Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@katuska54 - vazne chces davat male do zavinovacky? V horucom lete? Nech sa ti nespoti totalne 😖
@dulkagabulka mám v okolí momentálne 4 kamošky s bábätkami a ani jednej nepomáhala svokra a zvládli to a to sa nehrajú na žiadne "superženy". nikto od nich nečakal, že bude domácnosť na 100%
@pavuciatko tak to maš potom tažke...
v tom pripade si urob tak,ako chceš ty...teda bud sama, rob to,čo je dobre pre teba-lebo čo je dobre pre teba,je dobre aj pre babatko
keby si s nou mala mat nervy, to radšej sama
Ranko zeny🙂
@katuska54
@anjelicek26 no pockat,pockat,ja som usilovne zhanala zavinovacku pre drobca, najma kvoli opatrnejsiemu noseniu pre mm, ako to mam riesit?🙂.iny navrh,aby mi dieta drzalo pokope?🙂
@willy_wonka - dieta sa ti predsa nerozpadne 😀 😀 V naruci alebo oprete o hrudnik, alebo v baby satke... my sme sa uz pri dvoch zaobisli bez, zaobijdeme sa aj pri tretom. Fakt bolo kazde leto strasne teplo na to.
@pavuciatko domacnost nemusi a ani nema byt na 100% ...
byt sama doma v šestonedeli nie je dobre z psychickeho hladiska...nie je to normalne,aby bola žena v šetstonedli sama samučička hodiny doma...aspon na začiatku určite nie..
@anjelicek26 aj ja ho chcem mat v niecom v prvych dnoch zamotane, nech ho aspon prenesiem niekam, ja som gramblavá. Akoze nebude to perina z kacacieho peria, ze zababuseny bude, ale nech ma nieco pevne.
@dulkagabulka - jj poporodna depka sa nevyhne veeela prvorodickam 😖 Netreba to podcenit a je lepsie mat niekoho pri sebe, aj ked len na vykecanie.
@anjelicek26 ale ty si trenovana🙂 ale mas pravdu, ze teplo v tom musi byt, no potrebujem pod.drobca nieco vystuxene,aby mu hlavicka nekvicla🙂 pre lahsiu a istejsiu "manipulaciu":D u mna je sanca, ze sa porodom rozvinie nejake "know how" ale chudak mm co?
@dulkagabulka no, prvé 1 - 2 týždne bude doma manžel. tiež sa obávam tých popôrodných depresií, lebo to sa asi "naplánovať " nedá, ale neviem si predstaviť byť doma v depke a k tomu sa nerváčiť so svokrou, to by som asi naozaj nevydržala. viem, ako prežívam jej prítomnosť už teraz......najviac sa bojím, že budem taká vynerváčená, že nebudem mať ani mliečko pre baby - to je moja najväčšia nočná mora. ja si totiž všetko priveľmi pripúšťam. to, čo iným len preletí cez uši, ja držím v sebe a riešim ešte týždne, ak nie dlhšie .....
ale chápem, že to myslíš dobre 🙂
@dulkagabulka tu knihu prave citam 🙂
@willy_wonka - kazda z nas raz mala to prve babo, ale deti maju maximalne ohybne telicko, neda sa na nich nic pokazit, 90% casu na zaciatku prespia alebo sa s tebou tulkaju, vsetko prijde postupne, na zaciatku fakt len kojit, kupat, prebalovat, to mas po tyzdni-dvoch zmaknute, toho sa neboj. Postupne si na seba zvyknete. A manzelika zapajaj, nech je vytrenovany, moj robi vsetko do radu, teda okrem kojenia 😀 😀
@willy_wonka nas tatinko sa strasne bal ako bude maleho chytat a pestoval ho uz v porodnici bez perinky, ono to nejako pride same 😉
@pavuciatko tom pripade treba naozaj teraz , dopredu to poriešit a poved jej,ze nechceš, aby bola u vas po porode..a jasne a pevne to povedat aj manželovi a musi stat na tvojej strane...ved nech pride babo pozriet,ale to je všetko..
potom nebudeš mat na to silu ...
ahojte, vidím, že riešite tému pomoc po pôrode. Ja mám rodičov v dedine a svokrovcov, resp. svokru, lebo svokor bol nepoužiteľný o dve dediny ďalej a po pôrode som ich musela vyhodiť. Chodili k nám ako na klavír, kedy som si ľahla, vtedy tam niekto bol, nechápali, že ja potrebujem tiež ísť von, takže nie je pre mňa zaujímavé, aby kočíkovali, lebo akurát vtedy môžem byť na vzduchu, že nepotrebujem, aby kočíkovali 5 hodín a dieťa nejedlo, že by pomohlo, keby upratali, navarili a nie starali sa do toho čo mám alebo nemám robiť. Malú mi čičíkali bez ohľadu na jej potreby, či plakala alebo nie, či bola unavená alebo nie. Chovali sa ku mne ako k nesvojprávnej. Tak som ich všetkých vyhodila a povedala som, že ak treba, tak dojdeme na návštevu my alebo zavoláme a bol pokoj. A teraz sa chystám návštevy zatrhnúť znova. Nepoviem občas, na chvíľu, ale rozhodne nie celé dni a kedykoľvek. A už vôbec si neviem predstaviť, že by k nám mali prísť bývať či už moji rodičia alebo svokrovci. Až keď budú bezvládny, potom som ochotná ich doopatrovať. Bežné návštevy v pohode stačia, a keď je dieťa väčšie, tak v pohode, nech si ho vezmú, pohrajú sa, ja si oddýchnem alebo porobím, prečo nie. Pri bábätku mi to strašne vadilo. Takisto mienim zatrhnúť návštevy v pôrodnici, ja nebudem 2-3 návštevné hodiny stáť na chodbe, dieťa za sklom. Normálne som svokru nevidela už dva mesiace, tak nevidím dôvod, prečo by sa mali dotrepať rovno po pôrode do pôrodnice. Pre mňa je pokoj veľmi dôležitý, nemám rada, keď niekto narúša moje súkromie. To je môj názor a skúsenosť, pokiaľ niekomu vyhovuje opak, nenamietam. Je to samozrejme každého vec.
@delica to je presne on, misto aby poradne pracoval, porad dela nekde zlobu, napr. v utery byla rozluka s jednou finkou, ktera odchazi do jine filialky, vsichni tam pili(ja ne🙂) vsichni se bavili a on druhy den rano dal foukat!!! kazdy jeden fouknul, ale on si vybral jednoho, ktery neni takovy, ze by se dokazal branit a ze hned vypoved... personalni nastesti zareagoval, ze at toho necha, ze ok, poslou ho domu, ale tim to i skonci, ale ne on to che resit bla bla bla... druhy den dosel sam generalni za tim chalanem se omluvit, ze vubec nemel pravo mu davat foukat a uz vubec ne to takto resit, no proste kus kretena... smutne na tom je ze mu to tu tolerujou...
snazim se si toho nevsimat, ale kazdym dnem dokaze necim podobnym prekvapit... 😨
@martoska ako ked ti pravdu poviem ja vobec nemam strach neviem preco ja sa len bojim kupania heh a ked mi to v nemocke ukazu tak to budem vediet 🙂...ale z ineho nemam strach ze nebudem vediet co a ako...mozno preto ze mam krpactych bratranca a sesternice a starala som sa o nich no pomahala ale dost casto a bavilo ma to 🙂...vsade som bola pozorovala no neviem...aj svagrina ma male deti dokonca 3 a kolkokrat jej radim co ma uribit napriklad na zrazenie teplotky netreba hned pchat paralen abo co sa dava detom staci potriet hrudnicek a cielko citronom a to teplotu zrazi...ale ona to nikdy nevyskusala hned bezi na pohotovost ...a pcha do nich same lieky co podla mna neni dobre...ja som sice z mesta ale vsetky vikendy a prazky som travila u babky na dedine a tam som sa strasne vela toho priucila a drzim sa toho aj dnes 🙂..a vidim ten rozdiel ze nase decka su chore raz za cas a svagrinine co hned antibiotika tlaci do nich kazde 2 tyzdne su pomaly chore.
@silviami " Pre mňa je pokoj veľmi dôležitý, nemám rada, keď niekto narúša moje súkromie." tak toto presne sedí aj na mňa 🙂
@pavuciatko uf no jasne...ja by mala to jedno stastie ze aj keby sa ponukla nebola by tu stale bo este robi a okrem toho byva o cinzak dalej takze by tu ani nenocovala :D... ale mamina moja pride aspom na 2-3 dni max ta mi nevadi jej mozem povedat co chcem a tak..kdezto svokre oponovat nemozes :D...
@zuzka444 presne tak. mamina by mohla byť aj týždeň, ale bohužiaľ býva ďaleko. a ona by prišla tak na dlhšie len keby som ju o to výslovne požiadala, lebo vie, aký som nervák 🙂 a že si rada robím všetko po svojom
@pavuciatko heh no moja zase nebyva tak daleko ale zase viem ze ani priatelovi to nebude prijemne ked tu bude dlho :D...on ani nema dilemu z mimi ale z toho ze tu bude moja mama :D...my mame radi sukromie xi k nam ani nejak extra navstevy nechodia neni ste ten typ ze potrebujeme stale mat niekoho u nas...my radsej sadneme do auta a deme na vyletik 🙂...
@zuzka444 presne tak
@martoska no a vazne funguje videla som to na vlastne oci 🙂...raz na silvestra sme sa chystali s tetou von a maly bol trosku chorucky ale len malilinko ako sak babka mala byt pri nom aj druha teta dost ludi 🙂...sedeli sme v obyvacke a malemu sme nukali cokoladku a on nechcel a vedeli sme ze je uz zle...zrazu mu hrozne stupla teplota ze az ocka vyvracal hore...nestracali sme hlavu isli sme vziat citron natreli sme ho a do 5 minut bolo po cokolade :D...no vela je takych receptov co mozes skusat lebo si vezmi ze ked si bola ty mala pochybujem ze vasi hned utekali na pohotovost...davaj studeny zabal a bolo :D...teple mlieko s maslom od hrdla cajik zo zazvoru na mandle a zaludok od bolesti hlavy citronova stava sipky na prevenciu zihlava na krvicku netreba sa dopovat liekami...🙂..ja si dam sem tam tabletku ked mam neumornu bolest hlavy ale to si dam max paralen co je asi taky najnormalnejsi liek....a aj sa naparujem nad kamilkami..staci sa len maminy babky spytat co robili a uvidis ze hned budes mudrejsia :D...
@pavuciatko veru veru 🙂...no nic idem uvarit daco hadam :D...nemozem cely den sedet pri konovi :D...ale sak perky su rychlo spravene 🙂
@martoska ano ano ja som najmladsia z mojej rodiny sakbteraz som mala 23 r. a oco ma vola babka bylinkarka :D...heh a si vezmi ze teraz zakazdym ked niekomu nieco hned mi vola a automaticky si varia zazvorovy cajik 🙂...mna to len tak chytilo heh a hladam nove a nove veci...a jasne s tym citronom to vyskusaj 🙂...sak bodaj by si nemusela ale keby nahodou 🙂..

@delica hmm, ja tim ze v praci toho mam cim dale tim mene na starosti, tak si tu zacinam vsimat mezilidskych vztahu a fuj co se tu deje... ten nas super sefino je kus hnusneho zakerneho zleho cloveka... 😖 tak jsem z toho cela takova nestastna, ci zhnusena...
🙂 ja zasadne nekoukam kolik mam benzinu, takze me se to muze stat kdykoli🙂