Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@gabuchah ja som to deťom dávala ale tak každý druhý deň a ako začalo svietiť slnko a mohli sa slniť tak cca 10 min. denne na slniečku deťom zabežpečí tvorbu vitamínu D v pokožke, 10 minút nie je tak veľa aby sa spálili a na D-čko stačí a potom brali pikovit sirup, kde je aj vit. D. ale teraz asi kúpim tiež ten swanson D-čko.
@aber na
@lenadka
NP ja kedysi mala malých ešte malých, nemala dom net a slepo verila doktorom... Vďaka Bohu teraz je tomu u inak 🙂 prídem mi nespravodlivé že žena sa snazinepit nefajcit a zdravo stravovať v tehotenstve aby dieťa bolo zdravé oči nám ho hneď po narodení naockuju kadecim a nehovorím o takýchto kvapkách... A potom ze sú stále choré... Ach... Že nebudem očkovať už to som vedela, ale že aj tieto kvapky a podobné sú také svinstvo..
@gabuchah nie chlapca som chcela 🙂 braceka....no tak bude este ultrazvuk uvidimr ci sa neskor ukaze....tak neviem teraz no dievcata sa vraj horsie urcuju...sesternicin prvy chlapec mal byt na 90%dievca...teraz ma cez dva metre 😀 😀 alepred 16 rokmi 🙂 beriem ze bude dievcatko no 🙂
Ahojte,už dve noci po sebe mám brutálne kŕče v pravej nohe.davam si aj magnezko,ale žeby pomáhal, to nevidím. Na poradni sa poradím, lebo je to bolesť veľká, ani chodiť neviem, muž mi musí pomáhať, chodím ako kačka. Ďakujem za každú radu 🙂
@1234lubkay myslela som si, no nejako musím vydržať a ďakujem 🙂
TAK moje SRDCE sa má takto... Sú na ňom nejaké zmeny, prepážka medzi komorami pracuje dosť pomalšie ako by mala. Je to zapríčinené buď: vrodená vada (ale vo februári som mala predoperačné vyšetrenia OK), alebo prekonaný zápal srdca alebo prekonaný slabý infarkt... Dieťatku to neškodí, tehotenstvo je v poriadku, ja ale už bude sledovaná, dokonca je pre mňa vraj bezpečnejší prirodzený pôrod. Každopádne aj v januári idem na kontrolu, aby som bola pred pôrodom v psychickej pohodičke 🙂 Ešte musím zozbierať kadejaké EKG, ktoré som absolvovala za život, či sa to nejako dlhodobo nevyvíja...
A nesmiem byť v strese. To sa dá? 🙂 Fyzická primeraná námaha je OK, cvičiť aj ľahko turistikovať môžem 🙂
ĎAKUJEM, veľmi Vám všetkým ĎAKUJEM za podporu!!! 😀
Mám jednu otázku, či je spanie na chrbate také škodlivé, keď ja mám problém spať na ľavom boku, lebo ma hneď začne brutal palit zaha a najlepšie sa mi spí v polosede .som počula, že az v 3 trimestri sa neodporúča.
@gabuchah no lebo včera som sa nemala dosť dobre, nafuklo ma, trocha mi do toho tvrdlo brucho, bez bolesti ,veľmi palila zaha zle sa my dýchalo,zacala som hyperventilovat,zrychlene dýchanie, musela som do sacku dýchať, tlak mi klesol na 93 /56 ,120 pulzov no hruza, trvalo asi hodinu keď mi všetko prešlo, musela som chodiť pi byte ,ani sedieť ani ležať, už som čakala kedy ma chytí krč do ľavej nohy, našťastie nič, potom som si ľahla na ľavý bok a pomaly ustupovalo.dost nepríjemné, dúfam, že naposledy, hneď som si dala magnezko, 3 espumisan.tak potom vyskúšam pravý bok, lebo keď ležím na ľavom to je katastrofa,ja zvyknem polosediacky spať na posteli, potom sa prevalujem a ráno sa budim na chrbte
Spánok na ľavom boku je dobrý pre zvýšenie krvného tlaku, na pravom boku pri pálení záhy. Mne sa na chrbte nespí dobre, tak o tom nemám toľko načítané. Doteraz som spávala len na bruchu 😀
@aber ty vole... Ty máš stavy... Ako tlak a pulz aj mne skáče, ale takto...
Ja neviem ja by som ten espumisan vyhodila, bo si telo zvykne a bude ta nafukovat potom ešte dlho a ako som písala, spomaľuje peristatiku čriev...
Ale to co sa tebe deje, Vyhľadala si doktora!? Bo neviem nepríde mi to bežné... Alebo normálne..
Na chrbáte sa tiež budím, inak doteraz dom aj na polobruchu -poloboku ležala... Už sa mi čoraz ťažšie...
@gabuchah ja este tak na polobruchu lezim 🙂 musim...ruku podbrucho, medzi hrudnik a.tak 🙂 tiez si lahnem aj na chrbat...
@aber ved do tretieho trimestra casu, to ani nebude mozne z takym brusiskom lezat na chrbte...ved to som sa ledva prevratila na druhy bok 🙂 aneberiem jic okrem maltofer na zelezo a tehu vitaminy...sem tam nafukuje ale to kazdu tehulu....sem tam krc nabrusku..ale raz denne raz za dva tri dni to nic nieje...kym to nieje pravidelne tak to neriesim.. .
inak....ideme do tatier jupiii...sme sa zapojili do toho projektu pre "chudobne rodiny" co vam stat
Preplati pobyt aj plnu penziu....strasnabirokracia okolo toho...z presovskeho uradu mazdrbali ze som nexoniesla papier ze muz ked je naurade, tak treba este potvrdenie zo socialky ze nepoberal davky...no...dokladovala som prijmy aj papier zemuz je naurade...choditniekam ze prijem nemal ma ani nenapadlo...nakonuec do toho zariadenia poslali len nasu ziadost bez priloh....no kolotoc...dnes volali zenas cakaju 🙂 tak ideme na 4 dni, do tatranskej lomnice 🙂 🙂 🙂 len ja som uz mala nastupit do prace 😉 😉 musim tam zajtra zajst ze potrebujem dovolenku 😀 😀 😀 som zvedava co to budeza "luxus" kedze statne zariadenie 😉

@gabuchah určite nie, hneď mi mama povedala, keď som ho mala aj ja užívať, že je ožiareny