starať,oto je menšia žiarlivosť proste nech váš pokladík,necíti to,že sa mu nevenujete 😉