Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@nefertitka tak mne je furt teplo, ja uz som v spalni vypla radiator, este stastie, ze manzelino to drzi a nefrfle 🙂 😀 😀
teda baby, vy uz tu rodite?? 🙂 este nieeee, este mame kopec casu, musime pockat, kym prejde toto blbe zaludocne obdobie a potom pride to krasne obdobie jedenia zmrzliny na kila spolu s kyslymi uhorkami 😀 neviem ako vy, ale ja sa nato tesim, ked manzela budem posielat pre nejake hranolky o desiatej vecer 😀
@cora41 jeeej ty mas tri deti, a cakas 4?? uau, krasne 🙂 ja by som 4 asi nezvladla, asi urcite 🙂
@enynka30 no vies aku chut som na to vcera chytila?kebyze mi ju manzel nedonesie, tak asi vrazdim 😝 ...a dnes zas, normalne ze sliny mi tecu, ked si na nu spomeniem, asi si ju dam aj dnes, a potom si s tym dam na par dni pauzu asi 😀 a inak som dnes jedla feferonky, neodolala som, teda jeden a pol som zjedla...nasla som nazor lekara, ze pokial to zene v tehu chuti, kludne to moze jest, jedine, co to moze sposobit je to, ze jej bude zle
@cora41 fiha tiez si ma zaskocila poctom deti🙂 Mne sa totizto ziadne chalanske meno nepaci, iba Samko a Nikolas, lenze kedze mam Nikolku, tak Nikolas uz nemoze byt...manzel trva na Davidovi
@enynka30 toto som mala v neskorsom stadiu tehu pri malej, furt som jedla cokoladu dokopy so slanymi tycinkami 🙂
Ste sa riadne rozpísali kočky, už ani nestíham všetko čítať. Ako sa máte? Už vám ustupujú nevoľnosti? A kedy idete najbližšie na poradňu? Ja som objednaná na 17. januára to nudem už v 12tt tak už mi bude robiť sono cez bruško. Teším sa!🙂
aj toto som nasla
štiplave v tehotenstvenatasa47, 08.10.2009 (11:01)
Dobry den pan dokor.Som v 12 tyždni tehotenstva.Strašne mam rada feferonky take štiplave alebo všetko čo je štiplave omačky či dresingy.Ubližujem tym plodu alebo je to ok.
Dakujem
Odpovedá: Doc. MUDr. Jozef Záhumenský
Dobrý deň,
je to ok. Neškodí to.
alebo toto
Pikantné jedlá počas tehotenstva
Dobrý den. Prosím vás čo je pravda na tom že je nebezpečne počas tehotenstva jest štiplave jedla - ako napriklad velmi ostru papriku, ked sa to dostane k plodu robi to problemy? Dakujem.
Kacenka Kacenka [Porodní asistentka] - Na plod to nemá veľký vyplyv, nedoporučuje sa to hlavne z dovodu, aby ste zbytočne nedráždila žalúdočnú stenu. V tehotenstve je výrazne znížené trávenie a je častý výskyt pálenia záhy, čo pikné jedlo len k tomu prispieva. Preto sa v tehotenstve neporučuje, nie že by vyvolalo nejaké postihnutie plodu.
ahojte kocky tak ja som v stredu bola u lekarky na sono a vsetko je ok.uz aj rucickami aj nozickami to hybalo 🙂 tak teraz najblizsie idem 15ho a uz na krv......no mne zatial celi cas nic nebolo a od vcera mi nejak nie je dobre.mi vsetko stoji v zaludku a len by som spala....a dnes sa ktomu pridalo aj take pichanie v brusku,snad to je ok.....
@lucka188 ale ja mam dve uz uuuplne ze velke 🙂 a jedneho 12 rocneho a mojim manzelom, s ktorym som 8 rokov nemame este nikoho ☹ tak sme chceli mat vlastne nase, aby nam mal kto davat kvietky na hrob 🙂 a ked sme sa odhodlali pred dvoma rokmi v januari, tak som prestala brat anti a do pol roka som otehotnela, avsak som mala zamlcany potrat a odvtedy sa nedarilo vobec nic.. a aj to IVF vyslo az na 4 krat a aj to soft..🙂 takze ten nas levik je taky vymodleny 🙂 🙂 🙂
@nefertitka aj David je nadherne meno🙂 take starodavne🙂
@henriett19 aj ja som objednana na 17.1, tak to budeme mat spolocne super nadherne vysledky 🙂 a mne okrem fotky robil sono vzdy cez brusko, lebo moj dokii ma taky super geriatricky stary stroj, ktory funguje uz iba z poslusnosti 🙂
@cora41 tak tak, vyhlasujeme boj vsetkym strachom, depresiam, uzkostiam a panikam! chodte si kade lahsie a nam uz dajte pokoj 🙂...mne uz tiez je lepsie, co sa tyka priznakov, este ma pobolievaju bradavky, obcas este zvraciam, ked si umyvam po jedle zuby. obcasne nechutenstvo este pride, alebo naopak stav pazravosti. takze da sa povedat, ze uz vsetko ustupuje konecne. uz len ta unava pretrvava a tie hormonalne precitlivene "nalady". ale verim, tomu, co sa pise, ze v 12.tom tyzdni sa hormony pomaly uz ustalia a ze vraj prichadza to najkrajsie obdobie druheho trimestra. tak nech uz je tu 🙂
@cora41 ja idem na 11ty...ale to sledovanie niekedy uz dost prehanam.sme sa dva roky snazili a sa nedarilo a teraz ked to vyslo tak mam velky strach nech je vsetko ok....a ked aj citam niektore kocky cim vsetky si presli....no nie je to fer.....ale tak dufam ze vsetko bude v poriadku....
baby je normálne, že mi nič nie je? okrem pŕs, ktoré ma neskutočne boleli, pobolievania podbruška a toho špinenia mi nie je ani na zvracanie a ani pachy mi moc nevadia, len sem tam, či to ešte na mna len príde?
@nefertitka tak presne tak isto to mam aj ja, nic mi nechuti, ale na tu vifonku mam chut furt, viem ze to znie debilne, kedze moc zdrava nie je, ale mne je po nej dobre 😀
a s tym stiplavym, dobre vediet, dakujem, takze to mozme vpohode jest, pokial nam nebude zle 😉

@nefertitka ja mam Samka a je to najsam super syn na svete ( aj ked uz ma 22 rokov) aj tak ho stale volam Samko 🙂 a moj dalsi je zasa Simon, takze ked boli mali, tak som ich volala Samonko a Simonko 🙂