icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

mistrall
4. jan 2013

@os no je to dost vela za obrazok 😎

nefertitka
5. jan 2013

@cora41 aj mne sa tak strasne mastia vlasy a vcelku ma to rozculuje, lebo ked si ich umyvam, tak trpim tym smradom zo samponu, pred dvoma dnami som si umyla uz dnes musim zas:(

nefertitka
5. jan 2013

@mojkamoj ja som bola minule tehu vyhadzana cele, este aj po porode nejaku dobu:(

katuskad
5. jan 2013

@os no môj minulý lekár pýtal 10€, a moja nová lekárka vytláča obrázok bez toho aby som si vypýtala a zadarmo.....
@berbell mne na nevolnosti nepomáhalo nič, snažila som sa jesť často a málo, ale aj tak mi bolo strašne zle, ale po skoro troch týždňoch sa to konečne zlepšuje, tak hádam som to nezakríkla.....

katuskad
5. jan 2013

@nefertitka božinku, ten šampon ani nehovor, mne vadí aj mydlo 😝 ale tak sprchovať sa musím 😀 a tak isto aj jar, no proste všetko......

enynka30
5. jan 2013

@mojkamoj 😀 😀 no ved to, uz nam nic ine neostava, len si zo seba robit srandu 🙂 heeej, tak to sa tesim, ze to mozno ale len mozno prejde, lebo pri synovi si ani nepamatam na pupaky 😕

nefertitka
5. jan 2013

@katuskad aj mne...vsetko...mydlo som si kupila drahe ako fras, vraj bezparfumov, ale citim ho niecim a vadi mi aj to a sampon detto, vraj bezparf. od Biodermy nejaky a citim ho nejakou brezou ci cim, fuj
@enynka30 dievcatka vraj beru krasu 😝

cora41
5. jan 2013

@nefertitka super sprava 🙂 takze ja ked nemam ziadne pupaky, tak to mozno budeme mat chlapca?? 🙂 Manzel sa potesi 🙂 ja mam zase nejaky ekzem na bruchu, nie nejaky velky, ale mam tam zopar vyrazok, ktore ma svrbia, tak si to natieram takym BIO kremom a zatial to celkom pomaha 🙂

cora41
5. jan 2013

@katuskad tak ja citim rozne pachy, no nastastie sampon a mydlo je OK a nemam s tym problem...a myslim, ze aj to sa zacina zlepsovat 🙂 len nech si este vyliecim tu nespavost a bude dobre 🙂 dnes zase som isla spat okolo pol jedenastej a potom som dve hodiny len tak lezala a snazila sa na nic nemysliet...ale uz je zasa rano a dokonca presvita slniecko, takze super 🙂

nefertitka
5. jan 2013

@cora41 no neviem, ale hovori sa to🙂a pri malej som bola ako lienka bodkovana, takze sa mi to potvrdilo;)

myslite, ze si mozem zafarbit teda vlasy?by som sa na to dala hned, mam lorealku bezamoniakovu, mam to strasne sedive:(takto fakt nemozem chodit este dalsi mesiac

cora41
5. jan 2013

@nefertitka ked nemas ziadne problemy a je bez amoniaku, tak sa nafarbi, budes krasna a sama so sebou spokojnejsia, co bude v konecnej faze pre babinko skvele 🙂 Ja pockam este 2 tyzdne a ide sa na to tiez 🙂

cora41
5. jan 2013

@nefertitka mne sa to tiez potvrdilo, ze dievcataka beru krasu, no bola som akurat trochu ina na tvari, no nemala som vobec vyrazky a tusim to bolo neskor v 5-6 mesiaci a nie takto skoro, ale mozno si to moja hlava uz dobre nepamata 🙂

nefertitka
5. jan 2013

@cora41 nemam problemy, len akurat neviem co mi spravi to nuchat, kedze mi vsetko smrdi, ale tak skusim to tak, ze si to necham asi kratsie ako je normal...ale ked som si davala ten sampon farbiaci, kt. je total na prd. absolutne sa na sediny nechyta, tak mi ten smrad nevadil, mne smrdi iba to, co mi normalne vonia 😝

nefertitka
5. jan 2013

@cora41 vies jaka som bola ja na tvari?minule som si pozrela fotky z tehu na konci a skoro ma porazilo ako som vyzerala, tvar spuchnuta jak bobor 😝

cora41
5. jan 2013

@nefertitka no citala som, ze len sampony a nie farby nepomahaju, tak to skus a uvidis 🙂

nefertitka
5. jan 2013

@cora41 skusim, musim...uz sa na seba nemozem pozerat

barbora87
5. jan 2013

Ahojte babule
Ja obcas na vas nakuknem...
Co sa tyka farbenia vlasov ja som bola pred tyzdnom u kadernicky ona ma prirodne farby aj pre tehule a parada vobec mi nesmrdeli a chytili super!

A co sa tyka pohlavia ja som bola v prvom tehu tak vyhadzana ze ani v puberte som nikdy tak nevyzerala!bola to hrooooza!!!celu tvar krk vystrih a chrbat!a mame chlapca!takze je to tak vselijak!teraz som tiez ale o veeeela menej trochu na tvari a chrbte...

Inak ja neviem este kam patrim lebo podla ms mam termin 28.7. a podla sona 5.8.

babulka
5. jan 2013

@nefertitka ja mávam celodenné nevoľnosti, proste od kedy vstanem, kým nejdem spať, a rovnako ako tebe mi všetko smrdí, ešte aj náš vianočný stromček, pričom vôňu ihličia milujem, teraz ani cítiť.

A zistila som, že mi veľmi pomáhajú hrnčekové polievky, hocijaké, asi čím viac glutamanu, tým lepšie. 😀 Keď si dám hrnčekovú polievku, tak mám aj hodinu pokoj od nevoľnosti. Ale zatiaľ som to obmedzila len na jednu, max. dve za deň. A ešte čokoľvek slané, teraz tu žujem TUC krekry, alebo si spravím popcorn., alebo kúpim v pekárni pagáč. Ináč varené nemusím, ak si aj niečo spravím, tak kým to dovarím, tak ma na to prejde chuť a dám si TUC. Neviem, kedy to skončí 😖 Pri synovi som mala iba večerné nevoľnosti, cez deň OK, iba večer mi bolo zle, teraz furt. Idem pojednávať a len sa modlím, aby ma nenaplo, lebo sa tam budú účastníci kukať na mňa ako na opitú a pošlú ma mňa kontrolu s dragerom 😀

katuskad
5. jan 2013

No tak mne dcérka ochorela, chytila ju nádcha, počas celých sviatkov sme odolávali napriek tomu že každý okolo nás bol chorý ale nakoniec predsa ochorela. tak iné nám k mojim nevolnostiam ani nechýbalo 😅 no ale hádam raz dva vyzdravie.....

katuskad
5. jan 2013

@babulka no tie polievky papám aj ja, mm mi kúpil niekolko sáčkov ale tých väčších, takže varím každý deň za menší hrniec, ale trošku si vždy vylepším aby chutili trošku domáckejšie..... včera som jedla paradajkovú, hned za tri taniere 😀

babulka
5. jan 2013

@katuskad no tak to je super, že nie som sama s chuťami na glutamanové sajrajty 😀 Nie som žiadny fanatik v zdravej výžive, aj predtým som si sem-tam dala Vifonku, ale teraz je to nenormálne. Mám nakúpené tie Prima pauza, Knorr, všetko tie jednoporciové do hrnčeka len zaliať horúcou vodou (mňam 😀 😝 ), ale čo sa zabijem, keď mi to chutí a hlavne premôže na chvíľu nevoľnosť.

ladydasha
5. jan 2013

Ahojte 🙂 Tak sa k vám asi pripojím, podľa pani doktorky mi termín vychádza na 20. augusta, som vo 8. týždni, i keď som si pôvodne myslela, že som koniec 4. Tak som mala asi jednu falošnú návštevu 🙂 Som ale rada, aspoň je to zas o trošičku istejšie ... Na tehotenstvo som prišla vďaka totálnej nevoľnosti, ktorá stále trvá, takže sa už veľmi teším na okamih, kedy to prejde...

any395
5. jan 2013

teším sa žienky, že sa takto bavíte o prvých radovánkach, prežívaných v teh. 🙂 budem rada, ak tento príspevok nebudete vnímať nejako vtieravo, práíve naopak,ak by ste mali záujem, môžte sa bližšie mrknúť na www.porodnaasitencia.sk ak by bol záujem o skupinové prednášky, workshopy,či individuálnu prípravu vo vašom okolí ... som tu pre vás, keďže pracujem ako súkromná pôrodná asistentka so zameraním na prirodzené teh. a pôrod, už iba ako SZČO, t zn. že nie som viazaná na pravidelné služby v nemocnici a môžem sa venovať naplno svojej profesii a svojmu poslaniu.
(pozn, ak môžem poradiť, tak sprchovanie-hlavne genitálií odporúčam radšej úplne čistou príjemne teplou vodou, totiž v teh. následkom hormonál.zmien, je pošvová flóra zmenená,oslabená a dochádza k dosť častým kavasinkovým zápalom....ako prevencia zápalov genitálií v teh. aj mimo teh. je práve hygiena bez gélov a mydiel, možno + anionové intímne vložky

katuskad
5. jan 2013

@babulka ale tak trošku nezdravého neuškodí, ja som zjedla zase za dva taniere polievky 😀 mňam....
@ladydasha vitaj 🙂

pasad
5. jan 2013

@nefertitka ja verim,ze vstupom do druheho trimestra nam naozaj zacne to najkrajsie obdobie tehu, ako to vsade pisu 😉

pasad
5. jan 2013

@cora41 uf, mrzi ma tvoja nespavost, ja by som zasa vkuse spala a uz mi to trosku aj zacina vadit, ze som taka o nicom...ale zasa asi je to lepsie, ako nevediet spat v noci a dumat nad vsetkym moznym. skus nejaku nudnu knihu, ta ta urcite uspi 🙂.

zuzu188
5. jan 2013

vraj sa v pondelok nejde do školy,tak si aspoň zájdem ku dr. potvrdiť srdiečko 🙂

cora41
5. jan 2013

@pasad 😉 tak nudnu knihu by som tusim ani nezacala 🙂 ked ja sa ani neprehadzujem, ja len proste lezim a tak si oddychujem 🙂 tak pohodovo, asi mi toho spanku teda moc netreba 🙂 ako ti je dnes? mne bolo trosku tazko rano, pokial som sa najedla a teraz super 🙂 asi sa to zacina podobat na tehotenstvo ako ma byt 🙂

cora41
5. jan 2013

@zuzu188 super 🙂 tak vidis, este aj ta skola ti vychadza v ustrety 🙂

cora41
5. jan 2013

@barbora87 ku nam, augustovkam, bude to 1.8.2013, to je taky krasny datum 🙂 vitaj 🙂