icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

aber
3. nov 2015

@gabuchah určite nie, hneď mi mama povedala, keď som ho mala aj ja užívať, že je ožiareny

lenadka
3. nov 2015

@gabuchah ja som to deťom dávala ale tak každý druhý deň a ako začalo svietiť slnko a mohli sa slniť tak cca 10 min. denne na slniečku deťom zabežpečí tvorbu vitamínu D v pokožke, 10 minút nie je tak veľa aby sa spálili a na D-čko stačí a potom brali pikovit sirup, kde je aj vit. D. ale teraz asi kúpim tiež ten swanson D-čko.

gabuchah
3. nov 2015

@aber na
@lenadka
NP ja kedysi mala malých ešte malých, nemala dom net a slepo verila doktorom... Vďaka Bohu teraz je tomu u inak 🙂 prídem mi nespravodlivé že žena sa snazinepit nefajcit a zdravo stravovať v tehotenstve aby dieťa bolo zdravé oči nám ho hneď po narodení naockuju kadecim a nehovorím o takýchto kvapkách... A potom ze sú stále choré... Ach... Že nebudem očkovať už to som vedela, ale že aj tieto kvapky a podobné sú také svinstvo..

1234lubka
3. nov 2015

@aber
@gabuchah bola som normalne dnes....tea mam nerv ze som nevydrzala 😀 😀 😀 nevadi vsetko je ok nozky rucky bez derormalit, chrbtica ok .....

gabuchah
3. nov 2015

@1234lubka a čo to bude? 🙂
Nevadí tak si nevydržala 🙂 ja už si počkám, keď toľko čakám 😀 keby nechcem občas niečo kúpiť a vybrať poriadne meno, nechám sa prekvapiť a počkám až do pôrodu 🙂

1234lubka
3. nov 2015

@gabuchah tak pozeral ako pozeral pipik nevidel 😀 😀 hovoril ze sa vela hybe ze nevidi dobre ale asi dievcatko

gabuchah
3. nov 2015

@1234lubka a si po tom.asi tam kde si bola, či? 😀
Ty kokos, baby... Veď vy všetky bufete mať dievčatá...teda to som ozaj zvedavá na seba..
A tu si chcela dievča, že? A meno? A fotku máš? 🙂

1234lubka
3. nov 2015

@gabuchah nie chlapca som chcela 🙂 braceka....no tak bude este ultrazvuk uvidimr ci sa neskor ukaze....tak neviem teraz no dievcata sa vraj horsie urcuju...sesternicin prvy chlapec mal byt na 90%dievca...teraz ma cez dva metre 😀 😀 alepred 16 rokmi 🙂 beriem ze bude dievcatko no 🙂

aber
3. nov 2015

@1234lubka hlavne, že je zdravé 😉

gabuchah
3. nov 2015

@1234lubka Jaaj, tak ty si chlapca chcela, lebo povacsinou tu o dievčatách počúvam🙂 No každopádne ako aber píše, hlavne ze je zdravé 🙂 možno ťa ešte prekvapí nakoniec 🙂

1234lubka
4. nov 2015

@gabuchah
@aber ved samizrejme to by som bola uz ina diagniza ak by toto nebolo pre mna hlavne, zdravie. Vsetko je mozne. Ked teraz.nevidalo na 4D tak mozno prietoky dame 😉 😉 uvidime podla financii...ten posledny by ma vysiel na 20e...uvidim ci "vida" na 4dcko

aber
4. nov 2015

Ahojte,už dve noci po sebe mám brutálne kŕče v pravej nohe.davam si aj magnezko,ale žeby pomáhal, to nevidím. Na poradni sa poradím, lebo je to bolesť veľká, ani chodiť neviem, muž mi musí pomáhať, chodím ako kačka. Ďakujem za každú radu 🙂

1234lubka
4. nov 2015

@aber no na to len magnezium....proti svslovym krcom...tepla voda aby.sa ti uvolnilo svalstvo..pomasirovat...

aber
4. nov 2015

@1234lubkay myslela som si, no nejako musím vydržať a ďakujem 🙂

pahu
4. nov 2015

@aber Urobili mi aj EKG aj ECHO, platila som 5€ 🙂 Idem rozpísať môj výsledok...

pahu
4. nov 2015

TAK moje SRDCE sa má takto... Sú na ňom nejaké zmeny, prepážka medzi komorami pracuje dosť pomalšie ako by mala. Je to zapríčinené buď: vrodená vada (ale vo februári som mala predoperačné vyšetrenia OK), alebo prekonaný zápal srdca alebo prekonaný slabý infarkt... Dieťatku to neškodí, tehotenstvo je v poriadku, ja ale už bude sledovaná, dokonca je pre mňa vraj bezpečnejší prirodzený pôrod. Každopádne aj v januári idem na kontrolu, aby som bola pred pôrodom v psychickej pohodičke 🙂 Ešte musím zozbierať kadejaké EKG, ktoré som absolvovala za život, či sa to nejako dlhodobo nevyvíja...

A nesmiem byť v strese. To sa dá? 🙂 Fyzická primeraná námaha je OK, cvičiť aj ľahko turistikovať môžem 🙂

ĎAKUJEM, veľmi Vám všetkým ĎAKUJEM za podporu!!! 😀

aber
4. nov 2015

@pahu dúfam v dobrú správu 🙂

pahu
4. nov 2015

@aber Už som napísala 🙂

aber
4. nov 2015

@pahu no vidíš, hneď ukáž gynekologovi a hneď mu aj povedz, že vás riadne vystrasil.ved choď ku obvodnej nech ti prepožičia tie ekg. Vždy keď budeš chcieť stresovat tak si spomen, že nemôžeš 🙂 držím palce, nech to pekne dotiahnete do konca, veď preto sme tu, aby sme sa pobdržali 🙂

aber
5. nov 2015

Mám jednu otázku, či je spanie na chrbate také škodlivé, keď ja mám problém spať na ľavom boku, lebo ma hneď začne brutal palit zaha a najlepšie sa mi spí v polosede .som počula, že az v 3 trimestri sa neodporúča.

1234lubka
5. nov 2015

@aber ??? To prvy krat pocujem...spim tak ako mi je najlepsie...aj na chrbte...a na jednom boku sa da spat celu noc?...to su mi novinky...fakt to prvy krat pocujem...viem ze ked pali zaha ze je dobre si lahnut na lavo...to je vsetko...

gabuchah
5. nov 2015

@aber
@1234lubka
Neodporúča sa spať má chrbáte aj kôli prietoku krvi či čo, aj kôli zahe 🙂 ale ja tak spávam a zatiaľ v pohode, myslím že keď sa to obmiena...
A lubi.. Práveže naopak, na pravom boku sa má spať pri kyseline, na strane žalúdka, niekde som mala fotku o tom stiahnutu 🙂

aber
5. nov 2015

@1234lubka že nemalo by sa ležať na chrbáte od 3 trimestra ,lebo maternica tlačí babo, plus tlačí na dolnú dutu žilu, vtedy je výživa do bába obmedzena,mozu nastať ťažkosti s dýchaním až môže mamička omdliet ,budem musieť sa prekonať ,babo má prednosť predomnou

aber
5. nov 2015

@gabuchah no lebo včera som sa nemala dosť dobre, nafuklo ma, trocha mi do toho tvrdlo brucho, bez bolesti ,veľmi palila zaha zle sa my dýchalo,zacala som hyperventilovat,zrychlene dýchanie, musela som do sacku dýchať, tlak mi klesol na 93 /56 ,120 pulzov no hruza, trvalo asi hodinu keď mi všetko prešlo, musela som chodiť pi byte ,ani sedieť ani ležať, už som čakala kedy ma chytí krč do ľavej nohy, našťastie nič, potom som si ľahla na ľavý bok a pomaly ustupovalo.dost nepríjemné, dúfam, že naposledy, hneď som si dala magnezko, 3 espumisan.tak potom vyskúšam pravý bok, lebo keď ležím na ľavom to je katastrofa,ja zvyknem polosediacky spať na posteli, potom sa prevalujem a ráno sa budim na chrbte

pahu
5. nov 2015

Spánok na ľavom boku je dobrý pre zvýšenie krvného tlaku, na pravom boku pri pálení záhy. Mne sa na chrbte nespí dobre, tak o tom nemám toľko načítané. Doteraz som spávala len na bruchu 😀

gabuchah
5. nov 2015

@aber ty vole... Ty máš stavy... Ako tlak a pulz aj mne skáče, ale takto...
Ja neviem ja by som ten espumisan vyhodila, bo si telo zvykne a bude ta nafukovat potom ešte dlho a ako som písala, spomaľuje peristatiku čriev...
Ale to co sa tebe deje, Vyhľadala si doktora!? Bo neviem nepríde mi to bežné... Alebo normálne..
Na chrbáte sa tiež budím, inak doteraz dom aj na polobruchu -poloboku ležala... Už sa mi čoraz ťažšie...

1234lubka
5. nov 2015

@gabuchah ja este tak na polobruchu lezim 🙂 musim...ruku podbrucho, medzi hrudnik a.tak 🙂 tiez si lahnem aj na chrbat...
@aber ved do tretieho trimestra casu, to ani nebude mozne z takym brusiskom lezat na chrbte...ved to som sa ledva prevratila na druhy bok 🙂 aneberiem jic okrem maltofer na zelezo a tehu vitaminy...sem tam nafukuje ale to kazdu tehulu....sem tam krc nabrusku..ale raz denne raz za dva tri dni to nic nieje...kym to nieje pravidelne tak to neriesim.. .

1234lubka
5. nov 2015

@gabuchah aha 😀 😀 no ked mam kyselinu tak dam vysie hlavu, pridam vankusik alebo paplon podhlavu a je to lepsie....inak som si vsimla ze nalavo sa mi lepsie spi....

1234lubka
5. nov 2015

inak....ideme do tatier jupiii...sme sa zapojili do toho projektu pre "chudobne rodiny" co vam stat
Preplati pobyt aj plnu penziu....strasnabirokracia okolo toho...z presovskeho uradu mazdrbali ze som nexoniesla papier ze muz ked je naurade, tak treba este potvrdenie zo socialky ze nepoberal davky...no...dokladovala som prijmy aj papier zemuz je naurade...choditniekam ze prijem nemal ma ani nenapadlo...nakonuec do toho zariadenia poslali len nasu ziadost bez priloh....no kolotoc...dnes volali zenas cakaju 🙂 tak ideme na 4 dni, do tatranskej lomnice 🙂 🙂 🙂 len ja som uz mala nastupit do prace 😉 😉 musim tam zajtra zajst ze potrebujem dovolenku 😀 😀 😀 som zvedava co to budeza "luxus" kedze statne zariadenie 😉

aber
5. nov 2015

@1234lubka super velmi sa teším stebou a peknú dovolenku prajem 🙂