icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

aplless
27. jún 2013

@eliska07 ked som bola prvy krat tehu mala som 19 rokov tiez mi nic nebolo asi jeden krat som vracala za cele tehu to som pripisovala jedlu ze mi nezapasovalo mala som stres maturita do 12tt som nevedela ze som tehu nejak mi to nedoslo bola som mlada a blba ale teraz som stastna ze sa to vtedy stalo

barcelona94901
27. jún 2013

@aplless nemusíš mať obavy ,ja som prvé tehu nemala žiadné príznaky,nič,žiadné nevoľnosti,absolutne nič ,až neskor ten nižší tlak a ku koncu tehotenstva mi veľmi chutila kukurica 😀 asi fakt každé tehotenstvo je individuálne 🙂
u nás tiež nikto nevie ešte ,čakáme ,príde mi to skoro ešte oznamovať 🙂

barcelona94901
27. jún 2013

@aplless myslím že paralen sa može,brufen určite nie a možno nejake homeo by som pozrela

eliska07
27. jún 2013

@barcelona94901 S tým cukrom môžeš mať pravdu. Organizmus bol na niečo zvyknutý a teraz to nemá... No ale, však nech si detičky zvykajú 🙂 Ja som v prvom tehotenstve jedla len samé nezdravé veci - slaninu, údené koleno a podobne. A náš drobec to teraz tiež má veľmi rád 🙂 a na sladké veru vôbec nepozrie 🙂 ale musím povedať, že zeleninu a ovocie by jedol na kilá, takže nezdravé kompenzuje zdravým 🙂

Tak snáď aj pri tomto tehotenstve sa budem snažiť jesť aj niečo zdravé. Momentálne by som stále jedla len niečo čerstvé - ovocie, zeleninu, šaláty a polievky. Mäso, sladkosti - to mi veľmi nejde.

danuska111
27. jún 2013

ahojte, mozno sa k Vam pridam aj ja, ale cakam oficialne oddr. ci som tehu, na teste duch, pred 2 tyzdnami este nic nebolo vidiet, endo 17mm a dodnes mrcha nikde PM bo.a tusim okolo 15.5., momentalne sme na dovolenke... takze to akosi nerirsim, teda riesim, ze mi je blbo... zajtra ideme domo, tak dufam, ze sa dozviem tu sladku spravu. lebo iba take priznaky,jedlo, telo... a Vam vsetkym gratulujem k //

amanda683
27. jún 2013

prave som doslova zozrala 😀 veternik s kavou 😝 mnaaaam 😀

anaja81
27. jún 2013

ahojte dievcata 🙂
pridavam sa k vam....po vyse roku sme sa konecne "dopracovali" k nasmu druhemu bobcovi...s urcitostou mozem povedat, ze prefuky vajickovodov mi pomohli...aj napriek tomu, ze jeden mam uplne nepriechodny...otehotnela som hned v prvy mesiac ako sme sa mohli snazit...vcera som bola u lekara a potvrdil mi to aj on...uz len stastne dobojovat dokonca... 🙂

e.l.i
27. jún 2013

@os
@cerimi77
no podla toho co som nasla v googly je toto z coho vznikne miminko..
Ja som dnes rano telefonovala so zachodom.. nejak nezvladam ziadne pachy.. ale mam pocit ze od pondelka.. je jedno ci su nejake pachy ma natahuje... a zistila som ze mi absolutne nechuti maso.. a to som bola doteraz len masova... 🙂

e.l.i
27. jún 2013

@danuska111 ja som mala tiez na teste ducha 9.6.. potom sme odleteli do Egypta na dovcu.. tam snorchlovala, dokonca som sa spustila na tobogani.. a moja mrcha mi nedorazila.. a hned na druhy den po navrate som mala snad do 5 sec. na teste kolajnice jak svet.... 😀

katulienocka11
27. jún 2013

Ahojte, opatrne ale predsa sa k vam pridavam 🙂 16.6. som si nasla //, tak som zostala sokovana, po 20 mesiacoch a po jednom neuspesnom IVF sa zrazu podarilo normalne 🙂 Doktorka ma objednala az 11.7. tak mam nervy, ci je vsetko OK... 🙂 Teraz by som mala byt 6tt+2 +- 🙂 Aj vas pobolieva brusko len sam tam a prsia sem tam silno sem tam trosku, sem tam vobec? BOjim bojim, aby bolo vsetko OK. Dnes prvy krat rano ma naplo a bolo mi zle.
Vsetkym drzkam palce a nech to dotiahneme do uspesneho konca 🙂

cerimi77
27. jún 2013

@eliska07 takéto stavy sú v tehu normálne, hlavne v prvom trimestri 😉 mne pri prvom tehu tiež nebolo vôbec zle a zataiľ mi nie je ani teraz 😉 a s tým pohlavím, je to možno fajn, sa nechať prekvapiť, ale teda nie som si istá, či to ja vydržím 🙂 a potom ak by som to ja vedela, tak je to blbé tajiť pred ostatnými, lebo zväčša sa nejako nechcene prekecneš a je to potom celé zbytočné a smiešne, taká hra, takže radšej buď nech nevie nikto, alebo všetci 😉
@kachniatko17 tak niečo by tam mala vidieť, ale akcia srdca ešte asi nebude a tým pádom ti nepotvrdí tehotenstvo, budeš musieť aj tak čakať a prísť na ďalšie sono, podľa mňa je zbytočné ísť takto skoro ku gyn, pokiaľ nemáš iné zdravotné problémy 😕
@amanda683 predpokladám, že sa nerozvádzaš s otcom očakávaného bábätka 😀 tak držím palce 😉

cerimi77
27. jún 2013

@janeita už som to tu písala viac x, neoplatí sa ísť k dokymu skôr ako v 7tt, najlepšie v 8tt, kedy by už srdiečko malo na 100% byť vidieť, ak je všetko v poriadku, pokiaľ nie je akcia srdca, tak tehotenstvo ti žiadny doktor nepotvrdí a musíš aj tak len čakať, zbytočne sa budeš stresovať, takže počkaj ešte, držím palce 😉
@os jaj, tak potom sa radšej šetri, si na rizikovom či nie? a mala si len slabý výtok, či aj krvácanie? tohto sa aj ja teraz bojím, tiež som po potrate 😕 zatiaľ sa cítim ok, užívam listovku a pivné kvasnice (B-komplex) a ešte aj nejaké vitamíny chcem doplniť, lebo stále kojím, tak aby bolo všetko v poriadku 😕
@mrnousjana ja som pri prvom tehu nemala fakt žiadne príznaky a zo začiatku, som sa teda aj bála, že či je všetko v poriadku, dokonca ani pohyby krpca som nejako extra nepociťovala, som bola rada, ak som vôbec niečo zacítila, celé tehu som nepociťovala žiadne zmeny, neskôr samozrejme sa mi naliali prsia a išlo kolostrum, ale inak nič, keby mi nerástlo brucho, tak fakt ani neviem že som tehu, krpec sa narodil o 3tt skôr, ale všetko v poriadku, teraz bude mať v auguste 2r a ešte nebola chorá (klop klop) 🙂
@kazunomiya a ty aký máš cyklus, keĎ ovulku si mala na 26deň? inak pôrodník berie ako jediný záväzný termín pôrodu len dátum poslednej MS, ani podľa sona sa nejako neorientujú, mne gyn podľa sona upravil termín pôrodu (dokonca mi prepísal aj dátum MS v tehu knižke - že aby nás to neplietlo 😀 ) a keď som to potom povedala svojmu pôrodníkovi, tak ten len prevracal očami 😀

kazunomiya
27. jún 2013

@cerimi77 to je normalne, len nastal jednorazovy vykyv asi pod vplyvom stresov. normalne mam cyklus okolo 26 dni.

amanda683
27. jún 2013

@cerimi77 predpokladas spravne 🙂 a dakujem 🙂

zemruska
27. jún 2013

je normalne ked som zacala citit pri milovani ako keby mi partner do niecoho naraza ? a dalsia vec dost caste pichanie ako pri silnom menzes nie vsak nonstop je normalne ? mam strach aby to nebolo mimomaternicove ☹

majaon
27. jún 2013

@cerimi77 ahoj,dakujem 🙂 je to dlho,ale nejako to vydrzim,tak aj ty sa drz 😉

e.l.i
27. jún 2013

@katulienocka11 gratulujem... my smeabsolvovali 3 x IUI neuspesne... a dali sme 2 mes pauzu a ani som netusila ako sa nam to podarilo.. a ja som tiez 6+2 😉 neboj urcite je vsetko ok.. a aj mna pobolieva sem tam brusko... dr. i povedala ze moze to byt lebo mam maternicu otocenu do zadu .. ale ze to nevadi..

papalinka7
27. jún 2013

babulky pripajam sa k vam 🙂 skoro mesiac po svadbe a u nas kolajnice - neskutocne sa tomu tesim - aj ked na gyndu idem az 9.7 - tak snad tam uz daco doktorka uvidi a potvrdi mi to 🙂 jediny priznak mam naliate prsia uz skoro tri tyzdne a dnes mierne tocaky hlavy a bruchabol..

os
27. jún 2013

@cerimi77 vytok... dokopy aj tyzden... takze som k dokymu chodila kedy som mohla... ale je vsetko ok.. 🙂 dufam 🙂 doberam utrogestan, ak ho doberiem, mam brat dufaston, a popritom femibion 800 🙂 ... hlavne ze je vsetko ok zatim 🙂

eliska07
27. jún 2013

@cerimi77 to s tým sonom až v siedmom týždni máš pravdu. ja som zavolala svojmu doktorovi, resp. sestričke a chcela som sa objednať, ked mi vychádzalo, že by som mala byť 7-8 týždeň. A sestrička - to nečakajte, prídite teraz, na kontrolu, na potvrdenie tehotenstva, tak som bola teda v 5-6 týždni. Tehotenstvo potvrdil, bolo vidieť len čierny fliačik bez akýchkoľvek reakcií, ale o dva týždne ma objednal znovu. Takže dalšia cesta k doktorovi. Podla mňa tiež stačilo až v tom 7-8 týždni.

katulienocka11
27. jún 2013

@e.l.i aj ja gratulujem 🙂 je to riadny sok, a mozno preto aj vacsi respekt na zaciatok 🙂 dufam velmi ze bude vsetko OK 🙂 ja by som uz aj isla na kontrolu ale zatial mam cakat....ale hlavne som zvedava 🙂

cerimi77
27. jún 2013

@kazunomiya a pri 26dňovom cykle mávaš kedy asi ovulku? na 12-13 DC? ja mám 28 cyklus a ovulku mávam v strede, pred prvým tehu som si merala bazálnu teplotu a podľa toho som vedela kedy mám ovulku, po pôrode už som mala aj ovulačné príznaky a vychádzalo to vždy +- na 12-14 DC, iba posledné mesiace, po kyretáži mi cyklus začal haprovať, ale tak dúfam, že tak skoro už zasa tieto veci nebudem musieť riešiť 😕
@zemruska môj gyn radí-odporúča prvý trimester sexuálne abstinovať, tak my to dodržiavame 😀 či to je normálne čo píšeš neviem povedať, ty si ešte nebola u gyn? keĎ sa obávaš o mimomaternicové tehu?
@os ja som pri druhom tehu to krvácanie trochu podcenila, som si myslela, že to nič nie je a k dokimu som išla až po 3dňoch a bolo už neskoro, som si to potom vyčítala 😔 a nebrala som ani listovku, som docela nečakane otehotnela a akosi ma to vôbec nenapadlo, že by som ju mala brať... teraz aj ja beriem femibion 800, už 3. mesiac, tak dúfam, že bude všetko ok teraz, ... aj tebe držím palce 😉
@papalinka7 veľká gratulka, máš to pekne splánované 😉
@eliska07 presne ako píšeš, sa neoplatí ísť tak skoro, a sestrička u môjho gyn mi to tiež tak povie, že stačí až tak v 7-8tt, takže pri druhom tehu a ani teraz už som sa tak nehrnula k dokimu ako 1x 😀 ja som teraz 6t+2 a k dokimu idem 8.7. tak dúfam, že srdiečko už bude biť 😉

zemruska
27. jún 2013

@cerimi77 bola som ale este nic nevidela lebo som bola skoro 4+5 alebo tak nejako potom sme boli na dovolenke a teraz mam ist bud zajtra alebo v pondelok

cerimi77
27. jún 2013

@zemruska aha, to si išla fakt skoro k dokimu, tak verím, že to bude všetko v poriadku, len si trošku dávajte pozor a potom sa opýtaj dokiho čo môžte a čo radšej nie, veď polovicu 1. trimestra máme v podstate za sebou, tak ja myslím, že sa to dá už nejako vydržať 😉

zemruska
27. jún 2013

@cerimi77 ved prave, radsej vydrzime, ale prave teraz mam zase neskutocne kramovebolesti z podbruska mi to striela do krizov a naopak ☹(

kazunomiya
28. jún 2013

@cerimi77 no, ja mám lutealnu fázu (od ovulacie po menzes) 11 dní, dĺžka cyklu sa mierne mení, ale toto veľmi nie. Takže v 26 dnovom cykle to vychádza na 15. deň. Ale to nikdy nevieš dopredu ako daný cyklus výjde... Ovulaciu určíš len sledovanímtoho cyklu, takže vieš, kedy sa podľa príznakov blíži a vieš, kedy už je po nej.

barcelona94901
28. jún 2013

dufam,že v dnešný skvelý den nestretnem v škole navonavkované maminky ,lebo hodím šablu ,ráno už sa stalo a to som len vstala ,zatial fajn
okrem mlieka mi pribudli do zoznamu aj ovocné jogurty ,tie som predtým nikdy nemusela 😝

anjelik0907
28. jún 2013

Ahojte. Tak ja sa neskutočne teším 🙂 včera som bola u lekára a bolo všetko ok 😉 videla som mimi a už nám bije aj srdiečko som 6t+3 😉 nádherný zážitok vidieť ten zázrak 🙂

cejara
28. jún 2013

Tak aj ja sa pridávam. Minulý týždeň som bola prvý krát na sone, som v 7 tt, videla som biť aj srdiečko a naše malinké meria 10 mm 🙂 tak veľmi sa teším. Bolo to nádherné, vidieť na monitore moje dieťatko 🙂

cejara
28. jún 2013

@anjelik0907 býva ti nevolno? u mna je to tak, ze raz do týždňa vraciam... 😒 no a okrem toho, hneď ako som otehotnela, ma bolia prsia, boli ma v podbrusku (ako keby som mala dostať), ale inak je to fajn 😀