Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@sana23 dakujem za tvoj nazor lebo aj ja som za balenie na siroko ale kamoska na mna vyletela ze s tym budem ublizovat dietatu...ja sa nechapavo pozrela ze ako mozem s tym ublizit dietatu....ze sebe by jej to nevadilo ale ze svojmu dietatu by nikdy takto neublizila...chapes?ja nie.
@zuzka444 ja som zas citala, ze to je prve mesiace viac menej zbytocne a zevraj to nerobi babatku pohodlie, niekedy tusim v troch mesiacoch babatka sa chdi na kontrolu k ortopedovi a on bud odporuci balenie na siroko slebo nie. Sama este neviem ako budem balit, poradim sa s lekarkou🙂
@zuzka444 - balit na siroko urcite netreba, deti sa s nezrelymi jadierkami rodia, osifikiacia prebieha behom prvych tyzdnov, je to prirodzene a vytacat klbiky kvoli tomu netreba, urcite nie preventivne. Urcite su aj deticky s nalezom na klbikoch, ale to ti povie ortoped. Nerobila by som to "len tak". Hlavne u nasich letnych babatiek v tom teplo balit na dve-tri plienky je fakt za trest a zapareny upoteny zadocek zaruceny.
@sana23 - inak velmi chybne postavenie klbikov kontroluju uz v porodnici, ono je to vidno keby bolo mimo jadierka a podobne... dozrievanie potom az sonom... moji neboli zabaleny jediny den a ani nebolo treba, vsetko v poriadku... balenie na siroko je taky cesky a slovensky zvyk, nikde inde vo svete sa to nepraktizuje... ale ano kazdy podla seba, v tomto urcite...
@willy_wonka no.jasne len potom sa mi to zda uz neskoro balit nasiroko moja svagrina to tak mala a nemohla dat potom maleho ani satkat nic a kazali ze ho ma udrzat v rovnej polohe...a udrz 3 mesacne dietatko v rovnej polohe....no vsak uvidim 🙂...ale mamina mi to odporucila aspim mesiac.aj kamoske to odporucila mamina co je sestricka v nemocnici 🙂..
@anjelicek26 no ano len svagrine tiez dosli na to az v 3 mesiaci dovtedy ze nemusi nemusi a potom jej povedali ze nemusi dokonca ani.chodit...si vies predstavit ako ju to ranilo ze jej to tak neskoro povedali ze musi balit na siroko...neviem potom ale viem ze aj kamoske to poradila mamina ze nech pre istotu aspom mesiac bali a to robi v nemocnici na novorodeneckom..ze to neuskodi.
@zuzka444 - neuskodi ani nepomoze. Na prve sono sa chodi v 4 tyzdnoch, preto sla az vtedy?
Nooo, ono to nie je az tak, ze "cesky a slovensky vymysel" - my stredoeuropania mame geneticky dispoziciu na dysplaziu bedrovych klbov, nikto nevie preco je to tak, ale je :o/ To znamena, ze aj ked sa odstahujete do inej krajiny - nie je to vecou zvyku ortopedov, ale genetickej informacie, co si so sebou nesiete... Asi by som to riesila tak, ze uvidi sa po prvom sone, co robia este v porodnici - ak je vysledok Ia alebo Ib, je to v poriadku a tu sa odporuca balit nasiroko iba do prvej kontroly u ortopeda - myslim okolo 1 mesiaca sa robi...ak je vsak uz v porodnici vysledok IIa, b..a nebodaj IIc,d...treba balit urcite nesiroko aspon do 3 mesiacov... ale to by vam urcite aj ortoped povedal na kontrole... a este pozor - ak je diagnostikovana dysplazia uz v porodnici - postolky samotne NESTACIA! Treba nasadit liecbu - remence... postolky v tomto pripade uz su nepostacujuce... Je to individualne, nazory odbornikov sa tiez lisia...ale tak ja osobne budem po prichode z porodnice balit nasiroko aspon do tej prvej kontroly a potom sa uvidi... Dcreku som balila do 6.mesiaca a vyslovene to nemala rada...hlavne teda ked uz bola starsia...ale prve tyzdne, mesiace to babatku tak nevadi - a stale si myslim, ze je lepsie radsej par tyzdnov vydrzat, pokial sa nepotrvdi, ze je vsetko OK ako potom v starsom veku dietatka ho musiet nechat liecit v zasadrovanych a vyviazanych nozkach :o( Najdite si na MK diskusie - je zaujimave si ich tiez precitat... napr.:
https://www.modrykonik.sk/forum/podpora-dietata-v-rozvoji/preco-by-vase-dieta-malo-nosit-postolky/
ona chodila ale v 3 mesiaci prisli na to ze to ma zle..som to zle napisala 🙂...no.vsak mne ide o to ze ak to neuskodi tak je to fajn a ak ani nepomoze ked to bude mat dobre tak tiez fajn 🙂...len mne islo o to ze ci uskodi abo nie...lebo kamoska vyskocila na mna ze to budem ublizovat a neviem co vsetko...ako keby mu neviem co robila..mozno hej ze mu bude teplejsie to ano to berem ale ze by mu nejako moc ublizovala si nemyslim.
dievcence, kolko beriete tych jednorazovych plienok do porodnice? Ja budem pouzivat latkove, ale v porodnici tam nechcem nacvicovat.....
@delica @kaguska54 @zuzka444 baby ale zistite si ako to je v porodnici kam chcete ist, lebo niekde dostanete urcity pocet na den, napr. ruzinov ma tusim 4plienky na den, tak 40 by ste ich tam asi nepotrebovali. nech tam nejdete s dvomi kuframi 🙂 a ved urcite kazdy den za vami pride niekto tak keby bolo treba donesie
@zuzka444 balenie na siroko sa uz dnes preventivne neodporuca, ak bude potrebne, povie ti to ortoped na prvej kontrole klbikov...navyse bude teplo...a my sme chodili aj na rehabilitacie a fyzioterapeutka mi hovorila, ze okrem ineho toto balenie brani aj dobremu vyprdkaniu sa babatka 😉
@hobit no vsak povie ale ako som uz hore vyssie pisala svagrine hovorili dobre dobre a nakoniec jej povedali ze maly nemusi ani chodit....a poznam vela pripadov ked to takto spravili a jedna znama v nemocnici na novorodeneckom povedala ze je lepsie balit preventivne aspom do 1 mesiaca.ze to isto neuskodi.
@qtinka77 ahoj 🙂 a to cloveka dufam ale naucia... ako dieta "dat dokopy" - zabalit? 🙂 dufam!
@marilliana Tak, bohuzial, musim povedat, ze mna to nikto v porodnici nenaucil, tam sa postolky vobec nepouzivaju - az ked som v 3.tyzdni prisla na 1.kontrolu k pediatricke, tak mi to ona vysvetlila, ze davam zbytocne - lebo som davala len 1 plienku a este aj to na uzko skladanu...takze tak :o) Ale mozno sa to uz zmanilo...neviem :o)
@qtinka77 no odpadnem 🙂 vidim, ze bude veselo 🙂!
@marilliana A tak dnes, v case internetu sa da naucit aj korculovat z youtube, ale pred 12timi rokmi som bola ako bez ruky niekedy (bez informacii) :o)
@marilliana ale neboj, sak mame tie instinkty, nejak to zvladneme :D
@qtinka77 no veru, mama moja len kruti hlavou ked pridem s tym alebo onym... co sa tyka celeho tehotenstva a vobec. kdeze vtedy internet a zvladli to. a myslim, ze sme vcelku vydarena generacia. 🙂
@delica no dufam. lebo teda ja som take malicke dieta veru este ani na rukach poriadne nedrzala... 🙂
@marilliana Zase, povedzme si otvorene, aj vsetko dobre je na nieco zle - takto dostavas plno aj protichodnych odpovedi, resp. clovek je niekedy taky preinformovany a neustale kontrolovany cele tehu a potom aj deti, ked sa narodia, ze si z toho potom len v strese - UTZ 12.tyzden, ci bude mat v poriadku NT, NB, 16.tyzden, ci bude korespondovat UTZ s triple testami, resp.AFP...20.tyzden morfo, potom ten...povedala by som z mojho hladiska totalne zbytocny glukozovy test - ved som doteraz pribrala 3,5kg, tak je asi ozaj nepravdepodobne, ze mam tehu cukrovku...a nestacil by proste len jednoducho krvny obraz - ved aj tam cukor vidiet...atd...atd.. stale nejake stresy, nervy... a to uz ani nehovorim o tom, ze som odmietla /normalne halo z toho bolo, ze na papieri to musim podpisat/ amniocentezu... akoze a preco? Preto, lebo mam 35??? Jediny faktor - vsetko ine bolo uplne v poriadku, tak si necham zachlomozdit kvoli tomu dieta /ja viem, ze 1% riziko je to "IBA" - ale stale viac ako 0% nie? :o) /, ze tabulkovo uz vychadzaju vacsie rizika??? No diky...:o) Vsetko ma svoje pre a proti

Fajn, tak okrem chrbata ma zacina pobolievat aj zaludok a veci okolo neho...🙂 som radostou bez seba..