icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

katuskad
4. jan 2013

@nefertitka fuj tie pachy trápia aj mňa..... mne lekárka povedala včera aby som jedla aj každú pol hodinu, hodinu, len tak troška, že nesmiem dopustiť aby som bola hladná, lebo ked budem hladná tak mi bude zle a potom sa neviem najesť, takže teraz každú chvílu do seba niečo tlačím. teraz mi napr. veľmi chutia polievky, takže dnes bola paradajková 🙂

mojkamoj
4. jan 2013

@katuskad krásna fotečka 😵
@nefertitka druhý pôrod som mala aj ja rýchlejší o vela ako prvý ,ten tretí dúfam,že stihneme dojsť do porodky 😅 Inak tú virozu ani ja neznášam,mali sme ju pred 2 rokmi,tak dúfam,že tak skoro nepríde...našťastie to všetci dobre zvládame,ale radšej nech to už nechodí 😖 tak ak máš prestávky uvidíš už to bude len a len lepšie 😵 , ja sa dnes ozaj cítim úžasne,konečne si aj môžem s úsmevom bruško pohladkať 😉 dnes mi zachutilo údené masko,varím fazulovú omáčku a mm doniesol také úžasné masko...som len uždibkávala,znamenie že prichádza tá krajšia časť tehotenstva 😵 teda ale chuť na údené masko som v predošlých tehu nemávala ,to som jedla štiplavé 😀

katuskad
4. jan 2013

@mojkamoj jej aj vy čakáte tretie? plánovane, či nie? my sme to síce plánovali na neskôr ale ani sme proti tomu veľmi nerobili nič aby som nebola tehu, len sme si dávali pozor, no ale tak stalo sa a veľmi sa tešíme....

nefertitka
4. jan 2013

@katuskad
@mojkamoj dufam aj ja, ze druhe pojde ako po masle, prve slo tazko dnu(tri roky) a aj tazko von ( 10 hodin kontrakcia kazde 3 minuty bez epi - som myslela, ze to uz nevydrzim, ze nadisiel moj koniec, nie a nie sa otvorit), druhe slo dnu lahko (na prvy sup), tak hadam aj von tak pojde 😝
@mojkamoj udene ja nemozem ani citit, ked som ho davala do kapustnice, tak mi to strasne vadilo, aj zakazdym, ked si to muz zohrial, ze to ide jest...bleeee, ale sa divim, ze aj napriek tomu, ze mi je zle, mam chut na stiplave, vcera som tu polievku jedla stiplavu a teraz peciem kura a normalne by som si dala k tomu feferonku, myslite, ze jedna nejak ublizi?citala som na nete rozne nazory, jeden lekar ze kludne moze tehotna jest stiplave, druhy ze radsej nie, tak ja neviem, co by to mohlo spravit?poskodit plod asi tazko, ci?

mojkamoj
4. jan 2013

@katuskad my sme najskôr neplánovali,ale akosi ma to znova chytlo,tak muž povedal že o.k.,ale len dievku 😀 a ako vždy na druhý pokus to vyšlo 😉
@nefertitka neboj sa prvého som tiež nemohla zo seba dostať...praskla voda v jedno poobedie,kontrakcie každých 10m.prišli až v noci tak do porodky,tam ma zprdli že čo som neprišla hned ako začalo voda odtekať,nuž prvorodička ktorá nič nečítala a nikto nič nevravel ,no neva,bolesti ukrutné celá noc prebdená v kontrakciách,ale zavretá na 100západov,ráno pravdaže ustávali,každú polhodku až hodku boli a k večeru znova,to už ale bolo neúnosné,2 klistírky za sebou,žiadna večera,opäť žiadny spánok,malého som na sále tlačila 3 a pol hodky...až som zamdlievala,šak vysilená,ani voda ani jedlo,som chcela zomrieť... prosila som lekára nech ho vytiahnu,tak došla na rad vákuová pumpa 😖 ale vytiahli ho a mala som pocit že som sa narodila aj ja... dlho som bola z toho v šoku a o dalšom dieťatku ani počuť...ale vidíš čas a láska to zmenili a dobre som urobila 😵 ,akurát že som si aj epi dala,tú budem mať aj teraz,pomohla mi 3 hodky,byť bez bolesti kým prišli tlaky,potom už neúčinkovala,ale malý už išiel pekne von,pol hodky od tlakov bol von 😉 bol muž pri mne takže dostal krásny darček zrovna v den jeho narodenín 😀 užili sme si to obaja 😵

mojkamoj
4. jan 2013

@nefertitka jo a včera keby si mi dala pod nos údené tak sa aj potento,dnes ako mávnutím prútika je to opačne ,takže ktovie ,možno za 3 dni budeš natom rovnako 😉 kežde TP máme s 3 dnovým rozdielom 😅

nefertitka
4. jan 2013

@mojkamoj ja som epi nemala, lebo som ani nestihla to poucenie a mala sa narodila o mesiac skor...a neviem, ci ju mozem mat, kedze si picham fraxiparin, to si musim zistit, chcela by som ju, lebo tiez som mala dojem, ze zomriem, ked to este chvilu potrva, a tiez vysilena po celej noci a rano mi zahlasia ze tlacte, nevedela som to, tak ma nastrihli a skocili mi na brucho, taka som bola dotrhana, ze koniec...2 mesiace som chodit ani sediet poriadne nevedela, ale prvy mesiac ma to bolelo intenzivne, ani sadnut pohodlne ku kojeniu som si nemohla. Tohto sa bojim, neviem, ci mozem nastrih odmietnut a ci mi vobec vyjdnu v ustrety, mala mala iba 2300g, takze si myslim, ze to mohlo ist aj bez toho nastrihu.
Inak vas obdivujem, ze ste sa na to dali treti krat;) ja toto posledne a dost.... a tiez by som chcela este jedno dievcatko, aj manzel, no ale ked nebude, tak neva, len nech je to zdrave

nefertitka
4. jan 2013

@mojkamoj no dodala si mi nadej 😀 tak este tri dni 😝

nefertitka
4. jan 2013

a inak nepotite sa nejak viac?

mojkamoj
4. jan 2013

@nefertitka neboj sa mna aj pri durhom nastrihli,tiež som po prvom pôrode,dostávala v porodke potom injekcie na bolesti,lebo som bola šitá aj zvonak aj zvnútra,som bola v porodke hrdinka,že ma nič nebolí,ale ako sme už cestovali domov,tak som zistila prečo,to už mi injekciu nedlai...som plakala,tiež dva mesiace,ani sadnút ani lahnút a to som od pôrodu krvácala v kuse 6tt ale riadne kusy zo mna ešte išli... a leto v plnom rpúde,takže ked sa dalo sprcha bola moja oblúbená destinácia 😝 terza po rduhom ,bolelo akurát v porodek a doma už som si to máčala luftila a bolo super 😉 a aj mne skákala na brucho taká 100kg teta hodinku ti poviem tak ma rebrá boleli pri tom,že som na tlačenie ani nemala silu 😠 och,ale uvidíš druhé pojde lepšie o veeeeela 😉 len dúfam,že vydrí až do termínu,ked si rodila skôr 😉 s tou epi si to zisti mne to pomohlo velmi... hej odrátavaj 3.2.1 😀 😉

nefertitka
4. jan 2013

@mojkamoj inak ked to bude chlapec, ja by som chcela strasne Samka a moj muz nie ☹ ale pre dievcatko uz mame vybrate...Lianka 😉 ...nase prve malo byt Lianka, len ku koncu sa mi nejak znepacilo, ale teraz sa mi uz zas paci...

nefertitka
4. jan 2013

@mojkamoj no ved ja som tu v termine august, ale myslim si, ze pojde minimalne o mesiac skor zas, aj lekar mi to povedal, ze si to mysli. Len aby to neslo este skor, pri malej som sa otvarala od 24tt a tvrdlo mi brucho, tak som to do konca cele odlezala, teraz sa toho bojim, ze to tak zas dopadne, kde si ja mozem dovolit tolko lezat?A je to aj zaberak, tolko lezat, aj na psychiku aj po fyzickej stranke

katuskad
4. jan 2013

@nefertitka no my sme veľmi túžili mať tri deti a ja som chcela mať vždy tri dievky, ale ked sa nám malý narodil, tak vôbec nelutujem že je to chlapček, sú úžasný obaja, ja by som prijala aj teraz chlapčeka ale dcérka veľmi túži po sestričke tak uvidíme....

nefertitka
4. jan 2013

@katuskad ved mate uz z kazdeho jedno🙂 tak to mate pokryte, nech to uz bude cokolvek;)

pasad
4. jan 2013

@babulka dakujem za potvrdenie a suhlasim s tebou, ze je zbytocne si vymyslat problem, len aby si dostala ultrazvuk. ale som zastanca toho, ak to buducu mamicku upokoji, nech si ho vypyta, lebo cokolvek pomoze mamicke nebat sa, je skvele podla mna. najhorsia vec pre babo v mamkinom brusku je podla mna jej strach...pri diagnozach je to samozrejme ine. ja mam napriklad myom, takze mne robia usg pocas prveho trimestra kazdy druhy tyzden a v nemocnici mi ho robili kazdych 5 dni. ale ked prejdeme stastne prvym trimestrom (co je uz o necele 3 tyzdne) tak uz bude konice tym castym usg a koniec PN dufam 🙂.

minicko
4. jan 2013

@nefertitka
@mojkamoj dakujeme,ze nas prvorodicky takto stresujete s porodom uz teraz 😝

nefertitka
4. jan 2013

@minicko 😝

zelovocka
4. jan 2013

@minicko necitaj to 😉
@nefertitka ja sa potim ani nie ze viac, ale zda sa mi, ze prepotim moj deodorant a vecer si uz smrdim 😒

enynka30
4. jan 2013

boze baby, a ja som si myslela, ze som jedina sisnuta, co sa napchava v tehotenstve vifonkami,ale ked ja mam sem tam nanu nehoraznu chut! 😀

enynka30
4. jan 2013

@nefertitka to ci mozme to stiplave, by aj mna zaujimalo, lebo ja zboznujem stiplave a tiez som citala ze by sa nemalo, len neviem preco...

minicko
4. jan 2013

ja uz vobec neviem,co by som jedla ☹ ani sladke,ani slane,ani kysele..zacnem nieco jest,dvakrat si dam a koniec! 😠

bubich
4. jan 2013

@minicko presne to mam tak aj ja. zacnem jest a po dvoch sustach, ze hm, no nic moc...jem vlastne len preto, ze musim jest, vobec mi nic nejde na chut. a aj ked nahodou na nieco dostanem chut, tak kym si to pripravim, zohrejem, nakrajam alebo nieco s tym spravim, tak ma chut prejde. takze mam v chladnice nakrajanu zeleninu a salat nedokonceny, rozkrojenu zemlu, ale nezjedenu, otvoreny jogurt 🙂

cora41
4. jan 2013

@katuskad naaadherne 🙂 vitaj stoplik na svete 🙂

minicko
4. jan 2013

@bubich hahahah..nehovoris teraz o mne?presne moj pripad..najprv som srotovala vsetko doradu a teraz uz zas nic mi nechuti..sranda ako sa to meni 😀

zuzu188
4. jan 2013

keď vás tu tak čítam,aké ste mali druhé pôrody rýchle,tak sa normálne bojím,že či stihnem potom do pôrodnice dôjsť 😀..prvý pôrod som mala 6 hodinový,tak som zvedavá na druhý 🙂..neskutočne sa naňho teším 🙂

cora41
4. jan 2013

@mojkamoj az mi vyhrkli slzy🙂 super pribeh🙂 tesi ma, ze Ti je uz menej zle, lebo tusim aj mne 🙂 takze sa to obracia k lepsiemu 🙂

cora41
4. jan 2013

@zuzu188 a ja ak pan boh da, tak to bude 4 porod a vsetky tri boli slusna rychlovka, maximalne 1,5 hodiny, od kedy sme prisli do nemocnice, posledny krat nestihli dat ani klistir, lebo ked sme prisli, tak sme rovno utekali na salu 🙂 no proste maratony 🙂

lucka188
4. jan 2013

@katuskad Kraasna foto, a aky krasne tvarovany vacok 😀 Moj je taky capaty 😝

cora41
4. jan 2013

@pasad ahoj moja🙂 ja som akurat chcela ist k mojmu doktorovi v pondelok, no povedal mi, ze ma dovolenku, tak tusim to necham tak.. bola som na sone pred dvoma tyzdnami a za 2 tyzdne idem na ten specialny UTZ, tak som chcela este normalny UTZ pred tym, nie ze tam pridem a dozviem sa nejaku zlu spravu este pred tym, ako mi urobi to specialne vysetrenie...Ach jaj, keby len ten strach niekde zmizol do haja zeleneho, uz sa mi ale vobec nepaci!!! 🙂

misha1986
4. jan 2013

ahojte babulky pridávam sa k vám aj ja 😉 už som bola aj dokiho tak to mám potvrdené, aj som špinila tak mi nasadil duphaston a cyclo3fort ak by som krvácala, ale tak sa hádam udrží tam kde má byť! inak mi nič nie je 😉