icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

petrah3
21. dec 2012

@drnduliak ) Ďakujem, aj keď mierny šok z počtu ešte stále pretrváva... Brala som tabletky na podporu ovulácie... Z každého vaječníka sa mi uvoľnili po 4 vajíčka (USG pred aj po ovulácii). Keď som tie tabletky začala brať ani mi nenapadlo, že by som mohla počať viac detí... No na prvom USG mi lekár videl 2 vaky a na druhom tri... Desím sa tretieho USG 🙂 Ale nie - len dúfam, že bude všetko OK. Ešte je príliš skoro hovoriť koľko tých bábätiek bude. Na ďalší ultrazvuk idem 28.12. Dúfam, že už bude vidieť aj akciu srdiečok.

drnduliak
21. dec 2012

@petrah3 no tak to teda riadne ucinkovali tie tabletky 😉 verim ti, ze to musel byt sok, ale zase trojnasobna radost 😵 😵 😵

gelinka75
22. dec 2012

@petrah3 ahoj gratulujem a predtym si ovulku nemala? lebo to az moc ti zabralo, tolko vajicok niektore baby nemavaju ani pri umelom oplodneni, drzim palce nech je vsetko v poriadku

mojkamoj
22. dec 2012

@petrah3 jéj tak to je prekrásne 😵 držím palčeky nech sú tam všetky 3 srdiečka 😉 aj mne býva zle a ako vravíš najlepšie mi je ak nato nemyslím,chodím a dačo robím,čerstvý vzduch,alebo včera veľmi pomohla kapustnica 😅 hned ma nevolnosti prešli 😉 zato dnes od rána mi nieje bohvieako,ale vydržím a skúsim aj ten zázvor 😉 ale čaká ma tolko práce že možno nebude čas nad tým rozmýšlať 🙂

nefertitka
22. dec 2012

@luciarichard ja tiez, kazdy den to budem pit....snad pomoze
@mojkamoj no vidis, som zvedava, co spravi kapustnica;)
@petrah3 fiha ze trojicky...no gratulujem trojmo teda 😀

nefertitka
22. dec 2012

v noci som sa 3x zobudila inak ze sa idem povracat, tak som pojedala celu noc piskoty, sak budem mat total pokazene zuby a 500 kil ked budem musiet takto pojedat stale 😕

Musim ist teraz doobeda este darceky dokupit, nemam vsetko, pomoc, neviem ako to zvladnem

nefertitka
22. dec 2012

@petrah3 a inak keby si sa vyvracala, nevolnosti by ti nepresli...to mi naposledy vravel lekar, ze to nie je ako ked zvracias z pokazeneho jedla alebo z virozy, v tehu ked sa proste vyvraciac, je ti dalej zle vraj

nefertitka
22. dec 2012

a toto ste mozno videli, ale ked nie, kuknite🙂

https://www.youtube.com/watch?v=Y9ROwSOip2c
petrah3
22. dec 2012

@gelinka75 No ovuláciu som mala, ale vajíčka boli pravdepodobne neoplodniteľné - príliš malé (nejaké hormonálne problémy). Tehotná som už raz bola, no v 5-6 tt som potratila... Takže teraz sa modlím, aby to vyšlo.

gelinka75
22. dec 2012

@nefertitka ano je to nahera 🙂

gelinka75
22. dec 2012

@petrah3 aj ti robili nejake testy preco si potratila? ☹ uvidis teraz to vyjde, budu sa ta bambulky silno drzat

cerkutka
22. dec 2012

inak baby ja neprestavam spinit...nechapem to, akoze to je iba minimum ani na slipke nic nemam, ale furt tam daco je...uz to trva vyse tyzdna...medzitym som bola cely tyzden v nemocnici, dvakrat na sone, babetko krasne rastie srdiecko mu bije a lekari nechapu z coho vlastne spinim....ja fakt neviem, nestalo sa vam to?

mistrall
22. dec 2012

@cerkutka a co beries, beries duphaston, vit B6? to mi malo pomoct, motno sa nejaky stary hematom v maternici vyprazdnuje, ktovie,, ale ked babatko rastie tak je to super 😉 pripadne sa chod skontrolovat na urgent po sviatkoch alebo aj cez sviatky, skus pit aj citronovu stavu a jest vit. C alebo ascorutin, ci to vse beries?

cerkutka
22. dec 2012

@mistrall neberiem ascorutin, mam ho kupeny lebo baby mi radili si ho kupit ale neberiem ho...beriem iba duphaston..dam si pohar vody s citronovou stavou...hmm...

nefertitka
22. dec 2012

@cerkutka ja som pri poslednom tehu spinila vkuse cele prve tri mesiace, tiez som sa bala a nic sa nestalo...vsetko bolo v pohode...pokial babo rastie, bud sa ti cisti maternica, alebo mas mozno ranku na krcku....hocico to moze byt

mistrall
22. dec 2012

@cerkutka radsej si daj tu stavu s citrona a vodu, resp. aj vit C, ale max 100mg denne, ak by si chcela tbl to je denne doporucena davka pre tehotne zeny, som niekde citala, ale nie skus radsej popozerat este na nete

jancikaw
22. dec 2012

čaute baby,myslím že sem patrím aj ja,som v 7tt,ale posledný menzes som mala 22.10 a dr. mi povedal že som otehotnela približne okolo 18.11-21.11 a teraz neviem či si mám termín pôrodu rátať od menzesu alebo neskôr.Máte s tým niekto skúsenosť?

cerkutka
22. dec 2012

@nefertitka fakt si spinila v kuse? vies...toto je moj jediny priznak ze som tehotna...to ze spinim...inak mi nie je ani zle ani chute ani pachy proste nic....uz som sa aj ukludnila kedze to trva uz tyzden a babetko bolo trikrat na sono poca toho a stale rastlo tak uz nestresujem......akurat je to neprijemne a kazda cesta na wc je fakt nanervy....

cerkutka
22. dec 2012

@nefertitka a teraz nespinis? chodila si do prace? neviem ci ist na marodku ci nie...

nefertitka
22. dec 2012

@cerkutka vkuse nie, mala som to tak, ze par dni som spinila, potom par dni pauza a zas spinenie a tak sa to opakovalo 3 mesiace, som chodila furt na pohotovost, som sa bala, lebo predtym som mala 2 potraty. Teraz nespinim, len ked sa mi uhniezdovalo embryo, tak som krvacala od vecera do rana a potom to preslo. To iste som mala aj pri prvom tehu. Oba potraty predtym boli na konci 8tt, tak snad sa teraz nic nestane. Mne zle byva a riadne a vsetko mi smrdi, ale pri prvom tehu mi zle nebyvalo, len tie smrady, ach jaj....ja som teraz uz na pokraji zufalstva, vkuse vkuse ma tlaci zaludok:( k tomu pachut v ustach...doteraz mi pomahala zubna pasta, teraz uz aj ta mi vadi 😢 😖 ...
Nechodila som do prace, pri spineni by si mala podla mna byt doma na PN-ke a v klude

nefertitka
22. dec 2012

baby pouzili ste uz niektora torecan cipky?najradsej by som si to uz dala, ale bojim sa, ci to babu neuskodi:(

midu6
22. dec 2012

@nefertitka a ked si pri prvych tehotenstvach prisla o babo,tak si aj krvacala?ja som teraz v 8mom tyzdni a ako citam tak kockam sa to casto stava,sa obavam aj ja ☹ snad bude vsetko ok....

nefertitka
22. dec 2012

@midu6 ano krvacala, zacalo to spinenim a potom sa to uz miesalo aj s krvou... nekrvacas, ci?

midu6
22. dec 2012

@nefertitkanastastie nie,len citam clanky a forum a namyslam si hovadiny,hrozneee somnou 😠

mistrall
22. dec 2012

@jancikaw :D ty si presne pripad ako ja, ale moj doktor to nezohladnuje kedy som otehotnela 😉 ja som mala poslednu MS 30.10 a ovulaciu 19.11 takze ai podobne, cize som podla ovulacie v 7tt, oddnes uz 7+0 cize v 8tt, takze asi aj ty nejak podobne. POdla Dr. som ale o tyzden viac, kdeze MS som mala 3 tyzdne pred ovu nie v strede cyklu, ale neva. Rataj si to tak ze odpocitas od terminu ovulacie 2 tyzdne a plus tyzden co si tehotna od ovulacie, cite ti vyjde tiez 7tt 😀

darka2001
23. dec 2012

Dobre ranko, od rana mam ms bolesti,len chcem vediet ako ste na tom vy lebo stale ma to dost vypalasi a potom je cele moje pozitivne myslenie v kely a napadaju ma len tie najhorsie scenare...

mistrall
23. dec 2012

@darka2001 to mozes mat, a vies co daj si kupit magnezium, aj sumive a pi ho 2xdenne , mne ho doporucili ked budem mat bolesti a na prekrvenie maternice 😉 ale zas pi ho len pri bolestiach nie stale 🙂

nefertitka
23. dec 2012

@midu6 necitaj 😝 ...fakt to je najhorsie, potom si dopredu predstavujes katastroficke scenare..ja to poznam 😝 😀
@darka2001 aj ja pijem magnezium, ked ma boli brucho...dobre ti
@mistrall radi🙂

petrah3
23. dec 2012

@gelinka75 Potom ako som potratil s zčl tortúr vyšetrení prišli mi na mierne zníženú činnosť štítnej žľazy (čo nie je až také závažné) a sklon k tvorbe krvných zrazenín - čo bol pravdepodobne aj dôvod potratu. Hneď mi nasadili liečbu a teraz si pichám do brucha Fraxiparín... Dúfam, že to tie malé v bruchu ocenia a vydržia 🙂

petrah3
23. dec 2012

@nefertitka Neuškodí, aj ja ich začínam brať...