icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matkomisko
12. aug 2014

@cerimi77 u nas ficia papierove vreckovky🙂

bambulka12
12. aug 2014

@jeessie aj nasa sa pretaca vacsinou na jednu stranu a dnes sa naucila aj na chrbatik a cely vecer nic ine nerobila,len sa gulala,bolo to naramne zabavne pre nu,tolko radosti,az jej tak ocka ziarili 🙂.K tym prikrmom,skus dat batat,je to sladucke,mozno to jej bude chutit 😉.

bambulka12
12. aug 2014

@cerimi77 boze,ten je zlatucky a aky sikovny,ja sa uz neviem dockat,kedy Misicka bude takto 🙂 a tie vlhcene su tiez u nas najlepsia hracka 🙂

cukrik580
12. aug 2014

@bambulka12 aj u nas idu vlhcene na dracku 😀 vlastne vsetko co susti alebo vydava zvuk 😀

cukrik580
12. aug 2014

chlapi isli na vytrt, ani neviem kam, uz su pomaly dve hodinky prec...nechapem 😀 tak som koooooonecne povysavala, kedze so samkom sa neda, lebo sa boji...a vytriedila som par veciciek, co podarujem kamaratke, v januari caka babo 🙂

cukrik580
12. aug 2014

@bea00 nas Samko asi preskoci aj sedenie aj lezenie podla toho ako sa chova 😀 si maminka a sama sa rozhodnes co spravis 😉 poznas si najlepsie svoje babo 🙂 ja sa poznam, ze keby som to mala doma a pacilo by sa mu, tak ho tam necham aj hodiny a to nechcem, takze ja nekupujem 😀 my budeme bez 😀

cerimi77
12. aug 2014

@bambulka12 najlepšia hračka pre simonka je vrchnák od zavareninového pohára 😀

cerimi77
12. aug 2014

@cukrik580 inak aj simonko má strašne rád, ako ho postavím na zem akože na nožky, tak sa začne smiať a začne s nimi kopkať, veľkú radosť má z toho, najradšej by už asi behal 😀

vieraft
12. aug 2014

@cerimi77 aj u nas idu vselijake vrchnaky, utierky, papierove vreckovky a pod. , to su najlepsie hracky.
Baby, ta moja mala opica sa naucila vzpriamene si klaknut, ale kedze sa tak este neudrzi, tak sa hodi dozadu 😕 , moje nervy, uz len striehnem, kedy si treskne hlavu o stenu alebo o zem. a to ani nehovorim, ze som zas "matka roka", uz druhykrat mi treskla z postele 😖 . darmo ju ja oblozim poskladanymi paplonmi, ona si cez ne hravo prelezie, no ale na konci postele nezabrzdi.

vieraft
12. aug 2014

@cerimi77
@cukrik580 no tak tu sa zas nechytame my, ked ju dam nozkami na zem, tak nic, cumi na mna, ze akoze co, stoji jak take drevo 😀

lucul
12. aug 2014

@cukrik580 jejda to aj livia len na nohy a jedna druha, a co robi vo vanicke no konec, cakam kedy mi kydne z ruky len sa vrti a tesi sa z toho, hlavne ked je linda v sprche to sa aj za okraj chyti a vytiahne sa a rehocu sa na seba opice
a u nas ficia vlhcene obrusky a vsetko co ma linda v ruke, najnovsie pije z flase co ma ona pitie "lucka" s tym sosakom alebo kubik water, len caka kedy nepozeram a uz taha bosorka, ale zistili sme ze dobre vie ked jej nadavame, ohromna sranda je trieskat rumbagulou do skleneneho stolika a ked ju upozornime tak sa otoci nevinne a pozachrbat treskne 😀

cukrik580
12. aug 2014

@vieraft Samino "ide" normalne lava prava 😀 a kopcujeeee, a tolka radost ked si kvokne a zdvihnem ho hore a zase dolu a hore, az sa odraza 🙂
@lucul ta tvoja mala je riadna betarka 😀

lucul
12. aug 2014

@cukrik580 mi hovor hlavne citoslovce au sa u nas nepouziva 😀 ohromne sa rehoce ked sa koji zakusne do bradavky a ja poviem au

julin
12. aug 2014

Tak už som na to prišla, kde je "pes zakopaný"... My nepoužívame vlhčené! Zajtra bežím kúpiť 😀

cukrik580
12. aug 2014

@lucul to aj u nas...a este na mna zazre, ze co som si to dovolila, da pauzu a urobi ham a pokracuje dalej 😀

julin
12. aug 2014

My sme dnes zažili taký deň aký ešte nie!!!
Máme tri novinky. kto si chce prečítať???
1. naučili sme sa pískať na hračke. To je super. A ja som sa čudovala, čo včera cvičí to stláčanie rúčkou? A on v hlavičke si opakoval, že takto stlačím a ono to zapíska a dnes chytil hračku presne vedel kam ju stlaciť aby zapískala :D Tak aspoň mozoček mu funguje. Chvala Bohu!
2. Prvý raz v živote spinkal na bruškuuuuu. Trošku na silu, ale potom pochopil, že inú možnosť mať nebude a zapáčilo sa mu pekne spinkal, až kým jeho hlúpa matka nezapla mixér 😒
3. Vyďubal sa nám prvý zúbok 😀 Ale akosi krivo, veď prečo by som mala byť kľudná aspoň raz, keď môžem mať strach... Je to očný zúbok a rastie akosi krivo hore, neviem či je to tak normálne, alebo čo 😢
A ockovi sme dnes ukázali ako spinkal na brušku, aj nový zúbok aj sme mu zapískali na hračke 😵

ohlala
13. aug 2014

@cerimi77 tak ten vrchnak vyskusam pri nasledujucom prebalovani, z hraciek ju tam uz nic moc nezaujima, furt sa vrti, o dusu kope nohami a ked jej dam dole pokakanu plienku cape do nej rucickami, zacina to byt dost ohubu, prebalit ju.
Nasa sa zacala plazit minulu sobotu, zatial sa pritahuje predlaktiami ale nozky az tak nezapaja, tak snad na to este dojde. Uz je to aj tak lepsia verzia ako to rytie nosom do podlozky, to sa vacsinou dost rozculila a potom rozlutostila.

gabinka79
13. aug 2014

@barcelona94901 ďakujem. Ako vravíš, celé leto je o stresoch. Ani neviem, že sú prázdniny... Nech je to už za nami a nech je to podľa našich predstáv, keďže byt nemeníme každý rok... ☹

gabinka79
13. aug 2014

@cerimi77 videla som video a musím Ti povedať, že Simonko je krásny chlapček a veľmi pekný... No, je to proste fešák.. 😉

gabinka79
13. aug 2014

Dievčatá, je už tretí deň bojujem so zápalom prsníkov. Verili by ste to tomu, že sa môžu zapáliť pri polročnom dieťati? Mala som s nimi problém po pôrode, aj pri jednej, aj pri druhej... Ale pol roka po pôrode... No, je to zaberák. Keď sa darí, tak sa darí... ☹

ohlala
13. aug 2014

@cukrik580 Hanka sa tiez boji vysavaca, zaujimave, ze mixer jej nevadi. Len ma minule napadlo, ze odsavacka soplov napojena na vysavac asi bude dost peklo, tak sa asi poobzeram po nejakej inej verzii.

vieraft
13. aug 2014

@gabinka79 ja som mala zapal len jediny raz a toked mal mladsi syn 9 mesiacov 😕 . pomohli mi obklady z kapustovych listov, z listov vinica, studene obklady z bieleho vina a z tvarohu. toto som si cele dni davala na striedacku + casto kojit a nastastie som to zvladla sama doma,ale teda bolest neskutocna. aj podprsenka ma bolela.

cukrik580
13. aug 2014

@ohlala ja dufam ze ju nebudeme potrebovat a soplik bude mat az ako velky chlap,inak ma smolu...aj mixer aj vysavac,sprcha a uz aj oustena voda z vodovodneho kohutika...

ohlala
13. aug 2014

@cukrik580 ja na vysavanie moc nie som, takze by mi to dobre padlo ako vyhovorka ale Hanka vsetko pcha do pusy a vsade su moje vlasy a vypln z hracej deky, zacala okusovat okraj z penoveho puzzle, tam sa to tak hromadi, takze vysavanie je dost kriticke. Inak mixer toleruje tak, ze ju mam na rukach a pustim ho, takze vidi, co robim. S vysavacom mi to ale zatial nepreslo ani takto.

lucul
13. aug 2014

@gabinka79 ja som mala v polroku pri starsej az na atb dovtedy sa mi to podarilo zvladat aj teraz zatial a mne pomahali obklady z bieleho vina prevareneho a belladona 9ch a malu na prso davat tak nech to vytiahne ked ta strana kde je zapal boli pri kojeni tak znamena ze to taha drzim paste

bambulka12
13. aug 2014

@gabinka79 mne pomohol pri zapale kapustny list,dala som ho do mrazaku a potom dala na prso a pomohlo,inak vtedy som az plakala od bolesti,ked som jej davala z neho pit

matkomisko
13. aug 2014

Mame doma selmu zubatu 🙂 dnes nam vysiel prvy zubok

jeessie
13. aug 2014

baby, viem, ze ste tu niektore boli vybavovat drobcom pasy - co tam potrebujem? staci rodny list, ci este nieco treba? a neviete, za ako dlho ho vystavia?

slniecka85
13. aug 2014

@jeessie nam povedali ze to trva mesiac, a stacil todny list ,op rodica

cerimi77
13. aug 2014

@ohlala vyskúšaj, ostatné hračky dostávajú u simonka košom 😀 vrchnák si rád aj žužle ako hryzátko, alebo si ním búcha do ručky, alebo nejakým hryzátkom si búcha do vrchnáku, to ho docela baví, asi bude z neho bubeník 😀 a neboj, naučí sa aj ako nôžky zapájať, simon si pomáha aj nožkami, ale ručky ťahajú viac 😉
@julin tak vy už aj pískať dokážete 😉 super, a zúbok, určite je to očák? tie idú neskôr 😕
@gabinka79 ďakujeme za pochvalu 😉 a ten zápal sa ti ako podaril? prechodom na príkrmy, že menej kojíš, alebo prechladnutie, či? našťastie, ja toto neviem čo je 😕 simonko zo začiatku dosť kúsal bradavky, až som mala ragády a grckal krvavé mliečko, to som pri Terezke nepoznala, ale odkedy bol chorý, tak sa naučil konečne tak krásne prisávať, že ho vôbec necítim 😉 tak sa vytešujem, lanolínová masť drahá na bradavky mi teraz stojí na poličke.. ale veď nech radšej stojí, klop klop až do konca kojenia 😉
@matkomisko gratulka k prvému zúbku 😉 ja dúfam, že Simonkovi pôjdu zubky ako Terezke 😉
@jeessie stačí rodný list a 8eur kolok, do 14dní to myslím je hotové 😉