Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@adusqua pomaly to pojde. Ja by som uz aspon oblecenie chcela mat za sebou..ale tu v Trebisove slaby vyber obchodov s oblecenim pre novorodencov..a kde som bola som co to daco kupila..tovar zatial nemaju novy..tak som sa pustila do hladania siat na nette a som sa rozhodla ze uz asi len doobjednavam malemu co treba..nechcem prehanat..predsa babo rastie rychlo. Skoda s rozhadzovanim penazi len koli parade. Zaklad a uz..kocik postiekla a odsavacka..take tie veci riesim ako posledne..hlavne nech ma maly oblecenie..capice..capacky..osusky atd. Potom ja do porodnice co treba..a tak uz len technicke veci
Ahojte viete poradit aku odsavacku kupujete ktora je najlepsia resp.najpohoslnejsia
@mirell ahoj 🙂 tak ja som sa rozhodla pre ručnú odsávačku Avent, ale osobnú skúsenosť s ňou avšak odporučila mi ju sestra a kamarátky, takže som ani nerozmýšľala nad inou 🙂
@lucita2707 Tak ja som najspokojnejšia s výberom oblečenia v HM a aj v tescu sa obcas niečo objaví. Teraz čakám že od pondelka 11.4. má byť akcia na detské veci v Lidli, tak sa v nom plánujem zastavit, nejaké body a tepláčky 🙂 Zopár vecí dostanem aj od švagrinky, jej malá sa narodila tiež koncom júla, možno aj to ma trošku upokojuje, že nemusím tolko veci kupovať....
Inak pozerám, že máš podobný termín pôrodu ako ja, zdravotne sa cítiš OK, či mávaš sem tam nejaké problémy?
no ja začinam stresovať, že nebudem vedieť obliekať svoje babo neže by som nemala do čoho ale proste, že nebudem vedieť ako kedz do čoho obliecť
no aj ja alle tak ženske telo je na to stvorene tak snad sa všetko udeje tak ako ma a dopadne to dobre
@adusqua vazne? Budu v Lidli akcie na detske oblecenie. Hmm..nevedela som. Tak aj ja skocim kuk nieco. Ja nemam nikoho po ruke co ma male deti. Cize necakam ze mi niekto nejako s tym pomoze. Max ako dar ku krstu. Takze mame spolocny termin 🙂 Super heh. Citim sa celkom dobre. Obac bolest krizov, posledne dni ma zaha pecie a stavy sa mi robia. Ale inak pohodicka. Predvcerom som bola na glukozove testy..duuufam ze budu vysledky vporiadku. Ale to budem vediet az 3.maja...len ma stve to ze vonku je tak krasne..a nemozem stravit viac casu mimo domu..kedze som ma Pn..a mam len vychadzky ktore su pre mna kratke. Ani mimo mesta ist..len si sledovat cas ked na nakup sa vyberiem. Onicom to je. Nemozem si poriadne uzit tehotenstvo. Stale len doma a do lekara..na nakup. Ty si na tom ako? Bola si uz na glukozu? Citis sa fajn?
@lucita2707 Ja som sa to tiež iba niekde tu na koníkovi dočítala že budú akcie, ale už aj priatelovi cez mob. apku prišlo že od pondelka su detské vecicky 🙂 No mna žaha pečie už dlhšie možno mesiac možno aj viac, asi aj podla toho čo zjem...Kríže ma tiež bolia a aj bedrové klby a panva alebo co to je, ale odkedy som zacala doplnat magnezium tak sa to zlepšilo ale v piatok sa na to opýtam aj na poradni či je to bežné v tehotenstve... Ja som ešte nebola na glukozovom teste tak som velmi zvedava ako to prebehne..nebolo ti zle z tej sladkej vody???Tak to si dávajú načas u vás v nemocnici ked až o mesiac daju výsledky.... Asi bývaš teda v paneláku..ja mám výhodú že bývame na dedine takže záhradka to istí, dva dni som si užívala slniečka, dnes mám pocit že ma kus aj opálilo ale malej sa velmi nepáči na slniečku ked som mala asi 5 minut bruško na slniečku tak začala kopkať, asi bude po oteckovi tiež velmi nemusí slniečko :D a na PN si musela isť či zo zdravotných dôvodov?
@adusqua tie zdrav.problemy co mame a co si spomemula su vraj bezne. Vacsia zataz na telo..panva sa pomaly ale isto prisposobuje na porod. A to len 6ty mesiac. Kila budu pribudat..si myslim ze to bude horsie..budu dni kedy sa ledva dvihneme z gauca 😀 Co sa tyka tej sladkej vody..tak u mna to bolo vpohode pit..ja mozem teraz sladke a veeeeelmi haha..je pravda ze uz ten druhy pohras som dala na 2x..ale pohodicka. Zmaknes to urcite. Ale poradim..exuj to..ked budes pit pomaly bude to horsie. A co sa tyka vysledkov..mozno budu aj skor..ale ja som sa pytala sestricky ze ci mam volat o vysledky, povedala ze nie..na najblizsej poradni budete vediet. Tak musim cakat. Ultrazvuk sa nerobi ked pojdes na glukozu..aby si neostala zaskocena ako ja 😀 Ja byvam v meste...ale v dome. Tiez vyjdem na dvor na slniecko nabrat vitamin D ale ja by som rada sla mimo mesta na nakupy za kamoskami a tak..no neda sa pre vychadzky. Ma PN som len preto ze som nevladala uz v praci. Vzdy som bola unavena, boleli ma krize, stale som bola hladna a nemohla som jest kedy som chcela..bol som pokladnicka v Bille..jedna polhodinova prestavka...robila som od pol 1nej do 9tej..a domov som sla o 10teh vecer..lebo vsetko som musela pratat atd..na pokladnicku moc roboty. Velka zodpovednost. A uz aj veduca namna nachadzala chyby od kedy som jej oznamila ze cakam babo. A este k tomu som stale prechladla v praci zo spodu. Kosa riadna hned pri vchodovych dverach. Tak od februara som PN..mam pokoj klud..ziadne nervy ci stresy. A uz pomaly pojdeme aj na materskuuuu 🙂 Mne pisal ze by som mala nan ist 13.6. Len nech som ja aj babo oki.
@lucita2707 No dúfam, že su len kvôli tomu..občas ked urobím zlý pohyb napr. pri upratovani ze sa natahujem tak mám taku az bolest od slabín ako keby až do krčka, občas sa bojím či sa náhodou neotváram nedajbože..no som zvedava čo mi na to zajtra povie dr. A kolko si pribrala od začiatku tehotenstva? Ja zo začiatku tak v pohode 1kg za mesiac ale na velkú noc sa to rozbehlo a za mesiac som pribrala asi 3,5 kg :D taže doteraz asi nejakých 9 kg... do pôrodu budem jak slon.... Jasne chápem ťa..preto som sa ja nehodila na PN lebo by ma to velmi obmedzovalo, ja som dala v práci výpoved este pred tým než som otehotnela, lebo sa nam nedarilo počať tak som to pripisovala k stresu z práce. Našla som si aj novú lepšiu robotku, no ked som počas výpovednej zistila, že som tehotná zvážila som + a - či nastúpiť do práce a radšej som ostala poberať dávky v nezamestnanosti, finančne som v mínuse asi o 100 Eur ako by som mala v novej práci, no a na materské mám nárok, lebo je tam 8 mesačná ochranná lehota ak otehotnieš ešte počas trvania prac. pomeru, čiže aj dobre tak ako to nakoniec dopadlo, môžem oddychovať, lenošiť a aj chodiť medzi ludí a nemám hlavne stres z práci čo prospeje aj bábu určite... No a viem si predstaviť toj stres v pokladni, tiež som raz dva mesiace brigádovala v Tescu v pokladni a schudla som 4 kg 😀 ... No ja som si počítala ale tak materská začína 6 týždnov pred očakávaným pôrodom, takže neviem či lekár berie dátum od poslednej menštruácie alebo podla ultrazvuku?
@adusqua Tie krce si myslim ze to nie ke nic vazne. Ale chapem..my chceme pre nas a babo tip top a preto ked sa nieco objavy mame obavi. Treba si stale hovorit ze je vsetko dobre..sme stastne..babo tak isto..uz sa to krati..bude to ok. Netreba si privolavat nic zle a stresovat sa. Kym nespinime, nekrvacame...malo by byt vsetko ok. Vacsina sa stazuje na bolesti, pichania..v brusku,podbrusku..pripadne zapal moc.ciest ci po zenskej stranke ale to je vsetko spojene s tehu. U mna sa casto vyskytuje palenie spodom..ale lekar mi vacsinou povie ze je to v tehu normalne..kym to nesu vazne vytoky tak to neriesi..uz som sa inac v tehu 2x liecila vaginalnymi tabletami..som mala tvarohovite vytoky. Ale uz je to oki. Co sa tyka priberania..tak do 5mesiaca mi pribudli 2kg..a teraz na konci 6teho mesiaca behom 2dni 3kg..lebo sa vazim casto..cize zatial 5kg hore..cudujem sa tomu..lebo pohybu velmi az nemam..papkat lubime sladke hlavne..tak asi maly nabera na vahe miesto mna 😀 ale ono to pride..v 7mom a 8smom mesiaci vraj rapidne kila pribudaju..tiez sa budem zaraz gulat 😀 Ale uz vsimam ze mi sem tam prekaza to brusko..neni obrovske ale uz vadi. Ale pohodka..tak to ma byt..a je dobre ze rastieme..horsie by bolo keby sme nerastli s bruskami 🙂 Ako pises o pracu..ono je to tazke z urcitej formy platy prejst na nizsi..a este ked vies ze teraz pridu vydavky a po porode ani nehovorim..ale zdravie je prednejsie..potrebujeme klud a ziadny stres..ked Ty budes kludna bude aj maly ked sa narodi..ale ked budes cele tehu v strese a s nervami nadne..tak babo Ti to presne takto vrati ked sa narodi. Takze pokoj a klud. Pozerajme na drobcov v prvom rade. Materska asi od poslednej menstruacie si myslim..ja som sa pytala len preto na nastup..lebo zamestnavatel chcel vediet..ale ako to vypocitaval netusim..ved ja mam tolko terminov..od 13teho jula..podla poslednej MS..po 21.jul podla velkosti plodu. 😀 Davas si pozor na stravu? Snazis sa jest vyvazene..alebo zjes to co chuti a neriesis prisun vitaminov..a co je to zdrave alebo nie? Inac mas aj Ty nechut v tehu na maso? Lebo ja ho nejako nemusim..A ako vlastne zacalo Tvoje tehu..ako da to prejavilo? 🙂
@lucita2707 ahojte baby ak vam mozem skocit do debaty,tak aj ja som PN od 1februara. A maso napriklad absolutne nemozem ani citit od zaciatku tehu do teraz. Ale strasne mi chuti pivo ta horka chut ale max.si dam dva glgy aby som nejak neublizila malemu. A tehu u mna zacalo meskajucou ms co sa u mna nestava tak som si po troch dnoch co meskala urobila test a pozitivny. Nadruhy den som sla gyn. A ten potvrdil tehu vtedy 3-4 tyzden. A myslela som si ze ako to ide pomaly a teraz je uz 25+4 a uz sa drobceka nevieme dockat :-* :-*
@bibi8 ahoj 🙂 Pohodicka..preto sme tu aby sme sa podelili so svojim tehotenstvom 😉 S masom to mam tiez tak..ako zjem ho..ale nechuti mi tak ako pred tehu..ako keby som ho viac citila v ustach..divne no haha. Pivko je fajn..ja tiez sem tam odchlipnem od muzika z pivka..treba obcas aj bublinky..ja ficim na mlieku alebo cistej vode..tak obcas to pivko neuskodi..a aj radler nealko niekedy dam 🙂 Ako citam u Teba nebol problem zistit tehu. Si to mala jednoduche..ja som pripad iny..o babo sme sa snazili vyse roka..nedarilo sa. Nemala som pravidelnu ovulku..menzes chodil kedy sa mu zachcelo..asi kazdy 3mesiac som chodila na vybolavacku..Moje cykly boli od 32dni po 54dni..cize nepravidelne..znama mi odporucila kvapky Mastodynon..a to moje vajecniky nastartovalo 🙂 Ked som zacala uzivat..dostala som mesiac na to menzes presne na 28den..nechapala som..no a na druhy mesiac uz neprisli moje dni 🙂 Prejavilo sa to meskanim..boles v prsnikoch brutalna..a neskutocne mi vypadavali vlasy. Uz som sa bala ze som vazne chora..bola som aj na gynde a tam mi oznamili ze som tehu. Nemohla som tomu uverit. Po roku sa zadarilo ani neviem kedy ako..lebo sme sa prestali aj snazit..ale myslim ze tie kvapky mi pomohli..a pocula som ze viac zenam. Takze tak 🙂 14teho idem do KE na 3D..neviem sa dockat 🙂 🙂 🙂 Uvidim maleho ..uz nech je ten den D ked ho budem drzat v narucii
@lucita2707 Ahojky, tak dr. na poradni mi na tie moje problémy odporúčil len magnezko a kalcium, asi su to bežné problémy v tehu :D No a tiež ma upozornil, že v najbližšej dobe sa bábo začne pretáčať dole hlavičkou a vraj je to bolestivé..Dnes v noci som mala hrozné pichanie v bršku hlavne asi tak 1cm -2 nad pupkom a aj po bokoch ked som sa otocila na bok. Velmi som sa nevyspala kvôli tomu, neviem či som bola naúknutá a mohlo to byť z toho, alebo nebodaj sa už bábo aj pretáča.... ale už je to fajn...A ani mi nehovor že v 7 a 8 mom mesiaci sa najviac priberá, ja takým tempom do pôrodu priberiem 20kg a to pri mojej výške 161cm a váhe pred tehu 48kg bude vyzerať komicky :D.... Ja mam termín od 23.7. podla poslednej MS až do 26.07. podla velkosti plodu, tak som zvedavá kedy mato chytne :P ... No ani by som nepovedala, že si nejak extra dávam pozor na stravu, jem na čo mám chuť, akurát mojou výhodou je to, že dosť často mám chuť na zdravé jedlá :D hlavne ovocie: hrušky, jablká, hrozno, jahody aj melón si plánujem kúpiť, tiež mrkvu si zvyknem nakrájať a chrumkať.. Hlavne sa snažím jesť pravidelne, výdatné raňajky ako jogurt, pečivo s niečím a ovocie alebo krupičku... Obed ako bežne, čo dum dal no a na včeru tiež najčastejšie pečivo so zeleninkou, hlavne uhorky, paradajky... Ale, sú dni ked na mna príde žravá slabosť a idem hlavne za sladkým, čokoladky, keksíky a hlavne zmrulina :D ale snažím sa všetko z mierou... Teraz kvôli tým zdravotným problémom si doplnam vo forme vyž. doplnku to magnézium a najviac mi chutí pit Rajec jemne perlivý, z iných vôd mi je zle.... Mne maso nechutilo skôr zo začiatku tehotenstva, teraz s ním už problém nemám, ak je zjem ho, teraz všeobecne nie som nejak výberavá v jedle 😝
Moje tehotenstvo, no je to dlhší príbeh ale pokúsim sa ho skrátiť :D :
O bábo sme sa začali snažit na letnej dovolenke v 7/2015, v 8/2015 som dostala aj tak kramy a o den na to neskutočnú bolesť vo vaječníku, utekala som k dr. čo to je a vraj mi praskla cysta o ktorej som vôbec nevedela že ju mám pritom som bola na preventívnej prehliadke v máji. Tak som sa vtedy aj poradila s dr. o nejakom vit. doplnku pre otehotnenie a odporúčil mi Nosifol (dosť drahý) brala som ho a čakala som teda, že najbližšie sa to určite podarí, ale nie zas prišla mrcha, bola som z toho dosť prekvapená, nemyslela som si že s tým budeme mať nejaké problémy ale opak bol pravdou a človek mieni ale pán boh mení. Bola som z tpho psychicky zle ale asi aj hlavne kvôli práci..v ten mesiac som dala výpoved, lebo som si povedala, že viac mi záleží na tom aby som mala dieťa ako na práci a firme, pre ktorú som len niekto kto toho urobí vela za málo penazí..Nasla som si novú robotku a už som bola spokojnejšia, že teda počas pôsobnia v nej sa budeme snaziť dalej o bábo... Čiže odvtedy sme mali s priatelom sex, ale nemerala som si už kedy mám ovulku ani nič..až v 11/2015 ked som mala dostať kramy my bolo ako stále nič moc, klasické sprievodné javy pred MS, takže som to nejak neriešila, tiež som nemala pravidelný cyklus, jeden mesiac 32 dní jeden, 30, potom 35, ale ten priemer bol tak 31 dní... ked mi už dva dni meškala mrcha a zdali sa mi prsia také iné, boleli ma ako keby som mala na nich svalovku a pritom som necvicila a mali trošku viditelnejšie žilky prišlo mi to zvláštne a tak som si zakúpila tehu test a bol pozitívny, neverila som vlastným očiam, bolo to asi najkrajšie ráno v mojom živote 🙂 Hned som to chcela vykričať do sveta, ale s priatelom som mala byť až na druhý den, bolo to ťažké utajiť, ale dozvedel sa to na druhý den, v den jeho narodenín, takže som mu dala asi najkrajší darček aký som mohla.... Takže asi cca po 4 mesiacoch sa nám podarilo otehotnieť, ale je oravda, že som brala asi od septembra všetky možné vitamíny ako kyselinu listovú, b-komplex, vitamin E, zinok, možno aj to trošku pomohlo, ked môj organizmus bol vyčerpaný z práce....
@adusqua mne ani nepovedal lekraz ze sa babo bude otacat..asi to prenho nie je dolezite. Tiez mam obcas take divne pocity v brusku..ale drobec sa pravidelne hybe cize som pokojna a beriem to tak ze je to normalne..bud drobec rastie alebo ma len party v brusku 😀 Aj ja betiem magne B6 a to 3x denne..okrem toho papam femibion..lieky na stitnu zlazu lebo mam hranicne vysledky..a samozrejme liecime sa na vysoky tlak. Takze toto vsetko papame. Ako som citala, zdravo sa stravujes, klobuk dole. Ja ma zaciatku tehu len pomarance,grepy,mango,hrozno..a teraz akosi nemame chut..sem tam banan, jahody. A co sa zeleniny tyka tak obcas redkvicka,uhorka..zistila som ze mi v tehu uz ani paradajky nechutia..fuuuj hehe..a inak papam co sa navari masko..polievky..strukoviny..a sladkosti..aj detsku vyzivu papame a susene ovocie. To je pestrost cooo 😀
Co sa tyka otehotnenia, tak si dobre pochodila. Netrvalo to dlho. Sa tesim s Tebou. Mne tiez nutil INOFOLIC..tiez cenovo katastrofa..ale ja som di povedala ze nebudem to kupovat..skusim kys.listovu no a znama mi odporucila MASTODYNON..po 2mesiacoch uzivania mi nedosiel menzes..a cuduj sa vsetu lekar mi oznamil ze cakam babo..premna to bol taky sok ze som ani nejasala pri ultrazvuku..som zamrzla..reku..cooo..neverim..ci pana.vazne..no nechcela som tomu uverit..aj ked som to oznamila manzelovi..tak reakcia ze. SRANDUJES? haha..aj tak sme to este nejak nebralo vazne..ale po ukonceni 3mesiaca uz s tym zijeme verime a citime 🙂 Ci to bolo kvapkami, alebo len tym ze sme prestali snazit a mysliet na to..neviem..ale podarilo sa. Mastodynon mi hned na najblizsi cyklus spustil menzes presne na 28den..no a druhy cyklus uz neprisiel 🙂
@monka1123 jeeeej...Ty mas termin na moje narodeniny 😀 Urcite budu vysledky oki. Stale treba mysliet len na to dobre a stale pozitivne. Nic si nenamyslat 🙂 Ja som strasne zvedava na mojho maleho.aky je velky a kolko ma gramov..naposledy mal len 14cm a 375g
Ženy, to len ja tak priberám? Už 18 kg a to chodím do práce ☹
Chutí mi všetko, za celé tehu mi bolo zle len raz z multivitaminoveho džúsu.
My sme si povedali, že vyskúšame a aj sa podarilo. Test som si robila hneď ako sa dalo a bol pozitívny. Ja som to brala tak, že nemusí sa hneď podariť 🙂
Mne termín napísali len keď som prišla 1x 28.7. a už mi iný nespominali. Len že malý vyzerá väčší. V podstate od začiatku..
@trubi S tou vahou si nerob starosti. Na niekoho sa lepia kila od zaciatku..na inu az posledne mesiace. Neboj nic..verim ze ako rychlo prisli tak aj odidu 🙂 Len nech ste zdravi obaja 🙂 Fijha dali len jeden datum? No super..mozno si mala pravidelnu menstruaciu..u mna su rozne datumi. Aj test si mala hned pozitivny..hmm..ta ja som skusala od meskania asi 5testy..na prvych nic moc..strasne slaba druha ciarka..a posledny test bol taky ze aj tak neboli rovnako silne ciarky. Ale vyslo aj tak 🙂 A ake vitaminy beries v tehotenstve? Mas tiez problemy s chrbticou? Krize?..Zadychcavas sa? Ja strasne a to nerobim nic tazke..ale funim jak slon 😀 Tiez cakas chlapceka?
@lucita2707 mala som pravidelnú, preto som nechápala keď sa ma Dr. pýtal či som si istá kedy bola posledná. Že drobec už bol o 9 dní väčší. Vitamíny neberiem žiadne. Celkom dobre som sa stravovala, no zhoršila som sa a teraz sa snažím k tomu vrátiť.. Chrbtica ma bolí len keď dlho sedím alebo ležím a postavím sa. No občas schytám takú strašnú bolesť ktorá mi prechádza niekde na spodku brucha ale len v strede a prejde dozadu zasa len do stredu. Ani to neviem opísať.. Zadychavam sa väčšinou len keď idem po schodoch. No a izbu s posteľou máme na poschodí a schody sú také povalové vysúvacie 😉 takže pravidelne fučím v posteli, aspoň z niečoho 😀
@lucita2707 tiež som mala len takú ružovú čiarku 😉 a jo tiež chalanisko bude, ale mala som tušenie, že dievča takže moja akčná mama teraz bude skladovať niekoľko ružových vecí na neskôr 😀
@trubi Aha, noo radsej vacsi nez maly 🙂 Lekar Ti nenaordinoval ziadne vitaminy? To prvy krat pocujem..Tu u nas kazdej tehotnej automaticky dava vitaminy. Chvala bohu ze Ti nechyba z vitaminov nic. Ale treba davat pozor aj na to ked mas krv uplne ok. Jedna zenska na poradni mi vravela ze pri prvom tehu mala stale vysledky krvi ok. Ziaden vitamin nechybal vsetkeho mala dostatok..az sla do ineho mesta kde chcela rodit a tam jej povedali ze..aaaano vitaminy nechybaju..ale viete co to znamena? No ze babo od vas nic neprijma a to je zleee. Aspon jednej zeny takyto pripad. Ja mam nizko az hranicne vapnik a horcik. Cize beriem B6..aj femibion..aj na stitnu zlazu lieky.snazim sa prijmat vapnik aspon pitim mlieka..
Chrbtica to je teda hroza..a to len 6mesiac. A fucenie..moj manzel sa smeje z toho 😀 ale v dobrom slova zmysle..chape ma.
@trubi Mas uz aj meno vybrate? Vies ze aj u nas nejako kazdy myslel ze bude dievca? Hlavne moj manzel, moja mama, svokra..a na zaklade toho ze mi chuti sladke aj ja..jediny moj otec tvrdil ze to bude chalan. A on jediny sa trafil 😀 Ja som zacala nakupovat az ked mi oznamili pohlavie..ale aj tak nekupujem vsetko modre..snazim sa neutralne veci. Na najblizsom 3D uz budem verit na 100%..cize stvrtok..lebo budu fotkyyy..alebo video..naposledy sa nechcel ukazat tam musime ist zas. Vidno ze to chalan..ne rad sa foti 😀

@ninai Ahojky pozerám že mame podobný termín porodu a chystám sa do DK rodiť tak ak sa nič nezmeni možno sa tam stretneme 🙂