Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@blondi2 moja starsia dcerka mala taku averziu k jedlu na lyzicke, uplne odmietala prikrmy, tak som jej zacala davat takou detskou vidlickou alebo rukou, aj sama si uz casom davala a zrazu jej vsetko chutilo. ale nic nesmelo byt mixovane, ani rozlacene, len pokrajane na miniaturne kusky.
@cerimi77 tak to je iny jedak, chlapisko 😃 filip je este stale take babatko 😀 nevadi, vsak on to vsetko dobehne, bol aj dost malicky, vlastne vsetky moje deti mali malu porodnu vahu. Prvy syn mal len rovne 2 kg, teraz je dospely, vysoky a v posilnovni travi svoj zivot 😀 a zjedol by aj mna 😀
@vieraft práve včera som riešila, že malá už tri dni nemala stolicu. Bola som z toho na nervy, pretože som si myslela, že už je to strašne dlho. Dala som jej varené jabĺčko, ale do večera nič, tak som vytiahla tvrdý kaliber - teplomer do dupky - a ten po chvílke zabral. Tak som bola spokojná, že pôjde spať s prázdnymi črievkami. Dnes som jej tiež na obed dala jabĺčko, aby sme predišli zápche.
@gabinka79 3 dni vobec nie je tak dlho, pokial je babo spokojne a neplace. radsej zmäkcuj stolicu, samozrejme , ze to nemusi zabrat hned po prvom papani, daj jablcko viac dni po sebe, ja som dala 2 dni po sebe a pekne uz 3 dni kakala kazdy den, tak dnes som jej uz dala aj mrvicku. teplomer nechavaj az uplne na krajny pripad, ked to nejde inak.
@gabinka79 tak ja ich kupujem v jednom obchode so zdravou výživou, tam zväčša kupujem všetko pre deti, resp. Terezke som tam kupovala kým som jej varila extra, teraz už je to čo my, ale baby písali, že tieto Nominal kaše sa dajú kúpiť aj v Kauflande,... na obrázku majú nakreslené ovocie, ale aby ťa to nemýlilo, sú to čisto obilninové inštantné kaše, dnes som Simonkovi na večeru zarobila pšenovú kašu a roztlačila do nej banán, keďže sme včera začali neplánovane už aj s banánom 😀 a musela som mu dorábať, čo mu nestačilo 😀 ... neviem či to je tým, že sa večer dobre napapá, ale už je to vyše týždňa, čo mi prespí celú noc, dnes potiahol do 8.15 😉
@cerimi77 u nas sa spanok trochu pokazil, mozem zabudnut na prespate noci ako kedysi, teraz papava o 1, 5, 7 a potom spi este max. do 8. a to sme predtym spavali aj skoro do 10. ale tak zas nemozem chciet vsetko , ze ano 😉 . ale aj dni su teraz o hubu, ani sekundu ju nemozem spustit z oci, vsade sa postavi a potom sa samozrejme pusti, tak stale striehnem, aby si niekde netreskla hlavu. nemoze byt na posteli, to okamzite zdrha hlavou dole, na koberci mi tiez rychlo ujde a uz o nieco stoji, v postielke sa tiez postavi a este k tomu reve ako tur. a ani nehovorim o kociku, to je momentalne jej uhlavny nepriatel ☹ . tak zavidm vonku, ked vidim, ako sa niekto prechadza s kocikom a babo spi alebo potichu cumi von, my vsade putame pozornost, lebo sa tam vzpiera, strasne reve a ten rev este aj stupnuje, tak ju dost nosim v nosici, ale ani to mi nie je moc pohodlne, lebo nevladzem uz potom odniest nakup alebo dat vonku cikat mirku a pod. 😖
Ahojte kocky tiez patrime k februarovym drobcom 🙂 este neprikrmujeme sice dnes uz mame 6mes. Ale zato mame uz 5zubov 🙂 🙂 pretacame sa jedna radost a aj hodinky bid na brusku dokolecka alebo na chrbte 🙂 caka nas v pondelok ockovanie a poradna 🙂
@vieraft terezka sa mi takto stavala v kočíku jeden čas, to bola úplná katastrofa, ale našťastie ju to časom prešlo a unormárnila sa a s kočíkom bola kamarát... simonkko je v kočíku veľmi spokojný, pekne tam pospí, predtým si pozerá von, všetko vidí, keď je na brušku, po zobudení sa zasa pozerá von, on je úplne super v tomto, to sa s Terezkou nedá zrovnávať, tá málo pospala, potom sa zobudila s plačom a museli sme ísť hneď rýchlo domov.. a teda simon pekne spí aj v noci, akurát túto noc, ako som ho tu pochválila, tak sa mi zobudil okolo 4h ráno, ale teda stále je to fajn 😉 inak simonko na posteli už dlho nemôže byť, a nechávam ho na zemi v detskej izbe, tam mu nič nehrozí, ale už vylieza aj z detskej izby, ale ešte sa dá ustriehnuť 😀
@lija15 ale vitaj, stará známa zo septembrových zlatíčok 😉 a čo tak neskoro sa hlásiš? že 5 zubov 😀 ja dúfam, že simon bude po Terezke a že aspoň do 1r budeme mať so zubami pokoj 😀 ja som s príkrmami tiež začala až od 6m, ale veľmi rýchlo si zvykol a papá za dvoch, dnes dostal okrem obeda a večeru aj desiatu a olovrant a to pritom na obed a večeru spráska celý veľký avent pohárik 😕 simonko už lozí a stavia sa na štyri, resp. už vymieňa kolená za nožky, tak robí ako keby taký mostík 😀 ... a ste v BA či v Norsku teraz?
@cerimi77 co ja viem nemala som kedy sa pridat 😀 😀 ale vecsinou som pozabudla 😀 tak super ze uz tak vo velkom papate my zacneme od pondelka s mrkvickou 😀 Betus ked je na chrbte tak robi mostik ze sa zaprie o hlavku a nozicky a chrbatik prehne 😀 😀 a uz mame 6zubov presne na 6mes vyrocie 😀 😀 stale sme v ba akurat sa veaciame dnes z prazdnin a potom od septembra obe deti jupii do skolky 😀 😀
a to čo toto 😕 sme tu ostali už len my dve, či čo? 😀
Ahojte my sme boli v zoo zlin bolo super
Som tuuu 🙂 v sobotu sme krstili 🙂 zajtra ma Samko meninky,dostal korunky tak sme boli vykupit obchody s jesennym obleckom,konecne dnes spapal 20g mrkvicky 🙂
Ahojte... dllllho som tu nebola... mm mal dovolenku, kopec navstev, u rodicov a tak.. teraz zhaname jedalensku stolicku, preto som na nete 😀
No... dnes sa prerezal 3ti zuboooook 🙂 ... Papat sme uz trosku zacali... ale spustili to tie kukuricne chrumky... lyzicky mi vypluval.. a toto zacal cuckat... a zachutilo.. tak som mu potom namacala tie kukuricne chrumky do kasiciek a spapal potom 🙂 .. .ryzova nemliecna kasa vecer mu chutila.. asi mu trosku mliecko pripominala... teraz uz papame aj z lyziciek.. ale len po kuskoch... naozaj treba asi vystihnut cas... a mame viac ako 8kg, takze asi ok 🙂
.. lozenie ani zdaleka.. stale nechce byt na bruchu.. jeduje sa riadne...
Ahojte kočky, v piatok sme mali poradňu a som z nej trocha mimo. Naša Laura váži presne tak, ako vážila minulý mesiac - že nepribrala ani gram. No som z toho hotová, pretože doteraz mala prírastka cca 600g za mesiac a teraz nič? Buď naozaj nepribrala, alebo si to vysvetľujem ešte tak, či ju sestrička dobre zvážila, pretože ju nevážila naša (tá mala dovolenku), ale zastupujúca. Neviem, či sa mohla zmýliť... Pri meraní sa určite zmýlila, pretože tento mesiac jej namerali menej, ako mala minulý týždeň. Lekárka sa ma pýtala, že čo robím s malou, že sa scvrkáva 🙂, povedala som jej, že v PO je tvrdá a voda a z nej sa deti scvrkávajú 😉 . No neviem, čo si mám o tom myslieť. Prestala sa aj pretáčať, na brušku nechce veľmi byť - hneď znervoznie... A do včera večera je strašne ale strašne nervózna. Neviem, či jej chýba Sofinka (ostala u babky na prázdninách), alebo jej pôjdu zúbky...? 😒
@gabinka79 Presne toto som riešila aj ja... Podľa mňa ju zle zvážila 😀 Netráp sa.
Môj malý teraz na pretáčanie ani nepomyslí v takejto zime je rád pod teplou dekou, alebo v naručí maminky.
Ak by sa mi podarilo vymyslieť ako mať aspoň v jednej izbe teplúčko, tak by sme sa obaja rozhýbali 😉
Možno to sú aj zúbky, môjmu vyši očné, tak uvidíš.
Ale to scvrkávanie z tvrdej vody musím preveriť, my tu tiež máme strašne tvrdú vodu ☹
@julin možno máš pravdu, že nervozita môže byť zo zúbkov - zatiaľ nemáme ani jeden, tak sa možno rozhodli predrať. Každý deň jej kontrolujem ďasienka, ale zatiaľ nič. Aj my máme v byte chladnejšie, ale zapíname ohrievač, aby sme tu mali príjemnejšie... 😉 Uvidím, ako dopadne váženie a meranie budúci mesiac... ☹
@gabinka79 asi zle zvážili a zmerali, počkaj si na svoju sestričku či doktorku... a s tým pretáčaním, môžu to byť zúbky, ak je aj nervozna.. 😕 simon sa dnes začal posúvať po štyroch, ešte je to také všelijaké, ale posunie sa, občas sa sadne a tak sa posunie, potom zasa ľahne, poplazí sa, zasa na štyri a zasa kúsok dopredu a mi pripadá, že má z toho veľkú radosť, že nemusí stále len ležať, ale že to ide aj inak 😀
inak som bola dnes so Simonkom u nefrologa a aj u urológa kvôli predkožke, tak zatiaľ to máme v poriadku 😉
@gabinka79 podľa mňa ju urcite zle zvazila a znerala dieťa sa za mesiac urcite nescvrkne a keby vôbec nepribrala tak by sa to na nej nejako odrazilo...bud v klude
@cerimi77 inak ja citam stále🙂pocuj ta kasa ktorú si dávala sa vola nominal?robíš ju zakaždým celú?lebo sa mi to zda byt veľa chcem ju vyskúšať prvý krát...zajtra by som chcela urobiť psenovu som zvedava aka sa mi podari...zatiaľ som robila polentovu...
Mali sme včera 7 mesiacov a mala mi začala prespavat cele noci ale stále chodí spavat okolo desiatej večer a ráno vstavame tak o tej desiatej,toto si pri druhom nebudem moct dovoliť🙂samozrejme ráno máme prestávku co sa napije a spi
@cerimi77 nasa evicka sa tiez zacina davat na styri a rozhojdava sa, tak ju tiez uz sledujem, kedy sa jej konecne podari aj dopredu posunut, zatial sa dozadu celkom pekne presuva 🙂 prejde mi krizom cez postel, ani neviem kedy, a na brusku alebo chrbatiku sa vyotaca aj do strany, potom sa zase posuva, tak prelozi celu postel hore-dole 🙂 ale stale sa chudatko snazi vlastne dopredu ist, tak hadam sa jej to uz coskoro podari
a zacina sa nam rezat prvy zubok 🙂 pred tyzdnom som nahmatala pichlavu spicku a uz jej vytrca po celej dlzke, ale nie je z toho nejaka nervozna, tak hadam to bude ok
@miky132 hej, nominal, tá krabica ti vydrží na dlhšie, to si usypeš koľko potrebuješ na jednu-dve dávky, zvyčajne robím naraz obed a aj večeru zarobím, aby som to potom len ohriala, keď prídeme večer domov, robila som pšenovú a ovsenú, pre Terezku kupujem tú viaczrnnú, inej značky kupujem ešte ryžovú, špaldovú, alebo majú aj ich kombinácie, napr. ryžovo-pohánkovú, ryžovo-kukuričnú tuším a tak 😉 ... takýto režím som mala s Terezkou, že o 10h sme vstávali, teraz vstáva okolo 9h, ale ja som zväčša so simonom už hore, alebo než Terezka vstane ho stihnem uložiť zasa spať..včera nám Terezka dopriala, vstávala o 10h, tak sme pospali všetci 😉 ale od budúceho týždňa nám končí takéto vyspávane, nastupuje do škôlky 😕 😝

@blondi2 teraz som ti to poslala 😉