icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

erique12
14. nov 2015

@simonka18
ja som teraz zacinala asi na 70, prvy krat na 63, druhy 68 a oba krat skoncila na 80. teraz to bude asi 100!!

erique12
14. nov 2015

@martinaj
podla mna skor nemozes surovu rybu.. :/

erique12
14. nov 2015

@chymenitta33
syry z nepasterizovaneho mlieka tiez..
@martinaj ja som mala chut na cinu s vela sojovej omacky a to si pamatam,ze aj pri dcere som mala tieto chutky🙂

thea77
14. nov 2015

@chymenitta33 Istanbul cast Kabataş...k moru mam asi 150m 😃 a povodne sme mali prist minuly rok...nakoniec sa to cele zvrtlo...to rozpisem inokedy...lebo mi ani verit nebudete...dosiel sem len tato v marci pracovat a my sme az tento rok od jula tu....ale prazdniny sme este pendlovali...no a teraz uz mala chodi do skoly od septembra takze je to tazsie...chyba nam domovina 😢

thea77
14. nov 2015

@martinaj Mati...vela zazvoru skodi....a surove nemozes len kvoli bakteriam....

martinaj
14. nov 2015

@erique12 nemusi tam byt ryba staci zelenina 😊 ja to koli sojove a wasabi.....

jeinabe
14. nov 2015

@thea77 tak to je poriadny zvrat vo vasej rodine.....tak mala sa asi rychlo nauci, ale na zaciatku je to isto stresujuce.....a ovladas nejaky jazyk?

jeinabe
14. nov 2015

Baby ale uz mate tu chutky.....ja som pred ocakavanou ms mala stale chut na slaninu,klobasu.....ale ja neviem prezit den bez sladkeho, to je u mna najvacsia pohroma.....

thea77
14. nov 2015

@jeinabe rozpravam anglicky, nemecky, trosku madarsky, rusky....ale ja sa dohovorim aj rukami nohami ked treba 😉

thea77
14. nov 2015

A mala vyzerala spociatku beznadejne s anglictinou ...tu sa ukazalo na co bola jedna z najlepsich v triede na SK....vedela presne tri vety My name is Tea. I am from Slovakia. I live in Bratislava. Nevedela ani zakladnu vetu...ze "ja nerozumiem!!!"...chodila domov ako matoha prve tyzdne....skola je totiz od 9 do 15.40 s troma prestavkami (olovrant obed a desiata)...vkuse sa ucia, potom cca 1.5hodiny cesta skolskym busom. Ucivo daleko pred nasim na SK... Ale!!! Po 2 mesiacoch zacala speakovat!!! Sice s chybami...ale mele..hubu nezatvori!!! Takze ratam, ze do konca roka bude uz to bude super....Mam trochu obavy...ako spravi skusky zo slovenciny v lete...ale nevadi...myslim, ze sa tam aj tak uz nevrati. Tu je v triede 10 deti, u nas 25. Tu ked nieco nevie, daju jej specialne hodiny namiesto napr. telesnej...aby ju to naucili...velka skoda,ze u nas take skoly nie su. Mali by sme stastnejsie deti.

evelyn1986
14. nov 2015

@angels882 No tak vidíš, keď ti aj doktor povedal, že je všetko ok, tak sa zbytočne nestresuj. Ja som minule tehotenstvo bola prvý krát u doktora myslím že tiež v šiestom týždni a tiež bolo vidieť iba vacok. Keď som išla na druhu v ôsmom, tak až vtedy bolo mimi vidieť. A aj s tými krízami to vraj býva, mna konkrétne boleli ešte pred termínom MS a teraz ma pobolievaju tak z času na čas. Aj podbruško ma pobolieva, ale to len mierne. A kde ti robili ivf?

laskykvet
14. nov 2015

Baby poradte co od bolesti hlavy...dnes mi ide mozog vypadnut.

jeinabe
14. nov 2015

@laskykvet jedine paralen, alebo skus studene obklady.....

angels882
14. nov 2015

@evelyn1986 snad mas pravdu ☺v iscare martin

anndy001
14. nov 2015

@chymenitta33
ahoj ako sa citis...uz je lepsie?

evelyn1986
14. nov 2015

@angels882 Tak Martin má dobre referencie, takze tam by mali byt aj dobrí lekári. A určite každé ivf je aj dobre sledovane, tak nemaj obavy😉

evelyn1986
14. nov 2015

@laskykvet Vraj najlepšie je nedať si nič, ale dôverne tieto bolesti hlavy, keď ti ju ide rozdrapiť poznám, tak jedine panadol alebo paralen. Skratka môžeš len niečo, čo obsahuje paracetamol😉

nibokazv86
14. nov 2015

@thea77 ja by som mala byt presne 6tt 🙂

laskykvet
14. nov 2015

@jeinabe @evelyn1986 dakujem baby. Je to uz trosku lepsie. Inak ako priznakujete? Mna nechutenstvo preslo a tiez nervozita ustupuje,prsia bolia striedavo a akurat som stale veelmi unavena. Obcas ma kde-tu pichne v podbrusku a neskutocne ma zacnu boliet krize ked dlhsie stojim. ☺ ale inak je vsetko v pohode...no dnes okrem tej hlavy

katka1981
14. nov 2015

@laskykvet, himalajsku sol s citronom

joyance
15. nov 2015

Dievcence vobec niesom mudrejsia. Na pohotovosti bolo kopec ludi a kym som sa dostala na radu, krvacanie ustalo. Asi zabral ten utrogestan. Na sone nebolo vidiet zdroj, odkial isla krv, vraj mi asi pri vysetreni u gyn praskla cievka. Takze som dostala rozkazom polohu lezmo a klud, inak nic. Odvtedy len spinim hnedou krvou, asi pozoztatky z piatka. Takze vobec neviem co sa deje. Ale uz sa vobec necitim ako tehu, bolest bruska prestala, ani prsia ma nebolia, skratka nic.

thea77
15. nov 2015

@joyance Dobre ranko. Podla mna je to dobre...ze si tak v celku rychlo prestala krvacat, ja ked som potratila prvy krat...tak to zo mna tieklo niekolko dni kym ma nevycistili...tak si myslim, ze to zrejme bude ta cievka alebo nejaky hematon (tak to mala aj ta moja kamaratka) A v maternici bobulku videli? Ci ani nepozerali? Zbehni pre istotu v pondelok na sono k svojmu lekarovi...a priznaky...to aj mna teraz zo dna na den prestali boliet prsia a uz mi nic nie je...ani neboli nepicha nesmrdi...psychika robi vela...vela oddychuj a sustred sa na pozitivne myslienky. Drzim palce!!!

angels882
15. nov 2015

@evelyn1986 no na MArtin ani krive slovo nemozem povedat uzasny lekar , sestricky no vsetko len ja uz som u svojho dr ktory to berie na lahko

redlola
15. nov 2015

@joyance zuzi, cakam na spravy jak morka na sopel. uvidite ako to dopadne, o par dni snad budete vediet viac. kazdopadne, ak to nedopadne dobre. prezijes to, neboj, prezili sme viacere. len tu je potom na mieste dat si spravit vysetrenia. ja som bola na hematologii, endokrinologii, babatko bolo na cytogenetickom rozbore (to sa vas asi netyka, kedze ide o velmi skore stadium). ak sa to stane uz druhykrat, nemoze to byt nahoda a bude asi nejaky problem. nema vyznam sa umarat tym, ze preco sa to stalo prave mne a co s tym. upriam sa na vysetrenia a riesenie tejto veci. my sme s tonom uz vobec nedodrziavali ziadnu prestavku 3 mesiace od snazenia. pretoze predtym sme ukazkovo nespali spolu v strachu pred opakovanim. a nakoniec sa tonik podaril az 9 mesiacov po, ja som skoro zosedivela a nemohla som asa ani pozriet na moju svagrinu, ktora bola povodne rovnako tehotna ako ja, len s tym rozdielom, ze u nej to pokracovalo a u mna nie. tak sme si povedali, ze aj tak mame momentalne po druhom potrate tolko casu, tak naco sa stresovat. normalne sme si zacali uzivat sex, a kaslali sme na nasledky. tie vysetrenia sa robia nejaku dobu po tehotenstve, tusim 8 az 10 tyzdnov najskor, mozno skor, mne tak povedali. mozno to bolo kvoli tomu, ze ja som bola tehotna v oboch pripadoch 10 tyzdnov a ten posledny potrat bol v 10.tt. tak sa hovori, ze kolko si bola tehotna, tolko mas mat prestavku od tehotenstva, tak mozno to nejako suvisi. ked som bola na vysetreniach, uz som bola vlastne tehotna s nasou najmladsou, len som o tom este nevedela. tak si ma rovno nechali na sledovani na hematologii. je predpoklad, ze mam skrytu trombifilnu vadu a pichala som si fraxiparin az do konca sestonedelia cca od 5tt. inak som mala vsetky vysetrenia uplne negativne a nebola objasnena pricina. v kazdom dalsom tehotenstve nastupujem hned na fraxi a duphaston. viem, ze to velmi boli, ale deju sa ovela horsie veci, toto je riesitelny problem u vas, takze sa neumaraj tym, co vsetko si mohla mat a ako si uz mohla byt tehotna a hlavne necitat tuto skupinu 🙂 predpokladam, ze pojdes na kontrolu k svojmu gyn asi v priebehu bud tyzdna, tam sa uvidi ako ste na tom. v pripade, ze to nepokracuje, nevesaj hlavu, porozpravajte sa o vysetreniach a o tom ake su moznosti. mne moj gyn povedal, ze je standardom, ze az po tretom potrate posiela. ja som povedala, ze to chcem riesit a basta, platim si predsa zdravotne poistenie. takze bez problemov vypisal papiere pre dalsich lekarov. drzim palce, aby ste boli ok 🙂

chymenitta33
15. nov 2015

Dobré ránko🙂

@joyance - držím palčeky🙂

@thea77 -super ste šikovnice🙂 najlepšie pre deti, taká zmena, sú super v tomto. Hlavne nech ste spokojní. Krásne Istanbul, má čaro🙂

thea77
15. nov 2015

@chymenitta33 Dobre ranko ☺ Caro ma, ale cim sme tu dlhsie...tym viac clovek vidi co funguje a co nie...a to s prepacenim "odrbavanie" turistov...amentma...boli za nami moji rodicia na par dni...hovorim mame,vezmem ta von, oblec sa nenapadne a ked sa ti nieco zapaci, nedaj to na sebe vidiet. A moja mamulienka zlata "jeeej, hiiii...."...no nic sme nekupili. Zobrala som ju bokom a povedala...dnes sa budes len pozerat, nakupime zajtra. A hned boli ceny polovicne 😉 Su to obchodnici, snazivy, zlati, ked nemaju oni co chces, donesu od suseda...len nie su taki koser ku vsetkym rovnako...a to mna, europana konzervativneho tak trochu mrzi.

Ale dievcata aj k teme...dnes mam biely husty vytok, nic ma nesvrbi, je bez zapachu. Vcera sme boli chvilu plavat a v saune...tak snad nie z toho 😮 alebo zeby to ta hlienova zatka co ma robi v 7.tt??? Mate niektora???

chymenitta33
15. nov 2015

@thea77 - hej jasné klasika, to my ako turisti nevidíme.
ja som mala a už bola panika, lebo vždy pred MS som mala výtok, ale prestalo a všetko ok.

evelyn1986
15. nov 2015

@laskykvet Dobre ranko, no u mna príznaky takmer žiadne. Pri predchádzajúcich tehotenstvách ma neskutočne boleli prsia, vlastne aj vďaka tomu som vedela, že som tehotná, a teraz absolútne vôbec. Ja len dufam, že je to v poriadku... Sem tam ma pobolievaju tiež tie kríze a podbruško, ale to len veľmi mierne, takze to je v poriadku. Ja som tu nervozitu úplne vypustila, zo začiatku som to pripisovala PMS, ale keď uz nedorazila, som vedela, ktorá bije😄 Takze zbytočne sa nenervavim, jedine môj syn mi občas trosku hraje na nervy, keď mu musím každú vec opakovať aj 10 krát, aby ma počúval😄 A v ktorom týždni vlastne si?

evelyn1986
15. nov 2015

@angels882 Aha, hej, to poznám takého doktora, mám takého podobného... Keď že ním prídem, že mám taký a taký problém, toto a toto sa mi nezdá, vždy ma odbije s tým, že je zo normálne a to je v poriadku. Aj preto uvažujem o tom, či ho náhodou nezmením. Bola by som nerada, keby sa zase niečo zanedbalo. Takze aj ty, ak z nebo nemáš dobrý pocit, zmeň ho. Určite je tam kopu iných lekárov, ktorí ti budú vyhovovať viac😉

joyance
15. nov 2015

@redlola vdaka za povzbudenie

No uvidime co bude, sa bojim ist aj na wc, ze co uvidim ... teraz pre istotu zo mna vychadzaju take hnede zhluky cohosi, takze uz sa neutesujem tym, ze to bola cievka. Skor mam pocit, ze sa mi cisti maternica. Co uz, hlavu nevesiam, nadej tu este je, nech to dopadne tak ci onak, neurobim s tym uz nic. Pojdem sa dat povysetrovat, asi bude niekde vo mne problem, tak aspon hadam zistime pricinu a pri dalsom tehu snad tomuto predideme. U nas je ten 6 tyzden dajaky kriticky :(