Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@bubich ja som bola v 6tt a najblizsie idem az v 12tt, tiez mi to pripada divne
@nefertitka No ja si pockam do prvej poradne ktoru mam 4.2. a ked bude vsetko v poriadku tak by som rada sla. Citala som ze v druhom trimestri lietanie nie je problem. My sme naposledy boli na dovolenke pred rokom v januari v Mexiku a veru uz mi nejaka dalsia dovca chyba a ked si predstavim ze potom najskor az buduci rok v lete.. Inak mne sa v Dominikanskej tiez strasne pacilo, stravili sme tam cele 2 tyzdne a bolo to zatial jedine miesto z ktoreho sa mi ale ze vobec nechcelo ist domov. Som si tam tak sadla a povedala ja nikam nejdem 😀
@bubich No ja som toto absolvovala v 7. tt, tiez ma chceli poslat domov bez utz, a to som este ani srdiecko nemala potvrdene lebo som tam bola na zaciatku 6. tt a to este nic nebolo vidiet. Ale tak ukecala som doktora by mi ten utz spravil a este aj foto mi dal 🙂 Nastastie uz sa pozname lebo som riesila neplodnost a to som tam chodila ako na klavir 🙂 Jaj a najblizsie mam az poradnu na zaciatku 13. tt
@nefertitka sak toto...ale asi je to normalne, len teda ked si precitam prispevky niektorych mamiciek, ze co vsetko im lekar povedal, poukazoval...ja keby som sa na tom prvom sone neozvala, ze sak mi to ukazte, tak bejbinko ani nevidim...a pritom vtedy uz to bolo krasne vidiet a aj srdiecko bilo. je jasne, ze nema ruky, nohy, nostek a ostatne veci, ale pre cerstvu tehulu aj ta mala fazula je krasna a chce ju vidiet!!!! a hotovo! no som zvedava teda...napr. aj krv mi brali 17.12. a ked som sa pytala, ze kedy mam volat po vysledky, ze nemam vobec vyvolavat, ze sak 03.01. si dojdem po knizku a ked bude vsetko ok, tak mi ju daju...takze som pomaly 3 tyzdne cakala ze co...keby bol aj nejaky problem, tak aj tak sa to dozviem az dneska, lebo ani cislo na mna nemali ani nic...nejako mi unika logika v tomto smere...keby bolo treba dat nieco na podporu tehu, tak kym by som tam dosla, tak uz by mohlo byt aj neskoro. nastastie to nie je treba, ale aj tak som tuto myslienku riesila v hlave.
@lucka188 a manzel suhlasi, ze by si sla tehotna?moj ani za svet...
aj mne sa tam strasne pacilo, boli ste kde?v Punta Cane? a ten vychod slnka co tam bol...ach jaj
ahojte baby, oznamovali ste už niektorá v zamestnaní oficiálne, že ste tehu, teda písomne? Ja som v tomto zamestnaní len krátko, zajtra budem podpisovať TPP, ale čítala som, že pokiaľ to neoznámim písomne, nemusí brať na moje tehotenstvo ohľad a keď to zistí, môže ma prepustiť..
@nefertitka Manzel ma stale pocit ze tehotenstvo to je len take to ze mi nejaka lopta narastie na bruchu a inak o nic nejde 😀 Takze taketo rozhodnutia co mozem a co nie nechava na mne 🙂 Iba udeneho lososa mi zakazuje jest odkedy som mu povedala ze nemozem surove maso 😖 A hej boli sme v Punta Cane a ten vychod slnka bol fakt uzasny 🙂 Aspon nejaku vyhodu ma ten casovy posun, ze sa zobudis este pred vychodom 🙂
@bubich mas pravdu, mne to tiez pripada divne, mne ani srdce nebolo vidno, len mi ukazal nejake dve ciarky, ze to bude uz asi zacinajuca akcia srdca a potom ze mam dojst az v tom 12tt, nechapem, ked som povedala, ze chcem skor, tak mi povedali, ze nie a dali mi termin na 25.1. uzas...a co mam robit?vymysliet si nejaky dovod, nech mi to sono spravi?zmenit lekara?
@lucka188 my by sme sa tam chceli niekedy vratit, len ake to bude s dvoma detmi a kedy, to neviem...ja mojmu furt vravim, ze keby sa nieco stalo, ze aj tam su vsade predsa nemocnice, ale on ani pocut. V druhom trimestri by som este sla, ale v tretom uz asi nie
@nefertitka Otazka je ze v com by ti ta skorsia navsteva pomohla? Teda okrem nejakeho psychickeho upokojenia.
@nefertitka hm, neviem veru...citala som, ze niektore baby si vymysleli, ze im je zle a isli na pohotovost a spravili im sono. len to mi prijde take, co ja viem...proste to sa mi nepozdava. nechcem si vymyslat, ze mam nejaky problem, ked ziadny nemam nastastie...ty uz jedno babo mas, aj pri nom si tak dlho cakala na poriadne vysetrenie?
@lucka188 napriklad v tom, ze naozaj som okrem vaku nic nevidela a ani on. Alebo pred malou som mala zamlknuty potrat, kt. sa mi nijak neprejavoval, ani krvacanim ani nicim, akoze extrem, ale moze sa stat, co ak aj teraz nosim mrtvy plod?
@nefertitka No tak neviem co vsetko si z dominikanskej stihla vidiet, ale na ich nemocnice by som sa nespoliehala.. Maju super rozvinuty cestovny ruch a sluzby pre turistov, ale to je asi tak vsetko..
@bubich praveze u nej nie, lebo tam som na zaciatku spinila, tak mi robili caste ultrazvuky
@lucka188 to hej, ved tam by som ani nesla, no ale Emiraty su super rozvinute;)
@nefertitka Ja sa stale upokojujem ze kym mam nejake tehu priznaky tak je vsetko v poriadku. Pamatam si ako mi kamoska kratko pred tym ako sla na utz kde sa ukazalo ze jej babo sa uz nevyvija povedala ze ona sa uz vobec neciti byt tehotna.. U teba to tak nebolo?
@lucka188 no nebolo praveze, mne pri ziadnom z tehu, to som bola uz 3x predtym tehotna nebolo zle, absolutne ziadne nevolnosti, len pri malej citlivost na pachy, a pred nou to tehu ma boleli prsia stale aj ked plod bol uz vraj mrtvy, teda nevyvijal sa, pri sone skonstatovali, ze uz 2 tyzdne sa nevyvija...az mi zle ostalo, ze tak dlho som tak fungovala...
@nefertitka tak potom je to asi vlastne dobre, ze nam nerobia 🙂 tak asi to neriesme...vsetko bude v poriadku. dakujem 😎
ale zas si myslim, ze pokial je zene zle, a bolia ju prsia a nic z toho neni menej, ze by mala byt kludna
kocky, na ultrazvuk mate pravo, kedykolvek si ho zaziadate. najhorsie, co sa moze stat, ze si ho lekar necha zaplatit (bezna cena je tusim 3 EUR). takze nebojte sa pytat.
@pasad u mojho stoji 10eur, ale budis, fakt si ho mozem vyziadat?
inak mavate depky?ja som predvcerom myslela, ze uz to nerozdycham, taky strach ma chytil zo vsetkeho a zly pocit...cele poobedie som prerevala, ja viem, ze to robia hormony, ale to bola sila. Ja sa bojim vsetkeho uz dopredu, pri malej som mala take problemy, ze mi od 24tt tvrdlo brucho strasne casto, bola som 2x aj v nemocnici, tlacila mi na ladvinu, bolelo to teda riadne, na pecen, musela som 3 mesiace odlezat na lavom boku(kvoli tej pravej ladvine a tvrdnutiu brucha) potom ten strasny porod a poporodna depka. A tak sa toho bojim vsetkeho, ze az 😢
a este som mala aj konizaciu krcka, tak som zvedava, ako to zvladne udrzat tento krat, pri malej som sa strasne skoro otvarala....normalne si az niekedy vycitam, ze na co som sa na to znovu dala
@nefertitka Heh no ked nam tu budes popisovat vsetko co sa nam moze stat tak tie depky mozno aj mat zacneme 😉 Ale inak ja som skor optimisticky typ, takze u mna sa hormony prejavuju skor tak ze ma rozne veci dojimaju este viac ako pred tym. Napriklad minule som smoklila ked som pozerala Noc na Karlstejne a cisar konecne dovolil aby tam mohli ist aj zeny 😀
@lucka188 tym som vas nechcela vystrasit 😝
@nefertitka mna ani nie tak depky, ale zrazu taky pocit zodpovednosti. ze ked sme si povedali, ze ideme si spravit babo, tak joooj, to bola aka zabava. a ked sa nam hned aj zadarilo, tak ma to na chvilu zaskocilo, ze to fakt? potom som sa s tym nejako stotoznila a teraz niekedy tak rozmyslam, ze uz nikdy nebude nic tak ako doteraz...co nemyslim vobec zle, ale bude to proste ine. zabavka na cely zivot proste 😀 vsetko sa zmeni, nielen moj zivot, ale aj celej rodiny...verim ze pozitivne a tesim sa na to a priznam sa, ze sa aj bojim 😉

Ahojte babule, dneska som bola u lekara, som 10tt, dostala som tehotensku knizku, rychlo sa ma povypytovala dr., sestricka odmerala tlak a to bolo cele. nijaka prehliadka, ziadne sono. sono mi robili raz v 7tt, bolo vidiet akciu srdiecka aj velkost bola ok, potom som bola na krvi no a dneska teda len pozapisovali udaje z krvi do tehu knizky a to bolo cele. a este teda na ekg som bola. som bola prekvapena, ze nikto ma nevysetril, nikto sono nespravil...baby na chodbe, zasluzile maminy, mi povedali, ze kym nic nehovoria, dali knizku, ze je vsetko ok a mam sa tesit. ale aj tak som bola z toho taka nejaka zmatena 😒 v tych papieroch som ani nenasla udaj o hladine hcg.... u vas ako prebiehalo vysetrenie v 10tt? v 12 tt som objednana na sono a krv, to bude asi ten velky ultrazvuk co spominala zuzu188...ja mam niekedy pocit ze som ako debil uplny. vysla som von z ordinacie a pozeram, ze v ruke mam skumavku, ani som si nevsimla, ze kedy a kto mi ju tam vlozil. az na chodbe som sa dozvedela, ze co s nou 🙂 akoze je pravda, ze tam dneska bolo strasne vela tehuliek a zhon poriadny, ale teda o moc mudrejsia nie som 🙂 a to som sa chcela dr. spytat, ci mozem cvicit a kopec dalsich veci...ale nejako na to nebol priestor. takze asi sa to budem postupne pytat vas 🙂