Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@lucita2707 Ďakujem ti krásne za zoznamy, určite ma inšpirujú, aby som na niečo nezabudla 🙂
A tekutý prací prášok som kúpila Lovelu, dobrá cena bola v Metre 5l za nejakých 10 Eur... Vonia fantasticky... pozerala som nan recenzie tak celkom dobre obstála, len vraj väčšie škvrny nevyperie..tak uvidíme....
Obrúsky som kúpila pampers sensitive, až neskôr som si všimla v DM, že majú aj čisto pre novorodeniatka v takom žltom obale, tak asi zakúpim aj tie do pôrodnice nech mám 🙂
A ohrádku (mantinel) alebo ako sa to volá do postielky nekupuješ?
No moja mama dnes robila krémeše , tak už som zjedla 3 a už by stačilo :D čím viac sladkého zjem tým viac mam ešte viac chuť na sladké :DD
Musím si dnes pocvičiť aspon pol hodinku lebo som dnes rozkysla na gauči a nič nerobím (možno aj to počasie)
A pozerala som aj fotku bruška 🙂 pekné gulaté máš 🙂 idem asi aj ja sfotit, lebo ja mam pocit že moje je špicaté alebo také nerovné :D
@chymenitta33 a paplónik si kedy dávala?
@trubi - mali sme k sade v postielke ale asi len na efekt. Najskôr mal perinku, kedže je marcový a potom spacie vaky dlho. Hádam aj dva roky mal keď sme skúšali paplónik, ale on sa odkopával takže znovu len vak.
@chymenitta33 kokosový z oboch strán ste mali, či z jednej?
@trubi - on bol celý kokosový. Teraz vlastne máme toto, postielku velkú chcem potom.
@chymenitta33 krásnučké 🙂
Tak uvidíme🙂 Dakujem... akurát som sa zamýšlala, že neskutočne množstvo vecí mám 50, 56. Už sa musím orientovať aspoň na 62. Vy ste ako natom? zoznam hotovka? lebo ja ani z daleka:D
@chymenitta33 ja mam 50 asi 2 veci a veľa 56 a niečo mám aj 62 a trocha 68. Ale vôbec netusim, či dosť. Asi skor nie. Ja som riešila len oblečenie, lebo veľa vecí kupuje mama, 1. vnúča a ešte k tomu teraz moc nakupovať nemôžem. Asi o mesiac to potom dozeniem 😀
Neboj ešte máme dosť času, hlavne nech sú financie 😉
@trubi - tak ja to budem mať polka júna asi😉 tak už ma chytá také uhniezdovanie:d a myslím, že na letne detičky veľa vecí ani netreba 😉 tak radosť, veľká🙂 prvé vnúčatko, je vždy wauu🙂 (ako aj tie dalšie) 😎
Ja by som tiež nakupovala kebyže môžem, ale aj to bude. Občas mám tiež pocit uhniezdovania ako píšeš, len škoda, že chlap to nechápu. Tí majú na všetko čas, aspoň ten môj. Ani meno nemáme vybraté. Ozaj ty máš? Aké?
Aj babka, teda u nás tiež babina, bude mať 1. pravnuca. Ako sa tešila keď som jej to oznámila 🙂 som vlastne jej prvá vnučka.. A veľmi som rada, že nikto z mojej rodiny neriešil otázku svadby 🙂
@trubi - ja tiež nie som vydatá nevidím dôvod. A hlavne ja si myslím, že dieťa nie je dôvod. Máme meno: Damien. To už dávno😉
@chymenitta33
Pekné 🙂 ja som chcela Sebestiána, ale neprešlo
mne sa len vždy nepáčilo mať iné priezvisko ako dieťa..
Ale uvidíme či a kedy to príde. Teraz je dosť iných starostí. Staviame domček. A v poslednej dobe som bola dosť nervózna, pretože sme čakali na povolenie. Trvalo to a už nie je veľa času..
@trubi - ja tak mám a nevadí mi to, človek si zvykne. A keď si dorobíte domček, bude svadba, si to užijete v trojici🙂 pohoda 😎
@trubi Nooo, uz nejako dogulas :D haha..Ja zvyknem v noci na wc okolo 3tej rano..a potom okolo pol 5tej :( Fuuha..tak to mas pekny telocvik vnoci :D
No len volaj volaj a potom daj vediet ake vysledky. Ale verim tomu ze bude vsetko oki 🙂 🙂 🙂
Stale myslime pozitivne 🙂 Sme zeny...my to zmakneme ! 🙂 Jasne poslem Ti zoznam..to uz len co dokupujem..oblecenie uz mam. ked budem mat cas tak poslem cely zoznam co vsetko mam..ale som tak leniva v poslednej dobe ze sa mi nechce..dnes som len tak tak dala saty dokopy..pospisovala co mam..a potom robila zoznam co este treba..
@trubi My sme tiež tak podobne na tom, svadba mala byť tento rok, ale kedže sa nám podarilo bábo, tak už nebolo kedy narýchlo zorganizovať kvoli sviatkom velkonočným.... Tiež riešime teraz hypotéku a byt, taže trošku stresu je s tým spojeného + ked si pomyslíme na tie výdavky čo prídu, ltt budeme finančne vychádzať no a svadbu by sme chceli budúci rok v lete už aj s bábom, asi len nejakú maličkú :P
@adusqua Tak snad som Ti bude dobry ten zoznam. Ako som pisala...to kazdy je zamerany na ine..a ine mnozstvo ks..mozno aj mne daco chyba co v zozname vobec nemam..ale na to asi uz pridem az po porode :D haha
Noo presne..aj ja som pozerala na ten praci prasok..maju sice aj avivaz ale radsej teraz nie. Este skusim zistit ake prasky su a samozrejme recenzie na ne. Ale ozaj aj ja som len na tuto znacku zamerala..a ani nevem preco :D
Rozmyslala som nad mantinelom..ale akosi ked sme mali doma poradu s rodicmi a s muzom tak sme zhodli ze to nie je potrebne..ze ani mi ako deti sme to nemali..tak akosi z toho zislo..a prinajhorsom keby som vsimla ze ozaj to treba..tak to neskor dokupim. Niekto to silou mocou chce..My stojime zatial za tym ze to nie je nejak extra potrebne a hlavne nie hned po porode.
Ja som teraz vies co jedla ? :D :D :D 4 chlebiky s obycajnym maslom, na maslo cibulku a na nu salam fajne hrube kruzka :D Sama seba som nepochopila co som do seba dostala :D a tesne pred tym som mala nanuk a lipo cukriky :D :D :D Kombinacia jak oci :D
Doraz budeme jest tak ze v jednej ruke rezen a v druhej ruke cokolada :D hahaha
Ty mas peknucke bruskooo 🙂 Take spicatejsie..a to cakas dievcatko..Vidis zas len jedna baba povedala ze spicate brusko chalan a okruhle dievca..voobec to neplatiii :P Ale pekne 🙂 Ja skusim najblizsie s manzelom sfotit cele..nie len z boku...Ja mam zo svojho bruska pocit ze je moc gulate..ale taha sa mi do stran, do bokov..aj mama mi uz vravi ze ako tak nepriberam..ale boky,,boky ze mam vacsie aj stehna a zadok trocha..cize mne ten tuk z brucha co som mala pred tehu ide do bokov..proste inam 🙂
@lucita2707 - ja som používala aj aviváž, aj teraz plánujem. Lovela sensitive. Alebo Persil uvidím čo zbadám v Dm-ke😉
Mantinel, nemáš potrebný naozaj! :D ani baldachýn.
Zienkyyyyy, taka otazocka na vas vsetke....ako ste na tom s prsiami ? Zvacsuju sa vam ? Uz sa vam vytvara prve mliecko zvane kolostrum (mledzivo)...Uz ste si zakupili kojenecku podprsenku?..
Ja mam prsia rovnake..akurad obvod sa mi rozsiril lebo uz ako zapinam tak ma podprsenka tlaci..ale kosiky nic..a kolostrum uz vsimam ze sa vytvara..nie je ho vela ale uz mam...a kojenecku podprsenku este ja nemam ani jednu..a ani nevem kedy ju kupit..kedze prsia nerastu zatial..a teda neviem ake cislo kupit..jedine co tak som doma presla na sportovu podprsenku, je mi to pohodlnejsie. Ale do mesta ci do lekara mam riadnu ale aj ta mi zacina byt nepohodlna..no zial neviem ako kupit tu kojenecku..
Tak teda ako ste na tom vy ??? 😕
@chymenitta33 A nebol problem ked si pouzivala avivaz ?..zas nie kazde babo to mozno znasa..kazdemu babu ine skodi..to je dalsi fakt..tak ako kazda tehotna ine chute ma 🙂
No ved to ze mantinel neni podstatny. Ani baldachyn..staci postielka..a ked tak paplonik ale aj to rozmyslam uz kedze babo bude v perinke..aleee nie kazde dieta chce byt v perinke..a vankus viem ze skoro sa nema kupovat..babo ma spat na rovnom
Mne sa prvé mesiace zvačšili, aj boleli katastrofa to bola 😔 😅 ani chytiť:-/ ale teraz v norme, myslím, že ked sa ešte mliečko bude tvoriť sa zvačšia.
Ja s tou perinou moc nerátam, ked budú horúčavy 😕 možno ulitka 😉 uvidím ako bude chcieť byť.
ženy ja mám dodnes na pamati vôňu prádla, keď som žehlila Davidovi veci.
@lucita2707 No je t dilema ale ked nic schopné nenájdem za dobrú cena tak na ten mantinel kaslem aj ja :D....
Mňam, inak znie to fajn, si mi narobila chúťky, lenže nemáme čerstvý chlebík, my sme robili chlieb vo vajíčku a hned po nom papam vanilkový jogurt :D Vanilku som velmi nemusela a hla v tehotenstve sa asi fakt menia chuťe...
Ale kebyže beham niekde po vonku ta až tak na jedlo nemyslím, ale teraz ked som doma na gauci tak nad nicím pomaly nerozmýšlam, len že čo by som si zase dala pod zub :D
Ako, aj mne už pomaličky ide aj do bokov bruško, a na mne vidno ze vsade isli kilá, aj v stehnách, zadok, ruky a aj na tvári mi vidno, proste gulka, lebo som dosť nízka... ty kolko meriaš?
A čo sa týka prs, mne na začiatku sa trošku zväčšili ako ked pre menstruáciou a odvtedy akoby nič, možno trošku, čo som sa merala tak mám obvod väčší asi o 8cm ale myslela som si že sa zváčia ovela viac, možno ešte to len príde po pôrode ked sa nalejú mlekom...
Podprsenku by som už aj ja chcela poriešiť, ale tiež neviem či sa este zväčšia a po porode ci sa zväčšia a o kolko, ale asi o vela nie, asi si ju zaobstarám až tak v júny ked mi dovtedy nebudu uplne male tie čo mám teraz...
@chymenitta33 no uvidíme, lebo v poslednej dobe mi na mojom všetko vadí.. Uvidíme, či to zvládneme..
@adusqua - mne sa toto páči, pekné jednoduché.
@trubi - to prejde, tehotenstvo, nie je len tak "hop šup tralala" je to vážna vec, žena je plná hormónov. Ja pri prvom to bol des:D sa divím, že ten chlapec bol taký statočný.
Teraz som veľmi kludná, čuším 🙂
@chymenitta33 Farba nič moc, ale cena je dobrá na to že je tam aj výpln do paplonu a vankušika 😉
@adusqua Netrap sa teraz mantinelom. Zameraj sa na ine veci..potom koncom jula sa nad tym mozes zamyslet 🙂
To su chute vera vera :D Moj manzel ma dakedy nechape. Taky cas mu poviem nepozeraj namna a nekrut hlavou..ked tak daj si aj Ty :D haha
Ja dnes cely den doma..uz mam v sebe jogurt ananasovi, 3 nanuky, paradajkovu polievku, lipo cukriky, chlebiky s cibulou a salamou..a teraz rozmyslam co si k telke dam :D
Vidis..a tolko pojem..a take somariny..a nepriberam..uz sa ipytam lekara ci to je vporiadku
Tie prsia tak to aj ja na zaciatku tehu sa kus zvacsinli..ale par dni..teraz nic ako ty pises..Tiez som si povedala ze asi najskor az v juni sa pustim do podprsenky..aj to neviem neviem ci mi nejako narastu..kolko krat som pocula ze napr az tyzden po porode sa zvacsili a urobilo sa mlieko..takze to bude zaujimaveee :D
@lucita2707 jasne, dám vedieť 😉 a ďakujem za zoznam, mám čo nakupovať 😀
Už sa teším keď aj ja budem doma 🙂 Lebo takto sa mi tiež nič nechce..
Jasné, že zvládneme. My zvládneme všetko 😉
@trubi Noooo, veru je co nakupovat :D haha..ale jak sa do toho pustime..uz to pojde..len pekne budeme odskrtavat 🙂

@trubi - my máme tiež kokosový. Aj pri prvom, ten ho má aj v posteli