Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@trubi Ved práve, že musíme aj prerábať a aj ho dajak zariadiť, takže k hypoteke aj uver budeme potrebovať, no bude to sranda kým nepôjdem do práce...chcela som dve deti hned po sebe, ale z finančného hladiska si to nebudeme môcť dovoliť 😢 😢 čo už.... Ale môj otec robí rekonštrukcie bytov tak aspon na tom trošku ušetríme, že nemusíme platit firmu a nabytok jedine v zlavách pokúpime, aj tak sme plánovali zariadovať len tak minimalisticky.. No čo ti poviem, teraz to majú mladé rodiny dosť ťažké a ešte ta Ficova vláda s tými hypotékami, že nechcu davať 100% otras...
@chymenitta33 no len keby bol viac chápavejší.. A nie taký citlivý na seba..
@lucita2707 už sa na to teším, len snáď to neprezenieme potom 😀 nakúpime ako na dve deti
@trubi Po sebe som chcela deti tak, že asi ked bude mat malá rok by sme sa snazili o druhé...Ale človek mieni pán boh mení.... a uvidíme ako budem nútená isť do práce a ako si to budem vedieť zariadiť, chcela by som byt s malou do jej 3 rokov, nech si ju aj užijem a vychovám podla seba...ale uvidíme no ako na tom budeme finančne či nebudem nútená si niečo nájsť, už som aj rozmýšlala že ked tak doma budem robit gélové nechty sa naučím :D
@lucita2707 :D ja mam zas pocit že priberám aj z vody..... ale vieš čo ani sa už nečudujem lebo su dni jak dnes že som presedela na gauči, už sa z neho musím aj odlepiť a niečo porobiť...
Ani tie veci som si nepozrela od švagriny čo som dostala, nech spíšem že čo len dokúpim aby som nekupovala zbytočne....
Zajtra idem do mesta kvôli úradu práce, tak sa asi aj mrknem do nejakého obchodu ohladom nočnej košielky do nemocnice, lebo doma nemám žiadne :D som skôr tip kratasky tričko 😀
@adusqua to je super nápad 🙂 určite by som s tým začala na tvojom mieste. Ja som rada keď sa mi sebe podarí nalakovať. Ale tiež rozmýšľam, čo by som robila. Možno by som si spravila kadernícky kurz. Rodičov som občas strihala a aj seba, ale to bolo dávno. Alebo ma napadne niečo iné. Budem ti držať palce.
Mne by nevadilo mať aj ročný rozdiel.. Ale to hovorím teraz, uvidíme po pôrode 😉
@trubi Tak ja tam nesom tiez extra obdarena :D Moja velkost 85B..uvidime na aku sa vysvihnem na konci tehu..a ci voobec. Kila nejak nepribudaju..tak boh vie ci mi pribudne daco do vystrihu :D
Veru sportove su najpohodlnejsie. Tiez som nakupovala riadne podprdy u cinana..no nakoniec mam par dobrych kuskov z tesca..ale to som davno kupovala a drzia doteraz..naposledy co som kupila v tescu podprdu tak som sla aj vratit..take divne strihy tam maju..na prsia napraskane..no po bokoch za mi zarezavaju do podpazia..a hore nad prsiami jak vystrih tak odstava to a dobre ze mi cele prsia nevidno..no neviem..divny strih..aspon u mna..nemam tam stastie na podprdy..Ja som nasla kojenecke v Michalovciach v obchode SARAH na namesti pod Elanom..tak ked bude treba zavitam tam..kedze do Kosic moc nechodim..a na blizku HM obchod ani nemam
Jooj to aj moj muz len dudre ked nieco kupim a poviem cenu ta no comment..to asi kazdy je taky..vies ty si happy ze si nasla nieco za super cenu..ale kedze oni nechodia po obchodoch..nemaju sajnu ake ceny su vsade a neocenia to ze mi sa obehame za lacnejsim tovarom..
@adusqua u nás by bol malý s partnerom a ja by som sa vrátila do práce, lebo celkom fajn zarábam a on má pochybnosti, že nájde niečo aspoň tak platené. No aj zázrak sa môže stať. My nechceme dávať dieťa do jasiel. Tak buď jeden alebo druhý bude doma. Ja by som chcela byť aspoň rok, tak uvidíme ako sa nám to podarí poriešiť.
@adusqua Jooj ta ja zase len narabam s oblecenim pre drobca..len surfujem na nette..uz mama a moj muz zomna chori :D len spisujem..prepisujem.odskrtavam..dnes som skusala online lekarne..nahadzala som si par veci do kosika a sledovala cenovo kde sa oplati..aj to nesom rozhodnuta..kazdy den hladam nieco ine :D aj do mesta by som chcela vybehnut zajtra kuk nieco na seba..lebo uz nemam vazne co nosit :D aj za jednou pani co predava detske ci uz ma novy tovar nech dokupim malemu posledne kusky..a idem na drogeriu pre maleho a premna 🙂
Ja tiez skor kratasy a tricko..ale do porodnice sa neda..tam len kosele..a este ked na cisarak pojdes..tak nohavice by ti nepasovali...dajak vydrzime nie..toten max tyzden v nemocnici 🙂 doma uz budeme v pohodlnom jak nam pasuje 🙂
@trubi Ja to mam horsie..ja v juny nastupujem na matersku a zaroven v júni mi konci zmluva na dobu urcitu..cize manzel bude zarabat..aj tak zarabal viac a zaraba..a ja budem doma s drobcom. A do prace by som aj tak nemohla vratit lebo ja som robila 12tky...inak sa ani neda..a to by som s drobcom nebola vobec..a moj manzel chodi na tyzdnovky cize nas maly by nas asi ani nepoznal ako rodicov
@lucita2707 ja som tiež bola včera najskôr v Tescu a asi 10 minút som pozerala na ten výber a vykašľala sa na to a išla do nákupného centra.. Uz som bola rozhodnutá, že kúpim, nech to stojí, čo chce. Inak by som toľko za to nedala, ale je to vec ktorú nenakupujem rada a chcela som mať pokoj.
No ja myslím, že ešte narastú, keď sa nálejú mliečkom. Len či potom také zostanú je otázne 😉
@lucita2707 tak ja som vždy verila, že za tie 3 roky by sa dalo aj sa nejak vzdelávať, a potom nájsť lepšiu prácu. Lebo ja sa zasa moc vrátiť nechcem, chcem aby ma práca napĺňala.. Ja viem, že čo by som chcela, môžem byť rada, že mám túto, ale..
@trubi Vraj neostavaju prsia velke. Po porode by sa mali vratit do povodneho stavu..a mozno troska v inom tvare po kojeni.
Ja som zvedava co to bude za tie 3 roky. Urcite sa chcem plne venovat malemu po vsetkych strankach. Ale co popri tom neviem. Ja akosi nesom do nicoho...som antitalent..v nicom tak nevynikam. Ked by sa dala nejaka praca z domu tak mozno by som skusila. Ale neviem ozaj co bude. To je daleko. Teraz len cakat na porod a potom sa venovat malemu. Casom sa uvidi ake budu moznosti. A Ty ak si v oblasti kde su moznosti pracovne tak je to vpohode. U nas s pracou katastrofa. Nemas znamost nerobis..hladova dolina. Aj moj manzel pracuje tak ze je vacsinou na tyzdmovkach..10dni von..2-3dni doma..a takto vzdy. Obcas sa podari ze robia blizko a je doma kazdy den. Ale vacsinou ich posiela majitel na zapad..lepsie zaplatena robota.
@lucita2707 No ja som zistila ze to mám celkom fajn s oblecením, zopár schopných vecí mam od švagrinky, hlavné na dolnú časť telíčka, čiže už sa zamerám len na vrch a bude dobre + pyžamka by to chcelo nejaké......
Ja asi ked tak kupim normálne osobne z lekárni, tam mi asi aj poradia, ktoré su lepšie ak budu viac druhy a pod...
Neviem ako ty, ale mne sa už aj normálne sníva o tom ako prehládavam nternetové stránky a hladám kde su najlacnejsie perinky, postielky a pod :D a ked ne o tom tak sa mi sníva s malou ako ma kope v brušku a velmi to vidno, dnes "v sne" som sa jej prihovorila že čo tam vystrája a zrazu len hlavu vystrčila s mojou kožou z brucha na nej a mala črty tváre nou obtiahnuté :D no horor
@trubi A čo máš za prácu, že lepšie zarábaš ako manžel? ked smiem vedieť? U nás to vychádzalo doteraz že priatel zarábal o cca 100 Eur viac, ale preto že som robila v blbej firme, keby som isla do nejakej okolitej firmy v Ke tak by som mala o dosť viac, ale už som nikde nenatúpila kedže som otehotnela, ale nebojím sa že si nič nenájdem po rodičovskej dovolenke, kedže som robila babu pre všetko v tej firme tak prax je rozsiahla :D
Ale neviem si predstaviť že by som ja šla pracovať a muž by bol doma s malou :D možno ešte o nu by sa postaral, ale kto by navaril, popratal a pod. :DDDD
@adusqua Juj, tak to mas dobre 🙂 Pyzamky odporucam aspon 3..minimalne.
V Kosiciach mas vela obchodov urcite to pobehas a zmaknes lavou zadnou..kazdy tyzden napr.nieco kupis 🙂 pojde to..ani mebudes vediet kedy a uz budes may vsetko 🙂
Ja som na zaciatku tehu nemala sny..niekedy v 4mesiaci sa mi par krat snivalo ze som krvacala zo spodu..ze som potratila..ze som dostala z nicoho nic menzes..no hrozneeee sny fuj. V 5tom sa mi snivalo ze som sla po schodoch a som zle stupila a padala..to som az trhala zo sna na to..tiez bola hroza. Nedavno som mala dost zive eroticke sny 😀 haha..a cez vikend sa mi snivalo ze maly sa hybal ale tak dajak ze nohy mal z brucha vonku..a s nimi hybal a ja so utekala za nasimi a hovorila im ze aha aha ako uz s nozickami kope..to su sny 😀 😀 😀
Tipujem ze o mesiac budu sny o porode 😀
@lucita2707 ja som čítala dávnejšie diskusie a bolo to rôzne. Niekomu sa vrátili do pôvodného stavu, niektoré mali väčšie, no písali aj baby, že ich mali potom menšie. A ešte jedna zaujímavosť, mali by sme pri kojení prsníky striedať, pretože kolegyňa hovorila, že dcéra kojila len z jedného a je to aj vidieť..
ale nebuď taká prísna, určite talent máš na niečo, len to teraz tak nevnímaš 😉 tu je to podľa mňa tak, že buď makás za pár eur, alebo makáš ešte viac v 4-zmennej prevádzke a zarobíš viac. Ja mám šťastie zarobím takmer to čo v 4-zmenke ale mám len dve zmeny a nenamakám sa. No nebolo to vždy tak, odmakané už mám. Teraz ma tá práca zasa nudí.. Ale keď nad tým rozmýšľam, majú sa rozbehnúť nové projekty, tak to nuda nebude, len neviem či to nestihnú ešte keď budem doma.. Lebo bolo by fajn zaúčať nových ľudí a učiť sa nové veci..
Raz si snáď v živote nájdeme svoje miesto. Momentálne bude to hlavné byť mamou 🙂
Asi robí niečo v stavebníctve, alebo nie? Aj sestrin priateľ tak chodil. No teraz robia spolu v Trnave na živnosť.
@trubi No ano urcite prsniky striedat. Ale ja to budem musiet este poriesit kedze v septembri som mala taky problem..s to som este nebola tehu..ze mi z praveho prsnima sla cira tekutina a z laveho zelena. Gynekolog ma poslal na onkologiu kde mi povedali ze to je od chrbtici. Tak som zacala chodit na rehabko ale medzi recou som spomenula preco k nim chodim..oni vysmech ze to je blud ze mi mali vziatkrv. Tak som sla na krv a nezistilo sa nic. Nejako to samo preslo..ale teraz ked sa mi vytvara medzivo vsimam ze zas mi ide z laveho prsnima prisvitne ale spolu zo zelenym von..ked som odhodlana ost na ster tsk vtedy nevyteka nic. Takze to bude dilema co s kojenin. Bolesti nemam vobec..ani horuci nie je..aj na ultrszvuku som bola a nic tam nemam..ale asi ked tam vyteka to zelene nezname tak to asi kojit nebudem moct. Musim s lekarom zas poradit.
Manzel pracuje ako vodar + za ten isty plat pracuje aj s azbestom.
No akurát som sa na to pýtala kolegu, lebo spomínal, že jeho partnerka mala zelenkaste a aj fialkové z oboch v tehotenstve a vraj to nič nie je. Normálne kojí.. Tal skús poradiť s doktorom
Verím, že to bude v poriadku 😉
Dnes som zavolala za výsledky a sú v poriadku. Až na kandidu, ale ja to našťastie nepociťujem a nijak nás to neohrozuje. Akurát ma len najbližšie čaká vyšetrenie, či ju netreba liečiť.. To sladké sa musí vždy niekde prejaviť 😀
Dobré keď má chlap také povolanie. Tieto profesie vždy pôjdu 🙂
Môj je vyučený elektrikár, ale nikdy to nemal ako zamestnanie.. Veľká škoda.
Takto len stále v nejakých firmách robiť mukla musí. Naposledy mal v jednej firme 4-zmenky a robota taká, že naháňačky aby dal normu, horko, tam sa vlastne páli guma, tak nechcem ani vedieť akú rakovinu by z toho dostal.. Raz na konci nočnej mu zostalo tak zle, že musel zostať na PN. Potom mu skončila doba určitá.. Teraz nám s tatom postaví domček. A potom snáď nájde nejakú prácu. Inak robí si aj výšku, ale vždy prišlo niečo, tak ju ešte nestihol dokončiť. On je v podstate šikovný a viac smeroch, len či to bude raz patrične ohodnotené..
@adusqua Ja som líderka vo výrobe. Keď môžem porovnať firmy v ktorých som pracovala ako operátorka a pod. tak naša firma celkom slušne platí. Hlavne asi vďaka mesačným prémiám..
Ako som písala hore Lucke, môj naposledy robil v 4-zmennej prevádzke a zarobil možno o kúsok viac, ale robota sa nedala porovnať.. A on už tak robiť nemôže, to by mu ani lekár nepodpísal. To by som ani ja nechcela..
@lucita2707 No dnes som bola popozerať trošku nočné košielky ale katastrofa a tie ceny....16 eur za kosielku...este asi pozrem v nejakom čínaku či nebude schopná a ak nie kúpim z bonprixu tam boli myslím že dve za takú cenu...
Zastavila som sa aj v Tescu a nakúpila som už aj čistiacu penu namiesto mydla..detský olejček a ešte jedny vlhcené obrúsky... pozerala som kolko stojí v Tescu Lovela a bola tam este lacnejsia jak ja som v metre kúpila, nejakých 9,99 Eur 5 litrový prací gél...
A čo somm si minule povedala, že sladké obmedzím a budem jesť radsej ovocie..uhmm, dnes som bola v lidli a nakupila sladkosti plno z tej retro edície co je :D ten presladený Metro dezert hmmm a v boli sme aj v ?etre tak tam som si kupila dve krabice nanukov 😀 😀 😀 😀 Ale asi sa to oplatí, pri tej momentálnej spotrebe 😝
A ty ako? čo si dnes porábala, snad si mala kludnejší den jak ja..
@trubi No je to tak že líder dobre zarába.. Ja som mzdárka a vo firme kde som robila mala aj školitelka väčšiu výplatu ako ja občas aj šička, ked mala sviatky a pod... A odrobia si svoje a idu domov..ne jak ja plno nadcasov, ziadny nepreplatený a rob za smesnejšie prachy jak pracovník výroby.... 😝
No ved vyskúšate s mužom či to bude fungovať. Ja som mala kolegynku čo tiež isla do práce a muž ostal miesto nej na materskej a fungovalo im to, tak držím palce aj Vám 😉
@adusqua Tie nocne kosele su ozaj drahe a este tie co zhanam ja kojenecke, no comment. Ako citam tak si zas nieco dokupila. Tak treba stale daco kupit uz ked si v meste. Ani sa nenazdas a uz budes mat vsetko podstatne.
Ja som dnes mala behacky. Aj som nakupila. Uz mam poporodne vlozky,ortopedicke nohavicky 2ky 2ks,pampers premium care 1 88ks, sudocream,mast na bradavky,kefu na flasu, 3 cumliky,teplomer do vanicky,mydielko,noznicky,kefu na vlasky,vlozky do podprsenky a jedno tricko z Kik ale to uz premna. Som sa obehala. Myslim ze bude svalovka 😀 Zas mam o nieco uz menej.
pozerala som aj zupan u cinaku taky tensky,dlhy a s kapucnou..vychadzal 10,50€ ale nekupila som. Este to pocka. Uz aspon viem kde maju 🙂 Chcela som kupit malemu sklenenu flasu na mlieko, no som sklamana lebo nemaju antikolikovu.Vyzera to tak ze musim kupit plastove. Aj odsavacku som pozerala ale tha 44,50€ je doooost..na heureke som nasla aj za nejakych 27€ Chcela som tiez utierky vlhcene ale nemali velky vyber v tescu. Tak tiez az neskor. Co ma vsak zaujima,kupujes aj nejaky Sunar? Nutrilon? Lebo som rozmyslala ze co ak nebudem mat mlieko. Co bude maly papat v porodnici? Neviem ci oni davaju..alebo musis kupit Ty..dilema riadna
Ja som dnes po tych behackach predstav si pribrala 1kg..sranda no 😀 Dnes sme papali sezamove kaiserky s maslom a redkvickou bielou..potom 2banany,jojo cukriky,cuketu. Nic moc dnes. A uz sa mi vypomstili tie nanuky. Uz citim hrdlo a na nos sa mi uz zle dycha. Len fukam a fukam dnes. Ajaaaj. Zajtra nakupujem citrony .

@lucita2707 mne sa zväčšili, ale tak pri tom mojom náraste kíl sa aj patrilo 😀 ja nosím už takmer rok športové, iba na nejakú spešl akciu, som mala push-up. A to som mala predtým komplexy, pretože mi tam moc nadeleneho nebolo 😀 Ale čím som staršia, tak dávam viac na pohodlie. A akurát včera som zničila podprsenku zasa, to som mala také od cinancov, tak som musela kúpiť. Z Reserved športovú za 10 a z HM tiež športovú ale robí pekné prsia za 25 a legíny mali za 10 🙂 a čo mi chlap na to nepovie? Že za to sme sa mohli poriadne najesť. No nezabi ho.. Ale uz som od témy 😀 kolostrum sa mi tvorí už dávno.
A tie kojenecké kúpim asi na poslednú chvíľu. Už viem kde nájdem. V HM napríklad majú 😉