Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
ja mam strasnu chut na wifonku, to je ale total nezdrave, takze musim odolat 😝
a co, jedna neublizi 😝
@nefertitka urcite si ho vypytaj, ak ta to upokoji. preto je spoplatnovany. ten, na ktory mas narok podla poistovne sa tusim neplati (3x za tehu, opravte ma vsak, ak sa mylim). za tie, co si vypytas od teba moze pytat peniazky.
Dievcata z KE, viete sa dovolat k Dankovcikovi? Alebo tam maju dovolenku?
@nefertitka kludne si daj, sem tam mozes 😉 aj ja mam na to dnes chut ale nemaaaaame 😀
@mistrall sak ja som muzovi napisala ked siel z roboty nech mi kupi 😝
mnam kari kuraciu mi kupil
@zuzkapatrik ahoj, nemaju, ale dovolat sa je problem..Ja som skusala mobil, ten mi nebral nikto a potom som sa dovolala na pevnu.A viem, ze dnes robili, lebo mi tam bola kamoska..Len treba skusat o dusu...
@cora41 vyplnila som im tam online formular, tak som zvedava, ci sa mi ozvu.... ale asi este budem skusat 🙂 ty uz mas k nemu termin? dali ti na ktory tyzden?
@zuzkapatrik ja som tiez vyplnila a nikto sa neozval. Len moja skusaj na tu pevnu linku, verim, ze sa ti to podari.. Ja som objednana 17.1....tak ratam dni🙂)
@tweetyna dakujem velmi pekne..uz sa nato musim informovat...
@cora41 tak drzim palce, aby ti to co naskor zbehlo 🙂 pametam, ako som pri dcerke skoro plakala pri tom prvom UTZ u nich...od stastia aj hormonov 😉
@zuzkapatrik dakujem🙂 bodaj by som na tom bola rovnako 🙂 Ked bude vsetko Ok, chystam sa s pravdou von aj v praci, lebo to moje brusko je cim dalej tym narocnejsie schovat 🙂
@cora41 po tom cim si si presla ta chapem a drzim ti prsty! ja mam len obycko kontrolu 15teho, kedze budem zacinat 12. tyzden. uz mi brali krv na konci decembra, tu som mala ok, teraz v stredu som mala aj moc a tiez bol ok...takze neviem, co presne sa kontroluje v 12.tom, ale nechavam to na lekarov, ved oni vedia, co a ako 🙂
@pasad s tým UTZ nemáš celkom pravdu, lebo v rámci prenátalnych poradní je štandardným (a poisťovňou hradeným) vyšetrením UTZ v 11-13tt, morfologický v 20tt a 30tt. Takže tri UTZ za celé tehotenstvo. V prípade, že sú nejaké problémy, tak podľa potreby (absolvovala som to pri synovi, ktorý sa narodil s vrodenou chybou, zistenou pri UTZ v 20tt). Asi tu budem jediná v opozícii, ale nemyslím si, že robenie UTZ každý týždeň, resp, jeho domáhanie sa každú chvíľu je v poriadku, osobitne pri normálnom, zdravom tehotenstve. Potvrdenie srdiečka - OK, potom stačí predsa ísť až na ten v 11-13tt - na NT. Osobne si myslím, že je choré si vymýšľať nejaký problém a ísť s ním na pohotovosť len preto, aby mi niekto urobil UTZ.
fíha, vy ste sa tu ale rozšupli, ani to nebudem všetko čítať... 😅 ja som bola včera u lekárky, tak malinké je v poriadku, je to 7tt, srdiečko krásne bilo, tak máme obrovskú radosť. dnes je mi už aj trošku lepšie, tak to už hádam takto zostane a nebude sa to zhoršovať.....
malého mám postupne prestať kojiť, kedže v druhej polovice tehu už kojenie môže spôsobiť sťahy maternice a kedže malý je už dosť veľký, tak aby som zbytočne neriskovala.
dalšia kontrola je 21.1. - odbery....
@katuskad super 😵 tak to sme dve čo nám je od dnes lepšie 😉 mne bývalo strašne zle,ale od dens už je to o vela lepšie,my sme sa ešte doma trápili črevnou virozou ,ale dnes tým prešiel aj posledný člen rodiny tak už sme z najhoršieho vonku ,snád už bude len dobre a budeme si pekne užívať tehotenstvá 😉
@nefertitka ahojky tak ako sa máš? už je lepšie ? 😉 mne od dnes áno,dúfam,že už to tka zostane,už 6 dnéí nás doma ničila viroza črevná,takže sme wckovali jedna báseň 😝 ale už tým prešli všetci tak už bude len dobre 😉 mne pomáha inak na nevolnosť,pagáč z kauflandu,asi potrebujem slané 😅
baby brali ste pri spineni ascorutin? ake mnozstvo a v akej frekvencii? mali ste to na predpis alebo to mozem sama zacat...uz som si rano dala jednu tabletu...ale mozem to este zastavit ked sa to nemoze bez lekarskeho predpisu.
@mojkamoj fuha, takto ste trpeli?ja tuto virozu nenavidim najviac zo vsetkych chorob, hlavne ak je spojena aj s vracanim...radsej budem mat tri anginy, zapal priedusiek a neviem co este len ne crevnu virozu, fuj...chvalabohu uz vam to prechadza. Mne je stale blbo, ale mozem povedat, ze mam sem tam prestavky v tych nevolnostiach, ze mi je sem tam aj lepsie. Len ked sa nejam mam velky problem, strasne ma tlaci zaludok potom, ledva na jeden krat zjem jeden rozok. A trapia ma tie pachy stale 😒 a depresivna nalada
@katuskad aka pekna bublinka;)
@cerkutka ja som to nebrala, ale viem, ze sa to bezne predpisuje v tehu pri spineni, takze to kludne ber
@katuskad mozem sa ta opytat?mala si tie dve tehu predtym rovnake?alebo bolo kazde ine?a porody ked porovnas?
@nefertitka tehu boli rovnaké, len ku koncu som to druhé tehu zvládala horšie, mala som strašné bolisti v panve a nevládala som chodiť... čo sa pôrodu týka, tak pri dcérke som prenášala 9 dní, pôrod bol bolestivý a malá sa mi zasekla na pol ceste tak ju zo mňa tlačili von... pri malom sme prišli do pôrodnice v poslednej chvíli, ako sme dorazili tak mi praskla voda a malý už išiel von, tak som len vyskočila na stôl a vyšmykol sa 😀 tak dúfam že aj tretí bude taký 😀

@bubich urcite pozitivne, ja uz si neviem zivot bez Nikolky ani predstavit, jasne, ze su aj starosti, ked je chora a bojim sa o nu a tak, ale inak nam tak obohacuje zivot...vedela som kedysi, ze svoje dieta budem lubit, ale ta laska k nej sa neda ani opisat, to je nieco tak silne. A ked ti dieta spravi nejaky pokrok, tak sa tesis ako nikdy v zivote. Neda sa to opisat. Zo zaciatku som mala tiez ten dojem, hlavne ked sa narodila, ze uz nemam ten zivot co predtym, ze sa vsetko prisposobuje len jej, sem tam som si aj poplakala, ked to bolo narocne, lebo ona bola narocne dieta, ale postupom sa to upravilo a tak som ju zacala lubit jak kona a je mi jedno, ze uz styri roky nespim rano dlhsie ako do 6tej 😝 ...
Je to mimo temy, ale raz nam povedali, ked mala rok, ze ma asi nador na mozgu, vtedy som si povedala, ze keby sa to potvrdilo a nebodaj by sa jej nieco stalo, tak ze to neprezijem, ze normalne potom odidem s nou. Je to proste najvacsi dar na svete, mat zdrave dieta