icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

dulkagabulka
4. mar 2013

@kavaapalma ešte 10 týždnov ma "narok " byt akokolvek chce..
do 36t to netreba nijako riešiť 😉

willy_wonka
4. mar 2013

Dobry den,krasny den dievcata🙂 otazka:aky kupujute matrac do postielky? Je vhodnejsi v kombinaci molitan-kokos alebo kokos-molitan-pohanka?🙂

kacoorka
4. mar 2013

@willy_wonka ahoj ja mam molitan kokos pohanka, zda sa byt fajn, mala v postielke dobre spi, mne sa zda tvrdsi ale to je asi len moj pocit, ja mam rada makke matrace a potom jajcim co ma vsetko boli 😀

pavuciatko
4. mar 2013

@willy_wonka ahoj, akurát v piatok som riešila rovnakú dilemu. stále si nie som istá. ale v obchode -teda viacerých obchodoch mi povedali, že tá pohánka nie je bohviečo, že sa tam môžu skôr usadiť nejaké plesne, či čo. neviem, asi sa to nedá až tak vysušiť v prípade zamočenia.
no a ešte mi jedna pani povedala, že "veď my sme všetci odrástli na klasických molitanoch a tu sme" 🙂
no a ten kokos + molitan je vraj dobrý preto, že si môžeš vybrať, či bude bábo spať na mäkšej molitanovej alebo tvrdšej kokosovej strane.
my sme nakoniec vybrali molitan+ kokos, ale netuším, či sme urobili dobre.
takže som ti asi nepomohla 😒

pavuciatko
4. mar 2013

@misza1 no tak som späť z lekárne, povedali mi, že vraj mám vyskúšať "HempCare". že si to veľa ľudí chváli a vracajú sa im po to. je to nejaký konopný krém - je aj proti striám aj proti celulitíde, protizápalový, je vraj dobrý aj na kĺby, tak uvidíme 😒 nechala som sa ukecať
že ten excipial je na premastenie, že je riadne mastný, ale podráždenie nevyrieši. no a ja tú kožu nemám nejakú suchú. no som zvedavá.

katuska54
4. mar 2013

@willy_wonka ahoj a pekny slnecny dnik 😎 ja mam matrac do postielky kokos-molitan...v obchode nam ho doporucili a ako pisala pavuciatko,mozes si vybrat na ktorej strane bude Samko spinkat..ci molitan alebo kokos. to je moj nazor 😉
Inak v casopise Dieta je pisane o porodnych dobach a v tomto cisle je pisane o 1 dobe porodnej..celkom zaujimave citanie 🙂

hobit
4. mar 2013

@katuska54 ...a mal by tam byt aj clanok/rozhovor o ockovani....
mate niektora nizke zelezo a uzivate nieco?

misza1
4. mar 2013

@pavuciatko vyzkousej a uvidis, oni na to maji skolu, ne ja🙂
mastny je sice dost, ale me se to vzdy rychle vstreba do kuze, pak ji nemam ani mastnou ani suchou, takovou akorad

katuska54
4. mar 2013

@hobit hej je tu aj o ockovani 🙂 este som sa nedostala k tomu aby som to precitala...

pavuciatko
4. mar 2013

@misza1 uvidím, keď nepomôže, tak už fakt kúpim excipial. a ktorý používaš ty? lebo je ich vraj viac druhov, aj krém aj telové mlieko

misza1
4. mar 2013

@pavuciatko hmmm asi je to telove mliko, cervene(bila flaska, sedy napis na cervenem prouzku🙂)
ale treba verit ze ti to pomuze, ony jsou vetsinou tyto vyrobky na principu placeba, takze kdyz budes tomu verit, tak to pomuze🙂

willy_wonka
4. mar 2013

@hobit ahoj, ja mam mierne znizene zelrzo a este nieco,uzivam sorbifer tabletky,ktore mi predpisal moj lekar, mam uzivat 2x1 ale beriem iba jednu obden.

@katuska54 2hlasy pre kokos-molitan, super mne sa tiez viac ten pozdava,bojim sa, ci pohanka nezacne klicit pri navlhnuti :D

pavuciatko
4. mar 2013

@misza1 no tak neviem, neviem.ja si stále opakujem: nič ťa nesvrbí, nič ťa nesvrbí. a akokoľvek tomu chcem uveriť, stále to svrbí!!!! 🙂

pavuciatko
4. mar 2013

@willy_wonka tiež mi napadlo to klíčenie 🙂 by tam bolo babinko ako v jarnej trávičke 🙂

misza1
4. mar 2013

@pavuciatko ja vim, me se to poucuje, kdyz jedine co me jeste obcas svrbiva jsou prsa, ale neboj, prejde to🙂

katuska54
4. mar 2013

@willy_wonka tak snad by si ho nasla keby ti varastla pohanka v postielke 😀
prave sa chystam na vychadzku k nasim 😎 idem im konecne ukazat foto zo svadby 😉

pavuciatko
4. mar 2013

@misza1 ďakujem za podporu a rady, verím, že to prejde 🙂

kavaapalma
4. mar 2013

@dulkagabulka
Dakujem takze neriesim. Je este cas,si ma ukludnila.

slavka_a_maros
4. mar 2013

@pavuciatko Ahoj, excipial je Hydrolotio (ale to je uplne o nicom, to je len tak lahko hydratacne) a Lipolotio (to je mastnejsie, ale nie zas nejak strasne. asi ako modre telove mlieko nivea. Ale aj ma ucinky, ktore potrebujes) - takze urcite lipolotio. proti svrbeniu su este dobre aj take tie olejove kupele z lekarne - Balneum Hermal, Oilatum. Ja som teda ekzemova a toto mi pomaha. Kupel + excipial a je dobre🙂

delica
4. mar 2013

@kavaapalma ja som zas rozmyslala, ci to nie je skoro, ze je maly dolu hlavou :D

willy_wonka
4. mar 2013

@delica
@kavaapalma ja mam drobca zatial hlavickou dole ale poloha ll-chrbatik ma na pravo, snad sa pretoci do lava, lebo zevraj z prava sa tazsie a dlhsie rodi...snad ma nerozdrapi:D

martoska
4. mar 2013

@pavuciatko
@willy_wonka ja som si dnes práve objednávala veci z perinbaby medziiným aj matrace a tiež som zvolila kokos-molitan, uvidím ak nebude vyhovovať kokosová strana,otočíme na molitan 🙂

pavuciatko
4. mar 2013

@slavka_a_maros jej, ďakujem za radu

pavuciatko
4. mar 2013

@willy_wonka ako vieš, ako je bábo otočené? ja netuším, ale chcela by som vedieť. kde je to napísané, má to nejakú skratku pod ktorou je to skryté?

willy_wonka
4. mar 2013

@pavuciatko ahoj🙂 mam taky papier, A4 kde sa zapisuju udaje z utz a tam je kolonka "poloha".doteraz slm mala mobilna, a od 24tt mam " pphl ll " aj to vidiet citit,ked sa puci je na pravo🙂

slavka_a_maros
4. mar 2013

dievcata, ako casto Vam robia sono? ja som bola minuly tyzden na poradni po mesiaci a nerobil mi a predtym mi robil iba preto, lebo sa mu vyplieskali baterky v doppleri, tak aby overil vitalitu plodu. Tak neviem ci ma nejako nezanedbava. Aj som sa snazila pytat otazky, ze na morfologickom mi povedali, ze mam nizsie placentu a ci to nevadi, ale netankovalo ho to. Vraj to by vadilo iba pri cisarskom. Takze vobec neviem, ake je babo velke, ako je otocene, kde mam placentu... a to chodim do slavneho ProCare za vela penazi a sono ma v ordinacii :( vraj sa sono bude robit o mesiac (30tt). To, ze mi zabudli urobit krvny obraz v 20tt ani nehovorim 🙄 robili mi to teraz spolu s cukrovkou.

anjelicek26
4. mar 2013

@slavka_a_maros - sono plati poistovna len 3x za cele tehu, bohuzial... moja ho robi po kazdy raz, ale zaplatene to nedostava, robi to pre vlastne kludne svedomie...

No a poloha dietatka, no moj sa este otaca, raz je tak, raz naopak.. vobec to neriesim, do tridsiateho tyzdna ma na kotrmelce priestoru dost, potom to zacne byt kriticke... mne maly sedel na zadku az do 34.tyzdna a to otacanie uz bolo paraaadne bolestive a trvalo dva dni.

misza1
4. mar 2013

@delica a netoci se nahodou? ja mam vecne prazdne spodni bricho a u zaludku mam takovou hrcu🙂 Osky asi ma rad muj zaludek😀 tulinka se k nemu

willy_wonka
4. mar 2013

@slavka_a_maros mne moj porodnik,od kedy k nemu chodim robil sono v 15tom, 21 a 24 ale ten z 24 len preto,lebo som lezala v nemocnici, tak kontroloval ci je vsetko ok, inak ma caka uz poledny utz koncom marca

slavka_a_maros
4. mar 2013

@anjelicek26 to viem, ze 3x. Ale ked clovek chodi na sukromnu kliniku, tak caka aj nejake sluzby ☹ na zaciatku mi robil castejsie, teda vzdy ked som tam bola, len teraz nejak zlenivel. Ved zapnutie stroja ho nic nestoji, tak nechapem. Hlavne, ked mi minule povedal, ze mala je mensia o tyzden, tak som bola zvedava, ci to dobehla, alebo nie 🙂

Inak ja mam tiez pocit, ze robi kotrmelce, niekedy sa puci na lavej strane, potom na pravej, potom kopne do mechura, potom do rebra....tak neviem🙂