icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

lucita2707
19. apr 2016

@trubi Tak urcite mu to spomeniem znova ten zeleny vytok. Uvidim co on na to. Snad ma to neobmedzi nijak.
Super ked mas vysledky oki. Som rada. A tu kandidu preliecis. To vpohode. Ja uz som mala 2x
V dnesnej dobe to je hroza s pracou a nic neni zaplatene ako sa patri. A ako so spominala..clovek aj ked zarobi viac tak sa musi odriet koli nim.
Ja uznavam v poslednej dobe ucnovku. Skoncis skolu..clovek je vyuceny..zijde sa to i do zivota..aj ako podnikanie..ci murar..casnik..kuchar..stale si najdu pracu..a aj s maturou elektrikari vodari..tiez je fajn to ovladat..dalej vzdelavat. Ja mam ukoncenu skolu ze Socialno vychovna pracovnicka..a zatial sa makala ako xasnicka,pokladnicka...a v anglicku v sklade s drevom ako pickerka..no cize nula bodov taky odbor.

adusqua
19. apr 2016

Tak hej no, už ani neviem prejsť obchod, aby som nepozrela nejaké akcie na veci bre bábo a hned kupujem čo sa zíde :D
Už aj ty máš toho dosť vela nakúpené, určite viac ako ja :P ja som si ešte ani tie zoznamy nedala dokopy, možno zajtra urobím, mala by som mať čas...
Ja som tiež dnes neskutočne vela chodila, už aj cítim kríže, asi to bude ťažká noc, zas sa vela nevyspím 😢 😢
Tiež mi dnes sestra poradila nech idem pozreť do čínana nočné košele, tak asi sa stavám v nejakom v štvrtok, lebo idemdo mesta do KIKy, majú 15% zlavu na nákup a páčila sa mi deka do kočiara,ale stala 15 eur tak teraz bude aspon kusok lacnejšia...
Flasky vôbec netuším ani aké alebo čo :D neviem ake treba pre novorodencov, dúfam že ich ani potrebovať nebudem :DDD a myslím že do nemocnice ti netrebá sunar ani nic, že tam im oni daju ak by si nemala mliečko... Takže moja odpoved asi nekupujem sunar ani nič, ak bude treba zavolám domov nech mi kúpia...
Ja sa radsej nestaviam na váhu, lebo sice som toho dost pochodila ale aj som zas pojedla plno sladkostí :D A redkvicku som si dala dnes aj ja :D aj salatik a potom ma napadlo ten tvoj nápad s cibulkou ale už som mala nachystaný chlebík so šunkou tak som to nechala tak :D možno zajtra ak bude chuť :P
Tak ono možno ta bolí hrdlo a smrkas aj od alergie, alebo aj od vetra co dnes tak fucalo, tiež ma fajne prefuklo lebo už si ani bundu neviem zapnuť :D
Ja sa mojich nanukov nevzdám...

Dnes mi začala dilema už aj s kočiarom, mala som mať trojkombináciu od švagriny, ale asi sa chystaju mat dalsie bábo, tak nič z toho... ach jaj..

trubi
20. apr 2016

@katka1981 ja som včera zistila, že tú súpravičku mám tiež 62. Tak môžem zasa premýšľať, čo do pôrodnice. Čo už, keď mama nerozmýsľa ako ja 😀

trubi
20. apr 2016

@chymenitta33 odkedy si sem pridala fotky košíka, mi to vŕta v hlave 😀
Veľmi sa mi zapáčil a momentálne by sám nám aj hodil, keďže nezaberie veľa miesta ako postieľka. Kde si kupovala? A inak je to v pohode na chrbticu bábätka?

trubi
20. apr 2016

@lucita2707 budem držať palce 😉
Horšie bolo, keď som ju mala po zápale močového mechúra, to som už cítila riadne. Odvtedy spodné prádlo len bavlna..

Veru tak, to sú najhľadanejšie povolania teraz. Keď každý chce byť manažér.
Ja mám obchodnú akadémiu. A profitujem z toho akurát tak, že si viem podať daňové priznanie 😀 spravila som 2 semestre psychológie. V treťom som už neišla na všetky skúšky. Nahneval ma ten systém školstva a potrebovala som zarábať.. Trocha ľutujem, že som nešla na IT, po ženách bol veľký dopyt. Ale možno by som to nezvládla..
Nemala si nejaké vysnívané povolanie? Ktoré by ťa bavilo?

trubi
20. apr 2016

@adusqua veď toto, ja mám obchodnú akadémiu a keď sa niekto spýta akú mám školu, tak sa hneď čudujú, čo nerobím niečo iné, napr. v banke. To by mi ešte chýbalo, taký stres a plat zrejme nižší.. Ja som za tú prácu rada, ale aj tak verím, že raz budem robiť niečo iné. Ale teraz sa teším, že ma bude bábätko napĺňať 🙂 Ja sa ráno najem, spravím "kávičku" obilninovú a vrátim sa ešte do postele a užívam si ako kopká 🙂 aspoň teraz keď mám poobedné a večer tiež

lucita2707
20. apr 2016

@trubi Ja som chcela byt zdravotna sestra. Aj som bola prijata na zdravotnu skolu, no zaroven ma prijali aj tu do Trebisova na odbor soc.pracovnik. Nasi ma hned supli sem. Vadila som sa s nimi no oni trvali na svojom,ze tu som doma,nemusim cestovat a na intrak by ma nedali lebo ze by som sa pokazila,vystrajala. Rodicia,co ti poviem. A ako sestra som chcela byt niekde na destskom. Pravdou je ze by trebalo urobit aj vysoku skolu ale to trebalo aj ako soc.pracovnik. Ale uz nic no. Mna soc.pracovnik bavil len vtedy ked sme mali prax v detskych domovoch ci v krizovych centrach pre deti alebo na cervenom krizi pri mamickach a detmi ktore boki tyrane. To ma bavilo hrozne. Praca s nimi. Potom som mala prax aj v domove dochodcov..to bola katastrofa,nikdy viac. A teraz ked ak treba niekde soc.pracovnika tak skor k tym dochodcom a toto ja nebudem robit.
Takze asi tak no.
Ty ako som citala tak dobre skoly si mala. Aspon danove vies 🙂 A verim ze este tie tvoje znalosti vyuzijes do buducna. Nikdy nevies kde sa co zijde. Kto vie..mozno sa este nejak doskolis..alebo externe dostudujes ak sa da..a budes to robit a zarabat na tom 🙂

trubi
20. apr 2016

Tak to sme mali podobný osud. Lenže mne mama ani prihlášku nedovolila podať mimo Trnavy. Chcela som študovať učiteľstvo v materskej škole, škola bola "až" v Modre. Potom som rezignovala a dala prihlášky kam povedala. Medzi gymplom a obchodnou som nakoniec vybrala obchodnú.. Aspoň teda dane, účtovníctvo a informatika ma celkom bavili. Som skôr v tomto prakticky založená, biflovanie u mňa nehrozí..

A nedá sa to ešte nejak uskutočniť?
Ja som si ešte predtým než som bola vo firme v ktorej som, začala externe robiť druhú maturitu na tej škole v Modre. Ale potom som nastúpila do firmy a nejak som to nezvládala. Takto keby bola väčšia motivácia tak možno áno, ale keď som pomyslela na tie platy v školstve ☹ tak som s tým skončila.

No uvidíme, minimálne si môžem dane robiť ak si "vymyslím" nejakú živnosť 😀 len si to budem musieť zopakovať

adusqua
20. apr 2016

@lucita2707 ↑↑↑↑↑↑ 😀 Zabudla som ťa označiť v správe 😔

adusqua
20. apr 2016

@trubi Hehe no ja tiež, robila som si obchod a podnikanie v cestovnom ruchu, chcela som vela cestovať, robiť sprievodkyňu alebo animátorku a skončila som v kancelárii celý den prilepená na stoličke 😀 😀 Až tak ma to nenaplna ale možem si aspon založiť rodinu a starať sa o nu :/ Aj ja som už rozmýšlala že ked si po MD/RD nebudem vedieť nájst prácu tak pojdem robit aj operátorku, len zas by to nevyzeralo dobre v životopise...ale možno že sa pošťastí a nájdem aj celkom fajn platenú ako mzdárka alebo personalistka, hlavne nech nebudem musieť vela nadcasovať... Ale ťažko povedať čo bude o 3 roky 😅

trubi
20. apr 2016

@adusqua 🙂
no zatiaľ si môžme držať palce..
Mne pár žien hovorilo ako sa na MD nudili. Tak bodaj by, aspoň by som mala čas vymýšľať, čo ďalej 😀

honey1151
Odpoveď bola odstránená
lucita2707
20. apr 2016

@adusqua Co ja viem ci mam dost. Mozno viac ako polovicu. Ale urcite nefinisujem. A niektore veci budem kupovat na poslednu chvilu. Napr.taku kojenecku podprsenku. Kedze prsia nerastu.
Pamatam ze zaciatok vybavi bol hrozne tazky. Nevedela som s cim zacat..oblecenie som netusila ake velkosti..z coho kolko ake cisla a kde to zohnat vsetko. Ale tak kade kto mi podal informacie..aj tu na koniku vy zienky. Je to super ked sme rovnako tehotne a este viac sa mi paci ze si vieme poradit..to dnes malo kto je taky..kazdy dnes hrabe pre seba nikomu nechce pomoct ci dat radu zeby ta druha nemala lepsie nez ona..a tu je to super. Podelime sa o starosti aj radosti. Poradime si. Fakt sa mi to paci. 🙂 Inac aj v Pepcu mali deky do kociara za par eur. Neviem ako v Ke ale v Mi mali..
Uz ked mas nejake veci doma tak sup sup sadni si pred vsetky tie vecicky a zacni si spisovat. Ja som si to uzivala..mama sa smiala zomna ze tak to skladas a ukladas ako keby si to uz aj poprane mala a vyzehlene..som jej na to povedala ze no a co nevidis ze si to uziiivam 😀haha
A bude dobre aj pre Tebaaa uz budes mat spisane..a ked uvidis zoznam co treba dokupit tak si vydychnes ze nooo ta uz ne velaaa 🙂
Ale chapem na to treba aj naladu.clovek ked je podrazdeny,nevyspaty tak sa radsej do nicoho nepusta lebo by to tak aj vyzeralo 😀 Ale uz ozaj najdi si cas ma seba a male a pomaly si pospisuj. Ja mam na to aj zosit vytvoreny kde pisem..skrtam..dopisujem 😀 aj v pocitaci mam spisane. A este aj ma papieroch v debilnicku 😀
Moze byt ze ma aj z toho vetra tak chytilo..to pocasie je strasneee
Ja popri vybave riesim aj domacnost..od zajtra zaciname s upravou stien, hygienickou malbou. Dala som urobit skrinu ma saty drobcovi...cakam za rozpoctom kolko to vyjde..aj obyvaciu stenu sme konecne kupili..tal konecne budeme zit jak ludia 😀 doteraz sme mali nabytok kazdy ibej farby..zdedeny po nasich haha..tak uz duuufam ze bude tip top spalna aj obyvacka..
noc som mala strasnu..nemohla som dychat cez nos..aj klby ma boleli dost. Od 5tej rana som sa len prehadzovala.
my sme dnes jedli cesnacku 🙂 juuj mnamky haha..a fajne masko v cesticku,zemiacky na pyre a broskynovi kompot 🙂
Ty ako dnes? Aky mas den..ako sa citis? Co porabas od rana. Co fajne si dnes jedla? Urob chutky 🙂

adusqua
20. apr 2016

@lucita2707 No ja som na tom na začiatku bola podobne, myslela som že budem kupovať 50 tky a zatial ani jednu nemám :D a asi ani nebudem kupovať.. 😀
Presne tak, ja som najprv bola na českom koníkovi ale to bolo otras až neskôr som sa dozvedela, že je aj slovenský :D trapoška som viem....A bude to zaujimave ked sa tak lepšie spoznáme počas tehu a potom začneme pridávať už aj naše detičky ako rastú 🙂 a možno raz dáme aj stretko :D
Tak ja zajtra idem do Ke a určite navstívim najprv Pepco, nech kupim ked tak lacnejsie, chcela by som už aj uteráčik kupit nech mám....
Ta ja by som už aj dnes začala spisovať len zas dnes tu mam neterku 5 ročnú už od siedmej rána som sa jej venovala potom varila tak ako vravíš už ani není náladu, so rada že sedím :D

Ako ti fajne, že už si môžeš užívať aj zahniezdovanie, ja dufam, že ak sa podarí kúpiť byt a všetko okolo toho, tak v juny sa začne prerábka a do pôrodu bude zariadený aspon tým základným, zatial som u rodičov, taže je to blbé...

Ja si noc velmi nepamätám, asi som bola po včerajšku taka unavená, že som ani na záchode v noci nebola 😀 😀 😀 😀 ale ešte ráno jak som vstala cítim kríže 😖
Cesnačku nemám rada 😝 Ja somrobila šošovicovú s párkom, konečne sa mi vydarila tak aby nebola velmi štiplavá :P, no a ráno som mala jogurt s cereáliami, potom cerealie s mlieckom, obed ta šošovicová polievka, potom káva so šlahačkou 😀 , jablko, nanuk Jarka, stroganov s ryžou a hranolkami,banán,keksík a už premýšlam nad slnečnicovými semienkami :D, takže zajtra to môžem ist pekne zase vybehať 😀 😀 😀
A okrem toho mám neskutočnú chuť na dyňu chladenú 😕 no môžem len snívať

lucita2707
20. apr 2016

@adusqua Nekupuj 50tku..neoplati sa naozaj. Radsej sa venuj 56,62ke
Ty aspon bola na ceskom koniku. Ja som tu a len nedavno som prisla na to ze tu mam riadne svoj profil a mozem pridavat prispevky nan ako na facebooku 😀
Jasne ze to tak je dobre. Mame sa s kym podelit o tehotenstvo a potom rozoberat aj babatka 🙂 Pridat foto a ako si pisala moznost sa aj navstivit 🙂 Ja som zvedava kedy odrodime. Ze este na vzdycharni budeme na modrom koniku 😀 haha..
Urcite chod ked pojdes do Ke tak prv do Pepca. Mas istotu ze ak kupis tak lacno..a nebudes si vycitat ze v inom obchode mali lacnejsie. Ja tiez este pojdem do pepca na tie deky a keby mali obliecky a plachty tak by bolo fajn..no neviem neviem ci budu. Ale deku urcite..aj osusky tam maju. Ja este jednu musim kupit. Uz mam modru,zelenu a este jednu nejaku kupim malemu.
Neboj, aj ty sa coskoro zahniezdis. A ty budes aspon vo svojom. No ja byvam s rodicmi a s brachom a svagrinou. Cize ziadna vyhra. Akurat co mame vlastne je spalna,obyvacka a kuchyna. Inak vsetko spolocne. Chceli sme ist do bytu ale rozmyslali sme ze moj je stale prec..niekedy je za mesiac doma 5dni..niekedy viac..a mne byt naco samej..akurat teraz uz aj drobec bude ale aj tak. Stale sama. Tak tu teraz mam aspon mamu..ci oca..keby som nieco potrebovala odbehnut alebo pomoct mam ich pri sebe..ked uz nebude muz doma. Nie sme na nich odkazani alebo co. Ale dom je dom..nasi nas nevyhanaju. Miesta tu mame pre seba dost..zatial to je takto fajn. Obcas by bolo samozrejme lepsie odist..byt samostatmy uplne..ale sme tu a uvidime co do buducna.. 🙂
No ty nemusis cesnacku ja zas sosovicovu s parkom. Este privarok oki ale takto nie. Vidis aj tu su ine chute 😀 Ty si dnes nakladas na tanier jak ja..dnes mame zracku 😀 A ten melon..juj to uz aj ja asi tyzden pokukujem v obhodoch naneho..ale ako vidim..vsetko este take umele..ale kef uz bude zrelsi nejaky urcite si kupim..to bude potom behania na wc 😀 haha
Moj muz akurat cestuje z Nitry fomou tak dostal nakazane ze mi ma kupit studensku pecat bielu cokoladu 😀 bex nej nech ani nechodi 😀
A este by som si dala makovniiiik..ale nechce sa mi absolutne do mesta 😀

trubi
20. apr 2016

@honey1151 áno, ja 🙂

renulka111
20. apr 2016

@honey1151 aj ja 🙂

bombonka
20. apr 2016

Ahojte, rada by som sa Vás opýtala či nemáte záujem O výbavu pre dievčatko , ja som rodila 29.6.2015, mám veľmi veľa vecí , ktoré neboli ani nosenie . Všetko som kúpila nové ,väčšinou next, hm, zara kupované väčšinou v UK ....Ak by ste sa rozhodli dajte
Ozvite sa ,predám lacno . Mám toho naozaj veľa , kompet výbava do 8.mesiacov , ak vadí zmažem

adusqua
21. apr 2016

@lucita2707 No, taže, konečne som dnes bola aj ja v Pepcu, tak som sa tam rozšafla, som netušila, že až také dobré ceny sú tam 😀 body za 1,99 Eur, čiapka 0,79 Eur, no pokupila som toho dosť za 14 Eur.... Ale deku ani uterák som tam nekúpila, nepáčili sa mi. Deku som nakoniec kúpila v Kike, a je úžasná 🙂 a uterák som už kupila aspon jeden v číňaku za 6,5 Eur. A asi aj dnes kúpim detskú postielku z Kiki, som si vyhliadla a dnes je tam aj mínus 15%...
Pre seba som kúpila aspon trištvrtové legíny z HM, už ked sa oteplí nech nechodím v nohaviciach... Nočné košele som nenasla nikde :D take jak chcem na tenké ramienka nech sa bude lahko vystrkovať ruka pri kojení.... 😖

Heh myslím, že už na vzdychárni budeme mat iné prblémy ako Modrýkoník 😀 😀 😀 😀

Tak to hej, ked maš muža málo doma to Vám bude asi lepšie u vašich, aspon nejaký ten čas... Tiež som tak plánovala že budeme u nas v dome cca 2 roky tri kým nepojdem do roboty, ale to by sme nemali žiadne súkromie, aj ked horné poschodie je naše v podstate, ale kuchyna je dole spoločná a rodičia fajčia, tak mi to strašne prekáža....

Tak to hej, melóniky su ešte trošku dosť nezrelé, možno v júny budu už trošku schopné, tak zatial si postačím s jablčkami možno jahodky 😝

Ja so si dnes kúpila makovník a aj taký tmavý cereálny chlebík, mnam...Dnes si robím taký diétny dník, len aby to na mna neprišlo až večer, žranica....
Raňajky krupička, olovrant banán, obed šošovicová polievka s cereálnym chlebíkom a teraz som trošku pojedla celozrnné ceresky, neviem či poznáš..som si kúpila namiesto čokolády :D

lucita2707
22. apr 2016

@adusqua Nooo fajne. Tak predsa si si nieco nakupila 🙂 Tym Pepcom som aj ja bola nadsena. Fakt super ceny maju. Co sa tyka tej nocnej kosielky..bacha na to aby si po porode neprechladla prsniky. Vela zien s tym ma problem. Niektore co poznam tak si museli dokonca davat okolo prs aj plienky. Prsia musia byt v teplom. Cize ked mas ma ramienka tak zvol zupan. Ne jedma mamicla mi vravela ze leto neleto..prsniky prechladis ani nevies kedy. A to su potom bolesti riadne.

My sme vcera zacali s prerabkou..no teda s malovanim. Zatial na bielo..dnes uz ideme davat na farebno. Som zvedava na finish 🙂 Tesim sa,konecne za uhniezdime ako dospeli ludia. Jedine co nam ostava, tak ten satnik alebo skrina pre drobca..este len cakame za rozpoctom kolko nas to vyjde..sme si ju nakreslili. Tak snad nebude pytat vela a duuufam ze do tyzdna bude hotova nech mozem poprat satky drobcovi a uz ich aj poukladat do skrine. Momentalne su v maminom satniku 😀 haha..Pocasie nam tiez na to malovanie praje kedze je teplo a steny tychlo schnu. Tak uz nech to mame za sebou. Len ten bordel neskutocny. Budem mat co robit. Po vcerajsku ma krize boleli ne tak.

chymenitta33
22. apr 2016

@trubi - moje známa, bude predávať, ak nahodí inzerát môžem ti poslať link🙂 je to praktické, podľa mňa, potom dám veľkú postielku. A má to matrac, takže na chrbátik je ok

chymenitta33
22. apr 2016

@trubi - toto je ta kolíska😉

chymenitta33
22. apr 2016

@lucita2707 - ja som pri malom 50-tku dobre využila. 56-tka je predsa len vačšia 😉

trubi
22. apr 2016

ďakujem, určite potom pozriem. I keď teraz uvažujem nad tým, že kúpim matrac a bude spinkať v kočíku. Momentálne máme stiesnené podmienky, tak hľadám riešenia ako sa najmenej zapratať, ale zasa aj aby mal malý pohodlie. Postieľku už mama kúpila, ale bude až do nového domčeka 🙂
No ten tvoj košík je neskutočne krásny, už som nejaké pozerala na nete, na tvoj je naj 😉

trubi
22. apr 2016

@chymenitta33 Aj tá je veľmi pekná 🙂

chymenitta33
22. apr 2016

@trubi - ja som mala vyhliadnutý iný, ale zase ako necítila som nutkanie dať 125 eur zato:-/ tak som sa uspokojila s týmto;-
Hej my sme na tom podobne😉 takže, ak tam bude chcieť byť bude to fajn.

trubi
22. apr 2016

@chymenitta33 dúfajme, že áno

trubi
22. apr 2016

@chymenitta33 inak aký hrubý tam máš matrac? pretože do nášho kočíka som zatiaľ našla max. 3 cm, tak neviem či to stačí. Musím sa poradiť. Viem, že do kolísok sú aj hrubšie..

chymenitta33
22. apr 2016

cca 6 cm viac nemá. To stačí🙂 stejne bude pod ním zavinovačka, takže to je ok.

trubi
22. apr 2016

@chymenitta33 som aj rozmýšľala, že kúpim 2, to by bolo tiež 6 😀 a to si ešte budem musieť ušiť hniezdočko na mieru, aby mi vyplnilo priestor, pretože zatiaľ som nenašla matrac presne na mieru.
Aspoň sa zabavím 🙂