icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

lienockalenka
22. máj 2013

@willy_wonka ja som si obsah tasky pre seba a drobceka zbalila podla vseobecneho zoznamu z internetu, co v podstate suhlasi aj so zoznamom zverejnenym v nemocnici v BJ, kde budem aj rodit, akurat mam poznamku v mobile, aby som uz nastastie do zatvorenej tasky nezabudla okrem napr. pohara a termohrnceka na caj, nezabudla pribalit aj pribor a flasu vody 🙂 a k zoznamu veci na antolsku sa mi podarilo najst taketo nieco:
http://www.dietaaja.sk/zoznam-do-porodnice-anto...
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/rodim-na-antolskej-co-si-vziat-do-porodnice/
dufam, ze Ti to pomoze 🙂

katuska54
22. máj 2013

@willy_wonka no vidis prvotny sok je zatebou a uz sa len tes na maleho Samka 🙂 ja Vam @delica tak zavidim,ze uz budete mat drobcov pri sebe..uz aj @kavaapalma to rozbieha...joj aj ja to chcem mat za sebou a malu mat v naruci..

delica
22. máj 2013

@willy_wonka @katuska54 @kavaapalma @azmuk
no dievcence, uz sme doma, este som bola niečo "prikupit" a na dobrom obede s manzelom sme sa zastavili.
No isla som rovno na porodnicu, zbalena (tasky sme nechali v aute). Boli sme dohodnute s mojou porodnickou, ze ked budem mat zly monitor a velky utz, tak rovno tam ostanem, spravia mi narychlo interne vysetrenie a pojdem na sekciu ( lebo samozrejme, interne som planovala tak, aby boli cerstve vysledky prvy junovy........).
Ako som vcera hysacila, ze maly sa nehybe, tak monitor ukazkovy, maternica nic nerobi, maly sa dost hybe, srdiecko OK. No len na velkom utz bolo uz pomenej plodovej vody, ale nie nejak drasticky, len menej, takze asi preto som necitila poriadne pohyby, placenta uz tiez zreje, uz som tam mala nejake kalciove zrazeniny, tak pojde maly o tyzden skorej von, velky je dosť, od posledneho merania pribral dalsich 200g, ma okolo 3300g +-, tento tyzden vlastne uz bude aj donosený. Ale prietoky som mala fajn, takze pribera a vyzivovany je stale.
No co vam poviem, dnes rano som nebola pripravena, aby som rodila, ale teraz uz sa tesim :D co mi ostáva 😀 😀 😀D
No ale co som vcera nervacila, som mu asi dala tolko adrenalinu, ze teraz s pohybmi nemam ziadne problemy, pekne si kopka...a na utz som videla, ze je taky ličkaty už, hotove bábatko.

delica
22. máj 2013

@katuska54 ked ma tam kristinka necha samu, to bude uz jun, prides za mnou ty 😉

willy_wonka
22. máj 2013

@delica pockaj, ta radost sa este zmeni na strach :-P ale super, ze je vsetko s Riskom v poriadku. no a co mas v tej taske zbalene ?🙂

delica
22. máj 2013

@willy_wonka idem sa so psom prejst a napisem ti. Ale mam aj tašku, aj batoztek a kabelku...

willy_wonka
22. máj 2013

@katuska54 ako sa poznam, pocity sa mi eate niekolkokrat zmenia 🙂
@delica mozno nas katka stihne obe. Katus, chod umyt okna, mas ich hrozne spinave ! 🙂

delica
22. máj 2013

@willy_wonka ja som ten strach mala tuto noc a rano....normalne som hnackovala, ze ani klystír by mi nemuseli dať a aj som sa povracala :-/

willy_wonka
22. máj 2013

@hobit hobitik, este si na poradni ? :D

@delica ja som zvedava ako prezijem sobotu.... :D

delica
22. máj 2013

@kavaapalma kam odišla tvoja zátka? uz to teda aj na teba ide? jooj, my budeme ake neskoromájové matky :D

anicka.be
22. máj 2013

kocky, vy ste super 😀
ja mam zajtra poradnu, ctg a odbery. Interne az 27.5. a to sa obavam, ci to nie je neskoro 😒 A BTW po umyti okien sa nic nedialo, akurat uz 2 den mam jemne tlaky v krizoch. No realne, by som chcela ist do piatku, kedze potom moja PA odchadza na 2 tyzdne na dovolenku a cez vikend by som nechcela koli EDA 😠
A kedze nahoda je svina, tak ma to urcite chyti cez vikend, haha, no co uz, co ma byt...

katuska54
22. máj 2013

@willy_wonka ani okna nemusim umyvat...stale sa motam pri tych dverach..cupnut,postavit,pozametat,poumyvat a tak stale dokola..tak snad si to privolam 🙂
@delica super,ze je Risko ok a ma teda peknu vahu.. tak ale vy sa tam s Kristinkou stretnete...potom ma budete ucit ako sa starat o malu 🙂 vy uz budete zabehnute maminky a ja budem stresmenka 😀
ale dufam,ze sa tam stretneme aby mi nebolo smutno 😉

misza1
22. máj 2013

@willy_wonka kdyz ti dojdou bolesti zacni prosit o sekci🙂 me nedali ani ten plyn porad bylo brzo a nakonec nas zachranovali tak uz nebyl duvod...

katkatara
22. máj 2013

@misza1 A presne tak to bolo aj u mňa pri prvom pôrode,akurát mne to trvalo od prasknutia po narodenie malého 12,5 hod.A samotné tlačenie 45 min. Malý bol fialový, nedýchal, neplakal, apgar skóre mal biedne...Aj žltačku mal silnú a nakoniec sme išli domov normálne,po 5 dňoch.Neboj, čochvíľa ste aj vy domka.

erikasofiina
22. máj 2013

@lienockalenka a kde na vychode rodis?lebo ja tak isto rodim na vychode 😉

misza1
22. máj 2013

@willy_wonka ale ty nozicky a rucicky ja jsem z toho v p...🙂 on nema moc tuku je takovy chrousticek ale je to k sezrani ani to lanugo nestihlo opadnou🙂

hobit
22. máj 2013

@willy_wonka @delica dokelu, a ja chcem uz, neblaznite, ved tu nikto s bruskom neostane a na Antolskej mi bude otupno potom :(
na poradni som cakala len od 9 do 11.30, potom ma vzala...krcok 2 cm, na spicku prsta, musim to nejako popohnat 😅
@kavaapalma uz aj ty? ako to robite? 😀
@misza1 Miska, toto mi strasne pripomina moj porod, az na ten oxytocin teda, ale tiez bol Tobi asi zle otoceny...aspon ze ste sa vyhli kliestom a podobnym pomockam...a tiez som vravela dlho, ze ak niekedy este raz tak jedine uspat a vybrat a vidis, idem na to znovu 😝

lienockalenka
22. máj 2013

@willy_wonka kvoli zlonenine panvy :( takze u mna nie je ani len predpoklad, ze budem rodit normalne :( ale budem mat spinalnu anestezu a ak bude vsetko v poriadku, drobceka mi aj prilozia, aj ho daju po chvilke ku mne na izbu...

ganesh
22. máj 2013

ahojte baby, chcem sa spytat, vcera som bola v poradni a robil mi doktor aj gynekologicke vysetrenie.....upozornil ma, ze budem mat take slabe krvacanie...aj som mala.... ale je uz druhy den a ja stale mam trochu hnedy vytok...tak teraz neviem kolko to ma trvat, aby to bolo este v medziach normy. stretli ste sa aj vy s tym? dakujem

willy_wonka
22. máj 2013

@misza1 mna este epiduralkou musia napichat aby so,mnou bola mozna spolupraca 🙂
Musim si upravit spaci rezim, lebo im tam zaspim, dnes som vstavala o sieatej a od kedy som sa vratila z poradne som nespala,sice ma lame riadne, ale vydrzim do vecera 🙂

@katuska54 tak vidim, ze intenzivne pracujes na tom, aby sme boli vsetky tri spolu, este to poisti prechdzkou v avione,ten je dobry na otvaranie 🙂

katuska54
22. máj 2013

@hobit nebudes sama, aj ja budem na antolskej rodit a mam to dnes za 21 dni 🙂
to len Tanicka a Kristinka sukromcia 🙂

misza1
22. máj 2013

@katkatara my nastesti skore v plnem poctu aji screening usi mu delali tak ma perfisny sluch🙂
jsem tam za nim byla a z toho solarka mu elektrizujou vlasy😀 vypada jako sileny profesor😀

@delica @willy_wonka priravte si bradavky😀 je to sila🙂 kazde prisati si zanadavam😅

willy_wonka
22. máj 2013

@lienockalenka aau, to muselo byt neprijemne. jedna znama mala tiez skaredy uraz pri ktorom si posunula panvu do strany, ale ina rodila normalne 🙂 inak, co sa zvyknu davat babatka k mamickam este na sale na tie dve hodinky, da sa to aj pri sekcii so spinalkou? @delica

hobit
22. máj 2013

@katuska54 oki, tak oni 2 spolu a potom my 2, dohodnute?🙂

hobit
22. máj 2013

@willy_wonka ale je to riadna masineria na tej Antolskej, a straaaasne vela tehosiek na tych poradniach, skoro som am dieru vysedela 😝

willy_wonka
22. máj 2013

@misza1 miska plna skusenosti. Budes nasa vedma :D

katuska54
22. máj 2013

@willy_wonka chystame sa do ikei cez vikend vymenit tie slavne rosty 🙂 tak ikea mi musi stacit. uz nevladzem chodit. nohy a ruky mam ako fiona 😀

misza1
22. máj 2013

jese vam musim napsat co jsem videla kdyz jsem sla za Oskym na solarko.malilililinkate miminecko v inkubatore a strasne s nim skubalo.ptala jsem se zname co tam dela co mu je a ze je drogove zavisle to je fakt strasne:(

willy_wonka
22. máj 2013

@hobit
@katuska54 a my vas dojdeme pozriet 🙂 a aj vy nas,samozrejme 🙂

Katka, tak poriadne pochod celu ikeu 🙂

willy_wonka
22. máj 2013

@misza1 takej sprostej materi sa ani nic zle spravit neda, nic by nebolo adekvatne k tej nezodpovednosti za ktoru teraz musi to miminko trpiet...