icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

trubi
17. apr 2016

@katka1981 tak tak, radsej mať nachystané 🙂

adusqua
17. apr 2016

@lucita2707 Ahojky 🙂 no ja zatial nemám nič pre bambuľu do nemocnice, ale snád sa niečo ešte objaví..snažím sa teraz šetriť a kupovať hlavne v zlavách, aj dnes som nastastie narazila v Tescu na akcie na niektoré kúsky oblečenia a konečne už mám aj overal v č. 62, aj plienky som už kúpila, lebo boli v akcii lepšej ako v metre..
A ty čo nové? Ako sa cítiš?
Ja už začínam mať depku z toho priberania môjho, ani sa neprejedám jem cca rovnaké dávky ako pred tehu a i tak sa kg naberajú nejak extra rýchlo, asi musim začať zas s tým cvicením nech mám viac pohybu...

lucita2707
17. apr 2016

@trubi ved toto ☹ Ja som bola dnes v Pepcu..a na novorodenca chalana jedna vytrinka..a na dievca pomaly cels jedna strama predajne..skoda no..ze myslia len na dievcata ☹

katka1981
17. apr 2016

@adusqua, neboj aj mne toho este strasne vela chyba a kupujem iba zlavnene a v tescu maju naaaadherne a hlavne vacsi vyber pre dievcatka v zlave, vyberies si nieco uvidis a Pepco je lacne a pre dievcatka ma krasne veci.

katka1981
17. apr 2016

@lucita2707, sranda teraz to pisem 🙂 ale malemu tam kupim ciapocky. A v Lidli som malemu dost nakupila.

lucita2707
17. apr 2016

@trubi Ved aj ja uz chystam pomaly nejako uskladnit saty pre drobca..tak si povymiename foto a sa pochbalime 😉 hehe..ja sa uz zameriavam hlavne na dupacky..body mam celkom dost..pyzamky tiez..len dupacky slabota. Alebo polodupacky..mozno este sem tam kosielku nejaku keby bolo chladnejsie..no a uz sa zameram na veci co sa tyka kupania a mne odsavacku..vlozky do porodnice,tampony do podprdy keby nahodou..a take no uz len dokupovacky..mozno toho tyzdna uz dam foto co mame 🙂 Ale uz nechcem velmi saty malemu lebo no leto zbehne..a na jesen uz zas vacsie a ine veci treba..v lete drobcovi jedno..a este ked v perinke bude ta uz celkom. Neutrogenu som myslela telove mlieko..a mam odskusane len vyzivne telove mlieko nordic berry. Prijemna vona a jemna pokozka..aspon u mna. Kazdemu samozrejme robi dobre ina kozmetika 🙂
Jedine ktore mlieka neuznavam su tie od FA..neviem..su take riedke..mne vobec nehydratovali pokozku..su velmi parfumovane..strasne mi drazdili pokozku..tak ked u mna top Dove,Nivea a Neutrogena. Ako inac po vikende..zdrav.tazkosti nic? Vsetko oki?
Co zhamas momentalne? Pre seba uz mas nakupene vsetko do porodnice?

adusqua
17. apr 2016

@katka1981 Jasne pozerala som aj v Pepcu, ale najmenšie číslo tam mali myslím že 62 alebo 68, ako som si všimla 56 tam ani nepredávajú... 😖

lucita2707
17. apr 2016

@adusqua Ahooooj 🙂Neboj, urcite nieco najdes. Predsa este mame nejaky ten cas 🙂 Ja tiez s par vecami zaostavam..ale tak na vsetko treba cas a postupnost. A aj financie samozrejme. Vsade b Tescu vsimam ze akcie len v Trebisove nic a ani v Michalovciach nic. Akurat v Pepcu som dnes nakupila opalovacky, dvoje dupacky overalove, ciapocku,nepremokave podbradniky, pomozky a 5ks mensich latkovych plienok..a okrem toho mam 7ks velke doma. Tak zatim tolko..este zhanam dupacky polodupacky a nejake kosielky..mozno aj 2pary punčosky..a uz len do krstu nieco..a droferiu a mne samozrejme do porodnice..
Nove asi nic. Zaha ma trapi stale ☹ Chute vecne na sladke. Maly kope uz intenzivnejsie. Aj to uz vidno pekne 🙂
Z priberania si nerob niiiiic. Netrap sa tym. Ked pises ze jes primerane..tak to pojde po porode dole..uvidiiis 🙂 Len sa nedavaj na nejaky sport aby si si neuskodila alebo babu.
Ja uz som sa nevazila tyzden..az zajtra vstanem na vahu..to som zvedava..naposledy som stala na 89kg..na zaciatku tehi som mala 84kg.
Znama pribrala v tehu cez 20kg a tolko co porodila hned sli dole bez namahy. Takze pohodicka..len papaj..priberaj.babu to prospieva 🙂
A Ty sa ako mas po vikende??? 🙂 co noveee?

lucita2707
17. apr 2016

@katka1981 😀 aj ja som co to nieco stihla nakupit v Lidli. Ale Pepco je pepco..ako dobre ceny fakt. V pepcu ciapocka 1,29..v napr.Kik vychadza ciapocka cez 4eura..a tie plienky ze kus 0,79...no nekuuup to 🙂 ja som u nas kupila za 1,70..fakt sa oplati..este otocim pepco aspon 2x...lebo nemali dupacky vo velkosti 56,62..to je moje nestastie..nikdy nemozem kupit v jednom obchode naraz co chcem..lebo bud to nemaju..alebo maju ale velke cisla ☹

katka1981
17. apr 2016

@adusqua, fakt? Tak preto som nenasla, divne....

adusqua
17. apr 2016

@lucita2707 A čo su to opalovačky? Ja si asi budem musieť pozrieť a spísať čo mi treba pokúpiť pre bábo a potom vlastne aj pre mna do pôrodnice, ako eštemáme 3 mesiace, ale mám pocit, že nič podstatné nemám :P
Ešte som cez víkend kúpila prací prostriedok pre detičky na citlivú pleť z metra..toto sa fakt oplatilo a fantasticky vonia, len neviem či mám zakúpiť aj aviváž pre detskú pokožku, či je dobré užpre novorodeniatko prať s avivážou....
No ja tiež mám stale chuť na sladké, aj si idem dať zachvílku nanuk :D A malá tiež začina silnejšie kopať aj teraz je hore, neviem čim sa zapiera ale až nepríjemné to je, až mi stvrdlo bruško, neviem či z toho, ale dám si zachvilku radšej aj magnezko...

Moja mama tiež pribrala 20 kg ale ta zas ona jedla veci na kilá, salonky zjedla na posedenie kilo :D .. Ja sa s tým asi len musim trošku stotožniť, lebo celý život som mala problém pribrať a zrazu je to tu, ale viac ako by som chcela :D

A po víkende sa máme, no tak všelijako, dnes sme aj trošku šoky prežili, skoro sme nabúrali. A nejak v poslednom čase na mna idú návaly tepla. A mala som trošku aj problém zo zápchou, asi čo som si dopriala po OGTT čokoládu a aj čokoládové disko keksy a + makovník :D takže už si musim dať pozor na tu čokoládu 😝

Okrem toho sme zhánali detskú postielku, ale zatial som nenasla tu správnu v pomer cena+kvalita 😢 a taktiež hniezdo do postielky neviem kde mam zohnať, našla som nejaké stránky kde su lacnejšie ale až tak sa mi nepáčia 😒

adusqua
17. apr 2016

@katka1981 JJ, myslím že na pultoch maju zobrazené ze od akej po akú velksot maju, a 56 som nevidela na žiadnom...

A uteráčik pre bábo a deku odkial kupuješ?

katka1981
17. apr 2016

@adusqua, deky mam po malej, mozno este jednu kupim bezovu akoby kozusinkovu tenku v Pepco, mam krasnu s mackom puh spanielsku po malej a uteracik co ja viem, este som nerozmyslala. Ale ja stale chodim pozerat Tesco, Kik, Pepco, Tako (ale tam som nic este nenasla).

katka1981
18. apr 2016

@adusqua, tak som dnes v Pepco kupila malemu osusku za 5 eur krasnu zelenu a ciapocku sedu a modru 62 ale skusala som ju chou chou a bude ozaj len na kratko mozno na tyzden a pojdem jednu vymenit, lebo ao tam bol ten pipak ostala na cele dost velka dierka a ciapka bude natiahnuta a kupila som aj modru 68 to je tak na 37 cm hlavicku ta sedi vacsej babike a modre a sede rukavicky k tym ciapockam vies tie bavlnene ked babo nema ostrihane nechtiky. Akoze ceny nenormalne, ciapka 79 centov, rukavicky 49 centov. Len hentu modru pojdem vymenit a vezmem este 1 sedu 68.

monka1123
18. apr 2016

@katka1981 ja som to kupovala mojmu malemu tiez. Bol klasicke babo nic nemal enormne velke a po narodeni mu bola aj 68 mala.

katka1981
18. apr 2016

@monka1123, ja som to merala ta 62 je na hlavicku 34,5 az 35 cm max. Dcerka mala pri narodeni 34 cm hlavicku. A ta 68 je na hlavicku do 37-38cm. Kolko mal tvoj hlavicku ked sa narodil? A tiez co vyrobca to ine cislovanie ale ozaj sa obavam zebude malicka. Asi necham iba jednu taku malinku a tu jednu 62 zamenim za dalsiu 68.

adusqua
18. apr 2016

@katka1981 No asi pôjdem najbližšie pozrieť do toho Pepca, možno aj tie ich 62 su velkostne take ako inde 56 a bude to môct nosit aj skôr 🙂 a ako vravíš, fakt velmi dobré ceny, len neviem aký je ten materiál z čoho to vyrábajú, ešte odtial nemám nič, tak snad sa po dvoch praniach neroztiahnu, alebo nescvrknú :P

katka1981
18. apr 2016

@adusqua 100 perc. bavlna co som kupila. A mali aj polodupky za 1,99 a k tomu bodynko za 1,49 lenze nemali body 62 tak som sa vykaslala na to ale lutujem to pojdem do ineho Pepca, snad sa mi podari tam, aby mal supravicku taku namornicku. Vsetko cista bavlna.

lucita2707
18. apr 2016

@adusqua toto su opalovacky .. 🙂

lucita2707
18. apr 2016

@adusqua Ja som si dnes urobila poriadky..a posledny zoznam veci co mo treba dokupit. A pomaly uz pojdeme do finisu 🙂
Z oblecenia mi treba dokupit malu
Body dlhy rukav 3ks, Polodupacky 4ks,overal dupackovy 3ks,ponozky 2x,capacky 2x...
Inak uz mam dost vsetkeho..potom mi stavaju veci na kupanie, drogeriu a veci mne. Mas nejaky zoznam..urob si..fakt je to dobre..mas prehlaf s zbytocne nenakupis vela z niecoho. Velka pomoc 🙂
Co sa tyka avivaze, som sa kdesi docitala ze by sa nemalo davat do prania novorodencom. Neviem ako to robia mamicky..alebo planuju nastavajuce mamicky..ale myslim ze babu avivaz netreba a vraj sa nema..skus dat do googlu co ti vyskoci.
Brusko aj mne tvrdne ale neviem ci mozem zvysit davku magnezia..radsej sa poradim s lekarom.
Aj Ty si na nanuky?? Haha..ja uz dnes mala 2 😀 ale uz musim opatrne, neze sa ochoriem este.
Neboj s postielkou mas este cas. Skor sa zameraj na veci napr.na kupanie pre drobca..paponik,obliecky,plachtu..a hlavne aj sebe do porodnice co treba..a malej cumliky..teplomer..noznicky atd..je toho dost. Ked ces moz ti poslat moj zoznam co mam..ked ti bude jednoduchsie prislt na to co ti treba. Ale ozaj..kocik a postielka to stihas. Dnes je velky vyber s verim ze najdes aj kvalitnu s dobrou cenou 🙂

adusqua
18. apr 2016

Asi sa aj ja dnes do toho pustim a urobím si zoznam, kludne mi možeš poslať aj tvoj čo máš nech sa inšpirujem 😉
Tdebe toho vážne už vela nechýba..a drogériu pre bábo akú kupuješ? ja som včera pozerala v tescu lebo mali akciu ale som sa nevedela rozhodnúť či kupt taku kupaciu penu alebo sprch. gelik na telo a vlásky HIPP :D

Ohladom tej aviváže som si už včera hladala na nete a pravdepodobne nekúpim na začiatok, možno neskôr nech je prádlo maksie. Ale kupila som taký prací prostriedok čo krásne vonia, tak verím že bude voniať ako od aviváže :D juj ale čisto taká bábätkovská vôna..

JJ jeden cas som mala chuť strašne na ruskú zmrzlinu, teraz fičím skôr na vodových ako Twister a aj dajaku raketku mám, ešte som ju neochutnala 😀 😀
Aj tie paploniky pozeram na nete ale nič sa mi nepáči, chcela som dať za 3dielnu sadu max 30 Eur, ale asi obetujem aj viac nech to dajak vyzerá a pravdepodobne v normálnej predajni nech si pozrem aj kvalitu

trubi
18. apr 2016

@lucita2707 teším sa teda na fotečky. Pre seba zatiaľ nemám nič. Ale ja všeobecne by som nemala teraz moc kupovať. Budeme brať čoskoro hypo, tak potom sa rozbehnem 😉 zatiaľ si len tak zisťujem, kde čo majú. Napr. v DM som zistila, že majú do kočíka sieťku proti hmyzu tusim za 3€ a clonu proti UV žiareniu za 5 alebo 6..

To mlieko budem musieť niekedy vyskúšať. Inak Fa ani ja moc nemusím.

trubi
18. apr 2016

@lucita2707 a zdravotné problémy v podstate žiadne. Iba občas chrbtica potrápi, ale to sa nemám, čo čudovať. Ja som išla zo 60 na 81, keď nie viac. Po víkende som sa nevážila a v sobotu som piekla kačicu na kapuste, varila knedľu a parene buchty. Tak sa nenajedz. 😀
Ty si na tom ako? Žiadne problémy?

trubi
18. apr 2016

@adusqua aviváž ja kupovať nebudem, ale keď som robila prieskum v DM na pracie prášky, jedna slečna akurát prešla okolo mňa a zobrala nejakú fľaštičku z regála, tak som hneď musela zistiť čo to bolo 😀 zabudla som ako sa to volalo, ale ničí to baktérie a dáva sa to pri praní do práčky, tam kde dávaš aviváž.. Takže to tiež kúpim 😉

lucita2707
18. apr 2016

@adusqua uz som ti poslala..to je zoznam s ktorym ukoncujem..lebo ostatne veci mam..uz len to co som ti poslala musim kupit. Nakupene mal len oblecenie..zvysok vsetko to co mas v sprave odomna. Tak uz uvidis..mozno inspirujes..mozno zostavis svoj zonam a napadne ta nieco na co som ja ani nepomyslela 🙂 Pomahat do treba. Ved su ta nase prve babatka 🙂 je dobre sa poradot s nastavajucimi mamickami 🙂
Tak tak s avivazou pockaj. A aky prasok to vlastne mas? Ja som v tescu pozerala na ten Lovely ci jak sa to vola..no meviem ci je dobry. Este popozeram aj inde na prasky..napr.DM..uvidim. tiez premyslam nad obruskami..aku znacku volit. Nechcem moc parfumovane.
Vsimla som so vcera v Lidli vankus a paplon pre babatka vychadzalo to na nejakych 13,99 suprava..ale taaa...nekupila som..uvidim ci budem lutovat ci nie. Teraz na najblizsom nakupe sa vrham na veci co sa tyka kupania a drogerie malemu a mne...a pomaly pojdem dalej..uz len odskrtavat budem. Ono zoznam vyzera dlhy..ale ked si precitas..tak to len take drobnosti a dostupne kdekolvek.
Joj ale ja som si nedavno dala paradajkovu polievku a uuuz sa mi robia stavy..v zaludku mi zblnka..a je jeee..tak to bude zas noc 😀 strasne haha..

lucita2707
18. apr 2016

@trubi Tak ked cakas za hypo..tak si urob zatim zoznam, popozeraj si ceny kde ake maju, poinformuj sa..a potom to das raz dva 🙂 Su zienky co maju uz celu vybavu,kocik,postielku,poprane..ja zas nie..saty mam..uz len dupacky mi ostali a par body s dlhym rukavom..ale uz idem na drogeriu..a veci na kupkanie..a potom sa presuniem do kolonky ostatne a veci mne do porodnice. A uuuuplne na koniev kocik a postielka. 🙂
Netreba sa splasit..klud a hlavne s rozumom kupovat. Netreba to prehanat.
Na Fa asi viacej zien ma taky nazor. A ta neutrogena..ked budes niekedy chciet tak si kupis. Ked napr.uzivas teraz krem s ktorym si spokojna a ti pomaha na hudrataciu ci strie tak zbytocne neskusaj ine 🙂

lucita2707
18. apr 2016

@trubi jeeej ... ake lakocinky si mala cez vikend hmmm..mnaaaam 😀 No jasne treba jest a hlavne aj co chuti 🙂
Ja som naposledy vazila 89kg..dnes som po tyzdni stupla na vahu a mam 88kg..nechapacka..niekto mi vravel ze ked som mala nadvahu pred tehu tak ze sa namna uz nemusi tolko nalepit..akurat sa mi ten tuk z brucha pousada na ine partie a lar kil vyskoci..skor naberu tie stihlejsie..ale neni to potvrdene takze meviem preco to tak je. Ale ratam ze este vybehnu kila..ved este 3mesiace..jojoooj..za tyzden som nabrala 3kg..cize verim ze priberiem.
Zdrav.problemy skurat krize ked som dlhsie na nohach..a po nociach ta zaha mi neda spat..v noci samozrejme budem koli wc..to asi kazda..mna len zaujimaju vysledky OGTT..ktore budu 3.5. Musim cakat. Joj ale mam obavy troska..duufajme ze bude dobre.

trubi
18. apr 2016

Baby, paplón ja napr. nekupujem, mám spacie vaky, je to vraj lepšie, lebo paplónik si môže dať cez hlavičku.. A podušku vôbec netreba, do 1 roka by sa nemala vôbec používať. Tak to netreba ani obliečky. Iba plachty a nepremokavé podložky.
Inak aký matrac kupujete? Ja asi z jednej strany kokos z druhej pena.

trubi
18. apr 2016

@lucita2707 tiež som to tu tak čítala.. Ja som začala priberať veľmi rýchlo, tak uvidíme ako sa dogúľam do pôrodnice 😀 na WC sa našťastie budím uprostred noci len raz. A to mam telocvik. Bolo by vtipné má nahrať 😀 Matrac máme na zemi, takže vstávanie je vtipné, a potom dolu schodmi, ktoré su nieco medzi schodmi a rebríkom, takze fajn stúpanie 😉 môj sa smeje, že koľko ešte tie schody vydržia 😀
A keď hovoríš o tých výsledkoch, ja som mala dnes volať. Snáď zajtra nezabudnem..
Inak ak sa ti chce môžeš zoznam poslať aj mne 😉

chymenitta33
18. apr 2016

Vankúšik aj do 3 rôčkov netreba.