Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@azalka22
ja som sa riadila touto tabulkou
@zuzka444 - vodu ci caj budem davat az dalsie leto... na co teraz? Kojenemu babu to absolutne netreba... a potom asi aj tak rovno z pohara, ci cez slamku.
@azalka22 -
Mala (narodena 2920g a 49cm, v roku 72cm a 8,6kg)
0-3 mesiace - 56-ku
3 - 6 mesiacov 62-ku
6-9 mesiacov 68-ku
9-18 mesiacov 74-ku
Maly (narodeny 2550g a 45cm, v roku 75cm a 9,6kg)
0-3 mesiace - 45-50-ku
3-6 mesiacov - 62-ku
6-9 mesiacov 68-ku
9-12mesiacov 74-ku
12-24 mesiacov - 80-ku
@kavaapalma Kludne, rada - aj ked budes mat nahodou problem neskor s kojenim, kludne sa ozvi, ked budem vediet, rada poradim... Lebo mne nemal kto poradit pred rokmi - vsetko som si sama prestudovala - a to este nebol v tych casoch internet v podstate - vsetko cez knizk, casopisy :o)
Aj to dodatocne - v 3-tyzdni som aj ja rano plakala s malou na posteli, ze je len rano a ja uz nemam mliecko... a bala som sa, ze budem musiet zacat s UM - ale nastastie sme vydrzali, nemal mi kto ist pre mlieko, bola som sama a vonku sneh a zima :o) NASTASTIE!!! :o) A par dni potom som sa docitala o tych rastovych sprintoch - a v momente mi "zaziarila" ziarovka v hlave, ze jaaaaaaaj, ved anoooo, akurat sme boli v 3.tyzdni :o) A potom, ked sa to tak opakovalo v 6.tyzdni, tak som sa uz len usmievala, ze "Aha, rastieme, chvilku budeme musiet vydrzat, kym sa zacne tvorit viacej mliecka" - to je doslova par dni 2-3, kym sa to vyrovna, a mliecko sa zacne tvorit podla potreby....len treba vydrzat..a castejsie ponukat papat babatku.
@qtinka77 a teraz ako nechapem preco sem tahas alkoholikov...ci ma s nimi prirovnavas abo ako to mam chapat?ja som alkohol nepila ani ked som tehotna nebola.u nas zeny kojili a aj krpci pili z flasiek cajik neviem voda je voda a mlieko je mlieko.podla mna dietatko potrebuje aj cajik alebo vodu aj ked je kojene.mlieko nezazenie smad.a preco nie dudel?ved je to jedno ci si pcha prsteky a cuca tie alebo nejaku hracku nie?ako chapem kazdy ma svoj nazor ale takyto som veru este nepocula od nikoho.a mame v rodine decka co boli hrozne dlho kojene a skoro vsetky a nikdy nemali problemy s prisatim k.prsu po napiti sa z flasky.neviem podla mna je to len rozmaznanost ze ked male zaplace mamka vytahne prso hoci kde.neviem jednoducho to patri domov.
@qtinka77 - suhlasim, rastove spurty su zaberak, dieta nervne, umrncane, spanok hrozny, mlieka pocitovo mizerne malo, ale treba vydrzat, vsetko sa ustali a po pomerani odrazu aj +3cm za tyzden 😀
@zuzka444 - materske mlieko je 95% voda 😉 Takze zazenie smäd. Prve ide predne mlieko - na ten smäd a potom zadne mlieko - na hlad. Preto je dolezite striedat prsia co najmenej a dokojit poriadne z jedneho a az potom ponukat druhy. A ja som vonku kojila len na vyletoch, ano patri to domov, hlavne pri detoch nad rok.. tam sa da dat aj nieco ineho ako mlieko... ale pri miminku prso von, ked revalo, kojis kazde dve hodiny, ved to by si sa nikam nedostala... miminko sa - vazne - neda rozmaznat, to len potrebuje uspokojit zakladne ptreby.
@qtinka77 tak ja cakam prve a vobec nic neviem... ono ine je ked si to najdes na nete a ine co hovoria maminky ake maju oni svoje skusenosti... dnes som kukala plienky a bola som dost sklamana z kvality,ze 100% bavlna a skoro dobre ze nie priesvitne a akoby draplave... kde sa tie nase pelusky,ked mi sme boli drobci? A este ta cena 1ks/1.65 obycajna biela......
@zuzka444 Ups :o) Tak pardon, nieco si asi zle rozumela a ja asi prilis "horlivo" vysvetlujem a radim - a asi nie uplne spravnej osobe... :o) Ani vodu, ani cajik plne kojene dietatko naozaj nepotrebuje, to, ze si o tom este nepocula, necitala som sa prave snazila napravit, ale asi to beries ako utok na svoju osobu, tak by som navrhla to ukoncit rozumnym vzajomnym ignorovanim sa, jo? :o)
A cim som na Teba zautocila touto vetou ozaj asi neporozumiem :o)
Stale si myslim, ze je prirodzenejsie vidiet na lavicke kojacu maminku ako ozrateho, pocikaneho a ogrckaneho bezdomovca :o) Maj sa pekne a drzim palce s babatkom.
@anjelicek26 vsak ano ja len ze mozno budem pouzivat mozno nije.a ked dam malu k babke abo k tete postrazit ked si budem potrebovat nieco vybavit budem potrebovat tu flasku.
@kavaapalma No s tymi plienkami je to uplna hruza - ja mam nastastie v perfektnom stave po dcerke, lebo som bola vtedy velmi odhodlana latkovat, co mi vydrzalo asi tak 2 tyzdne, takze su v super stave, lebo som ich mala asi 80 :o)
Preckali u babicky v skrini :o) Akurat som ich pozehlila tento vikend - ak nechces cisto latkovat, staci Ti nejakych 30 ks...
@anjelicek26 No len ked o tom nevies, ze nieco ako rastovy sprint existuje, tak je to pekna depka... :o( Prave vtedy prevazna vacsina maminiek prestane kojit, co je strasna skoda... len ako hovorim, najvacsia skoda je, ze detski lekari nie su motivovani poctom kojacich zien v obvode ale naopak... :o(
@kavaapalma - inak s dojcenim ma kazda mamina ine skusenosti, ine zazitky, kazda ti odporuci nieco ine... lebo aj kazde dieta je ine... mam dve a kazde je uplne odlisne co sa tyka spania, jedenia, rezimu... a to tretie asi tiez vypali uplne inak. Hlavne sa netreba nechat zneistit, ked volaco nepojde tak, ako v knizke. No holt nepojde, svet sa nezruti. Hlavne sa vyhnut poporodnym depkam, pocitom zlyhania a podobnym hlupostiam, to je to najhorsie... Pre dietatko je kazda mama ta naj, oni neporovnavaju 😀 Ja mozem poradit len zo svojej skusenosti, neznamena to, ze je to to univerzalne riesenie. Su zeny, co napr. kojit maju velmi malu sancu.... staci problem zo stitnou zlazou a mliecko odchadza v prvych 4 mesiacoch a mozu sa aj na hlavu stavat... a depka a zle... pritom za to absolutne nemozu... je toho vela... my sme s dojcenim mali vela vela problemov, teda JA, same zapaly, opuchy, upchatia mliekovodov, horucky, no dovi dopo... ale potiahli sme 2,5 roka u oboch.. zvladneme to aj nejako pri tretom.
Junovky, stane sa vam niekedy ze vas krpec kopne niekolko krat rychlo po sebe, doslova ako keby boxoval do steny maternice🙂 mne to niekedy spravi, mi to pride ako navaly zlosti:D
@zuzka444 - ja tu nemam ani babky, ani tety, ani nikoho, takze dieta vsade zo sebou a za kazdych okolnosti 😀 Uz som si zvykla 😀 A odkedy boli na prikrmov, tak s tatinom a kasou ci ovocnou vyzivkou 😀
@kavaapalma no vyzera to na peknych mackov medzi chlapcami 😀 len nech sa mi da do tych 56, co ma vo vybavicke :D.
k tym plienkam: ja mam tie bavlnene, ale to skor pod hlavku a na utieranie, bambusove budem pouzivat na zavinovanie a prebalovanie
@qtinka77 - ja si to pamätam, 3,6,8,11 tyzden, takze v podstate prve tri mesiace bolenia bruska, rastove spurty, mojej malej uz vtedy zacali rasit zuby, v 16 tyzdnoch jej uz vysli prve dva, no sodoma gomora 😀 Ale kto zmakne zaciatok, tak vyhra 😀
@qtinka77 vsak jasne oki beriem ale jednoducho podla mna to patri domov a hlavne v takom malom meste ako byvam ja ze furt okolo nejaky znamy a tak.nie v pohode mozme si pisat len nemam rada ked mi niekto vnucuje jeho nazor ok poradit tak ako to robis ty oki beriem.ja budem mat prve babo takze som sa len informovat chcela ze aku si mam kupit flasku.to je cele.a ospravedlnujem sa ze som tak vyletela.prepac.
@zuzka444 Aj ja sa ospravedlnujem za svoju horku krv :o) Ked ja tak strasne chcem poradit, ze to potom vypali tak, ze podsuvam svoj nazor mozno :o) Ja chapem aj to, ze mas problem s kojenim na verejnosti - hovorim, ze ja som sa na to predtym pozerala rovnako - a to bolo navyse pred 12timi rokmi - to este nebolo take ako teraz... Ale v lete sa to inak ani neda.. Mala je januarova, takze prve 4-5 mesiacov som ju vonku ani kojit nemohla...ale ved sa ani na tak dlho von nechodi v zime...ale potom v lete som to vzdala - to by som nikde nemohla ist...a da sa to naozaj uplne diskretne, ze nie je nic vidiet...na kupku je to uplne v pohode, v tieni, poleziacky, nikto nema sancu vidiet nic iba to, ze kojis... a uvidis sama, ze ked kojit budes, nie je na svete nic krajsie a lepsie, co tomu babatku mozes dat :o) Uplne inak to budes vnimat ako teraz - ked uz sa to bude tykat Tvojho babatka, nie niekoho "cudzieho" :o)
@anjelicek26 Najhorsie je tych prvych 12 tyzdnov, resp. uplne najtazsie tych prvych 6 - to pri prvom nevies co, kde, ako...ale potom je to uz "lavou zadnou" :o) Taaaak skoro zubky? Fiiiha :o) A ako je to s nou teraz? Ma v pohode, zdrave zubky? Uz ma aj normalnacke? Lebo sa hovori, ze skor ked vyrastu, skor potom aj vypadnu...
@willy_wonka Nooo, presneee!!! Niekedy ma prekope parkrat za sebou - a presne to si poviem, ze ale akyyyy nervaaaak :o)))
A najlepsie je, ked ma kopne trebars vlavo a tym sa odrazi a hned to citim na pravo uz slabsie trosku... cize sprava, zlava...
Ako na trampoline... :o)
@qtinka77 - vypadli jej normalne v termine 6 rokov 3 mesiace prvy, teraz ma vonku 4 kusy, posledny si vytrhla tuto sobotu, to dieta totiz necaka, kym ten zub vypadne sam, ona si ho ako sa zacne kyvat proste vytrhne 😕 Zubky sa jej no takto... ma zablombovane styri stvorky. Ale ona ma vysoky cukor, blbne jej stitna zlaza, tak ma koncentrovane sliny a vela plaku. Tak zadne zubky trpia. Predne ma krasne... takze stravou to nie je... teraz berie lieky na stitnu zlazu, zubarka nas ukludnila, ze teraz bude uz len dobre... inak Maxovi vysli zuby tiez relativne skoro, v 5 mesiacoch...
@anjelicek26 Tak akcna je, co bude cakat, kym sa jej to vykyva - porobi sama a aspon vies, ze ju mas smerovat na zubarcinu :o) My sme zase mali zubky az skoro v 9.mesiacoch prvy :o) A ked bude mat uz stolicky trvale, neskusis sa poradit a dat zapecatit? Ja som nasej krpani dala a musim 3xklop, ze ma 12 a este nemala kaz - nech to tak aj vydrzi...
@qtinka77 - pecatit ideme o tyzden, uz jednu 6-ku ma a druhej chyba posledna spicka 🙂 Aj nam to doky velmo odporucala, aj to dava zmysel 🙂
@qtinka77 som rada ze sme ai vyjasnili 🙂...xi ja na kupko aj tak nechodim heh...no jasne mozno zmenim nazor uvidim heh ale mozno nie 🙂..uvidime xi ak sa tu stretneme napisem ti heh..ale aj tak si asi kupim nejaku tu flasku heh aspom pre svoju spokojnost :D...ja sa hrozne moc tesim ked budem malu kojit lebo viem ze nas to spoji a viem ze pre moju papulku budem robit nieco velmi zdrave a prospesne pre jej zdravicko...heh jasne xi ja mam sice 23 rokov ale ja taka dost hambliva heh.aj ked by sa nemala za co hambit heh ale neviem xi xi...uvidime ako to nakoniec bude :D
@willy_wonka hej 🙂 to sa mi stalo pred 2 dnami-asi 3 zurive kopy 😉 a niekedy len take jemne tukanicky, ako keby rucickami 🙂
@qtinka77 chcem plenky len na to one okrem toho prebalovania...joj dajak mi nepali...
@delica ja som dnes ulovila v takku dve tricka s kratkym rukavom so zlavou a este aj na zlavovy kupon-takze dobra kupa 😀 a podarilo sa mi najst origos slovenska vyroba zavinovaciu bavlnenu kosielku za 3.65 ale citit,ze ozaj kvalita... tak mali by sa do toho vojst,lebo to je 56 a mensia je tusim 50 a tu ja ani nekupujem...
@anjelicek26 ved jasne len ja tu mam komplet celu rodinu a prve vnuca u nasich a aj segra bude krsna a moja babka prve pravnuca takze uz teraz sa seci biju ze kto ho kedy bude kocikovat a tak...a moji rodicia su rozvedeny takze kazdy zvlast heh takze budem rada ked mi.ho vratia.🙂..ale tak.iba v ramci moznosti im ho budem.davam.von kocikovat xi isto.sa.budem bat a budem nesvoja heh...