Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Ahojte.
Včera som absolvovala ďalší pohovor na genetike, môj vek 38 rokov je strašnýýýý strašiak...pre lekárov.
Každopádne som bola okrem tejto povinnosti aj na EKG a vraj mám nejaké šelesty a mínusové odozvy srdca. Idem sa objednávať kardiológovi. Neviete, či to nemôže byť spôsobené len tehotenstvom? Pretože vo februári som si absolvovala predoperačné vyšetrenia a aj ťažšiu operáciu a nič mi vtedy nezistili... Ďakujem.
@1234lubka fuuha,tak to ta veru dobre nepreradili,,niekedy mi to prijde ako u blbych,,mas sefa a nevie co je a co nieje dobre pre tehotnu!!! Ja mam tiez 300€ pn,,o stovku menej nez plat,tiez som uvazovala po prvom trimestri ze sa vratim,,bo idu vianoce,nemame este kuch.linku,a to nehovorim vybavu pte dieta! Ale ja aj moj drahy sa bojime,uz sme o jedno prisli,bojime sa to riskovat...navyse mam info ze je tam teraz dost zla situacia (vela ludi odislo a nedari sa im zohnat novych) a viem ako by to bolo (moc ludi,pomoz nam,vsak len na chvilocku a pod.) navyse cez sviatky je to zabijak...takze nebudem riskovat,,my uz sa nejako prebijeme
Musim sa pochvalit,,v sobotu (18+3tt) som asi videla prve pohyby 😀
Mojmu drobcovi sa pacila sprcha, ked som stala totiz pod tou prijemnou teplou vodou,vsimla som si ze mam lavu polku brucha nesumerne s pravou,tak sa zahladim a zbadala som (popri mojom pravidelnom dychani) slabulinke pohyby,ako keby tiky,najprv vlavo asi trikrat a potom raz vpravo od pupku.nic som necitila,len som to videla :- D skoda ze ocinko bol zrovna vzadu na dvore ... no a odvtedy nic... cakam...sem tam nieco citit ale ci je to dieta?to neviem
@babydesire si normalna 😀 😀 😀 cez sviatky do obchodu 😀 😀 😀 vzdy som robila po obchodoch 😀 😀 nikdy uz...teraz min roku konecne (nepocitam ze som bola.doma na materskej) som aj prezivala vianoce..silvester..velku noc...vzdy dovolenky.sme mali...cez sviatky doma..vikendy volne...u nas ta nemaju kam inac dat ako ku lisu...dokopy tam nic nerobis, vyberas z lisu, balis do krabice...nejaky chlap ti krabice plne ponosi...ono by si muselavidiet pocut...az take hrozostrasne to nieje nepotrebujes stuple do usi, ani rusku na usta koli smradu 😉 😉 ale vacsinou stojis, hluk sa.da prirovnat k vysavacu...tak kazdych 15 minut, ti huci jeden lis 40sekund, tak druhy, potom dva naraz...v tehotenstve ....radsej na marodku a hotovo...verim ze sa mi nieco ujde z 13.teho platu...cely rok som odrobila...teda 3/4....skusim sa.zastavit v praci ci mi nepreplatia zvysnu dovolenku v novembri..nech uz kupim kocik...
@berni Áno, aj ja dúfam že je to kvôli tomu, ale včera som mala ťažší deň... Strach na genetike: "musíme Vám totiž povedať úplne všetky riziká, počkajte kým vyšetríme tento pár..."..."najoverenejšie vyšetrenie je z krvi, ktorú posielame do zahraničia, stojí to síce okolo 500€, ale budete mať istotu...akú istotu? Veď som panebože konečne po 9-tich rokoch otehotnela! Moja istota je postarať sa o to mrňavé bábätko v brušku, lebo je to naša šanca milovať a byť milovanými vlastným bábätkom! Prepáčte, rozohnila som sa 😀
Potom "PANI" s veľkým P na katastri a nakoniec ešte aj to EKG...
Nevadí, ja budem tak vyšetrená, že už zase nepôjdem k lekárom pár rokov 😀 😀 😀
@pahu nech ťa nelakaju a nesnažia dá zarobiť na strachu!!!! Si krásna mladá žena v najlepšom veku, sú ženy po 20_30 na tom oveľa horské, človek nemá toľko koľko má v občianskom či v preukaze...
Mladé strašia zasa inými démonmi...
Usmej sa a všetky je v poriadku,aj srdiečko len občas bije za dvoch tak nestíha, to je normálne a pekné
@babydesire supeeer no necakaj ze to budu hned kopacky ako hrom 🙂 postupne to pojde, ajja som este donedavna postrehla nieco tak raz za.den...teraz uz castejsie konecne 🙂 hlavne ked lezim na.gauci 🙂 a to druhe dieta som cakala ze to bude rychlejsie...akurat tie prve pohyby som zaregistrovala skor to je pravda ale intenzita je tak asi narovnako z prvym teraz 🙂 v takomto tyzdni som sa vydavala 🙂 a viem ze na svadve ako mi trochu tlacila vystuz z korzetu na brusko si tam uz kopkal 🙂
@1234lubka a tak mne zas lekarka nezabudla pripomenut ze tehotenstvo nieje choroba...a moj gyn nebral nejak v uvahu ze som otehotnela len dva mesiace po missed ab. a kyretazi...prenho som len tehotna,bez rizika...takze kazdy lekar sa k tomu stavia inak
@babydesire noved....drzimnpalce aby to dobre vsetko dopadlo nezabudni potom informovat 😉
@1234lubka No a vcera ma dost pichalo v podbrusku...bolelo to...zeby babatko?aaasi..he az budem cakat druhe,aspon to mizem porovnat tak ako ty 🙂 No natetaz poataci ked sa toto narodi zive a zdrave 🙂
@babydesire pichanie je v poriadku,hlavne pri námahe, keď veľa chodis a rýchlo. A držím palce 🙂
@aber ano ale ja som sa nenamahala,,ibaze jedenie sunkoveho chlebika zeby bola namaha 😀?
@babydesire no možno si veľmi tlačila 😀 aj ja som to riešila minule, 3 dni ma pobolievalo podbrusko, bolo to nepríjemné dosť, daj si magnezium, dosť pomáha, 3x denne 1 tabletku,ak si doma, je dobré si vyložiť nohy a nebola si nafuknuta?
mne napríklad strašne tvrdne brucho, mám kľud len keď ležím a k tomu sa dostanem až keď prídem domov práce ☹ napchávam sa magnéziom, ale občas ani to nepomôže
@aber nie,nechcem brat magnezium,neni to take zle,asi si nato uz zvykam 😀
A nebola som nafuknuta 😀 to uz poznam,,toto bolo nieco ine,vzivote som nic take necitila..nechaj,ja myslim ze je to babo,stale viac som si tym ista,nieco mi stale hovori,ze sa nemylim a odkedy som tehu ma ziadne pocity nesklamali..zeby uz materinske pudy? 😀
@babydesire ja som ti zo srandy písala, že si veľmi tlačila u mňa to bolo nafukovanie, aj že sa mi maternica roztahuje, malá mi narástla 100 g za 2 týždne, neviem či je to norma. Toto som vôbec nemavala do 20 týždňa až potom. Tebe sa už také stalo? 🌼
@aber ja viem ,ze si srandovala 😀 😀
Neviem ti odpovedat,,mne doktor drobca nevazi,len zmeria

@skarabubu nám dali na ultrazvuku osobitný papier so všetkými mierami