icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

gelinka75
31. dec 2012

@mahulenka87 ja mam brucho ako balon, uz teraz vidno ze som tehu, ale podla mna som len poriadne nafuknuta, brucho ma sem tam trocha zaboli, ale skor citim taky vnutorny tlak, neviem to popisat

nefertitka
31. dec 2012

@mojkamoj dakujem, no veru keby mi to chcelo pomoct 😝

baby aj vas tak priserne svrbia prsia?resp. bradavky?

deborah1
31. dec 2012

Vy ste toho popísali, odkedy som tu bola naposledy 😀

@cora41 no,dievčatko by potešilo 🙂 ,ale v podstate je to jedno 😉

@luculele vôbec neviem deň oplodnenia..aj keď sme bábo plánovali, nechali sme tomu voľný priebeh..Ale pravdupovediac, ani som moc nečakala,že som tehotná, lebo v decembri som bola nascípaná,bolelo ma hrdlo,mali sme veľa roboty,stresov,bola som nevyspatá...preto som aj myslela,že mi krámy meškajú,lebo som mala posunutú kvôli tomu všetkému ovuláciu a nebolo to tak 🙂

cora41
31. dec 2012

@nefertitka mna moc nie, da sa povedat, ze bradavky ma nebolia vobec🙂 a dokonca dnes v noci ani prsia a ani mi nebolo veeelmi zle, tak som sa v tomto roku naposledy celkom dobre vyspala 🙂 a ty ako dnes? uz je tazko? ☹

cora41
31. dec 2012

@mahulenka87 ahoj moja, no dnes sme na tom rovnako, aj mna dnes boli, ako na mrchu, tlaky mam aj na obe slabiny...ale v noci mi uz nebolo tak zle, lebo vcera az do piatej poobede to bola sila..🙂 a ty ako? byva Ti zle? ja brusko uz mam, uz mi to vidno, ked si dam tricko obtiahnute, tak zatial to schovavam az do screeningu 🙂

cora41
31. dec 2012

@zuzu188 nebooooj🙂 urcite to bude fajn a nakoniec sa budu tesit 🙂 ved cim skor budes mat deturence, tym skor budu velki a ti budes v styridsiatke volna, co je super 🙂)

mahulenka87
31. dec 2012

@cora41 mňe našťastie zle moc ani nebývalo. Občas mi zostane tak čudne, hlavne keď som hladná, ale nezvraciam 🙂 Ja idem k Dr. 16.1.

cora41
31. dec 2012

@mahulenka87 ja nezvraciam tiez, len mi je tazko na zaludok, ako ked ho mas na vode... A to ides iba na kontrolu alebo na ten prvy morfologicky screening, na ktory sa chodi od 11t do 13t?

mahulenka87
31. dec 2012

@cora41 neviem 😕 iba mi povedali že sa bude robiť ultrazvuk a odbery. No a konečne dostanem knižku 🙂 Bude to kontrola po 5.týždňoch

cora41
31. dec 2012

@mahulenka87 no to je prvy morfologicky screening, na ktory mas narok a ktory poistovna preplaca, kde ti na 75% najdu vsetky vyvojove vady, hlavne Dawn syndrom, Edwards syndrom a ine. Najdi si na internete nieco ako screening na sijove prejasnenie a uvidis.. Zeny po 35 tam idu automaticky a zeny mladsie ako sa citia...Robia ti to tak pol hodku...

zelovocka
31. dec 2012

@mistrall ahoj moja, no sranda veru, že som s tebou stihla jeden mesiac 🙂 ty máš ale termín určite v prvej polovici augusta, však? 😉 ako ti je?
písala som Hedke ip, ale neodpovedala.

zelovocka
31. dec 2012

@gelinka75 ahoj moja, ako ti ubieha čas do kontroly? 😉 si doma stále? ja som aj dnes v práci, ale našťastie tu len tak podaromnici sedím a nič nerobím 😝 čítala som, že máš nafúknuté bruško, myslíš, že budú dve? 🙂
mňa bolela maternica hneď prvý týždeň, ako som mala pozitívny test, a dosť výrazne, teraz už tak nie, skôr prsia, normálne sa budím na bolesť 😅

moonica
31. dec 2012

Jeeeej ahojte babulky aj zname aj nezname 🙂 som az teraz nasla tuto temu, mozem sa k vam pridat aj ja som augustovka ale hned zaciatok 😉

zelovocka
31. dec 2012

@petrah3 wauuu, trojičky? 😵 gratulujem! tak to budeš mať ku koncu bruško ako svet 😉

zelovocka
31. dec 2012

@moonica ahoj, teším sa, že niekto známy 😉 ako sa máš?

cora41
31. dec 2012

@moonica ahoj 🙂 ja som tiez nejako rovnako ako ty 🙂 ako sa citis? drzim velmi prsty 🙂 ja uz preukaz mam, tak nech nam len pekne vydrzi 🙂

mojkamoj
31. dec 2012

@moonica ahoj,ako sa cítiš? 😉

alexaba
31. dec 2012

@cerkutka fakt? no ja som 5tt+6 a doktor videl len váčok. ale kedže som krvácala skoro týžden (aj napriek užívani liekov na udržanie), tak sa obáva, že sa to tou krvou vyplavilo von a zostal len prázdny váčok.

moonica
31. dec 2012

@zelovocka
@cora41
@mojkamoj ahojte babulky, ja uz preukaz mam tiez. Neskutocne ma bolia prsia a patrim medzi tie, ktorym nechuti papat. Uz som raz mala problemy,ze som si nasla na papieri krv a na hnedo som spinila, tak som bola na urgente a vsetko bolo ok, ze to preto lebo som mala mat vtedy ms. A vcera som si nasla hnedy vytok v noci zase, dnes uz skoro nic. Vtedy mi lekar povedal,ze kym je hnede je to ok. Tak sa snazim extra nepanikarit a beriem duphaston. Akurat dnes na gyn.bolo babulka od nas z MK , mava to spinenie a doktorka jej povedal,ze je to nic ,ze toho sa nemusi bar, tak sa utesujem. Inak mapodbrusko uz nebolieva len obcas picha v maternici 🙂 A co vy?

zelovocka
31. dec 2012

@moonica tiež som čítala, že to hnedé špinenie máva veľa babuliek a je to bežné a nič zlé sa nedeje. ale ja sa toho bojím, dúfam, že ma to obíde 😅 tak tie prsia bolia aj mňa, ale čo sa týka jedenia, ešte sa držím, zatiaľ je asi skoro na nevoľnosti, podľa tehotenskej kalkulačky som 5tt+4d 🙂 to neviem, či je piaty týždeň, alebo šiesty 😅

moonica
31. dec 2012

@zelovocka no lekari tomu hovoria,ze si uz zacala 6ty tyzden 🙂 Dufam,ze ta to obide lebo su to stresy, strach ☹ ak to nebudes mat ked budes v case ocakavanej ms tak to uz asi nebudes mat vobec 😉

gelinka75
31. dec 2012

@zelovocka ahoj, som este doma, ale od 2.1. idem do prace, vyskusam ci to budem zvladat, dnes rano mi bolo tak dost divne od zaludka, zeby zacali nevolnosti? ty sa ako citis? ja myslim, ze bude iba jedno, lebo som nemala take vysoke hcg aby boli dve, ale nikdy nevies 😀 uz by som isla aj na ten ultrazvuk, neviem sa dockat, este tyzden a uvidme co tam mame, mna prsia az tak nebolia, citim ich vsak dost, na pohmat su bolave, dnes som sa kukala do zrkadla a okolo prs mam take velke kruhy a akoby mi presvitali zilky, celkom zabavny pohlad

zelovocka
31. dec 2012

@moonica achjaj, verím ti, a držím palce, nech bábätko krásne rastie a nech ťa už nestraší 😉
MS mi mešká 2 týždne, v stredu idem prvý raz k dr., tak som zvedavá 🙂

zelovocka
31. dec 2012

@gelinka75 hej, aj mne býva ráno tak trochu divne, ani nie zle, ale taký vlčí hlad. kúpila som si celozrnné piškóty a dnes ráno som si dala 5 ks a bolo to hneď lepšie 😉 keď som k večeru unavená, tak mi je trochu zle, snažím sa oddychovať, ako sa dá, aj mm by ma najradšej len v posteli alebo na gauči držal, ale ja som neposedná. navyše prerábame byt a vieš ako to je... stále je čo robiť, upratovať, tak som z toho nervózna, že hento a toto by bolo treba porobiť, a ja ležím 😀
no a k dr. idem prvý raz v stredu 2.1., som zvedavá, čo so mnou bude robiť 😅

cerkutka
31. dec 2012

@alexaba aaaleee..to ti povedal? ze sa vyplavvilo krvou? ja som tiez krvacala teda spinila a bol tam chrust...vies co..to inak zalezi aj od kvality sona, ja som bola na 2 roznych sonach, na jednom bol iba duch a na druhom bolo vidno normanlne....a inak mne uz robi scan cez brucho nie cez posvu, mam hrozne citlivu maternicu a asi aj z toho ze do mna v kuse pchali tie sondy som zacala krvacat...

gelinka75
31. dec 2012

@zelovocka asi ti hned spravi utz, vezme krv a objedna na dalsiu kontrolu, takto skoro asi nic este neriesia, skoda ze u nas v car robia utz az po 3 tyzdnoch, aj ja by som uz isla, rozmyslala som, ze pojdem k mojmu, ale zas ani neviem ako robi a uz fakt tych par dni je jedno..mne byva aj vecer zle okolo 7 mej, väcsinou pomoze vinea, ale musim predychavat

zelovocka
31. dec 2012

@gelinka75 no veď, keď pôjdeš o týždeň neskôr, aspoň ho (ich 😉 ) bude lepšie vidno 🙂 v niektorých krajinách robia prvý utz až v 10tt 🤐

gelinka75
31. dec 2012

@zelovocka to vazne? asi to fakt staci, ani prilis vela utz nie je dobre, ved to su oziare pre take male

zelovocka
31. dec 2012

@gelinka75 vážne, rovno prvý utz aj s meraním bábätka 🙂 keď nie sú komplikácie, bolesti, špinenie, tak to zrejme stačí. naše mamky boli bez utz a tu sme 😉

katarinka_brnka
31. dec 2012

Baby mam otazocku aj vas trapia nevolnosti? ( ja ich mam cely den) co vam fakt zabera???